Despre fermă

Modalități de a face o presă pentru mere cu propriile mâini

Melele de arbori prezintă în mod periodic grădinari amatori cu o recoltă de proporții atât de mare încât nu există loc pentru a pune în exces fructe. Pe lângă gem și compot, există o altă variantă de procesare a fructelor - sucul. Dar mulți nu se asociază cu acest tip de blancuri datorită complexității ridicate a procesului. Sucuri de uz casnic obișnuite pur și simplu nu pot face față unei cantități mari de materii prime și nu toată lumea este gata să cumpere o mașină profesională pentru sezon. Dar există o mare opțiune - stoarce rapid și eficient sucul de mere pe presa făcută cu mâinile tale.

Ce materiale vor fi necesare

A face independent o presă standard nu necesită abilități și desene speciale. Măsurați, tăiați ferăstrăul, ciocănați un cui sau strângeți piulița dacă doriți, toată lumea poate. Este opțional să dețineți mașina de sudura, orice proiect poate fi reprodus în execuție din lemn folosind instrumente de grădină obișnuite.

Aplicată manuală din lemn de mere

Pentru a face o presă de acasă de la unelte, veți avea nevoie de un ferăstrău pentru lemn și metal (sau un mașină de șlefuit), o mașină de sudură, șurubelnițe, clește, un ciocan. În ceea ce privește materialele, se folosesc în principal:

 • canal metalic;
 • bare din lemn, lamele, placi;
 • șuruburi, șuruburi și piulițe;
 • rezervor sau cilindru, tablă din oțel inoxidabil;
 • Șurub și piuliță, supapă, tija sau cricul filetat - în funcție de designul selectat;
 • țesătură durabilă cu proprietăți bune de drenaj pentru pungile cu mere: calico, bumbac, sac de iută, in.
Este mai bine să realizați elemente din lemn de stejar, mesteacăn sau fag, deoarece materialele din speciile biologice active de molid (molid, pin) pot schimba gustul sucului. În nici un caz nu se vor face grile de drenaj din PAL: praful fin impregnat cu adeziv de fenol formaldehidă va intra în produs.

Tipuri de structuri: diagrame și desene

Principalul lucru din presă - o fundație solidă și un mecanism de lucru.

Principiul funcționării aparatului:

 • straturi prin gratare de drenaj potriviți materia primă pregătită pentru filare (mere zdrobite) în saci de țesături;
 • prin mecanism presiunea superioară coboară și zdrobește sucul.

O presă bună stoarce 65-70% din suc, lăsând tortul aproape uscat. Asigurați-vă că un astfel de lucru este destul de adevărat.

Desenele de presă ale casei diferă în funcție de principiul funcționării mecanismului principal:

 1. șurub.
 2. Pe baza cric: mecanice și hidraulice.
 3. combinate.

În cea mai mare parte a structurilor, presiunea este pe partea de sus, dar în versiunea combinată, compresia merge în două direcții: cu un mecanism de înșurubat pe partea de sus și o cric hidraulic în partea de jos.

Presa de suc se compune din următoarele părți:

 • constant cadru pentru pat;
 • quadrangular sau cilindric carcasă, în interiorul căruia sunt pungi de mere mărunțite;
 • grile de lemncu care sacii sunt deplasați astfel încât să nu se îndepărteze;
 • piston gnet, exercitând direct presiune asupra prăjiturii;
 • axial pentru cric;
 • mecanismul de lucru: șurub cu mâner, cric mecanic sau hidraulic;
 • bol-tavă.

Corpul principal poate fi:

 • singur perforat: sucul prin găuri va curge pe pereți și prin partea inferioară în tava;
Presă de șurub pentru mere cu carcasă perforată unică
 • dublu: un cilindru metalic perforat pune pe o carcasă solidă un diametru puțin mai mare;
 • sub forma unui caz metalic solid cu o gaură de scurgere în partea de jos;
 • asamblate din lamele de lemn conectate prin cercuri- un butoi. Pereții îndeplinesc în același timp funcțiile unui grătar de drenaj.
Presă de șurub pentru mere cu un corp de lamele din lemn

Este posibil să nu existe deloc o cochilie - doar o piramida de cadre din lemn de tavă într-o tavă cu o gură în partea de jos, sub care este plasat un recipient pentru suc.

Presă hidraulică a cadrelor

Acest design este ușor și rapid montat. Pentru placa inferioară, puteți lua de exemplu o bucată de masă.

Unelte de scufundare sau cric hidraulic: ce să alegeți?

Mecanismul cu șurub (vierme) din presă este implementat ca un șurub mare (axă filetată) cu o piuliță sau o mufă mecanică. Ultima opțiune este mult mai simplă - puteți cumpăra în magazinul de piese sau să ieșiți din portbagajul mașinii, nu trebuie să căutați, să personalizați, să mănâncați și să sudați.

Proiectele bazate pe cric hidraulic sunt mult mai productive (efort de la 1 t) decât mecanică și solicită un minim de costuri de muncă de la persoană. Bidoanele hidraulice ale vaselor fac posibilă stoarcerea sucului rapid și în volume mari. Se potrivesc confortabil în orice design.

Sticlă hidraulică pentru sticle
Puteți proiecta o presă cu un mecanism amovibil, atunci nu trebuie să cumpărați în mod special un jack, dar puteți folosi funcția de ofițer în portbagaj. La urma urmei, recolta de mere nu este bună în fiecare an.

Faceți o presă cu propriile mâini

Presa are nevoie de un pat fix puternic. Cel mai simplu lucru este să-l asamblați din bare de lemn cu șuruburi. Pentru fabricarea unui cadru metalic va fi nevoie de o mașină de sudură și canal.

Dimensiunile cadrelor depind de diametrul corpului de lucru sau de parametrii grilelor de drenaj. Prin urmare, dacă structura caroseriei este planificată, atunci trebuie să pregătiți containerul în prealabil.

Cea mai simplă apăsare de cadru cu o unelte cu melc

Construcție rezistentă la sudură. Gaura piuliței este tăiată în centrul canalului superior (puteți folosi tipul de bancă vechi sau comanda de la mașinile de strângere). Piulița este sudată în cadru.

Cadrul unei prese de cadru dintr-un canal

atunci trecând la grătar de drenare din lemn, care constă din două straturi de șine, perpendiculare între ele. Grosimea șinelor - nu mai mică de 20 mm. De asemenea, trebuie să instalați suportul barelor. Un element de prindere pentru piesa de presiune a șurubului este atașat la placa superioară - orice piesă metalică care este potrivită în formă (se poate pune pe lipici epoxidic).

Presă pentru grile de drenaj din lemn pentru mere

Tava este din tablă de oțel inoxidabil., în fața arcurilor de scurgere a nasului. Rămâne să înlocuiți recipientul sau alt recipient. Rezultatul este o presă.

Proiectare cu șurub de uz casnic

Presă hidraulică de corp pentru mere

Pat pentru presa hidraulică este asamblat pe același principiu ca și pentru șurub. Ca o navă, cea mai ușoară cale este de a lua un butoi fin sau din lemn.. În partea inferioară a găurii se taie și se echipează cu un orificiu de scurgere.

Dacă butoi de lemn nu este complet etanșat - chiar bine. Sucul se va îmbina în mai multe direcții deodată, în cele din urmă va fi încă în tigaie. Este mai bine să puneți pe o carcasă din plastic cu un diametru mai mare, astfel încât să nu existe stropi.

Carcasa din lemn poate fi făcută independent:

 1. Va fi nevoie: mai multe plăci de dimensiuni egale (parchet pot fi utilizate), două benzi din oțel inoxidabil și șuruburi cu auto-filetare cu un strat rezistent la coroziune.
 2. Panourile din partea superioară și inferioară sunt înșurubate cu șuruburi la benzi la o distanță de aproximativ 10 mm.
 3. Stripuri cu panouri îndoite sub forma unui cerc, capetele benzilor sunt înșurubate.
 4. Un vas adecvat de plastic poate fi folosit ca o tavă. cu un prun sculptat pentru suc.

Un alt element important - suportul pentru jack. De obicei, din lemn: trebuie să bateți lamelele și să tăiați un cerc din țesătura rezultată cu puțin mai puțin decât diametrul corpului de lucru. Puteți folosi polizorul pentru a tăia un suport dintr-o placă din oțel inoxidabil.

Suportul de sprijin

Plăcuțele de evacuare sunt realizate conform descrierii pentru presa cu șurub.dar li se dă o formă rotundă.

Ca urmare, construcția ar trebui să se realizeze aproximativ ca în fotografie.

Presă hidraulică de corp pentru mere

Pregătirea materiilor prime

Principiul stoarcerii sucului de mere simplu - cu cât se taie mai întâi materia primă, cu atât mai mult va fi produsul la ieșire. Cel mai bine este să folosiți un elicopter special, deoarece este posibil din punct de vedere teoretic să taieți mai multe găleți de mere cu mâna, dar de fapt este dificil de realizat. Mașina electrică de curățat carnea pentru volume mari nu este, de asemenea, o opțiune: ea râde, urlă, încălzește, ca rezultat poate arde, de asemenea. Puteți face, de asemenea, un concasor adecvat tine.

Cel mai simplu concasor de casă de design

Din placaj rezistent la umiditate sau din tablă de oțel inoxidabil, o pâlnie adâncă este montată ușor pe con. Două bare sunt atașate la ea pentru stabilitate de jos. O rolă de lemn (de preferință din fag) cu șuruburi spiralate este tăiată în partea inferioară a rezervorului. Ca tambur, puteți folosi un ac de bucătărie obișnuit.. Axa de rotație a cilindrului iese, se introduce un burghiu și procesul începe.

Unii distrug pur și simplu merele într-o găleată folosind un mixer de construcții.

Procesul de stoarcere a sucului de la mere la domiciliu

După ce materia primă este pregătită întinse pe pungi de pânză sau învelite în bucăți de pânză pe principiul unui plic. Apoi, convoluțiile sunt plasate într-un container, coș, sau pur și simplu la partea de jos a structurii în straturi prin rețele de drenare. Aproximativ 3-4 pachete sunt plasate. De mai sus cade presiunea, sucul curge în tigaie. Când procesul de împingere este terminat, pulpa este îndepărtată, următorul lot este încărcat.

Tortul de ulei rămas după presiunea de calitate este de obicei uscat și comprimat în "pastile" (foto 16).

Tort de mere după presă
Este mai bine să eliminați coji într-o grămadă de compost. Viermii cresc foarte bine pe acest material, creând îngrășăminte valoroase pentru grădină.

Sucul rezultat poate nu numai să bea proaspăt, ci și să facă preparate pentru iarnă:

 • pasteurizată sâmburi răsucite;
 • măr vinul mai multe tipuri;
 • măr cidru.

Merele - un produs foarte valoros pentru sănătate.. Este extrem de imprudent și risipitor să îngropați și să oferiți porcilor vecini o cantitate mai mare de recoltă. După ce ați construit câteva dispozitive simple, puteți procesa rapid și ușor toate fructele. În timpul iernii, va fi atât de plăcut să obțineți băuturi albe sănătoase și gustoase din pivniță sau frigider!