Despre fermă

Proprietăți utile ale pergului de albine

Oamenii din lumea modernă se gândesc adesea de unde să obțină elementele lipsă din corp. De îndată ce primele semne ale primăverii apar în afara ferestrei, unghiile fragile, deteriorarea imunității și flamabilitatea pielii devin imediat o problemă.

Cu o varietate de alimente convenționale și alimente gustoase, acest lucru nu este surprinzător. Utilizarea acelorași medicamente pentru a umple lipsa de substanțe necesare este destul de controversată, dar din suplimente naturale și accesibile, puteți utiliza un produs apicol neobișnuit - pergu.

În acest articol vom afla despre proprietățile benefice ale pâinii de albine, despre cum să luăm, care sunt indicațiile și contraindicațiile pentru utilizarea mierei cu pâine de albine.

Ce este polenul albinelor, ce proprietăți medicinale are și care este beneficiul său?

Să începem cu ceea ce arată ca perga de albine. Perga este un polen prelucrat de albine care este plasat în celulele celulelor fără acces la aer și este turnat cu miere.

Din expunerea la saliva albinelor și microorganismele produc acid lactic, o masă conservantă.

În funcție de proprietățile gustului acestui produs ca pâine de secară cu miere, acesta este considerat un supliment alimentar puternic, un medicament, precum și o adăugare la produsele cosmetice.

Desigur, mulți sunt interesați de întrebarea: de ce o astfel de varietate de opțiuni de compoziție diferite pentru acest produs? Aceasta este o explicație logică. Dacă urmăriți albinele de lucru, puteți vedea că au colectat polen de diferite culori pe labele lor.

Deci, este colectat de la diferite tipuri de plante. Fiecare patinoar, de fapt, este unic, pentru că în apropierea acestuia va exista un set unic de floră. Chiar la zece kilometri de această zonă, procentul anumitor plante va fi complet diferit, astfel încât diferența de compoziție este inevitabilă.

Întrebare frecventă: care este diferența dintre polen și polen? Răspuns: acestea sunt două similare, dar diferite în influența produsului.

Perga a fost deja tratată cu enzime de albine, datorită căreia crește cantitatea de nutrienți și capacitatea sa de a digera creșteri. În plus, o parte din alergenii polenului se dezintegrează, ceea ce reduce riscul unei reacții alergice în timpul utilizării.

Albinele îl păstrează pentru iarnă pentru subzistență personală, așa că este numită și pâine de albine.. Insectele, care mănâncă numai aceste stocuri pe întreaga iarnă, nu au niciun fel de lipsă. Acest lucru se datorează faptului că în acest produs există un depozit întreg de compuși valoroși:

 • monozaharide
 • Substanțe asemănătoare hormonilor.
 • Toți aminoacizii cunoscuți
 • Acizii grași (inclusiv omega-6 și omega-3),
 • Carotenoidul (precursor al vitaminei A),
 • Vitaminele (K, E, D, grupurile B, P, C),
 • Micro- și macronutrienți (K, Mg, P, Mn, Fe, Cu, Zn, Cr, I, Co)
 • Acizi organici
 • enzime

Ce este perga albă folositoare? Este important să rețineți că substanțele nutritive din produs sunt absorbite perfect. Trebuie doar să știi cum să folosești. Dintre cele mai recomandate moduri - de a se dizolva sau de a mesteca încet pâinea de albine în gură, este absorbit cu succes de către organism și produce un efect de vindecare.

Ce arata polenul natural al albinelor?

Tratamentul adecvat și prevenirea pâinii de albine: indicații de utilizare

Cu ce ​​devieri de bunăstare pot ajuta pâinea albinelor? Există mai multe aspecte ale sănătății care pot fi îmbunătățite semnificativ prin tratamentul cu pâine de albine:

 • Îmbunătățirea imunității
 • Tratamentul bolilor cardiovasculare
 • Condiții alergice
 • Tulburări sexuale
 • Tumori benigne
 • Creșterea conținutului de toxine din organism
 • Capacitate scăzută de adaptare și doză de radiații
 • Stresul și depresia
 • Îmbătrânirea prematură a pielii

Îmbunătățirea imunității

Cum să luați pergu pentru imunitate? Datorită conținutului de vitamine și substanțe nutritive, pâinea ajută la creșterea capacității organismului de a rezista la viruși și bacterii. Ajută la rezolvarea proceselor inflamatorii. Perga este un antibiotic natural și de aceea elimină microorganismele patogene din organism.

Veți fi, de asemenea, interesați să știți:

 • Cum se determină calitatea și naturalețea mierii.
 • Beneficiile și dăunătorile de miere pentru copii și adulți.
 • Cum să aplicați subsolul albinelor în medicină.

Tratamentul bolilor cardiovasculare

Probleme cu inima și vasele de sânge la oameni în momentul de față se găsesc pretutindeni. Aceasta a devenit deja una dintre problemele de sănătate globale.

Cauza comuna - lipsa potasiului in dieta. Pentru a-și crește conținutul în corpul pacientului, medicii prescriu de obicei medicamente. Dar ei trebuie să aștepte efectul de mult timp - numai 10-15% din oligoelemente din masa totală vin în corpul nostru din surse create artificial. În Perga, conținutul de potasiu este foarte ridicat, iar creșterea conținutului în organism nu durează prea mult - pâinea de albine este absorbită de aproape 100%.

Există unele nuanțe în tratamentul tensiunii arteriale ridicate sau scăzute. Pacienților hipertensivi li se recomandă să utilizeze acest produs pe stomacul gol, în timp ce femeile hipotensive ar trebui să le ia după mese.

Producerea de extract din perga

Tratamentul alergic

Utilizarea pâinii de albine pentru reacții alergice (erupție cutanată, strănut, puffiness) este destul de individuală. Dozajul va fi calculat în fiecare caz în felul său. Regimul cel mai blând este potrivit pentru copii - pentru ei doza va fi de jumătate de gram de trei ori pe zi (aproximativ un sfert de linguriță).

Este important să rețineți că înainte de a aplica este necesar să se verifice reacția alergică la perga în sine - deoarece este un derivat de polen, există o șansă foarte mare de intoleranță.

Tratamentul problemelor genitale

Pentru sănătatea bărbaților, perga este o descoperire de aur. Cu o utilizare constantă, crește alimentarea cu sânge a organelor genitale, rezolvă probleme cu erecția, tratează adenomul prostatic și prostatita. Cel mai important lucru este ca creste numarul spermatozoizilor, prevenind astfel infertilitatea masculina. Foarte eficient funcționează ca o completare la tratamentul principal.

Și cum este perga de albine folositoare pentru femei? Pentru sănătatea femeilor, este indispensabilă în timpul sarcinii și alăptării - îmbunătățește starea fătului și mamei, promovează producția de lapte matern și reduce riscul de anemie la copil.. De asemenea, pâinea de albine ajută la concepție, datorită conținutului de cantități mari de vitamina E. Este indispensabilă pentru buna funcționare a organelor genitale feminine, inclusiv pentru procesul de formare a embrionului.

Tratamentul tumorilor benigne

Observațiile arată că perga este capabilă să îmbunătățească semnificativ starea bolilor oncologice. Atunci când se administrează de trei ori pe zi, la o doză de trei grame la un moment dat, starea persoanelor afectate de tumori benigne sa îmbunătățit semnificativ.

Curățarea corpului de toxine

Perga activează ficatul (în caz de otrăvire, ficatul preia sarcina principală, toxinele se depun și îl neutralizează), iar componentele active din compoziția sa ajută sistemele fiziologice să elimine substanțele toxice din organism.

Produse din fabrică din perga

Capacitate de adaptare crescută și eliminarea radiațiilor

Rezistența organismului la diverse schimbări (schimbările climatice, scăderea presiunii, schimbarea rutinei zilnice etc.) poate fi îmbunătățită semnificativ prin luarea unui produs apicol. Sub expunerea la radiații, pâinea de albine ajută foarte bine: accelerează regenerarea țesuturilor deteriorate, previne creșterea tumorilor de celulele deteriorate și reduce nivelul general de radiații.

Tratamentul stresului și depresiei

Datorită compoziției unice și nivelului ridicat de absorbție, perga are un efect pozitiv general asupra corpului și a stării persoanei în ansamblu. Prezența vitaminelor B, iodului, zincului și magneziului conținute în pâinea de albine dă efectul antidepresivelor naturale. Pâinea de albine îmbunătățește performanța mentală.

Preveniți îmbătrânirea prematură a pielii

Perge are o cantitate imensă de antioxidanți și alte substanțe care contribuie la procesul natural de producere a proteinelor de colagen. Colagenul este responsabil pentru elasticitatea și elasticitatea pielii. Vitaminele A și E, care sunt prezente în pergiu într-o cantitate semnificativă, în funcție de merit, sunt considerate printre cosmetologi ca elemente indispensabile pentru menținerea aspectului radiant al pielii.

Perga are un efect pozitiv asupra funcționării rinichilor și a glandelor suprarenale, ajută la restabilirea microflorei intestinale, mărește apetitul. Pâine eficientă pentru a îmbunătăți vederea, atenua anemia, bolile cronice ale tractului digestiv și chiar SIDA.

Cum se utilizează în scopuri cosmetice pentru femei

Perga este unul dintre cele mai bune suplimente cosmetice. Utilizarea sa are un efect pozitiv asupra pielii, nu numai atunci când este consumat în interior, dar când este aplicat în exterior. Puteți face măști de două ori pe săptămână. Pielea feței va deveni catifelată în cel mai scurt timp, pentru a obține o nuanță sănătoasă. De asemenea, activitatea glandelor sebacee este normalizată.

Combinația dintre miere și pergament

Mierea cu pâine de albine nu este doar o delicatesă, ci și o resursă universală pentru metodele de tratament folcloric. Cele mai frecvente:

 • Combaterea constipației.
 • Tratamentul enteritei și colitei.
 • Tratamentul prostatitei, hiperplaziei benigne de prostată și a cancerului de prostată.
 • Vindecarea ranilor precoce.
 • Tratamentul mucoasei orale și a gingiilor
 • Tratamentul anemiei.
 • Lupta împotriva hemoroizilor și prevenirea acestora.
 • Tratamentul bolilor de piele - eczemă, peeling al pielii și erupții cutanate. Îmbunătățirea generală a pielii.
 • Lupta împotriva inflamațiilor.
 • Folosit ca tonic general.
 • Îmbunătățirea durerii (stadiu premenstrual).
Utilizarea pergelor în cosmetologie

Cum să luați uperga cu miere: recomandări pentru utilizarea granulelor

Acum hai sa vorbim cum sa mananci polen de albine. Dozele sunt indicate pentru un adult. Pentru a calcula doza pentru copii, împărțiți doza indicată cu 70 (ca un adult mediu cântăresc atât de mult) și se înmulțește cu greutatea copilului.

Pentru o îmbunătățire generală a stării: una sau două linguri de miere cu perg dimineața, cu micul dejun sau cu 15 minute înaintea ei.

Pentru a îmbunătăți starea pielii pentru eczeme: de 3-4 ori pe zi pentru o lingură de miere cu pergament.

Pentru tratamentul otrăvirilor și bolilor sistemului digestiv: Recepție de 3 ori 3 gr.

Pentru tratamentul anemiei: în 0,8 l de apă caldă, dar nu fierbinte, adăugați mai întâi 180 g de miere, apoi 50 de grame de squash. Țineți amestecul timp de câteva zile la temperatura camerei pentru a începe procesul de fermentare. Apoi luați 3/4 cană cu o jumătate de oră înainte de mese.

Pentru tratarea problemelor de prostată, cu menstruație dureroasă și sindrom premenstrual: 2-4 g de pâine de albine de 2-3 ori pe zi sau o lingură de miere cu o pergună de 3 ori pe zi.

Mierea cu perga se recomandă a fi utilizată ca auxiliar, dar în nici un caz nu este principala și singura modalitate de a trata o anumită boală. Vă reamintim să consultați un medic înainte de a lua produsul.

Contraindicații pentru utilizarea acestui produs apicol util.

În plus față de calitățile pozitive ale pâinii de albine, există, de asemenea, contraindicații pentru utilizare. Din păcate, cu toate avantajele pâinii de albine, nu toți oamenii o pot folosi. Chiar și un astfel de produs util poate dăuna corpului. Cui trebuie să vă fie frică și să vă asigurați că vă consultați cu un specialist?

 • Pacienți la 3 și 4 stadii de boli oncologice consultarea obligatorie a medicului este necesară înainte de începerea utilizării pâinii de albine.
 • Fibrele uterine la femei de asemenea, necesită avizul unui specialist cu privire la includerea în dieta a pâinii de albine.
 • Boala autoimună "Boala Bazedov" pune pacienții la risc, deoarece perga stimulează sistemul imunitar, și anume, hiperreactivitatea este motorul acestei boli.
 • insomnie sau excitabilitate crescută. Aveți grijă să luați produsul în aceste cazuri, ca exacerbări posibile.
 • Intoleranță individuală la componentele pâinii de albine. Pentru a verifica dacă există o reacție alergică, utilizați o granulă a produsului. Observați răspunsul organismului în timpul zilei, de preferință cu participarea unui medic. Dacă nu a apărut nici o reacție alergică, aplicați de trei ori mai multă cantitate de pergament și urmăriți din nou o zi. Dacă există semne de intoleranță, atunci, în acest caz, trebuie să renunți complet la recepție.
Deși în majoritatea cazurilor perga nu este contraindicată și este un supliment sigur, în caz de boli grave sau cronice, este recomandat să consultați un specialist înainte de a consulta.

Folosirea de medicamente puternice îi pune și pe pacienți în pericol. Utilizarea substanțelor biologic active ar trebui să aibă loc numai cu permisiunea unui medic.

Utilizarea pergoului cu miere

După ce am studiat materialul din acest articol, putem spune că perga este un produs unic și valoros, valoarea sa este de neprețuit, este un dar uriaș pentru omenire. În funcție de conținutul de nutrienți din acesta și de asimilarea de către organism, produsele farmaceutice artificiale pierd în mod semnificativ.

De asemenea, este important ca pâinea de albine să fie un produs complet natural, să nu producă efecte secundare și să fie plăcut de utilizat. Dar nu uitați că, în toate cazurile, mediul de aur este important - nu trebuie să-l abuzați. Acesta conține vitamine solubile în grăsimi, acestea tind să se acumuleze în organism, ceea ce duce la hipervitaminoză.

Acum știți despre toate proprietățile benefice ale polenului de albine, cum să-l luați cu miere, ce proprietăți de vindecare are și cum este util pentru corpul nostru.

Și, în concluzie, un mic videoclip despre cum este utilă pga și cum să o luăm în mod corespunzător.