Despre fermă

Cum de a face o cușcă pentru prepaie?

Pin
Send
Share
Send
Send


Carnea și ouăle de prepeliță nu numai că au un gust excelent, dar sunt, de asemenea, considerate dietetice și sănătoase. Cu toate acestea, pentru ca pasărea să dea în mod regulat ouă, iar carnea să fie gustoasă, este necesar să se ofere prepelițe cu condiții optime pentru locuirea lor. Culegele calde spațioase sunt pur și simplu necesare pentru o viață confortabilă a păsărilor.

În acest articol vom învăța cum să facem o cușcă pentru prepelițe cu propriile mâini acasă conform desenelor, să vorbim despre dimensiunea cuștilor pentru prepelițe pentru 10, 20 și 50 capete.

Proiecte de casa pe 10 prepelițe

Cum de a construi o cușcă pentru prepelițe cu mâinile tale pe 10 capete? În fabricare ar trebui să se calculeze dimensiunea care va fi optimă pentru un astfel de număr de păsări. Ca regulă mărimea cuștii pentru 10 capete este de 30 × 75 cm și de 25 × 60 cm pentru păsăricultivate pentru ouă și carne.

Quail cells trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • dimensiunile celulelor depind de mărimea păsărilor, astfel încât acestea să nu cadă pe podea;
 • designul nu trebuie să fie umed și mucegăit, pentru că altfel păsările se pot îmbolnăvi;
 • Numărul de prepelițe trebuie să aibă dimensiuni.
Materialul pentru realizarea unei cuști pentru prepelițe poate fi complet diferit: plasă, placaj, plastic, lemn.

Mai jos este o diagramă a cuștii pentru prepeliță, care se poate face independent cu mâinile tale.

1 - cadru; 2 - castron de băut; 3 - ușa; 4 - hrană; 5 - tavă pentru asamblarea ouălor; 6 - sex; 7 - rezervor de gunoi.

Puteți economisi spațiu plasând celulele unul peste celălalt.. Obțineți un fel de baterie de celule pentru prepelițe. Pentru a face acest lucru, trebuie să se potrivească reciproc în mărime și formă. Fixarea caselor pentru păsări poate fi o fire obișnuită. Destul de două sau trei niveluri. Primul design este instalat la o înălțime de cel puțin 10-30 cm deasupra podelei.

Pentru cadru lemn sau armătură pot fi utilizate și pereți din plasă. Este important să alegeți o grilă cu un astfel de diametru încât păsările să nu poată ieși. Quail este o pasăre destul de mică, astfel încât să puteți folosi o plasă de plasă cu lanțuri mici.

Cuștile de fixare trebuie să fie echipate cu o bază la un unghi de 7-8 grade față de băut. Acest lucru este necesar pentru ca ouăle să cadă în sacul de ou.

Cum se construiește o casă pentru 20 de capete la domiciliu

Colivile nu trebuie să împiedice mișcarea păsării, astfel încât să puteți face mărimea cuștii pentru prepeliță cu 20 capete mai mare decât standardul. Pentru un bărbat adult, suprafața de aproximativ 100 de centimetri pătrați va fi cea mai confortabilă. Prin urmare, într-o cușcă cu o suprafață de 1 m², un șeptel poate fi ușor plasat într-un număr de 75 de indivizi. Peste tot ar trebui să fie furnizate:

 • capacul de băut;
 • hală de alimentare;
 • colector de ouă;
 • tava de gunoi.

Materialul ideal pentru preluarea ouălor, alimentatoare și băutoare - plastic durabil. Orice recipient de plastic poate fi ușor adaptat pentru rezervoarele pentru păsări. Tava de asamblare a așternutului poate fi realizată din tablă. Durata de viață a acestor materiale este mai mare.

Cusca poate fi făcută din orice material aflat la îndemână: de exemplu din lemn. Cusca este similară cu o cutie de lemn cu dimensiunile de 30x30x25 cm. Cu toate acestea, în ciuda simplității aparente a fabricației, o astfel de colivie necesită iluminare suplimentară, ventilație și menținerea temperaturii optime.

Ventilarea poate fi asigurată prin adâncituri prin care va curge aerul. Temperatura și iluminatul pot fi menținute de lămpi care sunt adaptate nevoilor păsărilor. Lumina și căldura pot, de asemenea, să vină prin cavități din pereții celulelor.

Cușcă terminată pentru 20-30 prepelițe

Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unei baterii celulare pentru 50 de prepelițe cu mâinile tale

Cusca minimă pentru prepelițe cu mâinile pe 50 de bucăți. ar trebui să fie de 75 × 150 cm pentru păsările din efectivul părinte și 60 × 120 cm pentru rasele de carne și ouă de reproducere.

Materialele mixte sunt cele mai utilizate pentru fabricare.care sunt întotdeauna la îndemână. Pentru întreținerea efectivelor de păsări mari pot fi făcute cuști în mai multe etape. O astfel de abordare este justificată de dimensiunea mică a prepelițelor, care poate fi păstrată în număr mare într-o zonă mică.

Este mai ieftin să folosiți materiale mixte. Sub cadru se poate adapta o bucată de lemn mărimea corespunzătoare. Pentru pereții laterali, tavanul și podeaua, o plasă obișnuită ușor de găsit în arsenalul grădinarilor este perfectă.

Luăm dimensiunea minimă (30x30 cm), care poate fi mărită în funcție de numărul de păsări. Pentru întreținerea a 50 de capete, puteți instala întotdeauna o cușcă multi-nivel în care toate prepelițele se vor potrivi cu ușurință.

Veți fi, de asemenea, interesat să știți despre:

 • Înmulțirea prepelițelor la domiciliu.
 • Cum de a construi o coop de pui tine acasă.
 • Cum sa faci singur un incubator pentru oua cu mainile tale.

Și acum ne vom uita la instrucțiunile pas cu pas pentru o cușcă pentru prepelițe cu mâinile noastre.

Pentru aceasta veti avea nevoie de:

 • 8 plăci din lemn de 30 cm lungime și 2,5 cm grosime;
 • grilă cu celule mici (2x2 metri);
 • cuie si suruburi;
 • copertine și colțuri metalice.

Inițial, fabricăm rama de bare din lemn, care apoi fixează peretele lateral al grilajului. Facem tavanul și podeaua fixată pe cutie. Pentru ușurința de asamblare utilizați colțurile metalice.

Cuștile pentru rasele de carne prepelițe sunt mai mici decât pentru rasele purtătoare de ouă. Astfel de prepelițe se mișcă mai încet, câștigând rapid greutate.
Schemă și cușcă terminată pentru 50 de capete

Cum sa faci celule din prepelita din grila?

Quail netting este unul dintre cele mai accesibile materiale pe care le puteți utiliza pentru a crea cuști.

Inițial, cadrul este pregătit, corespunzătoare numărului de capete de pasăre. Dimensiunile celulelor pot fi complet diferite. Partea inferioară, pereții laterali și plafonul sunt atașate la cadru. Cadrul trebuie să fie puternic, așa că luăm baza metalului sau a lemnului. Dacă alegeți un cadru din lemn, este recomandat să luați bare din lemn de 25x50 mm.

Colțurile de 25x25 mm sunt potrivite pentru un cadru metalic. Conectorii din rețea trebuie să fie selectați astfel încât să se potrivească capetelor păsărilor atunci când se hrănesc. Păsările nu trebuie să cadă prin găurile din podea și din pereții laterali, prin urmare, pentru podea, alegem o grilă cu un diametru mai mic decât pentru laturi.

Ce facem?

 1. Pregătiți colțurile pentru cadru. Vom avea nevoie de 4 colțuri cu următoarele dimensiuni: 300 mm și 500 mm, precum și 3 unghiuri de 700 mm. Conectați colțurile, apoi fixați barele cu șuruburi. Colțurile metalului au fost înșurubate sau sudate pe cadru.
 2. Dimensiunile zidurilor se calculează în funcție de dimensiunea pereților. Pereții grilajului fixează capsatorul de mobilier pentru a se asigura că suportul era așezat exact și nu putea afecta păsările în timpul funcționării cuștii. Grila poate fi fixată pe cadrul metalic folosind firul.
 3. Facem podeaua la un unghi de aproximativ 7-9 grade. La asamblarea podelei luăm în considerare lungimea cutiei de ouă (aproximativ 10 cm), capătul căruia este îndoit la câțiva centimetri. Ouăle vor fi fixate într-o singură poziție. Între cutia de ou și perete lăsăm un decalaj de 3 centimetri, în care ouăle se vor rostogoli.
 4. Ușa este fixată astfel încât să puteți pune mâna în ea. Ușa este de asemenea realizată din rețea și fixată cu copertine.
 5. Producem un palet pentru gunoi. Este mai bine să luați o bucată de foaie, pentru care pur și simplu aveți grijă și care va dura mult timp.
Tava de gunoi va fi mult mai ușor de curățat dacă puneți un ziar în ea. Din când în când schimbăm ziarul.

Din cutii de plastic

Crearea cuștilor pentru prepelițe din cutii de plastic este simplă: nu este nevoie să calculam dimensiunile, nu trebuie să căutăm un cadru. Doar suficient pentru a efectua rafinamentul și vom avea o celulă terminată. Diametrele cutiilor din plastic sunt potrivite pentru păstrarea prepelițelor.

Vom avea nevoie de:

 • două cutii de înălțime mică;
 • un sertar de aproximativ 17 cm înălțime

Ce să faci

 1. Tăiați colțurile de pe vârfurile cutiilor.
 2. Am pus o cutie înaltă pe una mică, care va deveni o tavă pentru asamblarea unei așternuturi. De mai sus, stabilim cea de-a doua casetă mică. Căutăm pentru a se potrivi diametrele cutiilor. Fixați construcția firului.
 3. Tăiați capacul în sertarul de sus.
 4. Dacă este necesar, extindeți celulele cutiilor. În deschideri ar trebui să treacă capul de pasăre atunci când hrăniți.
Cusca gata pentru prepelițe din cutii de plastic

Placaj: desene si dimensiuni

Placile din placaj pot fi realizate atât pe baza cadrului, cât și între pereți și pereți folosind bare.. Dimensiunile depind în mod direct de numărul de păsări pe care intenționați să le conțineți. Înainte de fabricație, este imperativ să se facă o desenare a unei cuști pentru prepelițe sau prepelițe și numai apoi se trece la fabricație.

Ce facem?

 1. Tăiați pereții laterali 350x200 mm, cap și tavan (dimensiunile plafonului și ale peretelui de capăt - 700x350 mm). În pereții laterali se taie găuri mici pentru ventilație și iluminare.
 2. Toate semifabricatele sunt tratate cu antiseptic sau lac.
 3. Strângeți piesele între ele cu colțuri și șuruburi.
 4. Tăiați podeaua (Dimensiunile corespund dimensiunilor plafonului) și fixați-o la baza cuștii cu capsator sau cuie. Luați în considerare unghiul de înclinare de 7-10 grade.
 5. Montați ușa pe partea din față a cutiei.
Este foarte important să utilizați un antiseptic, altfel păsările se pot îmbolnăvi.

După cum puteți vedea, realizarea cuștilor de casă pentru păstrarea prepelițelor pe desene nu este atât de dificilă. Principalul lucru este răbdarea și veți reuși.

Placa de prepeliță

Pin
Send
Share
Send
Send