Despre fermă

Ce trebuie să faceți în cazul cartofului congelat

Mulți grădinari s-au confruntat cu o situație în care în timpul depozitării, cartofii sunt congelați. Aceasta este o problemă destul de frecventă, deoarece, datorită depozitării necorespunzătoare și nerespectării regimurilor de temperatură, este de obicei inevitabilă. Să analizăm ce să facem, cum să acționăm și să salvăm cartofii într-o astfel de situație.

Ce poate îngheța cartofii

Cartofii înghețați sunt obișnuiți, deoarece vremea de iarnă este adesea instabilă. Poate îngheța din următoarele motive:

  • În primul rând.

Nerespectarea condițiilor de temperatură în timpul depozitării. Acest lucru se datorează faptului că nu toate beciurile sunt adaptate pentru depozitarea cartofilor. Temperatura optimă pentru depozitarea tuberculilor de plantare este +3 - + 6 grade, caz în care legumele nu vor putrezi sau nu vor îngheța.

Pentru ca recolta de cartofi să fie depozitată mult mai mult, este necesar să o păstrați în întuneric complet, respectând regimul de temperatură.
  • Al doilea și nu mai puțin important.

Umiditatea aerului. Poate fluctua între 85-93%.

  • Și a treia.

Afectează direct starea cartofului - aerisirea aerului. Se utilizează pentru a regla temperatura, umiditatea, precum și schimbul de aer.

Salvarea cartofilor congelați

Îndepărtați stratul superior al cartofilor congelați, tuberculii sortați, spălați bine și uscați

Dacă sa întâmplat așa că cartoful a înghețat brusc, atunci situația este mult mai complicată. Când este transferat la căldură, acesta va deveni moale și alunecos.va fi mai bine să scăpați de ea.

Înainte de a începe să reanimați cartofii congelați, este necesar să determinați gradul de "îngheț". Dacă cartofii de sămânță se află într-o cameră rece pentru o perioadă lungă de timp, temperatura în care a variat de la 0 la 3 grade, iar conversia amidonului în zahăr a început deja, apoi tuberculii trebuie transferați într-o cameră caldă, iar după 5-8 zile zahărul va fi transformat înapoi în amidon, la fel.

Este posibilă plantarea tuberculilor cu îngheț

Dacă pe cartofi apar mugurii, atunci presarați cu apă caldă sau o soluție slabă de manganvarza începe să se umfle și apoi puteți planta în siguranță aceste tuberculi.

În cazul în care cartofi au avut deja germeni, atunci ar putea suferi atunci când a înghețat.

Cartofi congelați - o recoltă bună

Dacă constatați că cartofii dvs. sunt înghețați după iarnă în subsol, acesta nu este un motiv pentru a fi supărat. Grădinarii cu experiență împărtășesc experiența lor în ceea ce privește modul de obținere a recoltei excelente din tuberculii congelați.

Germeni de tuberculi de cartofi

La începutul lunii aprilie, tuberculii ar trebui să fie plantați într-o seră și, după câteva zile, cartofii, în loc de ochii obișnuiți, vor fi acoperite cu tufișuri verzi verzi. După plantare, atunci când înălțimea lăstarilor ajunge la 15-20 cm, puteți să vă lăsați în siguranță.

După două săptămâni, tufișurile ar trebui să fie din nou încastrate și hrănite cu îngrășământ complex. Dacă ați făcut deja totul corect - până la mijlocul verii veți putea obține o recoltă minunată.

Cum să determinați că cultura dvs. este înghețată

Să ne dăm seama cum să determinăm că cartofii sunt reci.

Mai întâi ai nevoie pune cartofii într-un loc cald și se lasă câteva ore. După aceea, dacă cultura dvs. este ușor de tăiat, recolta dvs. este în ordine, și dacă negrul este vizibil pe tăiat, atunci este mai bine să-l aruncați imediat.

Semne de cartofi congelați

În caz dacă era greu să taie o legumă, apoi cartofii sunt înghețați, trebuie să-l lăsați pentru încă câteva ore la căldură, apoi tăiați în mai multe bucăți și fierbe, va fi un pic dulce.

Este posibil să gătești cartofi congelați?

Există multe teorii diferite cu privire la posibilitatea de a mânca cartofi îngrășați pentru alimente. Opiniile diferă în această privință.

Unii spun că astfel de cartofi sunt complet inofensive, în timp ce alții susțin acest lucru în procesul de dezghețare a acestei legume emite o substanță toxică, care va provoca vătămări semnificative sănătății dumneavoastră și organismului în ansamblul său.

Contrar credinței populare - puteți! Cartofiul nu este absolut otrăvitor, iar substanța eliberată, în timp ce îngheață, nu este altceva decât sucroză, ceea ce va da un gust neobișnuit de dulce la felurile tale.

Există o mulțime de rețetă din cartofi congelați: poți să faci clătite sau să gătești în uniforme

Iată câteva sfaturi despre cum să gătiți cartofi congelați.:

  • Luăm cantitatea potrivită de cartofi puse în apă, a căror temperatură poate fi de la 40 la 60 de grade. Apoi, tuberculii trebuie să fie spălați, uscați și lăsați timp îndelungat într-o cameră întunecată. Deci, se va dezghea mai repede, si o puteti curata cu usurinta si o puteti folosi in gatit.
  • Nu-ți place gustul dulce? - puteți, de asemenea, să scăpați de ea. Lăsați cartofii curățați și tăiați temporar în apă rece. După ce se fierbe în apă sărată cu adăugarea de oțet (1 lingură, oțet pe 1 litru de apă), și dulceața nedorită va dispărea.

Recoltarea cartofului ar trebui să înceapă în toamnă. Este necesar să încălzi subsolul și să construiești spațiu de stocare. De asemenea, aveți grijă ca umiditatea și temperatura aerului să corespundă standardului general acceptat.

Și numai în astfel de condiții, veți putea proteja recolta de răcire sau de înghețare bruscă, ceea ce o poate face inutilizabilă.