Despre fermă

Descrierea detaliată a căpșunelui Albion remontant

Strawberry Albion este o cultura a lumina neutra (NSD), un hibrid de selectie americana. Pentru a obține randamente ridicate, este necesară o bună îngrijire: udare, suplimente minerale. O varietate comercială cu o perioadă lungă de fructe este de interes pentru agricultori și grădinari amatori.

Strawberry Albion Descriere

Varietate remontantă a selecției americane. Munca crescătorilor din California. Soiul Albion a fost crescut în 2006 prin traversarea soiurilor de fructe de mare Honey și Cleary. În ultimii 10 ani, căpșunul Albion sa stabilit pe piață.

Bush puternic (20 cm), bine frunze. Paunele înalte, fructele de pădure sunt curate, nu se află pe pământ. Frunzele sunt verde închis, de dimensiuni medii.

Pomușoare mari aproximativ 50gForma corectă, ușor alungită, în forma coaptă, strălucitoare, roșie. Carnea este suculentă, roz, densă, cu o aromă bogată de căpșuni.

Varietatea de căpșuni Albion are fructe mari cântărind aproximativ 50g
Fructul tip inducator. Pentru sezon sunt recoltate patru culturi din plantație.

Timpul aproximativ de colectare: Mai, iulie, august, septembrie. Productivitatea cu o bună tehnologie agricolă este ridicată. Condițiile meteorologice optime și îngrijirea de înaltă calitate sunt 2 kg de fructe de pădure dintr-un tufiș per sezon. Randamentul mediu al descrierii - 500 g pe bucșă.

Avantajele și dezavantajele soiului

Valoarea principală a soiului este prelungirea fructelor. Căpșuni Albion în țară - fructe de pădure pe masă pe parcursul verii. Atunci când sunt cultivate la scară industrială - 4 recolta pe sezon. Demnitate - gust armonios, susținut.

Evaluarea gustului ridicat - 5 puncte. Indicatori importanți: păstrarea calității, transportul. Ei au căpșuni bune Albion. Bomboanele nu crumple în timpul transportului, își păstrează prezentarea.

Important de notat bine imunitatea la boli:

 • phytophthora rot;
 • pieptul inimii;
 • vânătaie verticilară;
 • antracoză.
Soiul Albion este rezistent la boli fungice

Rezistența la boli fungice permite face fără chimie, și fructe de pădure ecologice și economisind timp pentru prelucrarea arbuștilor.

Este necesar să vorbim despre neajunsuri, dar acestea sunt mai degrabă trăsături de genul de care trebuie să știți:

 • volumul recoltei depinde de condițiile meteorologice și de calitatea îngrijirii;
 • dulce de calitate superioară de fructe de padure coapte;
 • predispus la spotting (alb, maro);
 • plantațiile trebuie să fie actualizate la fiecare 3 ani.

Regiune de creștere naturală

Soiul este crescut în California pentru regiunile cu un climat ușor, cald și umed. Trebuie să presupunem că în Rusia regiunile sudice sunt ideale pentru cultivarea căpșunilor Albion pe câmp deschis.

În ciuda originii sale sudice, Albion nu-i plac temperaturile ridicate. Cu căldură prelungită cu randament de 30 de grade scade.

În căpșuni climatice temperate necesită adăpost. Sere - cea mai bună opțiune pentru producția industrială de fructe de padure. Cu iluminarea artificială a culturii, controlul accesului neautorizat poate fi crescut într-o seră pe tot parcursul anului calendaristic.

Când este cultivat în climat temperat, este necesar să se creeze un adăpost

Regulile de aterizare

Cultura crește mai bine pe soluri bogate în humus. Cel mai bun moment pentru plantare este toamna (sfarsitul lunii august, mijlocul lunii octombrie) - in regiunile de sud, primavara - in centura de mijloc. Creasta este pregătită în prealabil, dacă este necesar, se adaugă humus și turbă, sapă.

Suplimentele minerale nu vor dăuna:

 • superfosfat (100 g / m²);
 • sare de potasiu (60 g / m2).

Când plantați căpșuni în toamnă, în vara anului viitor, puteți trage primele recolte. La reproducerea unei mustașe, termenul pentru plantare este mijlocul lunii septembrie.

Dacă plantați căpșunile Albion în toamnă - prima recoltă va fi vara

Găurile sunt aranjate după cum urmează: pas în ordine - 30 cmspațierea între rânduri - 40 cm.

Răsadurile se pregătesc pentru plantare:

 • scurtează rădăcinile, dacă este necesar, la 10 cm;
 • îndepărtați frunzele excesive;
 • umeziți-vă într-o soluție de perfuzie biostimulantă sau de usturoi.

Distribuiți răsadurile în puțuri, presărați cu pământ amestecat cu compost (humus), se toarnă. Dacă vremea este însorită, aterizarea este prten. Apă în porții mici până când căpșunile se înrădăcinează. Îndepărtați mușchi și tulpini de flori.

Atunci când plantele de toamnă târziu de plantare poate să nu aibă timp să se pregătească pentru iarnă. Trebuie să avem grijă de adăpost.

Caracteristici de îngrijire

Desfășurați udarea regulată, respectând schema 1 dată în 5 zile. Sol nu pereulazhnyat. Cu umiditatea crescută a pământului, gustul fructelor se înrăutățește. Droparea este cea mai bună soluție pentru căpșunile Albion.

Pentru păstrarea umezelii în sol este necesar să se utilizeze mulci (paie, fân, rumeguș, agrifibră negru). În absența ei slăbiți solul după fiecare udare. Mulchul nu numai că menține umiditatea, iar în vremea caldă păstrează tufișurile din cauza supraîncălzirii.

Nu uitați de îngrășăminte. Fructele intense de 4 ori pe an epuizează planta. Aplicarea îngrășămintelor organice și minerale trebuie efectuată pe tot parcursul sezonului.

Strawberry răspunde bine la a face:

 • compost;
 • gunoi de grajd;
 • vermicompost.

La începutul primăverii se adaugă cenușă de lemn, iar în vară - îngrășăminte minerale complexe. Extra pansamente de rădăcină de top pentru a efectua în timpul înfloririi. Utilizați îngrășăminte care conțin fier. Fertilizați în timpul fiecărei înfloriri și formării ovarelor.

Cenușa de lemn poate fi utilizată ca aditiv de primăvară.

reproducere

Sunt posibile toate metodele de reproducere:

 • semințe;
 • mustață;
 • împărțirea tufișului.
Semne de răsaduri bune: diametrul gâtului rădăcinii - 6 mm, 5 frunze, lungimea rădăcinii 7 cm.

Cea mai fiabilă cale - împărțirea bucșei. Usovy Albastru căpșuni Albes oferă puțin, pentru a le obține aveți nevoie pentru a elimina toate tulpini de flori pe tufișuri. Primele rozete înrădăcinate în apropierea bucșei uterine. Toate ieșirile ulterioare pentru a planta în focar. Înmulțirea semințelor este cea mai laborioasă, sub forța grădinarilor experimentați.

Cea mai fiabilă modalitate de reproducere a căpșunilor Albion - împărțirea bucșei

Boli și dăunători

Cu rezistență bună la o serie de boli posibile infecții bici, pată albă, cloroză. Tratamentele profilactice cu ajutorul medicamentelor vor ajuta:

 • Topaz;
 • Azotsen;
 • O soluție de sulfat de cupru (10 litri de apă, 20 g de medicament).

Tratați plantele cu o soluție de sulf coloidal (10 litri de apă, 60 g de medicament) dacă plantația este deteriorată de o căpușă. Tratamentul dublu cu biofungicide (Fitosporin, Glyocladin) va proteja plantarea de putregai. Acestea se efectuează după topirea zăpezii și în timpul primei înfloriri.

Iod - un mijloc de imbunatatire a imunitatii plantelor.

Soluție: 10 litri de apă, 30 picături de iod sunt recomandate pentru a folosi Albion pentru pulverizarea căpșunilor. Acesta este un instrument bun pentru prevenirea bolilor.

O recoltă puternică de căpșuni Albion poate obține orice grădinar muncitor. Tot ce are nevoie pentru creșterea și formarea de fructe este sol fertil, suficientă udare și îngrijire regulată.