Despre fermă

Caracteristici și descrierea soiului de cartofi

Pin
Send
Share
Send
Send


O varietate promițătoare pentru grădinile de casă, cartoful Skarb este considerat un exemplu demn de reproducere modernă. Soiul combină nemulțumirea în timpul depozitării, caracteristicile bune ale gustului, dar are nevoie de atenție la plantare și procesare.

Secretele cultivării cu succes și a activităților de îngrijire de bază

Cultivarea cartofilor Skarb nu implică dificultăți speciale, și cu o potrivire adecvată și o îngrijire adecvată, rezultatele vor respecta așteptările.

Acest soi este considerat ușor de întreținut.

Metode agrotehnice de cultivare a legumelor

Pentru a crește tufișurile de cartofi, care vor da o recoltă generoasă de calitate decentă, trebuie să fii responsabil pentru cultivarea legumelor.

O perioadă favorabilă pentru plantarea cartofilor este începutul lunii mai.

Selectarea locului de plantare și pregătirea solului

Atunci când alegeți un teren pentru paturile de cartofi, ar trebui să dați preferință pentru pante micimergând spre sud sau spre sud-vest. Deci, în acest loc iluminarea va fi organizată corespunzător, iar umiditatea nu va stagna.

Cartofi ca solul ușor de nisip sau argilos. Se dezvoltă bine în sol negru și turbă. Este important să rețineți că nu va da roade într-un substrat greu în care stagnarea umidității.

Pregătirea tuberculilor pentru plantare

Pentru a obține o recoltă mare ar trebui să fie pregătite pentru plantarea de semințe. Pentru a face acest lucru, este necesar să se calmeze tuberculii de dimensiuni medii la soare, plante și plante.

Este important ca germenii să fie nu mai mult de 3,5 cm. De asemenea, tuberculii nu tolerează tăierea, astfel încât să se planteze doar materialul dintr-o singură bucată.

Acest soi este acceptat numai pentru plantare cu un tubercul întreg.

Pregătirea solului pentru plantarea și plasarea tuberculilor

Modelul de plantare depinde de fertilitatea solului și de masa tuberculilor pregătiți pentru plantare. Tuberculii cântărind 50-80 g trebuie să fie plantați în conformitate cu schema de 60 x 35 cm. Varza, boabele și legumele sunt considerate predecesoare bune pentru legume. Nu este recomandabil să plantați o cultură în locul roșiilor.

Înainte de plantare, slăbiți solul, îndepărtați toate buruienile și aplicați îngrășăminte minerale care conțin azot.

Principalele etape de aterizare

 1. Așezați șanțuri sau găuriți adâncime în conformitate cu schema selectată - aproximativ 8-10 cm. Pentru iluminarea uniformă a aterizărilor pe parcursul zilei direcția rândului trebuie să fie de la nord la sud.
 2. Echipați fiecare scaun cu îngrășământ organic, care poate fi cenușă, humus, coajă de ceapă și cochilii de ou zdrobit.
 3. Tuberculii se înmugurează și se acoperă cu un strat de sol, a cărui grosime nu trebuie să depășească 5 cm.

Activități complexe de îngrijire

Pentru a obține o recoltă bună a acestei culturi va permite doar îngrijirea corectă pentru cartofi, inclusiv următoarele acțiuni.

Succesul recoltei depinde de respectarea regulilor de îngrijire.

Îndepărtarea și slăbirea

Respectarea normelor de irigare este cheia pentru obținerea recoltei calitative și cantitative.

Cultura necesită udare regulată în timpul perioadei de vegetație și în momentul formării tuberculilor.

Normele și termenii de udare

Perioada de irigareregularitateconsum
Când vremea este tulburela fiecare 10 zile15 l pentru 1 m2
În zilele însorite și uscatela fiecare 3 până la 5 zile

Cu câteva săptămâni înainte de curățare stop de udare de cartofi.

Este imposibil să vă îngrijiți complet planta fără a efectua buruieni care trebuie combinate cu slăbirea. Această procedură este efectuată în mod regulat, astfel încât să nu se formeze o crustă.

mușuroirea

Cu o umplere corespunzătoare și la timp, puteți crește randamentele cu 30%. Această procedură implică Pulverizați praful inferior plantele sunt soluri moi și slăbite, făcând posibilă înmulțirea sistemului radicular.

Acest lucru va crește masa rădăcinilor răsturnate, ceea ce va da mai multă umiditate și nutrienți, ceea ce va accelera creșterea și maturarea.

Efectuați această procedură ar trebui să fie dimineața devreme sau târziu seara, de trei ori pe sezon, și anume:

 • atunci când înălțimea răsadului ajunge la 10-15 cm, ceea ce va ajuta protejați împotriva înghețului prin îngheț și să scape de buruieni;
 • în timpul înfloririi, deoarece în acest moment se formează noduli mici pe stoloni, ceea ce va crește semnificativ dacă se toarnă pământul;
 • când cartofii cresc, trebuie să toarneți pământul în tufișuri, unde s-au rupt sau au fost spălate de ploaie.
Locuintele ar trebui facute cu grija, ca in Skarb ușoară penetrare a rădăcinilor.

Introducerea nutrienților

Pentru a îmbunătăți creșterea și dezvoltarea arbuștilor de cartofi, ar trebui să fie suficient furnizate cu toate substanțele nutritive. În acest scop, se adaugă îngrășăminte utilizând produse organice și minerale care vor ajuta la accelerarea creșterii, intensificarea înfloririi și formarea rapidă a tuberculilor în tufișuri.

Boli și dăunători ai cartofilor

Invazia dăunătorilor și a bolilor reduce randamentul și degradează calitatea produsului. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să efectuați în mod regulat proceduri preventive menite să protejeze plantele împotriva daunelor și bolilor.

Dăunători periculoși

filiformi

Locuirea în sol afectează rădăcinile și tuberculii plantele. Larvele sale trec prin tubercul, făcând mișcări, provocând adesea descompunere. Datorită culorii strălucitoare, larvele sunt ușor de detectat atunci când sapă solul.

Trebuie să colecteze și să distrugă. Adesea dăunătorul poate fi găsit printre iarba de grâu. Prin urmare, trebuie să luptăm împotriva acestei buruieni, înfundând în mod constant paturile.
Coloratul gândacului

Un bine cunoscut dăunător dungat, care se hrănește cu frunze și lăstari tineri, și când mănâncă toate verdele, se duce la tuberculi. Gândacul este deosebit de periculos în momentul înfloririi, când planta formează tuberculi și dacă nu faceți prevenirea, puteți pierde până la jumătate din recoltă.

Lupta împotriva acestui parazit este în colectarea lui cu distrugerea ulterioară. Cu gândacul larg răspândit ar trebui să fie procesate folosind substanțe chimice.

Boli comune

Luptă târzie

Capabile să infecteze tulpina, frunzele și tuberculii unei plante. Când vremea umedă în timpul frunzelor de înflorire este acoperită cu pete gri sau întunecate. Atunci când se detectează o boală, vârfurile trebuie tăiate și arborii pulverizați cu agenți chimici.

Piciorul negru

Boala bacteriană provoacă daune grave culturii. Dezvoltarea bolii începe în timpul sezonului de creștere și în procesul de conservare a legumelor. Semnele sunt îngălbenirea și răsucirea frunzelor apice și putrezirea fundului lăstarilor.

Pentru a preveni nevoia ardeți tufișurile afectate, nu plantați cultura într-un singur loc mai mult de o dată în trei ani și uscați cultura înainte de depozitare. Principalele măsuri de control constau în tratarea tufișurilor cu soluții speciale sau prin stropirea acestora cu cenușă.

Este important să opriți orice pulverizare cu o lună înainte de recoltare.

Norme de recoltare și depozitare

Pentru conservarea pe termen lung a cartofilor, recoltarea este esențială, care trebuie efectuată în mod competent și în timp util. Recoltarea în timp ce asigură îngrijirea necesară are loc la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie.

Pentru săpăturile de care aveți nevoie alegeți o zi caldă uscată. În procesul de săpat, asigurați-vă că tuberculii nu sunt afectați mecanic, deoarece prezența lor reduce semnificativ siguranța cartofilor.

Copiile cu cea mai mică suspiciune de boală ar trebui să fie imediat eliminate de pe site.

Chiar și tuberculii relativ dureroși trebuie îndepărtați din zona de sapă.

După recoltare, preparați tuberculii pentru file în următoarea procedură:

 • au săpat legume împrăștiați câteva ore la soare, sub acțiunea luminii ultraviolete, o parte din infecțiile fungice și bacteriene vor fi distruse;
 • răciți pământul cu cartofi și sortați-le în fracțiuni: exemplare mari în scopuri alimentare, mediu pentru creștere, furaje mici pentru păsări de curte sau animale în gospodării particulare;
 • legume sortate plasate timp de două săptămâni într-o încăpere utilă uscată;
 • uscate, puneți cartofii în recipiente de depozitare.
Ar trebui să fie stocarea mențineți un interval de temperatură de 2-4 grade peste zero. Cu astfel de indicatori, cartofii nu formează rădăcini și nu îngheață. Umiditate optimă în cameră cu 80-85%.

Nu ar trebui să fie lumină naturală și lumină artificială pe termen lung în depozitare, pentru a evita producerea de substanțe otrăvitoare în legume - solanină.

Descrierea biologică și caracteristicile soiului

Cultura aparține varietăților perioadei medii de maturare.

Soiul este popular printre cultivatori pentru menținerea calității.

Descrierea soiului de cartof Skarb

Conform descrierii - o instalație de înălțime medie, tip intermediar. Tufișurile sunt decorate cu frunze verzi întunecate, cu o formă ovală ușor alungită, fără margini ondulate și o corolă albă de dimensiuni medii.

Tuburile mari au o nuanță gălbuie și o formă rotundă ovală. Carnea este delicată, uniformă, colorată în culoarea galbenă bogată. Pielea de aur deschis este netedă și uniformă. Ochii mici sunt uniformi și adânc.

Caracteristicile generale ale soiurilor de legume

Perioada de maturare de la momentul apariției la recoltare este de 80-95 de zile. Pe o plantă poate varia de la 12 la 18 tuberculi.

Principalii parametri ai cartofului Skarb

trăsăturăvaloare
Randament mediu / maxim250-410 / 500 t / ha
Masa unui tuber90-140g
Conținut de amidon15-17%
Piata de produse85-99%
Randament de recoltare89-99%

Tuberculii se caracterizează printr-o bună păstrare a calității. Baza conservării lor este particularitatea biologică de a intra într-o stare de repaus după recoltare, a cărei durată este de 110-120 de zile.

Soiul nu este cel mai productiv - aduce dintr-un tuf în 20 de tuberculi

Gusturile produsului

Clasa de masă, aparține tipului culinar B. Aceasta înseamnă că produsul este universal. Caracterizată de următoarele caracteristici:

 • ușor moale;
 • consistență densă moderată;
 • usor mealy (conținutul de amidon nu este mai mare de 17%);
 • moderat apoasă.
Cultură de legume este destinată pentru fierbere, prăjire, chipsuri, salate și alte feluri de mâncare, a căror principală cerință este conservarea culorii și a formei ingredientelor.

Scurt istoric al lui Skarb

calitate primit în 1997 Crescătorii din Belarus și cultivate cu succes în diferite regiuni climatice. Din anul 2002, soiul este inclus în registrul de stat al Federației Ruse.

Traducerea din limba belarusă înseamnă comori sau comori. Iar într-adevăr, gustul ideal și randamentul bun fac această varietate de culturi o bogăție reală și o găsire pentru fiecare grădinar.

Un semn bun pentru consumatori este gustul Skarba

Principalele avantaje și dezavantaje ale soiului

Când se descrie un soi, este important să se identifice o serie de avantaje datorită cărora cultura își merită locul în grădină:

 • randamente ridicate;
 • gust perfect;
 • fără a face față condițiilor de creștere;
 • capacitate de stocare îndelungată fără pierderea proprietăților comerciale;
Cartofii nu vor servi numai ca bază pentru diferite feluri de mâncare pe tot parcursul anului, dar, dacă este necesar, pot înlocui un set întreg de prim ajutor din cauza conținutului de vitamine, minerale și multe alte substanțe valoroase.

În plus față de caracteristicile pozitive, este important de notat și deficiențe, și anume:

 • predispus la frunze de mazăre târzie;
 • susceptibilitatea la invazia viermilor și a gândacilor Colorado;
 • reacționează prost la suprasolicitarea solului într-un stadiu incipient de dezvoltare.
Overflow-urile sunt periculoase pentru această clasă.

Cartoful cartofului este un favorit al multor cultivatori de legume, deoarece îi place să-și găsească calitățile excelente de gust, ceea ce îl face un produs popular și popular în pregătirea capodoperelor culinare. Observând toate metodele agrotehnice pentru construirea și instrucțiunile de îngrijire, puteți colecta o recoltă bogată de legume sănătoase.

Pin
Send
Share
Send
Send