Despre fermă

Cum să hrăniți goslings din primele zile acasă

Angajarea în gâștele de reproducere este benefică. Până la 4-5 luni, o persoană poate cântări până la 5 kg (greutate în viu). Dar mâncarea nu poate fi aceeași pentru toate perioadele de viață.

În acest articol ne vom uita la astfel de aspecte presante cum ar fi: ce să hrăniți goslings? cum să hrăniți goslings în primele zile de viață la domiciliu? Cum de a da ulei de pește la goslings? Care sunt nuanțele cultivării cu succes? Ce este mai bine: incubator sau incubație naturală? Există vreo diferență în ceea ce privește alimentarea din prima zi și într-o lună? Și ce ar trebui să fie mâncarea pentru fiecare perioadă de vârstă?

Întreținerea și hrănirea adecvată a nou-născuților, goslings săptămânal și lunar la domiciliu

Incubarea unui ou de gâscă durează un standard de 30 de zile. Temperatura în timpul perioadei de incubare este menținută la aproximativ 38 de grade. Dar, mai devreme sau mai târziu, bebelușii nou-născuți vor părăsi incubatorul cald și confortabil, iar apoi va apărea problema de conținut suplimentar.

Regimul de temperatură este cel mai important pentru goslings în primele 10 zile, Deoarece termoreglarea nu este încă dezvoltată și corpul nu menține căldura, este imposibil să păstrați puține găuri exterioare. Acest lucru duce la pierderea căldurii și la riscul de pierdere a puietului. Pentru a evita astfel de incidente, temperatura trebuie menținută artificial și suficient de ridicată.

În primele 10 zile, este necesar să se asigure un habitat optimal artificial pentru evadările încă mature. Temperatura prea scăzută va duce la aglomerare, sufocare suplimentară și ca urmare a decesului tinerilor, iar o temperatură prea ridicată va duce la letargie, la pofta de mâncare scăzută și, ca urmare, la o creștere lentă în greutate.

Temperatura și grija pentru descendenți crescuți într-un incubator în primele zile de viață

Primele trei zile sunt încălzite mai intens. Temperatura este menținută în jur de 28-30 grade. Temperatura va fi confortabilă pentru goslings dacă:

 • copiii petrec cea mai mare parte a timpului în jurul feederului;
 • se așeză pe așternut fără a încerca să se încingă mai compact la sursa de căldură;
 • puii au un apetit normal și setea.

Apoi, până în a treia săptămână, temperatura este redusă treptat la 20 de grade sau chiar la 18. În ceea ce privește temperatura, gâștele sunt mai adaptate mediului. Spre deosebire de alte păsări de curte, goslings au o perioadă de încălzire mai scurtă, doar 20-30 de zile.

Pentru a măsura temperatura, se poate folosi un termometru obișnuit, care trebuie amplasat la o înălțime de aproximativ 15 cm de la locul așternutului și nu mai aproape de 30 cm de sursa de căldură.

Dacă încălzitorul nu este suficient și temperatura este mai mică decât cea necesară, puteți utiliza lămpile cu infraroșu (fixați la un unghi).

Aerul cald este foarte plăcut, dar nu uitați că orice încălzitor usucă aerul, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți grijă de umiditate. Indicele de umiditate, primele 10 (15) zile, nu trebuie să fie mai mic de 70%, atunci trebuie să reduceți la 60%.

Pentru a menține nivelul necesar de umiditate, este necesar să pulverizați podeaua camerei în care trăiesc animalele și, dacă este necesar, să micșoreze nivelul de umiditate, recurg la aerisire.

Incubatorul de ouă de gâscă așteaptă să se desprindă

Descendenți crescuți prin mijloace naturale (găină)

O găină încălzește și protejează ouăle pe întreaga perioadă de incubație. Dacă incubatorul transformă ouăle în medie o dată la două ore, găina face până la 50 de ori pe zi, de 4 ori mai des. Rezultatul eforturilor sale este imediat vizibil - producția de populație tânără este mai mare. Temperatura și umiditatea sub gâscă sunt optime pentru ouă.

Natura este pusa astfel incat gaina sa se incalzeasca, sa se incalzeasca periodic si sa nu usureze ouale. Dar, ca și în alte locuri, există un dezavantaj - nu mai pot fi puse sub gâscă mai mult de 15 ouă, altfel calitatea incubării scade.

Având încredințarea incubării la găină, tot ce rămâne rămâne să aibă grijă de pasăre însăși. Este necesar să se asigure accesul liber la hrană, apă și posibilitatea de a înota. Au existat cazuri în care găinile deosebit de sensibile se temea să coboare din cuib și să meargă la alimentator, ceea ce ar putea duce la moartea găinilor, dacă nu pentru hrănire forțată.

Importanța lumina zilei pentru pui până la o lună

Indiferent de modul în care puii au fost crescuți, trebuie remarcat faptul că lungimea luminii de zi afectează în mod direct dezvoltarea, intensitatea câștigului de greutate și sănătatea goslings.

Primele zile (aproximativ 7 zile) ar trebui să ofere o acoperire non-stop a puiilor Acest lucru vă va permite să vă obișnuiți repede și să găsiți ușor alimente și apă. Încă merită să divizăm zi și noapte, chiar și fără a opri lumina, ci doar de mușchii, dar ar trebui să existe o diferență.

După o săptămână, orele de zi pot fi reduse la 16-17 ore. Dar nu brusc, dar treptat, zilnic pentru a reduce timpul de iluminare intensă cu aproximativ 30-40 de minute. Aducerea perioadei din zi la 16-17 ore, puteți să respectați acest program până la trimiterea pentru sacrificare.

Exploatări de hrănire. Prima zi de viață

Când ar trebui puii să se înghesuie?

Goslings are un pene gradual. Din momentul eclozării până la plinul plin durează aproximativ 75-80 de zile.

Primele 20 de zile de mers pe jos ale copiilor acoperite cu puf, urmatoarele 10 zile pot fi observate ca pene de directie (pe coada), dupa alte 10 zile se deschid aripile, aceste pene se numesc pene terry, apoi treptat si mai mult sau mai putin egal cu 2-3 luni .

Cum să hrăniți și să consumați zilnic goslings

Deci, goslings ieșit, alimentatoare și apă în gata, camera este caldă și ușoară, dar cum să umple alimentatoare? Perioada de hrănire în goslings începe imediat după ce au fost uscate.

Prima hrănire ar trebui să conțină alimente deja cunoscute corpului lor - acesta este gălbenușul de ou. Gămălia trebuie gătită fierbinte, ușor diluată cu apă fiartă și măcinată temeinic. Aceasta este dieta pentru primele 3-4 zile. Apoi puteți oferi ceapă tânără verde. Ar trebui să fie tăiat bine și amestecat cu gălbenușul. Dacă piesele sunt mai mari de 2-3 milimetri, goslings-ul nu poate înghiți hrana.

Sosuri săptămânale și de două săptămâni. Primele 10 zile de copii sunt hrăniți de cel puțin 7 ori pe zi, făcând o pauză pentru noapte. După o anumită perioadă de timp (o săptămână și jumătate), puteți începe să introduceți hrana cu conținut ridicat de calorii, aproximativ 15% din dieta totală.
Alimentele ar trebui să fie bogate în fibre, pot fi:

 • mixer de la:
  cereale zdrobite;
  tărâțe;
  morcovi rasi;
  oua tocate bine;
  trifoi verzi;
  urzica;
  lucernă;
  leguminoase;
  iarba de iarba;
 • cereale fierte (grâu, porumb, mei);
 • cartofi fierti (nu mai mult de 10% din valoarea zilnica).
Crescene gâște poate intra în dieta leguminoase rădăcină crudă. Se taie în terci sau se taie foarte fin (alimentele crude conțin vitamine și macronutrienți).

Alimente complementare la vârsta de 1 lună. Mai aproape de luna veche, puteți începe să practicați mersul pe jos și hrănirea în câmpuri (stilouri). Pentru aceasta, este important să alegeți un loc unde iarba nu este călcată și nu este mâncată. Gâșii vor găsi frunze sau rădăcini potrivite. În acest caz, puteți abandona complet alimentele uscate suplimentare. Este important să se considere că verdele ar trebui să constituie baza dieta.

În condițiile unei reacții normale la alimentație, puteți începe să hrăniți goslings cu sfecla, morcovi și dovleac deja de la vârsta de 4 săptămâni, legumele proaspete sunt bogate în vitamine și microelemente, care vor beneficia numai.

Gros goslings caută alimente

Perioada de la 4 la 8 săptămâni va determina rentabilitatea întregului teren cu creșterea gâștelor. Începând cu a patra săptămână de viață, corpul de gâscă este deja obișnuit cu alimente cu conținut ridicat de calorii și nu foarte bune, ceea ce înseamnă că este gata să se absoarbă și să crească. Baza de creștere în greutate este nucleul cerealelor (un depozit de calorii și făină). Dacă nu scapi de acest lucru, chiar dacă sunt scumpe, dar foarte eficiente, atunci copiii vor câștiga 2-3 kg pe lună tocmai și, ca rezultat, un câștig în greutate mare pentru o perioadă mai scurtă de întreținere.

Nu face rău să acorde atenție hranei deosebit de iubite, să încercați să le oferiți hrana pe care o iubesc și să adăugați diverse suplimente cu calorii înalte (făină de oase, făină de grâu, vitamine). Puteți da prăjituri de floarea soarelui, amestecate cu alimentele obișnuite, în proporție de aproximativ 25 de grame de tort pe 100 de grame de hrană (1 dată în 3 zile, altfel există riscul de indigestie)

Tabel de norme de hrană pentru goslings de vârste diferite

Alimentele determină în mare măsură cultivarea corespunzătoare a gâștelor. Este important să se țină seama de necesitatea organismului și să se asigure aprovizionarea cu cantități suficiente de vitamine și alți nutrienți și alimente. Pentru a face acest lucru, există recomandări pentru programul zilnic de dietă și hrănire: volumul zilnic de ierburi proaspete nu trebuie să fie mai mic de 2 kg pe gâscă.

Rata de consum aproximativ de grâu și de cereale per persoană (calcul zilnic)

Rata de consum aproximativ de grâu și de cereale per persoană (calcul zilnic)
Vârsta în zileCereale / furaje (gr)Verzii (gr)
1-10

11-20

21-30

31-40

41-50

51-60

61-70

71-75

20

55

120

140

160

180

200

220

50

100

200

300

400

500

600

700

Total pentru 75 de zile9, 85 kg.25 kg.

Programul zilnic de hrănire în timpul sezonului rece arată astfel:

 • 6-7 ore - norme of de amestec de cereale și făină uscată;
 • 14-15 ore - amestec furajat cu adaos de legume: sfeclă de zahăr (tocat), cartofi fierți încrețite, etc;
 • 19-20 ore - norme de cereale cu un amestec de făină uscată.
Feed / vârstă în zile5-1011-2021-3031-4041-60
Cereale pentru hrana animalelor21419797100
Tărâțe de grâu613405060
Furaje uscate pentru animale410151512
Morcov roșu202020--
Bean greens2060100200400
Lapte împușcat50502--
Coajă de sol0,51345

În plus față de sfecla și cartofi, puteți dilua dieta cu produse cum ar fi:

 • fân de vitamine sau praf;
 • făină (pește, carne și oase);
 • morcovi;
 • hrană minerală;
 • fasole;
 • mazăre mărunțită;
 • in, floarea-soarelui, făină de soia;
 • sânge;
 • lapte fiert și tocat;
 • brânză de vaci;
 • lapte.

Nisipul și pietrișul ar trebui să devină un ingredient obligatoriu, ele trebuie turnate direct în alimentatoare. În plus, asigurați-vă că îi udați pe copii.

Verzii trebuie să fie cel puțin jumătate din normă, altfel există riscul blocării intestinale.

Programul zilnic de hrănire în anotimpurile mai calde este mult mai simplu, rația de bază este verde, pe care ei înșiși îl găsesc, îi puteți alimenta suplimentar cu legume proaspete tăiate (deșeuri vegetale), 50-70 de grame pe cap și pe zi vor fi mai mult decât suficiente.

Adulți gâște în stilou

Euphorbia și urzica: ce fel de iarbă puteți da?

Gâștele adulte prin miros pot identifica iarba periculoasă și o pot ocoli, dar persoanele tinere pot fi uneori confundate. și să mănânce o frunză de alte buruieni periculoase, ceea ce va face probleme digestive și otrăvire. Pentru a preveni astfel de probleme, ar trebui să împiedicați accesul tinerilor la plantele interzise, ​​precum și să vă protejați de consumul de cartofi verzi și de cartofi.

Puteți da:

  • urzici tineri, în special recoltați proaspăt (dar pot fi înlocuiți cu ascorbic, o linguriță pe litru de apă);
  • troscot;
  • frunzele de sfeclă;
  • varfuri de morcovi;
  • tulichina;
  • lucernă;
  • păpădie;
  • măcriș;
  • soricelului;
  • ciulini;
  • coada calului;
  • grâu de grâu;
  • lunca iarba;
  • ovăzul și secara tânără;
  • mlaștină.

Plante periculoase pentru gâște:

 • crin din vale;
 • quinoa;
 • Ambrosia.

Ar trebui să ofer ulei de pește și cum?

Uleiul de pește pentru a da goslings pot și ar trebui să fie. Este necesar în special în perioada în care nu este posibil să se dea mâncarea suculentă a păsărilor. Uleiul de pește completează deficiențele vitaminei.

Preparatele Trivit și tetravin sunt furnizate pentru hrănirea păsărilor, recomandările privind hrana sunt indicate în instrucțiunile de utilizare. Va fi necesar să știți exact vârsta goslings pentru a calcula norma. Se pare că este de 1,5-2%.

Adulți gâște pe o plimbare în stiloul

Bolile de două săptămâni de gâscă

Boli legate de gâscă pot fi împărțite în mai multe categorii.

 1. Bolile non-contagioase Acestea includ beriberi, rahitism, diaree și altele asemenea. Pentru tratamentul unor astfel de boli, este necesar să căutăm cauza în modul zilei și în dietă și conținut. Ei se pot manifesta în unul sau mai mulți indivizi, dar epidemiile nu merită așteptarea, deoarece nu sunt contagioase.
 2. Bolile genitale, este o peritonită cu gălbenuș, este tratată cu grijă a sistemului reproducător și atentă.
 3. Bolile infecțioase cum ar fi: aspergiloza, salmoneloza, holera și altele. Aceste boli sunt fie greu de tratat, fie nu pot fi vindecate și trebuie să fii pregătit să ucizi toate păsările infectate și să dezinfectezi cu atenție încăperea în care locuiau gâștele.
 4. Boli cauzate de paraziți. Indiferent dacă este vorba despre paraziți ai pielii sau care trăiesc în interiorul corpului, este necesar și este necesar să se scape de ele și este de dorit să se efectueze mai multe acțiuni preventive.
 5. Boli provocate de substanțe toxice (otrăvire). Pentru a preveni otrăvirea, trebuie să vă asigurați că nu există mucegai în furaj, nu există plante interzise pe pășune și să monitorizați substanțele chimice care pot provoca otrăvire.

Progresele sănătoase sunt bucuria unui fermier și perspectiva unui venit bun. În îngrijire nu sunt deosebit de capricios, ci pentru a observa cum o găleată galbenă din ouă, care apoi crește într-o gâscă sănătoasă și puternică, o răsplată reală pentru orice crescător.