Despre fermă

Cum sa cresti loquat la domiciliu

Pin
Send
Share
Send
Send


Medlar - o planta tropicala veche. Întregul portbagaj este învelit în coaja gri închis. Frunzele sunt mari și lucioase la suprafață.

În timpul înfloririi, planta apare flori albe, parfumate. Pentru fructe caracteristici sferice sau forma de pară și prezența de piele subțire. Gustul fructelor coapte este acru.

Este posibil să crească medlar la domiciliu în Rusia, cum să o facă, să învețe din articol.

Cresterea medlarilor in suburbii si in Ucraina

Patria fructului tropical este Asia de Sud-Est. Cresterea culturii in Caucaz si Turcia. Pentru instalațiile de reproducere, țările calde sunt potrivite în cazul în care temperatura nu scade sub 0 grade Celsius.

Dacă creșteți un loquat în centrul Rusiei, în regiunea Moscovei sau în Ucraina, veți obține un arbust ornamental. Dar respectând recomandările agrotehnice, veți obține un copac frumos, cu fructe delicioase.

Prezența proprietăților și contraindicațiilor utile

Meduze fructe de padure conține o cantitate mare de vitamine benefice, precum și minerale. Cultura are o calorie scăzută.

Fructul conține următoarele substanțe benefice:

 • vitaminele A, B, C;
 • acid folic și ascorbic;
 • potasiu;
 • iod;
 • mangan;
 • seleniu;
 • calciu;
 • magneziu.
Bomboanele de miere conțin o cantitate mare de vitamine benefice, precum și minerale

Dietiții prescriu de obicei o plantă cu excesul de greutate. Dacă utilizați o varietate în cantități suficiente, fructul va aduce mari beneficii corpului.

Principalul beneficiu al fructului este că este bogat în vitamina A, care este considerată indispensabilă pentru ochii umani. Utilizarea de medlar va îmbunătăți mușchii ochilor și va ajuta la restabilirea strălucirii pierdute.

În gătit, miezul pregătește gemuri, compoturi, gemuri, tincturi de lichior.

Cine nu este recomandat mânca fructe tropicale:

 1. Dacă sunt detectate ulcere gastrice și duodenale, planta trebuie exclusă din regimul alimentar.
 2. În cazul în care pancreasul este inflamat, este o contraindicație pentru consumul de miere în alimente.
 3. Cu aciditate crescută și gastrită pronunțată nu se recomandă să mâncați fructe.

Vinul și sucul pentru astfel de oameni nu vor face decât rău, iar gemurile și conservantele vor fi benefice.

Planta tropicală poate provoca o reacție alergică.prin urmare, pentru copii, utilizarea culturii ar trebui să fie limitată sau dată după consultarea unui specialist.

Medlar este o rudă japoneză de păducel rusesc ^

Proprietăți de vindecare ale frunzelor și fructelor portocalii

Medlar, ca și alte fructe, poate aduce multe beneficii organismului uman:

 1. Din decoctul frunzelor obțineți un excelent agent hemostatic.
 2. Fructele pot fi aplicate pentru tratamentul urolitiazeipentru a scoate pietrele.
 3. Cultura vindecătoare acționează ca primul asistent în caz de boală gastro-intestinală. După ce mănâncă pilaf pentru mâncare, digestia se îmbunătățește. Pentru a scăpa de diareea sângeroasă, este necesar să pregătiți un decoct de fructe necoapte.
 4. Astmul și bronșita vor ajuta la vindecarea tincturii alcoolicerealizate din plante. Datorită utilizării mai ușoare a acestui instrument, tusea dispare treptat. Tinctura poate trata durerea inimii.
 5. dacă perfuzarea frunzelor de gargară de soi, răceala nu va dispărea sau va dispărea mult timp.

Dacă o persoană are disfuncție a rinichilor, se recomandă folosirea medului pentru a crește filtrarea. Acest fruct conține apă moleculară, astfel încât este ușor pentru organismul uman după ce a consumat o plantă pentru a scăpa de toxine.

Cum să crești o cultură acasă de la os

Oasele uzuale de plante servesc ca răsaduri. Înainte de cultivarea semințelor, se recomandă menținerea lor în frig pentru cel mult 3-4 luni.

Condițiile naturale fac posibilă formarea de germeni timp de 2-3 ani de viață, când carapacea este distrusă.

Pentru a accelera procedura, se utilizează o soluție de acid sulfuric, se pun pietre în ea și se incubează timp de 5 ore și apoi se spală.

Un astfel de tratament permite plantarea recoltei în cădere în sol deschis, în primăvara anului vă puteți aștepta la apariția de germeni. Înainte de a planta un medlar, semințele trebuie ținute în apă caldă în timpul zilei.

Cu ajutorul rumegușului, turbei sau filmului de plastic pentru a mulci pământul. O bună opțiune pentru plantarea semințelor în interior: după formarea primelor lăstari de 25-30 centimetri, planta trebuie cultivată în avans și plasată în locul alocat.

Oasele medulare pot servi ca material de răsaduri excelent

Plantarea adecvată și îngrijirea plantelor

Plantarea răsadurilor este necesară în solul pregătit.conținând următoarele componente:

 • terenul cu frunze;
 • nisip;
 • humus.

Saparea unei găuri este recomandată înainte de plantarecare nu depășesc dimensiunea comăi solului, calculată pe baza sistemului rădăcină. Răsadurile sunt așezate cu grijă în găuri, fără a deteriora rădăcinile și apoi este necesar să se umple cu amestec de sol de sus.

Înainte de a planta o răsaduri loquat, taie frunzele la jumătate, săpe o gaură și plasați planta acolo

Dacă frunzele sunt tăiate la jumătate, puteți reduce evaporarea umidității. Pentru a preveni putregaiul, precum și a preveni penetrarea agenților patogeni, se recomandă să se toarnă cenușă de lemn în punctele de tăiere.

Cultura de îngrijire:

 • în timpul verii, planta are nevoie de udare abundentă, împiedicând uscarea solului;
 • acoperirea frunzelor nu necesită pulverizare constantă;
 • lumina directă a soarelui pentru soi nu este o piedică, iluminarea ar trebui să fie suficientă;
 • după recoltare este necesară prăjirea coroanei;
 • amestec excelent de sol, preluat în proporții egale;
 • din aprilie până în septembrie este necesar să se efectueze îmbrăcăminte;
 • în fiecare primăvară, copacii tineri trebuie să fie replantați; pentru plantele adulte, transplantul se face o dată la 3-4 ani.
Rădăcinile plantelor pot obține o arsură bacteriană dacă solul conține o cantitate mare de azot. Apărarea frecventă va ruina și sistemul rădăcină.

Polenizarea artificială este necesară pentru fructe în timpul înfloririi.. Este necesar să se trateze formarea coroanei, în timp pentru a tăia ramurile uscate și deteriorate.

Majoritatea grădinarilor știu asta cultura este predispusă la maladii, precum și la atacurile dăunătoare. Planta mănâncă afide și glandă tiroidă.

De două ori pe an, arbustul are nevoie de tratament cu insecticide.. Astfel, soiul poate fi protejat de prevenirea daunelor.

Tratamentul cu "Fitoverm" - nu mai mult de 2 miligrame pe 1 litru de apă, "Insegar" - utilizați 5 grame de medicament pe 10 litri de apă și "Lepidocid" - 10 litri de apă dizolvă 30 grame de substanță.

Recoltarea de pe un copac și depozitarea

După pătare, fructele nu ar trebui să se angajeze imediat în recoltare. În această perioadă, în pasta de fructe există astringență excesivă.

Când fructele încep să crească maro, gustul tartă dispare, planta devine dulce și adecvate pentru colectarea și utilizarea ulterioară.

Este necesar să colectați cu atenție fructele mature, fără a le deteriora. Fructele întregi vor sta mult timp și nu se vor strica.

Pentru a stoca cultura tropicala, este necesar sa asigurati un loc racoros fara lumina., dar este permisă păstrarea plantei la temperatura camerei. Fructele în timpul maturării nu trebuie să fie în contact între ele.

Este necesar să colectați miezul atunci când fructele au început să crească maro - astringența lor dispare, devin dulci

Soiuri populare de fructe exotice

Pentru a dezvolta un medlar varietal, trebuie să selectați răsadurile cu cele mai bune calități ale plantei-mamă.

Tanaka - fructe de dimensiuni mari, vopsite în culoarea portocaliu-galben. De obicei ajunge la o greutate de 50-80 de grame. Pentru pulpa roz parfumată se caracterizează prin prezența sucului și a gustului delicat dulce-acru.

șampanie - O cultură de dimensiuni mari, cu umflături ușoare, culoarea fructului este galben strălucitor. Carnea are o culoare cremoasă, fructele sunt delicate și plăcute.

Prim-ministru - Fructele acestui soi se disting printr-o nuanta portocalie-galbena. Acest soi cu carne cremoasă suculentă, având un gust delicat de sourish.

Seyles - Greutatea normală a unui fruct copt este de 80 de grame. Pentru gust, cultura seamănă cu caise.

Pe lângă calitățile gustului ridicat, fructele sunt depozitate mult timp, nu sunt deteriorate în timpul transportului. Recomandările agrotehnice simple vă permit să creșteți un grădinar novice acasă.

Fără a vă părăsi casa după 4-5 ani, puteți aduna o recoltă bună de fructe exotice.

gerul - este considerată o cultură potrivită pentru cultivarea nu numai în interior sau într-o seră, ci și pentru o grădină de iarnă. Gradul scăzut de fragilitate a lemnului vă permite să setați planta în orice formă.

Pentru fructe mari, pline de aromă și lipsă de astringență, caracterizată prin prezența unor cantități mari de vitamine. Boabele au o culoare roșu-maroniu.

Soiuri populare de miere: Frost, Tanaka, Seyles, Premier, Champagne

Printre pomi fructiferi din medalie de gradina se vor mândri de loc și îi va încânta proprietarul cu fructe gustoase de mulți ani.

Fructe tropicale frumoase, potrivite pentru consumul proaspăt, deoarece sunt bogate în proprietăți utile.

Peelul este îndepărtat din uzină înainte de utilizare.. Nu este utilă, nu are proprietăți plăcute de gust și este de dorit să nu se folosească.

Pin
Send
Share
Send
Send