Despre fermă

Bumbacul corect crește pe o grădină

Pentru a crește cu succes mure, trebuie să știți și să respectați tehnologia de plantare, modelare și îngrijire corespunzătoare. Unul dintre secretele potrivite de modelare și garnitura de mure este prinderea de mure de pe spini.

Să încercăm să ne dăm seama ce este o tapițerie și de ce este nevoie. Cu siguranță mulți au auzit despre ea, de mai multe ori.

Pentru început, hai să vedem ce este o grămadă pentru mure. Trellis este un design special care îndeplinește funcția de suport și servește drept suport pentru planta însăși și pentru lăstari..

Este necesar să se știe că lăstarii de mure de pe spini sunt fixați într-un anumit fel, în care lăstarii nu sunt deformați. Tapițeria este cel mai adesea o serie de suporturi și un cablu sau o frânghie întinsă între ele în mai multe etape.

Atunci când cresc mure, în special în volume mari, instalarea spintecului este o tehnică must-have.

Avantajul folosirii spini

Creșterea unui tânăr de mure la un spini

Cresterea murelei pe spintecat are multe avantaje si sunt evidente.

 • inferior lăstari nu se află pe pământși nu frotiu;
 • Bomboanele nu ating, de asemenea, solul, și nu se murdăresc, ca urmare a precipitațiilor sau udării;
 • Rândurile de mure sunt bine ventilatecare este prevenirea dezvoltării bolilor fungice;
 • Fructe în mod egal însoritprin urmare, maturizarea are loc mai devreme.

De asemenea, tapiseria beneficiază nu numai de mure, ci ajută și grădinarii. Oferă grădinarului următoarele avantaje:

 1. Simplifică munca de îngrijire în spatele tufișului
 2. Accelerează procesul de tăiere ramuri vechi;
 3. Mulching al solului și udarea devine mult mai convenabilă;
 4. recoltat se întâmplă mult mai rapid;
 5. Face mai repede pregătirea pentru perioada de iarnă.

Tipuri de grătare

Două tipuri principale de grătare, care sunt utilizate pentru cultivarea culturilor de boabe, sunt larg răspândite. Este unice și duble. Fermierii mari cred că utilizarea unei singure benzi de bandă este o metodă mai puțin eficientă. Dar grătarul cu o singură bandă este bine folosit în zonele mici și a rădăcinat perfect printre grădinarii amatori. Prin urmare, există susținători atât pentru construcțiile cu o singură, cât și pentru două benzi.

Partea laterală unică

Trellisul cu o singură bandă este împărțit în mai multe tipuri, cum ar fi:

 • ventilator;
 • vertical plat;
 • disponibilitate;
 • înclinat;
 • orizontală.
Placă de benzi unice pe plantație de mure

De fapt, este aceeași construcție simplă a suporturilor și firelor. Diferite moduri diferite de plante de jartiere. Toate soiurile sunt menite să mențină murele în timpul sezonului de creștere și fructe.

Dar dacă murele de pe site-ul o cantitate mică, atunci oricare dintre aceste tipuri de tapiserii se descurcă perfect cu sarcina lor. Principalul dezavantaj al unui spalier cu sens unic este faptul că fiecare evadare trebuie legată separat. Cu cantități mici de lucru, acest lucru este atât de semnificativ, dar pentru plantațiile de fructe de mare pe suprafețe mari, acesta este un minus imens.

În ambele sensuri

Panoul cu bandă dublă, spre deosebire de o singură față, oferă în plus posibilitatea de a efectua modelarea corectă. De obicei, acestea sunt două rânduri de ghiduri paralele unul cu celălalt.. Acest design oferă o oportunitate de a nu îngroșa boabele, contribuie la creșterea în diferite direcții a ramurilor mai puternice, ceea ce are un efect bun asupra recoltei viitoare.

Acesta este un design îmbunătățit al grătarelor, care este mai des folosit pentru plantațiile de fructe de mare de dimensiuni mari.

Și ea are mai multe tipuri:

 • în formă de T;
 • În formă de V;
 • În formă de Y;

În formă de "T"

Formatul în formă de "T"

Numele acestei construcții simple vorbește de la sine. Baza acestui design, indiferent de ceea ce a fost făcut, arata ca litera "T", de unde și denumirea trelei. Sârmă rulează de-a lungul marginilor polului superior. Atunci când se formează tufișuri, ramurile de fructe sunt așezate din diferite părți ale firului. În acest caz, centrul rămâne liber.

Vârf în formă de V

V-design de grădină în formă de V

A primit acest nume deoarece arata ca litera engleza V. Se mai numește și "grătar în două benzi". Formarea se realizează ca și în spițele în formă de T.

Formă în formă de Y

În formă de Y

Este o versiune modernă și nouă de montare pentru mure, arată ca litera "Y". Stâlpii lui sunt adesea mobili, pentru asta sunt montați pe balamale pivotante. Acest design este foarte convenabil în funcționare, oferă posibilitatea de a schimba unghiul rafturilor. Rafturile pot fi, de asemenea, coborâte sau ridicate.

Trellis pentru mure, fa-o singur

Se pune întrebarea: este posibil să faci o grădină fiabilă pentru mure cu mâinile tale sau este mai bine să cumperi? Desigur, pentru a cumpara acest design este mult mai ușor și o puteți face în magazine de grădină sau pe Internet. Dar puteți încerca să faceți singuri o grămadă bună.

Pentru fabricarea unei astfel de tapițerii vor fi necesare stalpi din lemn sau metal, suficient de puternice și de fiabile, astfel încât să poată purta cu ușurință greutatea arbuștilor împreună cu recolta. Și o lungime de 2,5-3 metri, precum și sârmă bună, bine, dorința de a ajunge la locul de muncă.

 1. De la o margine a rândului cu mure, săpăm o gaură sub stâlp, suficient de grosime de 50-60 cm. Dacă există un burghier special, groapa va fi mai precisă și va fi mult mai ușor și mai rapid să se sapă. Facem o altă groapă de la celălalt capăt al rândului. Dacă rândul dvs. este lung, va trebui să utilizați mai multe suporturi, distanța dintre stâlpi este de obicei 5-6 metri. Împărțiți rândul cu murele în lungimi egale.
 2. În partea de jos a groapă, puteți pune un strat de pietriș și cărămizi sparte.. Acest lucru va consolida poziția pilonilor și le va împiedica să se subevalueze în timpul funcționării.
 3. Configurați-vă postările vertical în gropile pregătite.. După aceea, îngropați stâlpii cu pământul și împăturiți-i cu picioarele sau cu materiale la îndemână, de exemplu, partea din spate a lopatei de la lopată.
 4. Acum este necesar trageți cele trei niveluri de cablu de oțel între suporturi. Distanța dintre fir în plan orizontal trebuie să fie de aproximativ 60 cm. Sârmă trebuie să fie bine tensionate, astfel încât să nu se îndoaie. La stalpii extreme, firul este fixat în siguranță.

Deci, un grătar simplu de trei niveluri pentru mure este gata, este perfect pentru orice fel de mure.

Programul de aterizare Blackberry pe spițe

Atunci când cresc murele pe spini au folosit diferite planuri de plantare. Atunci când alegeți o schemă de plantare, se iau în considerare cerințele soiului și metodele de formare a bucșei.. De regulă, varietățile cu abilități vegetative mai puțin proeminente, cu un tip de formare a ventilatoarelor, sunt plantate într-un rând în doi sau doi și jumătate de metri. Culoarul este, de asemenea, două - două și jumătate de metri.

Schema de plantare a murelui depinde de modul în care se formează bucșa.

Atunci când se măsoară metoda cu merișor de mure, se utilizează o schemă de aterizare mai mică de 2 × 2 m.

Modelul de aterizare poate fi ajustat în funcție de zona climatică. cultivarea și caracteristicile varietale.

În zonele cu umiditate ridicată a solului, murele sunt plantate pe creste crescute, iar în zonele cu umiditate scăzută, murele sunt plantate, dimpotrivă, în caneluri.

Cultivarea și îngrijirea grădinii de mure

În primele zile după aterizare Este necesar ca apa să fie udată abundent și în mod regulat, în special în primul lună după aterizare. În viitor, udarea ar trebui să se efectueze în timpul perioadei de secetă, precum și în timpul fructelor. Umiditatea solului este considerată a fi între 60-70%.

Între rânduri se desfășoară periodic cultivarea la o adâncime superficială. În funcție de vremea sezonului, se efectuează până la 6 tratamente. Acesta este un control suplimentar al buruienilor și, de asemenea, îmbunătățește aerarea solului.

În primii doi ani ai sezonului de creștereÎn timp ce mureaua nu a crescut prea mult, este posibil să se planteze legume sau siderate între rânduri.

Varza de varza creste legume sau siderate

În toamnă, culoarul este cultivat sau se face arătură superficială și se introduc îngrășăminte cu humus și fosfor-potasiu. Plivitul este efectuat în rânduri cu slăbirea solului.

De asemenea, mulcirea solului bine dovedită. Cel mai bun din toate mulcirea de a produce înainte de apariția de lăstari mici. Mulți folosesc erbicide în rândul murelor pentru a controla buruienile, dar utilizarea lor este nedorită, deoarece poate avea un efect dăunător asupra dezvoltării murelor.

Pentru obținerea unor randamente bune, îngrășămintele organice și minerale trebuie aplicate în mod regulat. Dozarea îngrășământului depinde de prezența în sol. Rata medie de aplicare poate fi luată la o rată de 1 mp

În toamnă 5-6 kg de humus și 30 de grame de îngrășăminte fosfatice, se aplică 50 grame de îngrășăminte de potasiu.

În primăvară Se aplică 30-40 grame de îngrășăminte azotate.

Formarea tufelor de mușchi pe schela de arțar, jartieră

Există mai multe metode diferite pentru formarea tufelor de mure.

Faceți cale

Cea mai obișnuită metodă de a interconecta ramurile de mușchi între prima, a doua și a treia linie de sârmă sau frânghie. Toate celelalte lăstari care cresc după modelare, conduc spre dreapta și spre stânga din centrul trunchiului, în viitor sunt afișate pe cel de-al patrulea ghid superior.

Metoda Fan

Fotografiile cu această metodă de formare trebuie să fie diluate și legate de ghidaje sub forma unui ventilator, iar ramurile tinere sunt legate de ultimul rând 4 de sârmă. Diferența acestei metode este aceea că ramurile se dezvoltă mai liber, iar bucșa este mai bine aprinsă.. Prin urmare, soiurile care iubesc lumina vor avea o recoltă anterioară.

Metoda ventilatorului de formare a mucegaiului de mure

În toamnă se taie prăjiturile de mure. În timpul tăierii de toamnă, toate lăstarii care au părăsit semințele, precum și lăstari cu semne de boală sau de daune sunt îndepărtate.. De asemenea, taie excesul de lăstari tineri. Cu toate că grădinarii mai experimentați nu taie lăstarii tineri în toamnă. Și raționalizarea numărului lor în timpul tăierii de primăvară. Atunci când mugurii înflorește și devin clar vizibili, care împușcă morți din cauza înghețului, sunt îndepărtați. În medie, nu lăsați mai mult de 8 lăstari pe un tufiș.

Tapiserie - nu este ușor de frumos, dar, de asemenea, foarte convenabil. Este necesar doar o singură dată pentru a stabili designul corect și pentru a vă bucura de utilizarea acestuia de mai mulți ani.