Despre fermă

Cultivarea verzilor în hidroponie la domiciliu

Pin
Send
Share
Send
Send


Oamenii sunt adesea interesați de modul în care se pot furniza plante proaspete, de vitamine, iarna? Cultivarea diferitelor verde folosind hidroponie la domiciliu - vă oferă masa dvs. cu vitamine aproape pe tot parcursul anului. Mai ales această tehnologie este interesantă pentru iubitorii de plante care nu au terenul obișnuit. Această activitate simplă și fascinantă va oferi o oportunitate de a economisi bani pentru achiziționarea de verdeață și, în același timp, să vă bucurați de plăcerea de a comunica cu plantele.

Care este modul hidroponic de creștere a verzilor

Cuvântul hidroponie spune că apa este baza acestei tehnologii. Cu ajutorul său, culturile verzi se dezvoltă nu în sol obișnuit, ci în apă cu o compoziție specială, în care sunt prezente toate substanțele utile necesare activității vitale a plantelor. Această metodă de cultivare vă permite să uitați de buruieni, adăparea și săparea de paturi, diversi dăunători, care încearcă să mănânce plantele noastre.

Hidroponica pentru plante medicinale a devenit populară în țara noastră relativ recent.

Soluția utilizată pentru cultivarea plantelor conține toate bateriile necesare, care în compoziția lor chimică sunt identice cu cele care se găsesc în solul din grădină.

Unde să începeți, diagrama de instalare

Mai întâi de toate, trebuie să cumpărați echipamentul necesar și cupe sau vase de plastic, cu diametrul de 3-5 cm în partea de jos a acestora, acestea fiind necesare pentru însămânțarea semințelor.

Potul hidroponic poate fi făcut manual cu ajutorul unor cupe de plastic.

Containerul pregătit este instalat într-o tavă înaltă, iar compresorul este atașat de acesta din acvariu. Este necesară saturarea apei cu aer și amestecarea constantă a amestecului de nutrienți, astfel încât substanțele nutritive să nu se situeze la fund, ci să se deplaseze între rădăcinile plantelor. Cupele sau vasele trebuie să fie instalate în fanta potrivită pentru acestea în foaia de spumă.

Exemplu de găuri făcute în capac
Dacă această configurație simplă este asamblată corect, atunci după un timp scurt puteți tăia primele verde proaspete.

Pe scurt, secvența de plante de creștere în hidroponie:

  1. Am selectat potrivite pentru hidroponie cultură;
  2. Asamblam instalarea și se toarnă umplutura inertă în cupe - lut expandat, perlit etc. (schema de instalare este prezentată mai jos);
subturnare
  1. Aterizăm semințele;
  2. Am selectat îngrășăminte pentru prepararea amestecului de nutrienți, luând în considerare nevoile culturii selectate;
  3. Fixat la instalare compresor;
  4. Vase complete și semănat scufundat într-o soluție nutritivă.
Instalare completă

Planta este colectată și semințele sunt semănate, rămâne să controleze nivelul soluției nutritive și să tăiem verdele în timp, ceea ce va accelera dezvoltarea frunzelor noi. Este de dorit dezvoltarea rapidă a culturilor verzi organizați iluminatul cu o frunză specială.

Datorită disponibilității nutrienților, plantele își pot concentra puterea asupra dezvoltării.

Acești factori fac posibilă creșterea unei plante adulte într-un timp scurt și, din moment ce compoziția nutritivă este optimă, produsele primesc toate elementele necesare care sunt adesea indisponibile în solul obișnuit. În plus, culturile verzi sunt complet sigure deoarece nu există paraziți, dăunători și boli în soluția special formulată.

Modalități de creștere a plantelor în acvacultură

Pe lângă compoziția nutritivă, este nevoie de un substrat special - o structură realizată dintr-un material poros capabil să servească ca un acumulator de compoziție nutritivă.

Dar există modalități de creștere a plantelor în hidroponie, pentru care nu sunt necesare un substrat și o soluție apoasă:

  • Prima cale. Acesta constă în faptul că vasele, unde sunt rădăcinile plantelor, sunt fixate deasupra soluției de nutrienți, astfel încât rădăcina este scufundată doar la o anumită adâncime, restul fiind situat deasupra suprafeței apei. Când lichidul se evaporă, acesta este umplut cu apă până la nivelul dorit. Această metodă este ideală pentru plante, pentru rădăcinile cărora aveți nevoie de mult oxigen (cu un sistem radicular extins).
  • A doua cale. Pentru el utilizați oale duble, în unul dintre ele, dimensiuni mai mari se toarnă soluție nutritivă. În cel mai mic dintre vase, umplut cu substrat, este sistemul de rădăcini de plante. În partea inferioară și pereții vasului mai mic, este necesar să se facă găuri prin care să penetreze soluția. Controlați că rădăcinile plantei nu sunt complet coborâte în lichid, ci doar la 2/3 din lungimea lor.
  • A treia cale. Această metodă se numește - hidroponie submersibilă. Este convenabil să se folosească, atunci când crește în verde în volume mari. Este necesar să se pregătească un recipient mare (baie) și să se umple cu soluție nutritivă. O platformă de spumă plutitoare pe suprafață este coborâtă în soluție. Găurile sunt tăiate prin spuma în care sunt plasate vasele cu substratul și verdele plantate în acesta.
Schema celei mai simple instalații hidroponice

Acest sistem hidroponic funcționează după cum urmează: un aerator de compresor este montat pe fundul băii - este necesar pentru amestecarea soluției și saturarea acesteia cu oxigen. Periodic, este necesară schimbarea soluției nutritive, deoarece după 3-4 zile scade concentrația de nutrienți, iar o parte din lichid se evaporă.

Prepararea soluției

Soluția nutritivă este necesară pentru orice tip de plante. Sarcina sa este de a asigura o cultură în creștere cu substanțe nutritive necesare pentru formarea culturii. Acum există multe rețete diferite pentru o soluție apoasă pentru a face o casă cu mâinile tale.

Cea mai ușoară opțiune este achiziționarea unei soluții gata făcute într-un magazin de flori. Dar rețineți că pentru fiecare legumă și cultura verde aveți nevoie de soluția proprie cu un anumit conținut de nutrienți.

Soluție nutritivă pentru plante

Din acest motiv, înainte de a achiziționa, consultați o persoană cu experiență! În plus, citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj, care vă vor permite să cumpărați exact medicamentul cel mai potrivit pentru cultura dvs.

Semințe de însămânțare

Semințele trebuie să fie însămânțate într-o oală sau pe o tavă, pe un substrat special, pentru germinarea rapidă este necesar să se mențină o temperatură de 22 grade și substratul într-o stare umedă. Pentru a face mai ușor transplantul de puieți într-o plantă hidroponică în viitor, trebuie să utilizați un substrat care poate fi spălat cu ușurință din sistemul rădăcină. O compoziție care conține 25% din volumul de vermiculit și 78% din perlit este bună în acest scop. Acest amestec vă permite să mențineți umiditatea necesară pentru semințe.

Semințe de plante și adormiți substrat

Substrat bun preparat din mușchi de turbă. Nu puteți folosi solul obișnuit - este foarte dificil să spălați rădăcinile. După aceea, trebuie să așteptați până când răsadul are 2 frunze adevărate. După aceasta, planta este îndepărtată cu grijă din substrat. Dacă simțiți rezistență, nu trebuie să faceți un efort, Este necesar să luați o lingură simplă și să alegeți cu grijă germenii cu substratul. După aceea, rădăcinile sunt spălate într-o găleată sau sub apă curgătoare, până când substratul este îndepărtat complet. Apoi răsadul este transplantat într-o instalație hidroponică, asigurându-vă că rădăcinile sunt coborâte în soluție.

Peletele de mușchi de turbă sau fibrele de cocos comprimate sunt în vânzare.

Metoda hidroponică de creștere a verzilor este o bună alternativă la metoda solului de creștere a verzilor. Are multe avantaje de exemplu - lipsa muncii fizice, capacitatea de a obține o recoltă într-un apartament obișnuit, absența dăunătorilor.

Pin
Send
Share
Send
Send