Despre fermă

Cum să crească o nuci de castan la domiciliu

Castanele sunt foarte utile pentru oameni. Unele soiuri produc nuci comestibile care sunt folosite pentru gătit.. Este posibil să crească un castan la domiciliu de la o nuci și cum să planteze va fi discutat în continuare.

Este posibil să crească castan la domiciliu

Pentru a vă achiziționa aleea de castan, nu este necesar să achiziționați răsaduri scumpe. Este posibil să crească copacii dintr-un nutlet.

Mai mult de 30 de tipuri de castani sunt cunoscute, dar nu totul va fi cultivat acasă:

 • Campanie de însămânțare castan - copac lung de ficat. Cu grija potrivita, copacul va trai mai mult de 500 de ani. Înălțimea castanului ajunge la 35 de metri, frunzele sunt mari. Inflorescențele de castan crem, colorate, luxuriante. Nucile sunt potrivite pentru alimente, mari. Coaja este moale.
 • Chineză mai moale - fructele au un gust înalt, foarte apreciat printre gurmanzi. Arborele are o înălțime de până la 15 metri, frunzele sunt mici, pubescente. Lumânări în poziție verticală, culori diferite.
 • Castan japonez - deosebită de rata de creștere. În fructe intră în al treilea an de cultivare. Fructe comestibile, cântărind până la 100 de grame.

Când plantați castan în grădină, rețineți că dă o nuanță densă, iar rădăcinile sale sunt localizate superficial. Sub copac, absolut nimic nu va crește, dar nimeni nu interzice să echipeze o zonă de agrement sub sucursalele sale.

În plus, este necesar să se dezvolte soiuri comestibile de castane departe de autostrăzi, fabrici și plante. O soluție mai bună - o casă de țară. Faptul este că castanul absoarbe metalele grele și toate emisiile toxice, fructele din copacul urban sunt complet nepotrivite pentru consumul uman.

Soiurile comestibile de castane au nevoie de un adăpost de iarnă, deoarece nu au o rezistență ridicată la iarnă, spre deosebire de castanul de cal.

În timpul perioadei de înflorire, castanii sunt excelente plante de miere.. Mierea are o amărăciune ușoară, dar este foarte utilă.

Ce piuliță să alegeți pentru plantare

Pentru a preveni greșelile în producerea castanelor, vă sfătuim să ascultați opinia experților și să selectați numai nuci căzuți. Ele sunt folosite pentru germinare ulterioară.

Castane proaspăt căzute

Fructele trebuie să fie netede și frumoase în aspect, fără daune și pete moi.. Pentru plantare selectați castane solide.

Dacă aveți de gând să crească 1-2 copaci, luați bucăți de 5 nuci. Nu toți vor veni, unii vor muri în grădină. Excesul poate fi întotdeauna oferit vecinilor din țară.

Este mai bine să începeți plantarea în toamnă, după ce ați luat fructele. Salvați piulițele până când arcul nu se pierde întotdeauna. Se usucă și își pierd germinația.. Dacă acest lucru nu este posibil, castanele trebuie depozitate până la primăvară într-o pungă de nisip umed.

Condiții de plantare și de creștere a castanului

Secretul culturii de castane de succes este stratificarea semințelor. Dacă colectați nucile în toamna târzie și le plantați în sol deschis, natura însăși va face totul. Dar în mediul interior trebuie să expuneți semințele de stratificare.

Pentru a face acest lucru imediat după recoltare, nucile sunt plasate într-un recipient cu nisip și curățate într-un loc răcoros. Acesta poate fi un raft de frigider sau un subsol. Grădinarii experimentați recomandă să cadă un container de nuci în grădină sub zăpadă. Nucile sunt stocate până în primăvară. Cu o săptămână înainte de debarcare, ei reușesc.

Înainte de plantare, castanele trebuie să fie înmuiate în apă

Este mai bine să începeți plantarea nuci la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie.. Înainte de însămânțare, ele sunt înmuiate în apă timp de cinci zile. Apa este schimbată în mod regulat, astfel încât să nu strică. Coaja de nuci ar trebui să se înmoaie bine. Acest proces activează embrionul și ajută germenul să germineze mai repede. Nuci plantați atunci când albă naklunutsya germină.

Pentru germeni castan se potrivesc aproape orice sol. Nucile sunt plantate imediat în recipiente separate, cu un volum de 300-500 ml. Substratul este bine umezit și pune în el o sămânță la o adâncime de 3-5 cm. Primele muguri apar după 15-20 de zile.

Pătrunderea prea adâncă nu va răsări. Aterizarea ridicată contribuie la uscarea piuliței. Respectați adâncimea recomandată.

Este de preferat să se planteze castanul la domiciliu:

 1. puieți cresc repede iar iarna destul de puternica.
 2. Puieții bine îndurera iarnă.
 3. Procentul de germinare este mai mare.

Această metodă de creștere a castanelor este mai puțin laborioasă.

Când să replantați răsadurile în sol deschis

Răsadurile tinere sunt transplantate în sol deschis după ce amenințarea cu înghețul de noapte a trecut. De regulă, acesta este sfârșitul lunii mai.

Când plantați în grădină, rețineți că castanele sunt copaci mari. Distanța dintre răsaduri trebuie să fie de cel puțin 3 metri.. Numai în această condiție, copacul va fi mulțumit de o coroană densă, de fructe frumoase, de înflorire lungă și de fructe gustoase. Pământul pentru plantare se potrivește cu orice, dar cel mai bun cernoziom.

Sub aterizare, luați un loc luminos, dar pentru ca lumina directă a soarelui să nu cadă.

Groapa de aterizare trebuie să corespundă sistemului radicular al răsadului. Pământul din gaură este amestecat cu humus și nisip într-un raport de 2: 1: 1 și se adaugă 500 de grame de var hidratat.. Îngrășămintele fosfat-potasiu sunt adăugate treptat în fiecare godeu. Fundul puțurilor este bine drenat de pietriș, dărâmături sau nisip. Înălțimea stratului de drenaj este de 10 cm.

Plantarea răsadurilor de castane pe teren deschis

Plantarea răsadurilor efectuate cu atenție, încercând să nu deterioreze fundul plantei:

 1. Se toarnă solul pregătit în gaură, bine umezit.
 2. Stabiliți un planta și stropiți cu sol.
 3. Răsfrângerea pământului și udarea castanului.

Pentru o mai bună înrădăcinare a castanului tânăr acoperiți planta pentru câteva zile cu o pungă de hârtie.

Asigurați-castan în grădină în primăvara și toamna

Cultivarea unui castan dintr-o nuci nu este la fel de dificilă cum pare. Principalul lucru este să-l îngrijești în mod corespunzător și să-l opriți pe tânărul răpitor de vânt și de animale.

Castaniu tânăr împrejmuit cu cârlige și legat cu panglică roșie. În sezonul vânturilor, planta este legată de un suport pentru a nu deteriora trunchiul fragil.

Nucul de castan crește încet, astfel încât ar trebui să fie mult răbdare. În al doilea an de creștere copacul va adăuga doar 20-25 cm. Dar pentru al cincilea an, cu bună grijă poate crește până la 1,5 metri. Formarea unei coroane violente începe în al zecelea an de viață. Decuparea va ajuta la stimularea formării unei coroane.

Adăparea unui castan tânăr

Castanii tineri au nevoie de udare regulată.

Răsadurile tinere sunt adăpate în mod regulat, deoarece au un sistem rădăcină slab. În viitor, castanul a fost udat rar. După udare, solul trebuie să fie muls cu humus sau rumeguș.. Copacii tineri necesită o atenție deosebită.

Top dressing

Pentru ca castanul plin de fructe are nevoie de hrănire. Acestea se țin de două ori pe an.:

 • În primăvară răsadul este alimentat cu o soluție de uree (15 g pe 10 l de apă) sau mullein.
 • În toamnă face nitroamfosku (15 grame la 10 litri de apă).

De asemenea, în sol contribuie în mod regulat la organice.

Pregătirea pentru iarnă

În toamnă, plantele tinere au nevoie de adăpost pentru o perioadă de vreme rece. Odată cu debutul primului îngheț, puieții sunt mulși cu un strat gros de humus sau frunze uscate. Acest lucru va împiedica înghețarea sistemului rădăcină. Castanele adulte nu au nevoie de mulcire. Ele sunt mai rezistente și mai pretențioase.

Formarea coroanei

De la vârsta de trei ani începe să formeze o coroană frumoasă de castane. Răsadul de primăvară este tăiat la ¼ înălțime. În același timp, conductorul central este scurtat, iar ramurile laterale sunt ușor tăiate.

În viitor castingul de castane se desfășoară în mod regulat.

Dificultăți în creștere

Chiar și cu bună grijă, castanii sunt atacați de dăunători și boli. Acest lucru complică foarte mult cultivarea copacilor și poate distruge toată munca făcută.

Cel mai adesea plantele sunt afectate.:

 • lemn de acarieni;
 • castan de castan;
 • mucegai praf.

Ca măsură preventivă, pomul este pulverizat cu dezinfectanți de două ori pe lună.

Recunoașterea mucegaiului pe castan este ușor. Se observă pe frunze întunecate sau pete albe caracteristice. Îngrășămintele cu fosfat pot reduce semnificativ riscul de infecție.

De la dăunători utilizați medicamente care sunt mai puțin toxice și nu dăunează albinelor.

Castanii cu fructe comestibile merită atenție. Ele nu sunt doar frumoase, ci și utile. Cu bună grijă, răsadurile vor începe să dea roade în perioada 7-8 ani de plantare.. Pentru a evita greșelile atunci când plantați nuci de castan, urmați cu atenție instrucțiunile și sfaturile grădinarilor experimentați. Amintiți-vă că, la o vârstă fragedă, castanele necesită o atenție deosebită.