Despre fermă

Caracteristici de plantare și îngrijire pentru coacăze albe

Pin
Send
Share
Send
Send


Natura generoasă a prezentat coacăze, decorând nu numai boabele negre și roșii, ci și cele albe, acordând fiecărui soi calități caracteristice. Tufele de coacăză albă îmbogățesc grădinile, iar fructele sunt considerate fructe de vindecare.

Descrierea și caracteristicile coacăzului alb

Pădurea cârnaților este Europa și Rusia, unde aproximativ în secolul al X-lea tufele se întâlneau cu fructe de padure rosii. Coacăzul alb a apărut după un timp, ca urmare a "domesticirii" culturii de boabe roșii.

Planta aparține familiei Kryzhovnikov. Este un arbust perene cu o înălțime de un metru și jumătate. Dar într-un climat ideal pentru o plantă, un tufiș poate ajunge la doi metri.

Bushul este decorat cu frunze dense de 3-5 ori, ale căror margini sunt zgâriate. Flori mici, inconspicuoase, galben-verzui, colectate intr-o perie, infloresc in luna mai.

Fructele suculente și gustoase au o culoare galbenă, cremă sau roz deschis, formă sferică, cu diametrul de 6-10 mm. Perioada de coacere se încadrează în iulie, august.

Planta are o serie de avantaje:

 • atunci când respectă standardele agrotehnice, planta furnizează randamente anuale abundente și este adecvată pentru reproducere;
 • fructele de padure sunt pe tufișuri pentru o lungă perioadă de timp și nu se prăbușesc până la sfârșitul toamnei;
 • nu susceptibilitatea de a acari de acarieni, care este principalul inamic al arbustului;
 • în mod activ fructuoase atât în ​​condiții meteorologice aride cât și ploioase, datorită unui sistem radicular puternic și dezvoltat;
 • Rezistența la îngheț, prin urmare, va satisface fructele delicioase indiferent de vreme;
 • este un boabe nemanipulat, prin urmare, necesită îngrijire minimă;
 • fructe de numire universală, cu o înaltă evaluare a gusturilor și o bună transportabilitate.

Pe lângă avantajele grave ale culturii, există defecte minore, și anume:

 • cu formarea necorespunzătoare a tufișului târziu în fruct;
 • în locuri umbroase crește slab, are un fruct mic și este mai afectat de boli și dăunători.
Bucăți cu ciorchini de fructe de pădure albă

Beneficii pentru sănătate și rău

În plus față de gustul delicat și unic de coacăz alb este considerat o sursă de nutrienți, un depozit de vitamine și minerale.

Compoziția de vindecare face ca boabele să fie unul dintre cele mai utile produse și poate fi folosit nu numai ca măsură preventivă, ci și în tratamentul multor boli.

Având o serie de proprietăți utile, are un efect pozitiv asupra aproape întregului corp uman, deoarece:

 • asigură funcționarea completă a inimii și a vaselor de sânge;
 • normalizeaza procesele redox, creste imunitatea si protejeaza organismul impotriva bolilor virale;
 • stimulează separarea bilei, ajută la întărirea celulelor hepatice;
 • absoarbe și îndepărtează din sărurile de corp ale metalelor grele;
 • ajută la scăderea excesului de colesterol;
 • este un bun agent antipiretic;
 • previne pierderea memoriei și dezvoltarea sclerozei la vârstnici;
 • întinerește corpul și încetinește procesul de îmbătrânire;
 • promovează activitatea mentală și fizică a corpului.

Dar indiferent de cât de utilă este o boabe, există o categorie de oameni care ar trebui să se abțină să o folosească pentru a nu le face rău corpului. Acest grup include pacienți care suferă de gastrită, cu aciditate crescută și tendință la ulcere.

Deoarece compoziția boabelor este bogată în acizi organici, care pot provoca exacerbări ale acestor boli. De asemenea, nu trebuie să vă implicați în fructele tromboflebitei, deoarece datorită conținutului ridicat de vitamina K poate crește coagularea sângelui.

Dimensiunea medie a boabelor de coacăz alb

Curativ Berry este un furnizor de nutrienti in organism, care este benefic pentru sanatatea umana. Principalul lucru pe care trebuie sa-l amintiti despre contraindicatii, care va elimina beneficiul maxim din produs, fara a afecta sanatatea.

Utilizați boabele de prăjituri și apoi nu veți avea nevoie de medicamente publicate pentru a întări sistemul imunitar.

Plantarea și cultivarea în toamnă și primăvară

Planta este cel mai bine plantată în toamnă. Începeți evenimentul în a doua jumătate a lunii septembrie și până la sfârșitul lunii octombrie. Principalul lucru este să nu pierdeți termenele, astfel încât puieții tineri să aibă timp să se înrădăcineze în sol și să se adapteze condițiilor externe. Puteți, de asemenea, să plantați în primăvară, dar trebuie să aterizați cât mai curând posibil, de îndată ce terenul permite și până când mugurii au înflorit la răsad.

 1. Determinarea locului de aterizare

Coacăzii cer locație, umiditate și căldură, deoarece nu tolerează un loc umed, mlaștinos și foarte umbrit. Cel mai bine, cultura va da roade pe o întindere însorită și fără vânt. Având în vedere acest lucru, răsadurile ar trebui să fie plantate pe partea de sud sau sud-vest. Plantarea ar trebui să se efectueze pe soluri argiloase, argiloase și nisipoase. În plus, nivelul de plasare a apelor subterane trebuie luat în considerare. Și dacă adâncimea lor depășește rata admisibilă, atunci este imperativ să se planteze pe movilele în vrac. Umiditatea excesivă poate provoca lichenii și moartea plantei.

Clustere de fructe de coacăze alb coapte
 1. Tehnologia de pregătire a puțului pentru plantarea răsadurilor

Înainte de câteva săptămâni, trebuie să săpați zona, să o curățați de buruieni și să aplicați îngrășăminte folosind compost și cenușă de lemn. Sub arbori săpești găuri cu un diametru de 50 cm și o adâncime de 40 cm. Distanța de la o bucșă la alta trebuie să fie de cel puțin un metru. Dotați fundul groapă cu humus amestecat cu sol. Dacă solul este foarte acid, trebuie să adăugați var.

 1. Procesul de aterizare

Materialul de plantare de înaltă calitate este factorul determinant pentru stabilirea coacăzelor, deoarece răsadurile slab și bolnave nu vor da ocazia să crească de la ele tufișuri pline, prolifice de fructe de pădure. Un răsad bun trebuie să aibă trei rădăcini mari, de aproximativ 15 cm lungime. Partea anterioară trebuie să aibă cel puțin două ramuri cu lungimea de aproximativ 40 cm.

Așezați cu grijă răsadul la un unghi de 45 ° în orificiul de plantare, dacă este posibil cu o pantă spre nord, astfel încât rădăcina să crească spre sud. Coborâți cu cincisprezece centimetri, astfel încât planta să poată dezvolta mai bine rădăcinile suplimentare și a început rapid să crească. Apoi îndreptați ușor rizomii și umpleți-le cu pământ fertil.

 1. Activități necesare după aterizare

La finalizarea lucrării, pământul din jurul bushului trebuie să fie compactat ușor, bine udat și muls cu humus. De asemenea, lăstarii răsadului au fost tăiați și lăsați doar doi muguri deasupra solului. Această procedură va promova dezvoltarea unui sistem radicular sănătos, formarea unui arbust bine ramificat și stabilirea unei culturi puternice și sănătoase.

La început, după plantare, este necesar să se respecte umiditatea solului și, dacă este necesar, să se aplice planta.

Îngrijire și sfaturi de reproducere

Îngrijirea este punerea în aplicare a procedurilor adecvate care vor ajuta la creșterea randamentului și îmbunătățirea calității fructelor de pădure. Aceste activități includ:

 1. Udarea. Coacăzul alb iubește foarte mult apa, de aceea este necesar să se adauge frecvent, mai ales în timpul arid. Pentru a reduce pierderea de umiditate, se recomandă să mulciți solul în jurul arbustului. Cele mai frecvente udări necesare pentru plante în perioada de apariție a apariției boabelor și maturizarea lor. Pentru ca buruienile să nu îndepărteze umezeala, substanțele nutritive și lumina soarelui de pe plante, este necesar să le eliminăm în timp util.
Umiditatea pe frunze și fructe în timpul udării este inacceptabilă.
 1. Decuparea și modelarea. Pentru ca tufișurile să fie puternice și fructuoase, acestea trebuie să fie tăiate în timp și în mod corespunzător. Prima tăiere este efectuată după aterizare. Îndepărtați toate ramurile, lăsând trei muguri la baza filmului. Aceasta va ajuta planta să-și îndrume toate forțele spre creșterea rădăcinilor, ceea ce va permite ulterior plantei să elibereze lăstari puternici în primăvară.
Panglică de crengi de coacăze albe

Formarea tăiere pentru a efectua în fiecare toamnă, lăsând în jur de trei lăstari puternice. Restul lăstarilor se taie la bază.

Este important să examinați cu atenție planta și să nu lăsați tufișurile să se îngroaie și lăstarii să crească.
 1. Top dressing. Planta este receptivă la o alimentație bună, care utilizează potasiu, azot, aditivi organici și fosfor. După fiecare aplicare a îngrășământului, trebuie să mulciți pământul cu un amestec de turbă și gunoi de grajd. Acest lucru va contribui la o mai bună asimilare a îngrășămintelor, precum și la protecția culturii de boabe de la creșterea buruienilor și la menținerea umidității. Vor fi soluții utile și de alimentare cu frunze de permanganat de potasiu sau acid boric. Aceste pulverizări vor crește mărimea fructului și vor crește grosimea acestuia.

Implementarea în timp util a acestor proceduri va afecta în mod favorabil calitatea recoltei și dezvoltarea bushului în ansamblu.

Cele mai renumite soiuri

Ural alb

Soiul alb ural la mijlocul perioadei de gestație. Un tufiș dens în creștere are o înălțime moderată. Lăcașuri puțin înclinate, de grosime medie, au o culoare verzui, cu prezența unei patine palide de culoare roz. Frunzele mari, cu cinci lobi sunt verzi, cu dinți lungi și ascuțiți. Florile sunt de dimensiuni medii, sepalele sunt galben-verde, îndoite. Culoare galbenă rotundă, galbenă, înzestrată cu semințe în cantități mici. Fructele destinației universale a unui gust dulce plăcut și a sentimentului puțin vizibil.

Zână albă

Zână albă - varietate mijlocie, auto-polenizare. Productivitatea este ridicată. Arbustul mijlociu este format foarte gros și luxuriant. Periile sunt subțiri, lungi. Boabele sunt rotunde, unidimensionale, cântărind între 0,6 și 0,8 grame. Culoarea fructului este albă, cu o îngălbenire Diferă, subțire, dar densă a pielii. Gust dulce-acru, fără aromă.

Gradul de coacăz White Fairy

Desert Bayana

Desert Bayana - varietate universală a perioadei de maturare târzie. Este una dintre cele mai bune soiuri de frumusețe albă în ceea ce privește randamentul, calitatea fructelor și rezistența la boli. Arborele este de dimensiuni medii, dar foarte gros. Leaf 3-5 lobi, mari, verzi, plictisitoare, ușor pubescente de jos, alungite. Boabele sunt de culoare albă, rotunde, transparente. Fructele juicy, cu un gust placut dulce-acrisor si piele subtire.

Coacăzul alb este una dintre cele mai nepretențioase plante din grădină. Importante sunt proprietățile gustului, care se caracterizează prin conținutul multor substanțe utile, astfel încât cultura se bucură de o cerere specială și o mare popularitate.

Pin
Send
Share
Send
Send