Despre fermă

Instrucțiuni pentru utilizarea trivitaminei pentru păsări

Pin
Send
Share
Send
Send


O dietă echilibrată este unul dintre promisiunile de sănătate a păsărilor. Fermierii experimentați acordă atenția cuvenită saturării furajelor cu vitamine și microelemente.

Un nivel suficient de aport de vitamine îmbunătățește metabolismul, crește rezistența la imunitate, contribuie la dezvoltarea normală a organismului. Cu alimente și furaje insuficient îmbogățite cu vitamine, proprietarii de păsări recurg adesea la utilizarea complecșilor sintetici de vitamine pentru a restabili echilibrul normal.

Unul dintre cele mai populare complexe de vitaminedestinat păsărilor de curte, este trivitamin.

Cerere pentru broilere

Trivitaminul este destinat măsurilor terapeutice și profilactice împotriva hipovitalinozelor A, D și E - una dintre cele mai importante vitamine pentru activitatea vitală.

Vitamina A

Cu o lipsă de vitamina A, rezistența organismului la diferite infecții este redusă, reglarea funcționării normale și capacitatea de regenerare a țesuturilor epiteliale, inclusiv a membranelor mucoase, se deteriorează.

Semnele pentru care se utilizează trivitamina datorită deficienței vitaminei A la păsări:

 • deteriorare de vedere;
 • supărat organe digestive;
 • deteriorare reproducător capacitate;
 • scădere cantitate ouă în ambreiaj;
 • creșterea numărului nefertilizat ouă;
 • degradarea calității stiloului capac (în cazuri grave, pierderea penei);
 • curbură și fragilitate gheare;
 • încălcare activitatea tractului respirator superior;
 • slăbiciune picioare;
 • conjunctivită;

În cazul hipovitaminozelor D, digestibilitatea calciului este sever afectată, deoarece această vitamină este sintetizată natural în organism sub influența soarelui.

Funcția sa principală este de a asigura creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, în special dezvoltarea normală a ratelor de creștere a animalelor tinere depinde de cât de bine organismul absoarbe calciul sub influența vitaminei D.

Cu o scădere a producției de ouă, întârzierea creșterii și dezvoltării, înmuierea ciocului, deformarea oaselor și dificultatea mișcării sunt simptome pentru care este necesară trivitamina.

Vitamina E este un alt element care afectează creșterea. În plus, lipsa vitaminei E poate semnala o scădere a fertilității la păsările de curte, tulburări ale sistemului nervos central, slăbiciune musculară și distrofie.

Vitamina E este, de asemenea, responsabilă pentru dezvoltarea normală a embrionului.prin urmare, pentru sănătatea deplină a puilor. Reducerea producției de ouă și subdezvoltarea embrionilor indică necesitatea utilizării suplimentelor de vitamine.

Vitamina E

De aceea, în special în cazul păsărilor în creștere, în condițiile fermelor de păsări, fără posibilitatea de a sta în aer liber și de a hrăni păsările cu alimente naturale, este necesar să se utilizeze momeală cu vitamine medicinale pentru dezvoltarea completă a întregului efectiv.

Acțiune farmacologică

Datorită combinației fiziologice a ingredientelor active (vitaminele A, E și D3) în proporții optime pentru organism, trivitamina are un efect sinergie ridicat atunci când utilizează medicamente pentru hrănirea cu vitamine a păsărilor de curte atât în ​​scopuri terapeutice cât și profilactice.

Forma de eliberare și dozajul

Acest medicament este disponibil în două forme - ca soluție injectabilă și pentru administrare orală. Soluția injectabilă este ambalată într-un recipient cu un volum de 100 ml, ambalajul utilizat pentru hrănirea păsărilor de curte, disponibile în mod obișnuit în volume de 10, 100 și 1000 ml.

De asemenea, în vânzare este forma de eliberare a trivitaminei în canistre mari, cu o capacitate de până la 34 de litri, destinată fermelor de mari dimensiuni cu populații mari de animale agricole. Medicamentul în sine este un lichid uleios de la culoarea galbenă până la maro, cu o ușoară turbiditate și un miros caracteristic de ulei vegetal.

În procesul de producție a acestui remediu multivitaminic, nu se utilizează OMG-uri, substanțe cancerigene, substanțe chimice sau alte elemente periculoase pentru sănătate.

Există mai multe medicamente cu aceeași compoziție:

 • Trivia.
 • tetravit.
Trivit cu o compoziție similară

În ciuda faptului că aceste medicamente sunt mijloace de aceeași direcție, raportul dintre vitaminele din ele este oarecum diferit.

Soluțiile pentru administrarea internă pot fi de asemenea utilizate pe cale orală, totuși trebuie să se țină cont de faptul că vitaminele din compoziție sunt solubile în grăsimi, astfel încât adăugarea lor la băutură și nu la furaj poate duce la saturarea inegală a acestor elemente de indivizi individuali și, în consecință, la supradozaj.

Utilizarea preparatelor pe bază de vitamine D3 trebuie să se facă strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Supradozarea unor astfel de fonduri poate afecta negativ sănătatea și semnele vitale.

Trivitamină pentru pui

Utilizarea unui complex de vitamine pentru creșterea puiilor ajută la evitarea unui număr de probleme pe care le întâlnesc fermierii novici, cum ar fi rahitismul de pui, chinuirea și umflarea articulațiilor membrelor. Pentru profilaxie, administrarea de trivitamină este introdusă timp de 5-7 zile de viață pui, în special, mai ales dacă nu se adaugă verzui în dietă.

Doza profilactică este administrată în proporție de o picătură per 2-3 găini și se aplică o dată pe săptămână timp de o lună. Cu tratamentul individual al avitaminozelor, picăturile se administrează pe cale orală în ciocul fiecărui individ.

Doza medie admisibilă recomandată de producător pentru puii de o vârstă de o săptămână este de 515 ml / pe 10 kg de furaje.

În cazul terapiei individuale, se administrează 2 picături pentru carnea și găinile de ouă de la vârsta de 9 săptămâni și 3 picături pentru puii de broiler peste 5 săptămâni.

Pui de 3 zile

În tratament, medicamentul este administrat zilnic timp de 3-4 săptămâni până când boala este complet eliminată, după care doza săptămânală este luată în conformitate cu regimul preventiv.

Utilizarea goslings

Peștele, precum și rațele, la vârsta de 1-8 săptămâni, doza recomandată este de 7,3 ml pe 10 kg de furaje. În plus, trebuie avut în vedere faptul că doza pentru repararea gâștelor tinere este egală cu 3,7 ml pe 10 kg de furaje. Hrănirea preventivă cu un amestec de furaje cu trivitaminom efectuat o dată pe săptămână.

În prezența mersului pe jos pentru goslings cu acces la iarbă proaspătă, prevenirea consumului de droguri de beriberi poate fi evitată. În cazul în care simptomele de deficit de vitamina sunt detectate la persoanele individuale, tratamentul ar trebui să fie efectuate în conformitate cu o schemă individuală cu instilarea unui agent în ciocul unei păsări individuale. zilnic timp de 3-4 săptămâni până la eliminarea completă a simptomelor asociate bolii.

Doza pentru gâștele tinere este de 5 picături per pasăre.

Trivit pentru puieți de curcan

Pe lângă puii din alte rase de păsări agricole, puicuțele trebuie îmbogățite cu vitamine, în special în condiții de creștere la scară largă la o fermă de păsări sau la ferme mari.

În funcție de numărul de capete din pachet și de masa de hrană consumată, se calculează o doză profilactică de medicamente.

Săptămâna curcan

Pentru curcanii tineri cu vârsta cuprinsă între 1 și 8 săptămâni, 14,6 ml de medicament pe 10 kg de furaj se utilizează o dată pe săptămână. Repararea tinerilor din curcă dă 5,2 ml de trivitamină pe 10 kg de furaje. Pentru scopuri medicinale lapte de curcan administrați 8 picături zilnic timp de 3-4 săptămâni.

Pentru tinerii din alte soiuri

Instrumentul este utilizat pentru suplimentele de vitamine pentru prevenirea și tratarea diferitelor tipuri de păsări de curte pentru pui. Acest tip de prepeliță și rațe de guineea. Recomandările producătorului trebuie urmate în instrucțiunile de preparare, respectând doza pentru fiecare specie de păsări.

Trivitaminul a fost adăugat pentru a usca alimentele sau conținutul de umiditate de paste de aproximativ 5% imediat înainte de a hrăni pasărea.

Ulterior, furajele îmbogățite cu preparatul nu pot fi supuse tratamentului termic și depozitate mai mult de 24 de ore datorită faptului că majoritatea vitaminelor sunt distruse în timpul depozitării și la temperaturi ridicate.

Instrucțiuni pentru utilizarea trivitaminei pentru păsările adulte

Medicamentul este utilizat în tratamentul și prevenirea afecțiunilor cauzate de avitaminoză, pentru adulții de păsări agricole. Regimul recomandat este 1 picătură de medicament pe cap de zi cu zi.

Instrumentul pentru vaccinarea păsărilor

Pentru utilizarea în grup prin adăugarea la feed, se folosesc următoarele valori:

 • Pui și curcani - 7 ml pe un aliment de 10 kg.
 • rațe -10 ml / 10 kg.
 • gâște -8 ml / 10 kg.

Reacții adverse și contraindicații

În dozele recomandate de producători, complexul de vitamine trivitamină nu are efecte secundare, cu excepția cazurilor rare de intoleranță individuală a componentelor individuale individuale în compoziția medicamentului.

Contraindicații, cu excepția cazurilor de toleranță individuală rară, drogul nu.

Carnea, ouăle provenind de la păsările care au luat complexul de vitamine Trivitamin, nu au nici o limită de timp pentru utilizarea umană.

concluzie

Fermierii implicați în cultivarea și cultivarea păsărilor de curte se confruntă adesea cu o serie de probleme care sunt cauzate, de obicei, de o deficiență a vitaminelor în alimentația păsărilor.

Trivitamină 100 ml.

Selectarea corectă a mijloacelor pentru hrănirea animalelor poate îmbunătăți în mod considerabil imunitatea, îmbunătăți sănătatea, reproduce, reduce mortalitatea și nivelul de susceptibilitate la boli infecțioase. Cheia soluției poate fi un trivitamin complex de vitamine (trivit, tetravit).

în afară de securitate ridicată pentru toate tipurile de păsări de curte atunci când se utilizează trivitamin conform instrucțiunilor, acest instrument din cauza absenței elementelor dăunătoare din compoziție este absolut sigur pentru persoanele care folosesc carne, ouăle de păsări care au primit momeală de vitamine.

Pin
Send
Share
Send
Send