Despre fermă

Descrierea soiurilor gustoase și suculente de coacăz roșu Zahăr

Este greu să găsești un producător din Rusia care nu ar crește coacăze pe complotul său. Țara noastră reprezintă 60% din producția totală de coacăze din lume. Și toate pentru că nu este numai cultura umedă de fructe de pădure, ci și un element decorativ frumos al oricărei grădini.

Un tufis verde luxos, acoperit cu ciorchini de fructe de padure stralucitoare, multe se asociaza cu vara, caldura si vacanta de vara. Există peste 150 de specii ale acestei plante, dar una dintre cele mai dulci este considerată a fi o varietate de coacăze roșii cu numele de zahăr Sugar Loaf.

Descrierea și caracteristicile unei categorii de coacăze Zahăr

Să începem cu o descriere a soiului. Curățenie Zahăr tip hibrid recoltat de crescătorii interni. Este un arbust cu ramuri în poziție verticală. Frunzele sunt formate din cinci lame, ale căror margini sunt acoperite cu cuișoare. Budi sunt forma bruna, rotunjita, alungita.

Florile sunt mici, galben-verde. Lungimea mâinii de fructe poate ajunge la 9 cm, cu locația pe care se află până la 20 fructe de padure. Fructele în sine sunt roșii, de dimensiuni medii. Zahărul de coacăze este un soi de desert, dulce, care emite o aromă plăcută, fructele de pădure sunt folosite nu numai pentru pregătirea de iarnă, ci și pentru plăcerea consumată în stare proaspătă.

Avantajele coacerii de zahăr:

 1. Randament ridicat. Cu grijă, puteți colecta până la 7 kg de fructe de pădure de la un tufiș.
 2. Proprietățile de desert ale fructelor.
 3. Rezistență la iarnă Soiul trece ușor prin ierni dure, inclusiv pe cele cu schimbări bruște de temperatură.
 4. Decorative. Coacăzul roșu plantat de-a lungul căilor de grădină arată frumos.
 5. Gradul de maturitate precoce, fructifică de la sfârșitul lunii iunie până în toamnă.
 6. Grijă îngrijită.
 7. Oferă randament de 25 de ani.
 8. Fructele sunt folosite pe scară largă, sunt fabricate din gem, compot, vin și tincturi. Datorită conținutului ridicat de acid ascorbic, congelat sau uscat la temperaturi scăzute, boabele de coacăze vor fi un excelent suport pentru imunitate pe parcursul iernii.
 9. Rezistent la dăunători. Dintre bolile supuse numai antracnozei.
 10. Fructele sunt bine transportabile. Pastreaza prospetimea, mai ales daca sunt colectate.
Ciorchine de boabe coapte de coacăze de zahăr

Printre deficiențele soiului se numără:

 1. Nu este cea mai mare dimensiune a fructului.
 2. Nivel scăzut de auto-polenizare (30%). Dacă aveți de gând să crească numai acest soi, atunci nu trebuie să vă așteptați la randamente mari. Pentru a crește randamentul, este necesară polenizarea încrucișată, pentru care alte soiuri de coacăz trebuie să fie plantate pe teren.

Datorită nemulțumirii și rezistenței sale la frig, acest soi, spre deosebire de cel negru, este cultivat nu numai în partea centrală și sudică a țării, ci și în Siberia și Urali. În același timp, este mai bine să aterizezi în latitudini temperate în septembrie, iar în cele din sud este posibil și în luna octombrie. La plantarea primăvară, este mai bine să o faceți mai devreme, timpul optim va fi începutul sau sfârșitul lunii martie, în funcție de climatul din regiunea dvs.

Plantarea coacăzelor în toamnă este mai preferabilă, deoarece gândacul are timp să se înrădăcineze cu mult înainte de apariția înghețului. În plus, planta, care a devenit mai puternică în timpul iernii, va putea intra în primăvară în timpul sezonului de creștere cu forță maximă.

Pentru ca grăunțele de coacăze să se așeze repede și în curând au început să dea roade, trebuie să urmați toate regulile plantei sale.

Se recolte fructe de padure coapte de zahăr

Reguli pentru plantarea și îngrijirea răsadurilor

Mai întâi, alegeți locul potrivit pentru o aterizare viitoare. Cacerii iubesc soarele, deci nu-l plantați în umbrire. În condiții de lumină scăzută, planta se va dezvolta prost, fructul se va deplasa spre partea superioară a coroanei, iar boabele vor fi măcinate.

Cel mai bine, coacăzii roșii vor crește pe pământ nisipos și argilos, în timp ce zonele cu argilă grea și soluri acide nu vor fi potrivite pentru acest lucru. Localizare dezastruoasă și strânsă a apelor subterane. În acest caz, arbuștii ar fi mai bine să planteze pe mici movile de pământ.

Pentru dezvoltarea completă a plantei, utilizați schema corectă de plantare. Varietatea zahărului de coacăze are o formă compactă, astfel încât puieții pot fi poziționați la o distanță de 1,2-1,4 m una de cealaltă.

La plantare, coacăzii trebuie să respecte următoarele reguli:

 1. Sapa o gaura pentru un răsad de mică (35-40 cm). Mai mult, pentru plantarea mai multor tufișuri, puteți săturați un singur șanț solid.
 2. Dacă termenele permit, lăsați groapa să stea o săptămână, astfel încât pământul să se așeze.
 3. Așezați îngrășământul pe fundul carierei. Pentru a face acest lucru, amestecați pământul fertil cu compost sau gunoi de grajd. Dacă solul este acid, adăugați un agent suplimentar de oxidare, în rolul căruia apar cretă, ciment sau chiar coajă de ouă măcinate.
 4. Se toarnă apa peste groapă și se pune un răsad în ea, păstrând un unghi de 45 de grade.. Îndreptați rădăcinile și umpleți-le cu pământ astfel încât gâtul rădăcinii să fie adâncit la 5 cm. Această metodă de plantare va crea condiții mai bune pentru creșterea rădăcinilor excedentare și formarea de lăstari tineri din mugurii îngropați. Ca urmare, se va forma un tufiș puternic de împrăștiere. Dacă aterizarea se face direct, atunci bushul va fi în cele din urmă un singur tija.
 5. Stropiți pământul și formați o gaură.
 6. Vărsați cu toții bușonul, turnând 3 cupe de apă pe el. Pentru a accelera creșterea rădăcinilor noi, adăugați drojdia "Kornevin" în apă.
 7. Imediat după plantare, tăiați toate lăstarii cu o treime. Această tăiere este garantată pentru o bună creștere în primul an al vieții plantei.
Recolta zahăr proaspăt Zahăr

După cum am menționat mai devreme, coacăzul de zahăr este foarte nepretențios și poate crește fără aproape nicio întreținere. Dar, dacă doriți să obțineți recolte recoltate de fructe de pădure, atunci trebuie să fiți atenți la următoarele proceduri:

 1. Top dressing. În primii câțiva ani, o plantă tânără poate fi hrănită cu o soluție de nitroammofoscă. Pe un tufiș dizolva o cutie de fonduri în 10 litri de apă. Această metodă vă permite să accelerați creșterea lăstarilor și să formați rapid un tufiș puternic. De asemenea, va fi bine să introduceți îngrășăminte azotate în primăvara - uree sau azotat de amoniu. Dozare - 10g pe 1 mp.
 2. Tăiere. O plantă adultă este compusă din 15-20 ramuri mari. Pentru a ajunge la acest lucru, în fiecare primăvară, lasă doar 2-3 scăpări puternice și elimina toate lucrurile mici. Este important ca lăstarile salvate să crească în direcții diferite.
 3. Grija pentru cercul pristvolny. Odată cu debutul primăverii, terenul de sub coajă trebuie să fie bine slăbit cu o greblă și acoperit cu humus sau compost.
 4. Polivka. Zahărul de coacăze este foarte iubitor de umiditate, iar pentru udarea regulată vă va mulțumi o recoltă bună. Este important să se acorde o adăpare abundentă în timpul formării și creșterii fructelor, în caz contrar se pot colora. Apa este turnată la rădăcină, fără a umezi planta însăși. În timpul sezonului uscat, cornurile sunt udate la fiecare 10 zile pentru 5 găleți de apă.
 5. Plivirea buruienilor.
 6. Tratamentul dăunătorilor și bolilor.

Luați în considerare măsurile de combatere a dăunătorilor și bolilor de coacăze în detaliu.

Boli și dăunători ai coacăzului roșu și măsuri de combatere a acestora

Coacăzul roșu este mai puțin susceptibil de boli și atacuri de dăunători decât de negru. Și, în special, Sugar Loaf Currant, are o bună rezistență la cele mai multe boli și insecte. Singurul lucru care merită să vă protejați în avans este antracnoza.

antracnoza - Acesta este un tip de boală fungică, comună în regiunile cu climă umedă. Sporii de ciuperci răspândite de ploaie, vânt și insecte. Plantele cu leziuni mecanice și slăbite de lipsa de îngrijire sunt rapid infectate.

Semnele prezenței bolii în coacăze sunt aspectul de pete maro, mai întâi pe frunze, apoi pe ramuri și tulpini.

Locurile deprimate provoacă o perturbare a mișcării normale a nutrienților din interiorul plantei. Ca rezultat, când umiditatea este ridicată, ramurile se vor putrezi și se vor rupe, iar în vremea uscată se vor sparge. Dacă timpul nu oprește dezvoltarea bolii, partea superioară a plantei va muri complet.

Curățătoare de busteni de zahăr

Măsuri de combatere a acestei boli - îndepărtarea în timp util a părților bolnave ale fungului și pulverizarea fungicidelor. Pulverizarea este suficientă pentru a petrece 2-3 ori cu o pauză de 15-20 de zile. Pentru a face acest lucru, medicamentele Oxyhim, Yamato, Kuproksat, Fundazol, Acrobat MC, Clorura de cupru sunt potrivite. Ca o profilaxie a antracnozei apare:

 • Procesarea răsadurilor înainte de plantarea unei soluții de un procent de sulfat de cupru. Pentru a face acest lucru, acestea sunt scufundate în soluție timp de câteva minute și apoi spălate bine cu apă.
 • Prelucrarea plantelor adulte se efectuează înainte de înmugurire. În aceste scopuri, de asemenea soluție adecvată de sulfat de cupru sau Nitrofen.
 • Împrăștierea fosforului-potasiu se aplică la coacăz, deoarece una dintre cauzele antracnozei este o deficiență a solului de potasiu și fosfor.

Dăunătorii de coacăze roșii sunt insecte cum ar fi acarienii de păianjen, mori de coarde, castron de sticlă de coacăze. Cu toate acestea, varietatea de coacăze Zahar este foarte rezistentă la insecte dăunătoare. Detectarea lor pe plantă poate fi extrem de rară. Dacă tot doriți să protejați cultura cu 100%, puteți efectua astfel de acțiuni preventive simple:

 1. De la apariția acarienilor, plantele sunt pulverizate de câteva ori pe an cu o perfuzie de pelin sau tutun.
 2. Din tufișuri de molii de coacăz se presară cu soluție de muștar.
 3. Apariția unui castron de sticlă de cireș va ajuta la evitarea slăbirii solului sub un arbust la începutul primăverii, în timp ce larvele dăunătoare încă mai dorm. Pentru fiabilitate, puteți încă să presărați pământul cu cenușă de lemn sau cu ardei grași.

Ca și alți hibrizi, soiul Sugar Cranberry nu va necesita mult efort atunci când este cultivat. Acest tip de plante necontenit este recomandat pentru crescătorii grădinari novici, precum și acelor oameni care nu își pot permite să petreacă mult timp în cabana de vară. În plus, coacăzul de zahăr este una dintre cele mai delicioase și fructuoase soiuri, care vă va oferi o fructe de pădure utile pentru mai mult de un deceniu.