Despre fermă

Proprietăți utile și contraindicații ale dudului

Pin
Send
Share
Send
Send


Mulberry este o cultură umană valoroasă, a căror proprietăți benefice sunt atribuite în principal producției de mătase.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că nu mai puțin fructele și frunzele plantei au proprietăți valoroase. Ele sunt utilizate pe scară largă în gătit, medicina tradițională și cosmeceuticals.

Remediile homeopatice cunoscute sunt renunțate la fructe, iar extractul din frunze este inclus în compoziția preparatelor medicale.

Caracteristicile generale ale dudului în cazul în care acesta crește, cum arată

Mulberry este o plantă din familia Mulberry și familia Mulberry, compusă din 17 specii comune. Acestea sunt copaci de foioase cu creștere rapidă, care au o înălțime cuprinsă între 10 și 15 m.

Durata medie de viață a dudului este de 200 de ani, iar plantele individuale sunt cunoscute ca fiind de 300-500 de ani.

Mulberry este, de asemenea, numit dud sau "copac regal". În funcție de culoarea coajei și tulpinilor produce dud alb, negru și roșu.

Istoria dudului alb, cunoscută de om, începe în China antică din epoca neolitică. În acest moment, pentru prima dată, au găsit fire strălucitoare durabile dintr-un cocon de vierme care se hrănește cu frunze de copaci. Ulterior, firele au fost numite mătase și lemn dud.

Treptat, cultura sa răspândit în țările din Transcaucaz și Asia Centrală. Patria dudului roșu este America de Nord și Asia de sud-vest negru.

În funcție de culoarea coajei și tulpinilor, se disting murele alb, negru și roșu.

Zona naturală în care pomul crește, zone cu climat temperat cald și subtropical. Acestea sunt țări din Asia, Africa și America de Nord. În Rusia, cultura este cultivată în regiunile sudicerareori varietățile de iarnă-rezistență cresc în banda medie.

Cum arată fructele? Fulgi fructiferi până la 2-3 cm în lungime, în funcție de tip violet închis, negru, alb și roșu.

Acestea sunt fructe de pădure dulci, cu gust lung și aromă specifică. Apariția fructelor seamănă cu o mure.

Dulceața are un randament ridicat. În medie, dintr-un copac este colectat de la 100 la 300 kg de fructe de padure.

Fermele dulci nu sunt deloc transportabile. și nu tolerați stocarea pe termen lung. Prin urmare, de peste mări din intervalul lor se încadrează numai în forma prelucrată.

Proprietăți utile și beneficii de fructe de padure și frunze de dud

În tratatele și scrierile antice găsim un număr mare de referințe la proprietățile utile și vindecătoare ale diferitelor părți ale dudului. Astăzi sunt confirmate de numeroase studii privind compoziția chimică a lemnului.

Valoarea nutritivă a fructelor (100 g):

 • carbohidrat 9,8 g;
 • proteine ​​1,44 g;
 • grăsime 0,39 g;
 • apă 87,68 g

Valoarea energetică de 43 kcal. Produsele carbohidrați sunt împărțite în zaharuri (8,1 g) și fibre dietetice (1,7 g).

O cantitate mică de calorii, zaharuri sănătoase și prezența fibrelor dietetice fac din fructul dudos atractiv pentru dietă.

Dulciurile conțin o mulțime de vitamine și minerale și doar 43 de calorii

Pe lângă asta fructele conțin acizi organici (1,2 g): măr și lămâie. Principala funcție a acestor substanțe este îmbunătățirea digestiei.

Ele stimulează peristaltismul și secreția de sucuri în tractul gastro-intestinal, reglează structura scaunului, inhibă dezvoltarea proceselor de putrefacție în organele digestive.

Elementele macro:

 • potasiu 194 mg;
 • calciu 39 mg;
 • fosfor 38 mg;
 • magneziu 18 mg;
 • sodiu 10 mg.

Fructele conțin fier, cupru și zinc.

Toate macronutrienții din compoziția dudului sunt necesari pentru viața umană. Ele reglează echilibrul de apă și electroliți și ciclul contracțiilor cardiace, participă la reînnoirea și creșterea țesutului osos.

Administrarea stabilă a acestor substanțe va fi benefică: acestea susțin activitatea mentală, contracția musculară și potențialul energetic al unei persoane. Aceste proprietăți sunt deosebit de utile pentru copii și pentru persoanele în vârstă.

vitamine:

 • acid ascorbic (C) 10 mg;
 • Niacin (B3) 0,620 mg;
 • Riboflavina (B2) 0,101 mg;
 • tiamină (B1) 0,029 mg;
 • acid folic (B9) 6 pg;
 • filicinonă (K) 7,8 mcg;
 • retinol (A) 1 mcg.
Fulgi fructiferi conțin vitaminele C, B1, B2, B3, A, acid folic

Thiamine promovează furnizarea stabilă de glucoză din creier, îmbunătățește memoria. Riboflavina este benefică pentru structurile ochilor, niacinul previne stresul nervos.

Vitamina B9 promovează sinteza acidului nucleic, diviziunea celulară și formarea celulelor roșii din sânge.

Vitamina C este unul dintre cei mai importanți antioxidanțicare protejeaza organismul de toxinele din mediul inconjurator. Acidul ascorbic are proprietăți antiinflamatorii și antipiretice.

Utilizarea regulată și corectă a fructelor întărește sistemul imunitar, promovează munca mentală, crește rezistența organismului. Prin urmare, ele sunt recomandate pentru dieta persoanelor active și epuizarea corpului după o boală prelungită.

Frunzele plantei conțin un set rar de nutrienți care le face nu mai puțin valoroase decât fructele. Compoziția lor conține:

 • taninuri;
 • flavonoide;
 • acizi organici;
 • rășini;
 • uleiuri esențiale;
 • β-sitosterol, capersterol;
 • vitamine din grupa B, C.
În medicina populară, din frunze se prepară agenți de reducere a zahărului, multivitamine și agenți de fortificare.

Frunzele de miere ușurează durerea și umflarea articulațiilor inflamate. Pentru a face acest lucru, ele sunt pur și simplu aplicate în zona afectată timp de 30 de minute, de 3-5 ori pe zi.

Infuzia frunzelor este tratată spasme ale creierului, luând 100 ml de droguri de 3 ori pe zi.

Mulberry - pomul vieții:

Contraindicații și vătămări corporale dud

Mulberry fructul este contraindicat în cazul hipersensibilității organismului. Chiar și utilizarea minimă poate provoca reacții alergice severe.

Din același motiv acestea nu sunt recomandate pentru copii sub 1 an. După această vârstă, pentru a minimiza daunele, produsul este introdus treptat în dieta copilului.

Restricții de utilizare Este recomandat pentru diabet zaharat, hipertensiune arterială și patologii ulcerative și acute ale tractului gastro-intestinal sunt contraindicate. În cazul oricăror boli cronice, este necesară consultarea medicului înainte de utilizare.

Fructele dudului nu trebuie luate pe stomacul gol, spălate cu apă rece și amestecate cu alte produse.

Murelele de fructe de mare pot provoca alergii, nu pot fi consumate pe stomacul gol, beau apă rece

Utilizați în medicina tradițională, proprietăți medicinale

În medie, fructele de dud conțin fier de 4,5%. Acesta este unul dintre principalii participanți la formarea sângelui. Aceste proprietăți ale vitaminei K și cuprului sporesc semnificativ aceste proprietăți. Prin urmare, ele sunt utilizate pentru tratarea și prevenirea anemiei și tulburărilor sanguine.

Conținutul ridicat de vitamine B din fructele și frunzele dudului le face un medicament valoros pentru tratamentul diabetului de tip II. Pentru terapie, ia o infuzie de fructe sau frunze de 100 ml de 3 ori pe zi.

Acizii grași, uleiurile esențiale și taninurile de fructe vă permit să vă ocupați de patologiile tractului digestiv:

 • colită;
 • diaree;
 • dysbiosis.

Pentru tratament, utilizați sucul sau infuzia de fructe 100 ml de 3 ori pe zi.

Procentul total de săruri minerale are un efect terapeutic atunci când:

 • ateroscleroza;
 • boală coronariană;
 • tahicardii, aritmii;
 • distrofie miocardică;
 • hipertensiune;
 • defecte cardiace.

Pentru tratamentul acestor boli pot folosiți suc sau infuzie de fructe de dud. Aplicați 300 ml de fonduri pe zi timp de 14 zile.

Infuziile și sucurile de fructe sunt folosite pentru a trata o varietate de boli.

Compoziția chimică a fructului diluează sputa, îndepărtează toxinele și particule de sânge din tractul bronhopulmonar. Proprietățile pronunțate antiinflamatorii, antipiretice și diaforetice facilitează foarte mult cursul infecțiilor bacteriene și virale.

Prin urmare, ele sunt utilizate pentru a trata:

 • tuse cronică;
 • traheită;
 • bronșită;
 • traheobronșitele;
 • SARS, raceli, gripa.

Pentru tratamentul acestor patologii se aplică doshab. Pentru aceasta, 1 lingura. l. se dizolvă în 100 ml de lapte la temperatura camerei. Înainte de utilizare, produsul este diluat în 100 ml lapte fierbinte. Luați de 3 ori pe zi.

Cum să gătești un dabeur de dud:

Plante medicinale din fructele folosite pentru tratamentul proceselor inflamatorii în cavitatea bucală: stomatită, gingivită, periostită. Pentru aceasta infuzie de fructe de dud clatiti gura 4-5 ori pe zi.

Infuziile și sucurile din fructe sunt recomandate ca un tonic general pentru copiii susceptibili de rahitism. Pentru a face acest lucru, ei folosesc 100 ml de 3 ori pe zi.

Fructele dudului de culoare albă conțin phytoalexină rară - resveratrol. Substanța are un efect neuroprotector și anticancinogen.

Aceste proprietăți ale fructului sunt utile pentru persoanele cu cancer și patologii asociate cu deteriorarea neuronilor creierului.

Rețete din fructe și frunze

Din sucul de ciuperci de dud, se fierbe doshab, perfuzii, compoturi, conserve și dulciuri. Frunzele sunt folosite pentru prepararea de medicamente și comprese din plante medicinale.

Retete medicale:

 1. Infuzie de fructe. Materiile prime topite (100 g) insistă în apă fierbinte (0,5 l) timp de 5 ore.
 2. suc. Fructele se strâng sub presă. Pentru fiecare litru de suc, adăugați 100 g de zahăr și 1 lingură de zahăr. l. suc de lamaie și fierbeți timp de 5 minute. Se toarnă în borcane sterilizate și în rulouri.
 3. Infuzie de frunze. Materialul proaspăt mărunțit (1 lingură de L.) se toarnă cu apă (250 ml) și se stripează pe o baie de apă timp de 15 minute. Mijloacele insistă 3 ore, filtrați și aduceți volumul în original.
 4. doshab. Fructe proaspete (10 kg) se toarnă cu apă (0,5 l) și se fierbe la foc mic timp de 1 oră. Masa de berbec se rupe printr-o sită, fierbeți sucul extras pentru a obține un sirop gros.
Din fructele și frunzele dudului se fac perfuzii medicinale, sucuri și doshab

Rețete culinare:

 1. gem. Fructe spălate și uscate (2 kg) se întind într-un recipient larg, acoperite cu zahăr (2 kg) și se așează până când apare sucul. După aceea, fructul se încălzește la căldură scăzută până când zahărul se dizolvă și se fierbe timp de 10 minute, îndepărtându-se spuma. Blocajul este încălzit de 3 ori. Ultima dată când jumătate din sirop este turnat într-un recipient separat. Produsul finit este sterilizat prin metoda obișnuită.
 2. jeleu. Pentru a face un desert din fructe, stoarceți sucul, ca atunci când gătiți un doshab. La sucul (0,75 l) se adaugă 10 g de pectină, se aduce la fiert și se adaugă zahăr (600 g). După aceea, jeleul este ținut pe placă timp de 2-3 minute și turnat în borcane preparate. Rezervoarele cu produsul sunt sterilizate și laminate.
 3. compot. În primul rând, fierbeți siropul la o cantitate de 1 litru de apă cu 150 g de zahăr. Bidoane sterilizate umplute cu fructe la 1/3 și se toarnă sirop fierbinte. Se răsuci, se răsucește și, după răcire, se scoate până la locul de depozitare.
 4. Dulce în zahăr. Fructele spalate sunt asezate in borcane mici, fiecare strat acoperind cu zahar. Pentru 1,5 kg de fructe de pădure vor fi necesare 250 de grame de zahăr.

Miere de gem:

De asemenea, fructele de dud se pot usca. Pentru a obține boabe uscate, este mai bine să folosiți condițiile naturale naturale: razele solare și vântul. Pentru a face acest lucru, fructul stabilit pe o suprafață uscată, acoperind noaptea cu un film.

Fulgi fructiferi vor păstra până la 90-95% proprietăți benefice în timpul înghețării profunde. Pentru a face acest lucru, trebuie să se întindă un strat pe o foaie de copt și să se așeze în congelator, setând cea mai mică temperatură. După 10-12 ore, fructul poate fi plasat într-un recipient convenabil.

Utilizarea corectă în timpul sarcinii

Coniferele din mulberry conțin multe componente utile necesare pentru sănătatea unei femei însărcinate și dezvoltarea fetală.

În timpul sarcinii, pentru nutriția uterului și a fătului în organism crește semnificativ volumul de sânge circulant. Prin urmare, nevoia de fier crește de mai multe ori, Deficitul de substanță provoacă anemie.

Consumul regulat de fructe de dudă va ajuta la prevenirea acestei complicații.

Apariția complicațiilor grave în timpul sarcinii - vene varicoase, preeclampsie, hemoroizi - este asociată cu creșterea greutății, presiunea uterului asupra vaselor și creșterea fluidelor corporale.

Să se ocupe de aceste probleme va ajuta macronutrienții din fructe. În plus, ele sunt necesare pentru rezistența țesutului osos, sarcina pe care în această perioadă crește.

Aportul de macronutrienți este, de asemenea, important pentru făt.. Acestea sunt principalii factori de reglementare a creșterii și diviziunii celulare în timpul formării organelor și structurilor copilului nenăscut.

Coniferele din mulberry conțin multe componente utile necesare pentru sănătatea unei femei însărcinate și dezvoltarea fetală

Numeroasele stresuri asociate cu îngrijirea unui copil mic, ajută la reducerea alăptării. Un aport constant de fosfor va ajuta întări sistemul nervos, iar resveratrolul rezistă la infecțiile virale și bacteriene.

Fitogeneza din fructe și frunze ale dudului va fi utile pentru constipație, edem și boli catarre. Acestea vor ajuta la evitarea utilizării nedorite a substanțelor chimice în timpul sarcinii și alăptării.

Primirea nutrienților dintr-o sursă de hrană va împiedica creșterea în greutate, ceea ce, la rândul său, duce la multe complicații.

În timpul sarcinii, fructul dudului poate fi consumat nu mai mult de 300 g pe zi. Mai prudent în legătură cu această problemă ar trebui să fie abordată atunci când hrăniți.

Mai întâi trebuie să treci testul. Pentru această utilizare 1 linguriță. și să monitorizeze reacția corpului copilului. Dacă reacțiile alergice și tulburările gastro-intestinale sunt absente, rata poate fi crescută la 100 g.

Productivitate ridicată, un număr mare de proprietăți utile și atracție culinară: astfel de caracteristici contribuie la răspândirea treptată a dudului dincolo de aria naturală.

Astăzi, copacul se găsește tot mai mult în regiunile medii ale grădinăritului. Acest lucru înseamnă că, cu o înțelegere deplină a caracteristicilor culturii pot fi cultivate în livada proprie.

Pin
Send
Share
Send
Send