Despre fermă

Pete galbene pe frunzele de răsaduri de roșii și metode de tratare a acestora

Pin
Send
Share
Send
Send


Oricine a crescut roșii în zona sa, cel puțin o dată în viața sa, sa întâlnit cu frunze îngălbenite sau căzute. Acest lucru afectează în mod semnificativ randamentul plantelor, astfel încât problema trebuie eliminată imediat. Apoi, vom descrie cauzele petelor galbene pe răsadurile de roșii și metodele de tratare a acestor boli.

Cauze de pete galbene pe răsaduri de roșii

Frunzele de roșii din frunze de frunze sunt un semn că planta suferă de stres.

Acestea apar în roșii din cauza:

 1. îngrijire necorespunzătoare;
 2. boli.

Există mai multe tipuri de stingere:

 1. mai multe frunze mai îngălbenite. Acest lucru se întâmplă la transplantul de roșii. Plăcile inferioare se pot încinge și se pot usca.
 2. frunze galbene cu o nuanță albastră. Motivul este hipotermia.
 3. grădina rapidă a frunzelor din partea inferioară a bucșei. Acestea sunt simptome ale unui sistem rădăcină deteriorat.
Frunzele încep să treacă galben treptat de jos.

Îngrijire rea

Îngrijirea incorectă poate fi atribuită erorilor în:

 • udare;
 • slăbire;
 • iluminat;
 • dressing de top.

Lipsa de udare poate avea ca rezultat frunze răsucite, galbene, înclinate. Plantele se usucă și chiar mor. De ce se întâmplă acest lucru? Acest lucru se datorează unui exces sau a lipsei de apă. Roșiile au nevoie de apă abundentă, dar rară. În teren deschis nu mai mult de 2 ori pe săptămână. Volum - 5 litri sub o bucată. Cel mai bun înainte de prânz.

Containerele de apă nu ar trebui plasate în seră. Ele creează umiditate excesivă.

Lipsa de minerale

Frunzele de frunze pot apărea din cauza lipsei de minerale:

 • cu o lipsă de azot, toate plantele sunt colorate;
 • cupru - fără pete, dar tufișul își pierde culoarea;
 • Sulfurile - frunzele devin galbene, devin greu;
 • magneziu - pete mici;
 • mangan - îngălbenirea rapidă, putregaiul;
 • fosfor - vârful îngălbenit.

Relaxarea se face pentru a îmbogăți rădăcinile cu oxigen. Foarte frecvente, slăbirea profundă poate provoca daune rădăcinilor. Adâncime - nu mai mult de 10 cm.

Iluminarea incorectă

Iluminarea incorectă - O altă cauză a frunzelor îngălbenite. Cand arsurile solare apar pete albe. În zilele fierbinți, însorite, arbuști, răsadurile ar trebui să fie pritenyat.

Galben frunze pe răsaduri de roșii
Frunzele de roșii nu pot fi udate. Acest lucru poate duce la arsuri solare.

Dezastre cauzată de pesti

Boli care afectează tomatele pot fi:

 • drojdie de bere;
  • cladorioza (pete galben-maronii, maronii);
  • Fusarium (verde galben-verzuie, frunze răsucite, lente);
  • phytophthora (pete maronii);
  • gri rotunjit (pete maronii, gri scurte);
 • bacteriene;
  • cancerul bacterian (pete albe cu centru negru);
 • virale;
  • tutun mozayka de tutun (culoare mozaic, cu culori alternante întunecate și verde deschis);
  • virus curliness (galben pe marginile foii).
Când apar primele frunze galbene, acestea trebuie îndepărtate.

În sere, serele se confruntă cu probleme cu tomatele mai mult. Aici, umiditate ridicată, temperatură ridicată a aerului - condiții excelente pentru dezvoltarea bolii. Prin urmare, udare - nu mai mult de o dată pe săptămână.

De ce frunzele de roșii se usucă și mor

Cauzele frunzelor căzute:

 • nerespectarea normelor de inginerie agricola;
 • boală.
Frunze de frunze de răsaduri de roșii aproape

Îngrijirea neadecvată a plantelor este:

 1. aterizare grosieră;
 2. zona necorespunzătoare;
 3. cantitate insuficientă, excesivă de apă;
 4. terenul selectat necorespunzător;
 5. lipsa excesului de lumină solară;
 6. supraîncălzirea, supraîncălzirea;
 7. în aer umed;
 8. proiecte;
 9. alimentația necorespunzătoare.

Cu un răsad de plantare dens, se ascund reciproc. Există concurență pentru lumina soarelui. Tufișuri trase. Rădăcinile nu au spațiu. Există o luptă pentru apă, nutrienți. Rezultatul este un tufiș palid. Este posibil să apară boala piciorului neagră.

Fusarium boala fungice provoacă vărsături de frunze de roșii. În acest caz, rădăcinile devin roșii în culoare, frunzele devin galbene. Bolile pot fi înfrânte doar într-un stadiu incipient de dezvoltare. Dacă tufa nu poate fi vindecată, trebuie să fie îndepărtată, arsă. Teren să se ocupe.

Cu suficientă apă în plante, ele se află într-o stare de turgor. Dezavantajul este vâltoarea lor. Prea multă umiditate poate duce la putrezirea coloanei vertebrale, piciorul negru.

Este necesară o iluminare bună. Lumina este necesară pentru fotosinteză. Odată cu răsadurile de plantare timpurii în seră, puteți utiliza lămpi suplimentare - lămpi fluorescente. Dar nu luminează planta pentru o zi. Unele procese din plantă au loc numai în întuneric.

Dacă plantele sunt în seră, sera temperatura aerului în timpul zilei nu trebuie să fie mai mare de 28despreC, noaptea - 18despreC. Optimum - 24 - 26despreC. La o temperatură de 38 - 40 ° CdespreC frunzele încep să scadă. Necesită o ventilare regulată.

Roșiile iubesc cald. Rece poate provoca frunze căzute. La temperaturi sub 15despre C nu absorb fosforul la 10 anidespre C este azot.Tufele de top trebuie să fie echilibrate.

Cum să vindeci plantele într-o seră

Dacă roșiile cad în picioare, frunzele devin galbene, primul pas este stabilirea cauzei. Uneori, schimbarea condițiilor de creștere contribuie la scăderea problemelor. Este necesară ajustarea nivelului de udare, hrănire, lumină, temperatură.

Frunze decolorate pe răsaduri de roșii

Frunzele de frunze trebuie îndepărtate, altfel planta poate începe să cadă și să moară.Dacă există un deficit de microelemente, trebuie să-l hrăniți cu îngrășământ adecvat. De exemplu, foametea cu azot este eliminată prin pulverizare cu uree.

Cu arsuri solare, reduceți cantitatea de lumină solară. În cazul răsadurilor, ei pot pritenyat folosind hârtie, închizând geamurile sale. În cazul solului ales în mod necorespunzător, prin umectarea peste sol, roșiile ar trebui să fie săpate și transplantate într-un loc potrivit, în caz contrar răsadurile vor începe să putrezească și să dispară.

În cazul în care cauza nu a putut fi stabilită, roșiile pot fi tratate cu sulfat de cupru (70 - 80 grame la 10 litri de apă).

Tomatele afectate de boli, dăunători trebuie tratate cu medicamentul adecvat. Tufișurile de dezrădăcinat. Ardeți-l. Teren, echipament de lucru, haine de grădinărit pentru procesare.

Împiedicând răsucirea și îngălbenirea roșiilor pe pervazul ferestrei

Pentru a preveni apariția unor probleme cu răsadurile, este necesar să cunoaștem condițiile de creștere a acestora. Doar acțiunile potrivite vor ajuta grădinarii să facă față problemelor care au apărut.

Condiții necesare pentru cultivarea tomatelor:

 1. pământ slab acid, neutru;
 2. zi ușoară de cel puțin 12 ore;
 3. cantitatea moderată de îngrășământ;
 4. aer cald, uscat;
 5. aerisirea regulată;
 6. moderarea udării.

Ce condiții sunt contraindicate pentru tomate:

 1. la rece;
 2. umiditate ridicată a solului, aer;
 3. pământ greu și acru;
 4. arbuști de plantare dense;
 5. temperatură ridicată a aerului;
 6. îngrășământ în exces.
Îngrijirea răsadurilor de tomate și prevenirea bolilor

În scopuri preventive, ar trebui să slăbiți în mod regulat terenul sub tufișuri. Aceasta contribuie la îmbogățirea rădăcinilor cu oxigen. Apa nu stagnează sub roșii.

Atunci când plantarea este recomandat pentru a obține rezistente la boli, soiuri de dăunători de roșii. Semințele, solul, containerele de plantare, echipamentul de lucru la începutul sezonului trebuie prelucrate.

Distanța dintre răsaduri este de cel puțin 40 cm. În funcție de soi. În timpul instalării unei serii, serele trebuie să asigure un sistem de ventilație. Este necesară o rotație a culturilor în fiecare an. Roșiile în același loc pot fi plantate numai după 3 - 4 ani de la ultima plantare.

La începutul primăverii, toamna târzie, este necesar să se prelucreze sera, sera cu bombe de sulf. Acest lucru este făcut pentru a distruge paraziți, dăunători și boli (rugina, spotting).

Roșiile nu pot fi plantate în sol, unde au crescut înainte de alte sedanacee.

Cauzele vărsării, punctele galbene pe tomate pot fi multe. Pornind de la îmbătrânirea biologică obișnuită, transplantul și boala gravă. Cu o atenție corespunzătoare, respectarea măsurilor preventive, toate aceste probleme pot fi evitate. Respectarea tuturor normelor tehnologiei agricole va recompensa un grădinar cu o recoltă bogată și va ajuta la salvarea plantațiilor.

Vizionați videoclipul: Tratament pentru răsadurile de roşii @ Ce vor plantele (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send