Despre fermă

Zilele cele mai favorabile pentru plantarea cartofilor

Pentru rezidenții de vară, o astfel de definiție este cunoscută ca zile favorabile pentru plantarea unei culturi pe un teren. Toate acțiunile asociate cu îngrijirea grădinii, unii grădinari petrec strict în conformitate cu locația lunii. Nu contează dacă cresc morcovi sau ceapă. Ar trebui să am încredere în calendarul lunar când cresc cartofii, încercați să aflați articolul.

Zile favorabile pentru plantarea cartofilor

Randamentele culturilor depind foarte mult vremea și condițiile meteorologice, calitatea solului, răsadurile, îngrijirea solului și îngrășămintele, precum și mulți alți factori.

Prioritatea ar trebui să fie condițiile meteorologice, nu starea lunii
Printre acești factori se află locația lunii. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare un astfel de calendar, există câteva zile favorabile.

Când să planteze în luna mai

Practic, în toate regiunile cu excepția suduluicartofii de plantare sunt angajați în luna mai. Solul este deja suficient de cald, iar zilele calde vă permit să plantați calm o cultură fără a avea posibilitatea de a îngheța.

Cu toate acestea, în luna mai nu există atât de multe zile favorabile, pe baza calendarului lunar, în care cartofii pot fi plantați:

În primul deceniu4 mai, 7, 8, 9
În al doilea deceniucea mai reușită zi este 19 mai
În al treilea deceniudouă zile pe 24 și 31 mai

Dacă urmați recomandările astrologilor, atunci trebuie să planificați o zi de aterizare și să pregătiți materialul. Pentru a face acest lucru, ar trebui să fie pre-eliminate din pivniță sau de depozitare, uscat, da timp pentru a încălzi în aer.

Când tuberculii se înmulțesc, atunci puteți începe plantarea. Urmând toate regulile, puteți crește semnificativ randamentul.

Când puteți semăna semințe

Semințele de cartofi pot fi achiziționate în magazine specializate sau colectate în grădină în toamnă.

Semințele achiziționate sunt mult mai ușor de obținut decât colectarea.

În fructul încă verde al cartofului, care seamănă cu boabe verzi, există semințe. Aceste semințe sunt potrivite pentru reproducerea biologică a cartofilor.

Dacă semănuiți semințele într-un recipient, răsadurile vor apărea într-o săptămână. Este necesar să se pregătească răsadurile pentru transplant în sol pentru o cultivare ulterioară.

Pentru a planta răsaduri în grădină ar trebui să fie într-un moment în care vremea sa stabilizat în afara și temperatura aerului este de aproximativ 15 de grade. Cel mai bun moment pentru plantarea răsadurilor din semințe în sol deschis la sfârșitul lunii mai.

Dacă vă concentrați asupra calendarului lunar, ar trebui să alegeți datele într-o lună în scădere.

Termeni de plantare în diferite zone climatice

Grădinarii urării ar trebui să fie conștienți de faptul că nordul pe harta orașului lor, solul se încălzește mai târziu. Este necesar să vă asigurați că înghețurile de noapte au trecut. Din moment ce Siberia este destul de mare, în fiecare localitate există un timp pentru cartofi.

În cele mai multe locuri, va fi posibil să se semene doar la jumătatea lunii mai. În Irkutsk, se recomandă să plantați o plantă după data de 20 mai. În condițiile din Karelia, nu se recomandă plantarea soiurilor mediu-târziu și târziu.

În centrul Rusiei momentul cel mai favorabil pentru aterizare cartofi 6, 7, 8, 9, 26, 27, 28 pot. În sud, este bine să plantezi soiuri de copt devreme în aprilie. În regiunile de sud puteți obține de două ori recolta pe sezon.

Pentru plantarea soiurilor la mijlocul sezonului în sud, este de dorit începutul lunii aprilie.

Termeni generali pentru plantarea cartofilor

Cea mai mare parte a tradiției stabilite de plantare a cartofilor la începutul lunii mai. Dar standardele general acceptate nu sunt potrivite pentru fiecare regiune.

plantă cartofi trebuie să la sol încălzit, dacă este plantată mai devreme, fructul va crește slab sau va îngheța deloc. De asemenea, este imposibil să întârziem plantarea cartofilor. Se poate produce uscarea solului, ceea ce va afecta randamentul.

Conform statisticilor, abaterea de la termenul limită nu ar trebui să fie mai mare de 10 zile într-o direcție sau alta.
Solul rece va afecta negativ succesul plantării

Impactul lunii asupra randamentului

Nu toată lumea urmează recomandările grădinii în faze. Prin urmare, recolta este obținută de la cineva mai bine și de la cineva mai rău. Deși ar putea fi vecini. Aranjamentul lunar are un impact direct asupra tuturor ființelor vii, precum și asupra tuturor plantelor.

Pe baza asta, puteți ia în considerare factorul lunii înainte de efectuarea lucrărilor de țară. Apelul la calendarul lunar este o abordare non-standard pentru obținerea recoltei bogate și de înaltă calitate.

Plantarea cartofilor pe calendarul lunar

Printre grădinarii cu experiență a existat întotdeauna conceptul de "zi favorabilă pentru plantare". Principala atenție este influența Lunii asupra planetei Pământ. Starea întregului organism viu al planetei depinde de aceste influențe.

Calendarul lunar pentru plantare se bazează pe anumite modele studiate pe termen lung. Anume - faza de creștere culturi de plante.

Regula principală a calendarului este să acorde atenție lunii în curs de îmbătrânire și creștere. Dacă este în scădere, atunci este recomandabil să planteze rădăcinile, dând fructe adânc în pământ.
Nu este posibilă demonstrarea științifică a dependenței de succesul grădinii pe calendarul lunar.

Dacă există o lună nouă sau o lună în creștere pe cer, atunci se recomandă a ateriza plantele terestre care cresc pe o suprafață deschisă.

Astfel de factori se datorează faptului că, cu o lună în scădere rădăcină consolidată. Dar tufa însăși nu se dezvoltă foarte bine. Și invers, se întâmplă în perioada de oglindă - se dezvoltă plantele terestre, iar creșterea sistemelor de rădăcină este slab realizată.

Cartofii aparțin culturilor care cresc. Prin urmare, o perioadă descendentă este cea mai potrivită pentru plantarea și îngrijirea unei plante. Cele mai bune zile merită să alegi, urmărind cu atenție calendarul.

De ce nu trebuie să aveți încredere în astfel de calendare

Influența lunii asupra proceselor vieții sa dovedit de mult, însă este necesar doar să se respecte cerințele acestui calendar, dacă acest lucru este confirmat de bunul simț.

Dacă calendarul este recomandat pentru a planta cartofii la începutul lunii mai, iar vremea sugerează altfel, atunci este mai bine să amânați plantarea. Când condițiile meteorologice se potrivesc cu "zilele favorabile" ale lunii, atunci puteți planifica să plantați o legumă rădăcină în această zi.

Profesioniștii de cartofi recomandă să se uite mai întâi la pregătirea solului. Dacă pământul este încălzit, atunci numai după acest fapt putem să ne întoarcem la calendarul însămânțării.

La ce oră trebuie să plantați fără un calendar

Cel mai important lucru la plantare este observarea datelor de însămânțare timpurie. Datorită respectării datelor, se dezvoltă sistemul radicular, ceea ce duce la o recoltă bună.

Cartofii sunt plantați pe baza următoarelor principii:

  • tuberculii încep să crească la o temperatură a solului de +5 la o adâncime de 10 cm;
  • la plantare este foarte important să se determine timpul exact de însămânțare a culturii. Semănatul se calculează pe baza soiului: precoce coapte, mediu timpuriu, mijlocul sezonului sau târziu.
Se recomandă plantarea cu tuberculi germinați. Cartofi de soiuri de producție sunt plantate ultima dată.

Pentru a crește randamentul și pentru a efectua o muncă de calitate pe site-ul dvs., puteți consulta calendarul lunar ca o sursă suplimentară. Dar pentru a avea încredere totală în calculul condițiilor favorabile de aterizare nu merită. Mai bine să fii prudent și se concentreze pe mai mulți factori reali.