Despre fermă

Instrucțiuni pentru utilizarea amproliului pentru păsări

Pin
Send
Share
Send
Send


Cultură de păsări este foarte popular pentru mulți agricultori și proprietari de case. Pentru a obține un rezultat calitativ al activităților sale, ar trebui luate anumite măsuri preventive. Coccidioza este considerată o boală comună la păsările de curte., lupta cu care descriem în acest articol cu ​​ajutorul medicamentului amprolium. Proprietățile farmacologice și instrucțiunile de utilizare a medicamentului pot fi găsite mai jos.

Pentru care boli este folosit amprolium

Clorhidratul de amprolium, care este substanța activă a acestui medicament, contribuie la inhibarea creșterii parazitilor de coccidioză. Medicamentul este eficient în schizofonia primelor două generații.. De asemenea, trebuie remarcat faptul că amproliumul nu are efecte dăunătoare și deprimante ale imunității.

Bolile majore, care sunt îndreptate spre acțiunea medicamentului, este:

 • coccidiozei;
 • Ejmeriozy;
 • Tsestoz;
 • Trematodozy;
 • Enthomosis.
Amprolium Pulbere

Succesul și eficacitatea luptei împotriva paraziților de coccidioză se bazează pe calitatea hrănirii și păstrării păsărilor de curte. Deci, eficacitatea oricărui coccidiostatice poate avea un anumit impact următorii factori:

 • regim temperatură;
 • Calitatea utilizată gunoi;
 • umiditate premise;
 • condiţii hrănire;
 • apariție afecțiuni intercurente;
 • tipuri coccidii;
 • Sensibilitatea paraziților la droguri, etc.

În consecință, problema apariției și răspândirii coccidiozei poate fi rezolvată numai prin utilizarea integrată a conținutului corect al păsărilor de curte utilizând amprolium, respectând instrucțiunile și dozele recomandate.

Cum se aplică pentru pui, instrucțiuni

Amprolium se aplică prin adăugarea unei substanțe sub formă de pulbere în amestecul de alimentare sau în apa de băut.

Pentru puii de găină

Cu apă potabilă

 • Pentru a preveni - utilizat pentru păsări de curte cu vârsta cuprinsă între trei zile și 16-17 săptămâni, observând o doză zilnică de 400-420 g de pulbere pe 500-550 litri de apă sau 250 mg de clorhidrat pe litru de apă pură.
 • tratament - terapia se efectuează timp de o săptămână, aderând la doza zilnică - 400-420 g pulbere pentru 500-550 litri de apă sau 250 mg clorhidrat pe litru de apă pură.
În cursul tratamentului cu acest medicament, remedia de mai sus ar trebui să fie utilizată cu o singură băutură, adică fără păsări să li se administreze apă curată.

Cu hrană

 • Pentru a preveni - medicamentul este utilizat, de asemenea, numai pentru păsările cu vârsta cuprinsă între trei zile și 17 săptămâni, într-o doză zilnică - 400 g de medicament pe tonă de furaj sau 125 mg clorhidrat de amprolium pe kilogram de hrană pentru animale.
Puii care se hrănesc cu alimente
 • tratament - 850 g amprolium pe tonă de furaj sau 125 mg clorhidrat de amprolium pe kilogram de amestec de furaje timp de 8-12 zile.

Pentru puii broiler

Cu apă potabilă

 • Pentru a preveni - la păsările cu vârsta cuprinsă între trei zile și 16 săptămâni, respectând rata zilnică de 200 g pulbere pe 500-550 litri de apă sau 120 mg de clorhidrat pe litru de apă pură. Cu cinci zile înainte de sacrificare, ar trebui să terminați consumul de droguri.
 • tratament - produs în șapte zile, menținând doza zilnică recomandată - 350-380 g pulbere pentru 500-550 litri de apă sau 230 mg clorhidrat pe litru de apă pură.
Pui de pui broiler în cuști

Cu hrană

 • Pentru a preveni - se utilizează pentru animale cu vârsta cuprinsă între trei zile și 16 săptămâni, aderând la o doză zilnică de 350-400 g de medicament pe tonă de furaj sau 120 mg clorhidrat de amprolium pe kilogram de furaj.
 • tratament - timp de 6-10 zile, trebuie să se acorde un preparat păsărilor pe baza proporției de 800 g de amprolium pe tona de furaj sau 120 mg de preparat pe kilogram de amestec furajer.

Pentru goslings, poults curcan și alte păsări

Cu apă potabilă

 • Pentru a preveni - Amprolium trebuie utilizat pentru păsări de curte cu vârsta cuprinsă între 3 zile și 15-16 săptămâni. Este necesară aderarea la doza zilnică de medicament - 300-350 g pulbere pe 500-600 litri de apă sau 220 mg de clorhidrat pe litru de apă pură.
 • tratament - terapia se efectuează timp de o săptămână, aderând la doza zilnică - 400 g pulbere pe 500 litri de apă sau 230 mg clorhidrat pe litru de apă pură.
Goslings bea apă

Cu hrană

 • Pentru a preveni - produsul este eficace pentru păsările de curte de vârstă descrisă mai sus, în timp ce se observă doze zilnice per 300 g preparat pe tonă de furaj sau 130 mg clorhidrat de amprolium pe kilogram de furaj.
 • tratament - 800 g amprolium pe tonă de furaj sau 120 mg clorhidrat de amprolium pe kilogram de amestec de furaje timp de 8-12 zile.

Pentru păsările adulte

Păsări adulte medicamentul trebuie utilizat într-o concentrație de 0,1% din amestecul de furaje. Acest lucru este necesar pentru a evita efectele negative și negative asupra corpului unei păsări adulte.

Efecte secundare

În procesul de utilizare a medicamentului în dozele menționate nu s-au identificat efecte secundare.

De asemenea, se remarcă faptul că, în cazul supradozelor mici, amproliumul este un medicament sigur. În timpul studiului, puii tolerau o doză unică de aproximativ 4 grame pe kg de greutate. Dintre consecințele negative a existat doar o mică scădere a creșterii păsărilor.

Cu o utilizare concentrată continuă a amproliului, puii de 0,05% trăiau calm stres fără consecințe semnificative pentru creștere.

Contraindicații

Amproliumul este considerat nedorit pentru utilizare prin reparația lui tânără de creștere peste vârsta de 15 săptămâni și pentru găinile ouătoare. Acest lucru se datorează penetrării și dărâmării substanțelor active în ouăle de pui, care este dăunător corpului uman.

Ferma de pasari

Medicamentul este interzis pentru utilizarea simultană cu alte medicamente.având efect anti-coccid. Păsările de sacrificare nu pot fi mai devreme de o săptămână după terminarea tratamentului. Necesitatea sacrificării anterioare obligă utilizarea păsărilor ca hrană pentru alte animale.

Acțiunile cu medicamentul trebuie efectuate numai în salopete și echipament individual de protecție.. De asemenea, în procesul de preparare a unui medicament este interzis să fumați, să mâncați alimente și apă. La sfârșitul lucrului este necesar să spălați bine părțile expuse ale corpului sub apă curgătoare.

Proprietăți farmacologice

Amprolium are următoarele proprietăți:

 1. Ea are un efect anticoccidian larg paraziți anticoccidiani.
 2. Funcționarea activă a clorhidratului de amprolium este în imediata vecinătate a compoziției chimice a preparatului cu tiamină, care este necesară pentru viața coccidiei. Amprolium are o penetrare mai bună în celulele parazitare. pentru sedimentarea în centrele active ale compușilor de vitamine. Acest lucru vă permite să deteriorați metabolismul carbohidraților și să distrugeți parazitul.
 3. Nu este toxic pentru păsărideoarece membrana celulară a membranei intestinale este impermeabilă la substanțele active din amprolium.
Amprolium 22%
 1. Clorhidrat de amprolium iese din corpul păsării cu excremente aproape complet.
 2. preparare contribuie la formarea unei imunități puternice pentru a combate în continuare coccidia.
 3. Amproliumul este considerat o substanță cu risc scăzut., deoarece nu este capabil să aibă un puternic efect toxic asupra organismului asupra animalelor.

Medicamentul este cele mai utilizate pentru combaterea coccidiozei păsărilor și animalelordeoarece are mai multe avantaje:

 • Promovează rapid eliminând semnele de coccidioză;
 • Absența efecte secundare;
 • Toxicitate redusă substanță;
 • Nu provoacă adaptare;
 • Nici un impact negativ. privind procesul de dezvoltare a imunității puiilor de carne.

Pin
Send
Share
Send
Send