Despre fermă

De ce plum nu floare și fructe și ce să facă cu ea?

Pin
Send
Share
Send
Send


Motivele pentru care prunele nu dau roade pot fi mai multe. Cel mai adesea, există șase motive. Prin eliminarea lor, vă puteți asigura că pomul produce fructe în mod constant.

De ce nu floare de floarea-soarelui și fructe?

Deci, motivele pentru care prunele tale nu înfloresc și nu sunt fructuoase:

 • furtul fiziologic;
 • sterilitatea unui copac;
 • prezența bolilor infecțioase într-un copac;
 • insecte - dăunători;
 • caracteristici climatice;
 • în care este plantat copacul.

Descoperirea fiziologicăAcesta este un defect, în urma căruia prunul încetează să mai dea roade. În exterior, acest lucru poate fi văzut când mai mulți copaci încep să înflorească simultan, iar ovarele apar simultan pe ele.

Dar un copac nu poate oferi o nutriție adecvată tuturor fructelor noi și, ca urmare, o parte din ovare se încadrează. Motivul pentru aceasta - rădăcini slabe.

În acest caz, o luptă sau o prevenire cu un defect nu va avea niciun efect. Există cazuri în care proprietarii copacilor formează coroana prunului astfel încât să scadă doar o parte din ovare, dar acest lucru se întâmplă foarte, foarte rar.

Eșecul fiziologic, acesta este un defect, în urma căruia prunul încetează să mai dea roade

Soare de soi, numele defectului vorbește de la sine. Atunci când a cumpărat material săditor, soiul a fost preluat incorect, în consecință, grădinarii au așteptat fără succes proaspeții de prune timp de mai mulți ani.

Trebuie remarcat faptul că marea majoritate a soiurilor de prune sunt sterile. Pentru ca aceste soiuri să poată da roade, trebuie să plantați copaci care polenizează un alt soi.

Cu ajutorul insectelor, metoda de polenizare încrucișată, prune poate da roade. Dar această metodă nu oferă nicio garanție, deoarece insectele sunt active numai în condiții bune. În ploaie, florile nu pot fi polenizate.

Prin urmare, este mai bine alegeți soiuri fructuoase care sunt auto-polenizate. Printre acestea se numără:

 • Niagara;
 • Stanley;
 • Italiană maghiară;
 • Anna Shpet;
 • monarh;
 • Herman.

Unele boli infecțioase poate împiedica pomii să poarte fructe. Cele mai frecvente infecții sunt:

  1. Klyasterosporioz. Este o ciuperca care afectează țesuturile frunzelor nou-născute. Ciuperca arată ca un mic punct de nuanță roșiatică, care moare treptat, lăsând găuri în frunze. Ciuperca patogenă, pe lângă frunze, infectează ramurile, trunchiul și chiar fructele.
 1. Gray Fruit Rot. Această boală arată ca un mic punct gri pe făt. Cu aceasta boala, pulpa fetusului se putrezeste, iar petele din exterior, vizibile, de culoare gri-cenușie. Germenul acestei boli tolerează timpul de iarnă pe părțile bolnave ale copacului.
Klyasterosporioz, cu excepția frunzelor, infectează ramurile, un trunchi și chiar fructele

Boli pot fi evitate dacă se efectuează profilaxia. Puteți să ardeți frunzele, să eliminați fructele infectate și, de asemenea, de mai multe ori pe an pentru a pulveriza copacii cu preparate speciale.

Prunele nu mai pot da roade din cauza invaziei dăunătorilor. Acestea pot fi larvele de șarpe de prune, omizi de plumpox de prune, omizi de molie de prune.

Aceste insecte mănâncă semințele fructului și fructele. Fructele afectate cad din copac.

Este posibil să se lupte cu dăunătorii prin tratarea copacilor cu compuși chimici, folosind centuri de prindere, săpat în pământ în jurul copacului.

Molia poate fi distrusă cu ajutorul preparatelor microbiene. Insecticidele sunt bune pentru tolstonozhek.

De ce nu prune de fructe? Plum Sawer:

Vremea este un alt factor., din cauza căruia prunele se pot opri pentru a da roade. Rinichii dupa topirea primavara pot ingheta. Cu fluctuații de temperatură și vânturi puternice, poate să apară sterilizarea polenului. În condiții dure, chiuveta este foarte inconfortabilă, dar în căldura canalului se poate usca.

Atunci când cumpărați material săditor, este necesar să se țină seama de condițiile climatice și să se aleagă un astfel de soi încât să aibă timp să păstreze fructele în timpul sezonului cald.

Condițiile de plantare afectează în mod direct capacitatea lor de a aduce fructe. Prunele sunt copaci foarte capricioși. Pământul de sub scurgere nu trebuie să conțină o concentrație mare de acizi.

Pentru a neutraliza, este posibil să se toarne cenușă sau var stins în pământ. Prunele nu pot fi plantate la umbră sau în apropierea unui copac mare. Prune se simte minunat la soare. Dacă nu are suficientă lumină, atunci nu va mai suporta fructele.

Se întâmplă și asta în primăvara anului, prunele înfloresc, dar nu dau roade și chiar ovarele lor cad la pământ. Există mai multe motive pentru acest lucru.

înghețarea. Atunci când flori de prune, este necesar să se ia în considerare nu numai floarea în sine, dar și pistil ei. Fiți atenți la culoarea sa. Dacă pistilul este înghețat în timpul iernii, acesta va fi negru.

Un pistil sănătos este întotdeauna verde. Un arbore poate îngheța în timpul înfloririi, dacă în primăvară există o scădere a temperaturii sub zero grade. Dacă pistilul a suferit, atunci după înflorire, fructul nu va fi legat.

Polenizarea și polenizarea insuficientă pot fi cauza prunei slabe de fructe

Polenizare insuficientă. Cei mai mulți pruni sunt auto-polenizați, dar dacă pe grădină se plantează un singur copac sau mai multe varietăți unice, copacii pot să înflorească, dar ovarele nu vor apărea. Este mai bine să plantați mai mulți copaci de diferite soiuri.

Copacii nu pot poleniza, dacă albinele erau puține în vreme rea și ploioasă. Ploaia este, de asemenea, periculoasă, deoarece în timpul acesteia, polenul se rostogolește din flori. Polenul drenat nu contribuie la formarea ovarului.

Soiuri neînregistrate. Soiurile de soi trebuie să se potrivească în mod necesar cu condițiile naturale din zona în care va fi cultivată. După cumpărarea unui soi exotic, fructele de pe el nu pot fi așteptate.

Lipsa puterii. Un motiv foarte comun că după înflorire nu se formează ovarul este că solul este sărac în nutrienți. Practic, terenul este foarte scăzut în potasiu.

Și acesta este cel mai important element pentru formarea ovarelor. Prin urmare, atunci când prunele sunt de trei ani, în toamnă trebuie să hrăniți solul cu potasiu. O mulțime de potasiu este conținut în cenușă.

Soiurile și potrivirea lor adecvată

După plantare răsaduri nu trebuie să se aștepte ca primele fructe vor apărea imediat. Există un anumit termenprin care pomii încep să producă fructe.

Aceasta depinde de caracteristicile genetice ale soiului și de soiul polenizant, precum și de condițiile în care pomii cresc.

Pentru a înțelege prin cât de mult arborele va da primele sale fructe, trebuie să țineți cont de trăsăturile distinctive ale soiului, care pot fi combinate în trei grupe mari:

  1. Copacii care dau fructe pe creșterea anuală. Acest grup include soiurile de prun canadian, chinezesc, ussuri și american. Aceste soiuri formează lăstari puternici, unde se naște un număr mare de muguri noi. Pentru aceste soiuri trebuie să se asigure creșterea continuă a lăstarilor. Cu cât lăstarii vor fi mai puternici, cu atât mai repede copacul va da roade.
  1. Copacii care produc fructe pe ramuri perene. Acest tip include varietăți care au avut loc în Europa de Vest și în sud. Acestea sunt: ​​Peach, Anna Shpet, Casa maghiară. Aceste soiuri sunt importante pentru coroana lor în mod constant subțire.
 1. Cu un tip intermediar de fructare. Principiul este următorul: pe o creștere de un an și pe ramuri perene. Acest tip include soiuri: Volga Beauty, Memoria lui Timiryazev, Mirnaya și altele. Este important să aveți grijă de subțierea coroanei și de a menține creșterea lăstarilor.
Plumul fructat depinde de varietatea și plantarea corectă a copacului

Primele fructe apar când lăstarii ajung un anumit număr de internode pe rinichi. Pentru ca aceste procese să meargă mai repede, puteți modela independent coroana, tăind ramurile scheletice.

Este necesară o bună hrană și o netezire rapidă a solului.

În ce an începe prune să aducă fructe

Dacă creșteți puieți în conformitate cu regulile, prune va incepe sa dea roade dupa 4-5 ani de la plantare. Prin urmare, atunci când aleg răsadurile, ei vor afla cu siguranță ce fel sunt: ​​auto-purtător sau auto-fructuos.

Pornind de la aceasta, alte puieți de alte soiuri sunt cumpărate și potrivite unul cu celălalt. mai bine alegeți soiuri de prune auto-fructe.

Răsadurile din fiecare dintre soiuri sunt studiate înainte de cumpărare. În ceea ce privește calitatea lor, acestea trebuie să corespundă zonei de debarcare și să ofere o recoltă bună în grup între ele.

Ați putea fi interesat de următoarele publicații:

 • O descriere detaliată a prunului Pissardi.
 • O descriere detaliată a soiului de prune Candy.
 • O descriere detaliată a varietății de prune Blue Ogg.

La plantarea unui copac și după primirea primelor fructe, mulți grădinari încep să se întrebe cât de mulți ani prunul poate aduce fructe. A câți ani poate trăi?

A scurge a trăit cât mai mult timp posibil, răsadurile sunt plantate pe parcelele de lumină luminate pentru a obține împreună cu mai multe soiuri de prune. Dacă pentru creșterea prunului pentru a crea condiții favorabile și tot timpul pentru a le susține, recolta poate fi colectată în fiecare an.

Dar, în unele soiuri, anii productivi se alternează cu lean. în general, Prunul poate produce fructe de până la 20 de ani. După această vârstă, copacul începe să îmbătrânească, se usucă foarte puternic și curând pur și simplu moare.

Ce să faci

Există câteva acțiuni simple, pe care le puteți face o recoltă bună de prune în fiecare an. Iată câteva dintre ele:

  1. Tratarea copacilor, plantarea unor noi se face numai în primăvară.
  1. Aproape 15 kg de gunoi de grajd sau compost, o cantitate de 0,5 kg de superfosfat, o sare de potasiu sau 1,5 kg de cenușă cenușită sunt turnate într-o carieră săpată pentru plantarea lemnului.
  1. În primii trei ani de viață, "vitaminele" pot fi adăugate în sol în apropierea pomului: în primăvară se pot adăuga uree sau săpun, gunoi de grajd, cenușă.
  1. Dacă vremea este uscată, atunci prunele au nevoie de multă apă.
  1. Pentru ca înghețurile și soarele să nu fie prea influențate negativ de copaci, trebuie să albiți și să legați trunchiurile.
 1. Crăpăturile de pe coajă sunt cel mai bine curățate și spălate cu o soluție 2% de sulfat de fier.

Răspunsul la aceste acțiuni simple va fi randament anual stabil al prunelor.

De ce frunze fructele uscate și prunele și cum să ajute pomul:

Pin
Send
Share
Send
Send