Despre fermă

5 cele mai bune modalități de a stoca afinele

Pin
Send
Share
Send
Send


Cranberry este o plantă neprețuită în ceea ce privește beneficiile sale. În timpul iernii, poate ajuta cu răcelile, deficiențele de vitamine și tocmai a adăuga o varietate piquant la regimul alimentar. Domeniul de aplicare al aplicației este foarte larg, prin urmare problemele de stocare pe termen lung a boabelor sunt relevante pentru orice familie.

Bomboanele proaspete pot face băuturi din fructe, compoturi, jeleuri. Uscat este potrivit pentru băuturi calde, încălzirea în sezonul de iarnă.

Cranberries neregulat și reguli de coacere

În trecut, nu au fost folosite trucuri speciale pentru a stoca fructe de padure. Boabele, colectate în septembrie-octombrie, au fost sortate și împrăștiate într-un strat subțire undeva într-un loc uscat. Ar putea coace singură.

Capacitatea afinelor de a menține prospețimea pentru o perioadă lungă de timp și de a nu se deteriora direct depinde de procentul de acizi organici pe care îi conține. Cu cât este mai mare aciditatea berbecului, cu atât mai mult va fi stocată.

Din acest punct de vedere, ridicarea unor afine usor nerafinite in faza "alb baril" pare justificata. Există o mulțime de acid în ea, este destul de greu, nu se rupe. În plus, boabele necoapte sunt capabile de maturare.

Pentru ca cochilia să se curețe acasă, un rushnik curat este așezat în partea de jos a unui coș de răchită sau a unei cutii de carton, iar boabele sunt așezate cu grijă. Este important ca boabele să fie doar puțin subțiri. Dacă fructele sunt complet albe, nu va avea sens.

Apoi, coșul este plasat într-un loc uscat cu temperatura camerei. În aceste condiții, merișorul se maturizează în decurs de una până la două săptămâni. După aceasta, poate fi pusă pentru depozitare pe termen lung.

Dacă puneți o tomată coapte sau un măr într-un recipient cu coacăze de maturare, procesul va merge mai repede. Acest lucru se datorează eliberării gazului de etilenă de fructe.
Cranberries proaspete

Metode de stocare a merișorului pentru iarnă acasă

Și totuși, așa cum spune proverbul rus: "Fiecare legumă are timpul." Cranberries, recoltate nețesute, chiar și după maturare nu dobândește gust caracteristic, aromă și juiciness. Berbecul de cea mai bună calitate este luat în toamna profundă, când a devenit deja roșu închis sau chiar purpuriu.

Recoltarea frunzelor târzii de toamnă este mai moale, deci este mai greu să le rezolvi. Dar gustul său este mai dulce, amărăciunea amară este mai fină, iar conținutul de vitamine este maxim. Salvați această boabe folositoare pentru iarnă în mai multe moduri.

Fructe congelate copt

Această metodă vă permite să evitați pierderea de vitamine, inevitabilă prin alte metode de conservare. Acest lucru se face astfel:

 1. O placă de tăiere largă este înfășurată cu un prosop curat și așezată într-un castron la un unghi.
 2. Berry este turnat în porții mici de-a lungul pantei formate. Pliante, crengi și alte resturi de plante rămânând pe prosop și nu intră în bazin.
 3. Bomboanele spintecate și încrețite sunt îndepărtate din pelvis.. Apoi se spală și se înclină înapoi într-o șuviță.
 4. După ce a fugit de apă, cranberries sunt împrăștiate pe un rushnik curat și uscate. Este important să nu mai rămână nici o apă, altfel boabele se vor lipi împreună atunci când sunt înghețate.
 5. Cranberries uscate și curate sunt ambalate în saci și puse în congelator. Porțiunile ar trebui să fie mici - boabele nu stau până la re-îngheț.

În timpul iernii, această boabe pot fi folosite pentru a face jeleu, sosuri de carne, toppinguri pentru clătite și plăcinte.

Cartofi de depozitare înghețate

Cum să păstrați afinele în frigider

Aceasta este metoda veche de depozitare a afinelor, în ciuda faptului că frigiderele apar doar în secolul XX. În vremurile vechi, în schimb, au folosit pivnița sau baldachinul rece.

După ce a fost ales și spălat, boabele se toarnă în borcane de sticlă până la "umerase" și se toarnă cu apă rece. Este de dorit să folosiți cheia, dar să se potrivească și să fie filtrată și îmbuteliată. Nu este nevoie să adăugați nimic în apă, ciuperca în sine este un conservant excelent. Apoi, băncile sunt acoperite cu nylon închise și curățate în frig.

În această stare, ea trăiește în liniște până în primăvară. Gradul de conservare a vitaminelor în acest produs este foarte ridicat.

Apa dintr-o cutie de merișor are o serie de calități utile. Poate fi beată sau utilizată în scopuri cosmetice.
Un borcan de merișor depozitat în timpul iernii în frigider

Cranberries cu zahăr

Deoarece zahărul într-o anumită concentrație devine conservant, este logic să îl folosiți pentru a păstra calitățile benefice ale afinelor proaspete. Există două moduri de a face acest lucru:

 1. Sterilizați și uscați borcanele de sticlă. Fructe de mere pentru sortare, spălare și uscare. Turnați-le în recipient, zahăr perelaivaya și atingând, astfel încât zahărul este bine distribuit între fructe de padure. Băncile închid capacele sterile de nylon și curăță în frig.
 2. Îndepărtați fructele de pădure cu un blender sau o răsucire într-o mașină de tocat carne. În piureul rezultat se adaugă zahăr cu o viteză de 1,5 kg pe 1 kg de boabe. Masa se răspândește pe borcane sterilizate uscate, închideți capacul și puneți-l în frig. O altă opțiune de depozitare este de a pune cartofii piure în recipiente din plastic, de a le închide și de a le trimite la congelator.

Cranberries preparate în așa fel, în timpul iernii pot fi folosite pentru a face băuturi fructe, deserturi, sau servi doar ceai în loc de gem. Deoarece boabele nu au fost tratate termic, vitaminele din acesta sunt bine conservate.

Cranberries decolorate cu zahăr în gem

uscare

Cranberries uscate pot fi în cuptor sau uscător electric. Înainte de aceasta, boabele se spală și se usucă pe un prosop. Un fruct uscat foarte gustos se obține prin fierbere în prealabil în sirop.

Pentru a face acest lucru, se toarnă fructele cu sirop fierbinte, fierte într-un raport 1: 1 de zahăr și apă. După 6 ore, siropul este drenat, fiert și afinele sunt turnate din nou timp de 6 ore. Aduceți amestecul la fiert, aruncați boabele într-un ciocănel și lăsați-le pe o foaie de copt. După o uscare ușoară, acestea sunt trimise la cuptor sau la uscător.

Atunci când se prelucrează afinele cu ajutorul unui uscător electric, este necesar să se țină seama de faptul că procesul de pe paleții de sus este mai lent decât pe cele inferioare. Prin urmare, din când în când este necesar să le schimbăm locurile.

La prelucrarea boabelor în cuptor, temperatura este menținută la 50⁰, iar ușa este deschisă ușor. Bujiile bine uscate trebuie să fie suple, dar nu lipicioase. Uscați-l la fragilitate nu este necesar.

Cranberries uscate sunt depozitate în recipiente pentru produse vrac sau pungi de in, și sunt folosite pentru a face compoturi și jeleu. Perioada de valabilitate - până la trei ani.

Nu numai fructele sunt potrivite pentru uscare, dar și frunzele de afine. Aceasta este o materie primă medicinală valoroasă pentru clătirea în cazul bolilor de gât sau perfuzii diuretice. Cranberry ceai frunze restabilește echilibrul de apă și electroliți și este foarte bun după o baie.
Cranberries uscate

conserve

Astfel de metode de conservare a afinelor ca gemuri de gatit, marmelade, gemuri nu sunt rele, dar cu o prelucrare prelungita a temperaturii, boabele se transforma dintr-o fantana de vitamine intr-o delicatesa obisnuita. Puteți încerca să combinați afacerea cu plăcerea, pregătindu-vă căpșunile cu propriul dvs. suc.

Metoda numărul 1:

 1. Clătiți și sortați cranberries, separarea mari și mici.
 2. Pestilă mică, încălzită la căldură scăzută și stoarcere.
 3. Mare îndoit în tigaie, se toarnă sucul rezultat, cald. Nu aduceți la fierbere.
 4. Se toarnă masa de boabe în cutii curate și calde și se pune în sterilizare. O jumătate de litru poate fi de zece minute. Timpul de procesare litru ar trebui să fie mărit la cincisprezece minute.
 5. Hermetically roll banca.

Metoda numărul 2:

 1. Spălați afinele și le puneți imediat în tigaie. Sortarea nu este necesară.
 2. Puneți oala în baia de apă și încălziți fructele până când sucul începe să iasă.
 3. Se amestecă ușor pentru a aduce masa la consistența dorită.
 4. Se toarnă în băi calde și se sterilizează la fel ca în prima metodă.
 5. Hermetically roll banca.

O modalitate buna de a conserva cranberries - roll compoturi. Produsul se dovedește foarte plăcut gust dulce-acru și o culoare frumoasă.

Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un sirop de zahăr de 50% (raportul dintre zahăr și apă este de 1: 1). Cranberriesul pură adormă în borcane. Numărul de fructe de padure din bancă pentru a se adapta la plăcerea dvs. Dacă doriți să obțineți un compot mai concentrat, cranberries pot fi puse la băncile "umerase". Turnați boabele cu sirop fierbinte.

Băncile să pună pe sterilizare. La 100 ° C, compotul de merișor este tratat timp de 10-15 minute. Apoi băncile se rostogolesc și se curăță într-un loc răcoros.

concluzie

În timpul iernii și primăvara, merițele sunt un excelent mijloc de a crește imunitatea. Atunci când tuse, dureri în gât, ORVI, boabele amestecate cu miere sunt administrate de 3-4 ori pe zi. Sucul de afine este util la temperaturi ridicate, are proprietăți antipiretice și antiinflamatoare.

Cu toate acestea, persoanele cu gastrită hiperacidă, ulcer gastric și boli hepatice trebuie să fie atente. Aciditatea ridicată a boabelor de mori poate provoca exacerbări ale acestor boli. Înainte de a mânca afinele în scopuri terapeutice, trebuie să consultați un medic.

Pin
Send
Share
Send
Send