Despre fermă

Creșterea curcanilor acasă

Patria curcanilor este America. Curcanii au devenit domesticiți cu o mie de ani în urmă. Ei au ajuns în Europa numai în secolul al XVI-lea, după cele patru călătorii ale lui Christopher Columbus.

descriere

Curcanii sunt colorați, maiestuoși și, în același timp, au diferite păsări de curte. Ei iubesc spațiul și libertatea.. Din primele zile de viață din comunitatea turcilor, o ierarhie începe să se alinieze.

Curcani la o plimbare în curte

Apare un bărbat îndrăzneț și înghițit, iar planoarele sunt deja vizibile - solicitanții de îngrășare pentru carne. În turmele de curcani masculi, dreptul de a fertiliza curcanii de sex feminin aparține doar unei curci, care se află în partea de sus a ierarhiei.

Pro și contra deducerii

Avantajul clar al cresterii turmelor de curcan acasa este obtinerea de carne si oua sanatoase. Carnea din Turcia este o carne dietetică care are colesterol scăzut și niveluri ridicate de oligoelemente benefice și vitamine.

Turcia ouă

Este hipoalergenic și ușor de digerat, util pentru femeile gravide, copii mici și sportivi. Ouăle au, de asemenea, un set mare de componente utile, ocupă locul 3 în numărul de substanțe nutritive, după ouăle de prepeliță și ouăle de bibilici.

Fiți atenți! Singurul dezavantaj în păstrarea și creșterea curcanilor este faptul că dau ouă mult mai mici decât, de exemplu, găinile. Numărul de ouă de la curcani poate ajunge până la 100 de bucăți pe an, în timp ce puii produc până la 340 de exemplare.

Dar dacă luăm în considerare faptul că carnea de curcan costă de două ori mai mult decât puiul și ouăle cu cantitatea de nutrienți și greutatea sunt de trei ori mai mult de pui, atunci acest minus nu pare atât de semnificativ.

Cea mai faimoasă rasă de reproducție

Cea mai comună rasă de curcani pentru reproducere în compoziția lor personală este rasa Bronzul Caucazian de Nord. Are un corp alungit, un piept mic și un penaj de bronz.

Aceste păsări sunt foarte mobile, cu picioare lungi și bine adaptate la căutarea hranei. Greutatea în viu a masculilor adulți de la 13 la 18 kg, femelele de 7-8 kg. Producția de ouă din Turcia variază de la 80 la 100 de ouă pe an.

Rasă foarte bună pentru păstrare alb cu bretele largi. Acestea sunt împărțite în trei tipuri principale:

 • sever: greutatea masculilor atinge 25 kg, greutatea femelelor de până la 10 kg;
 • medie: greutatea masculilor este de 15 kg, iar femelele de 7 kg;
 • plămâni: curcani cântăresc 7 kg și curcani de până la 5 kg.
Rama albă la grătar

Turcia coace pentru producția de ouă până la vârsta de 9 luni, aduce până la 115-125 ouă pe an.

Rasa de curcani este un piept de bronz larg, cu o viabilitate ridicată a fertilității tinere și aproape o sută la sută. Greutatea în viu a masculilor de până la 18 kg, a femelelor de până la 10 kg.

Moscova rasa albă și bronz caracterizat prin construcție puternică a corpului, fertilitate productivă și producție de ouă timpurie. Turcia începe să se nască deja de la 6 luni, aduce un an de la 100 de ouă. Greutatea masculină a masculilor atinge 13 kg, femelele - 7 kg.

Condiții de păstrare și creștere

Principala cerință în conținutul curcanilor, pe care merită să ne concentrăm, este factorul de căldură. Curcanii sunt păsări rezistente la îngheț, însă pentru o creștere și dezvoltare deplină au nevoie de căldură și uscăciune în stilou.

Este important! Creați condiții în stilou, ceea ce va exclude umiditatea și schița. Temperatura sezonului de vară trebuie să fie de cel puțin 20 de grade, iar în sezonul de iarnă temperatura aerului nu trebuie să fie mai mică de 5 grade.

Camera trebuie ventilată adesea. Nu rareori pentru păstrarea curcanilor s-au folosit "foști" pui de pui, care sunt ușor modificați de o pasăre mai mare.

Curcanii din voliere

Indicatorii principali ai stiloului pentru 10 curcani:

 • zonă nu mai puțin de 5 metri pătrați, deoarece până la 2 păsări pot fi plasate pe un metru pătrat (în mod ideal ar trebui să fie 1 metru pătrat pe persoană);
 • ventilație, pentru a elimina umezeala;
 • Căptușeala de paiecare trebuie schimbate cel puțin de două ori pe săptămână;
 • stinghiile, echipate la o înălțime de 70-80 cm deasupra podelei, 5-7 cm lățime și 8-10 cm înălțime.
 • iluminat poate fi realizată utilizând o lampă electrică convențională, puterea căreia ar trebui să fie de 60 de wați.
 • Pentru a nu porni organismele parazitare în turcia, mic cutii de nisip și cenușă.

Un curcan necesită cel puțin 40 cm de cocoș, astfel încât ar trebui să existe cât mai multe roșuri ca păsările vor fi situate în stiloul. Distanța dintre găuri trebuie să fie mai mare de 60 cm.

Curcanii au nevoie de mers pe jos constant. În timpul verii, în apropierea casei de păsări, în apropierea casei de păsări sunt amplasate incinte cu o suprafață egală cu numărul de păsări, cel puțin un metru pătrat fiind alocat per pasăre.
Condiții de amenajare a stiloului de vară:

 • Pe teritoriul stiloului ar trebui să existe un baldachinsub care păsările se pot ascunde de lumina directă a soarelui în vreme caldă;
 • Ar fi ideal dacă teritoriul va crește alfalfa, ovăz și trifoicare sunt semănate la începutul primăverii;
 • Băuturi pentru băuturi, apa în care ar trebui să fie schimbată, deoarece este poluată, cel puțin o dată pe zi;
 • alimentatoare cu orz sau cu ovăz.
Ținerea curcanilor într-o cușcă

În timpul iernii, când temperatura aerului este mai mică de 10 grade, curcanilor li se recomandă, de asemenea, să se lase să se plimbe. Pentru a face acest lucru, un strat de paie este aliniat pe teritoriul stiloului, astfel încât păsările să nu înghețe labe, iar mâncarea este împrăștiată în jurul stiloului injector (pen-ului).

Turmele de mers pe jos sunt o necesitate, altfel ele vor fi doar grase, fără a câștiga masa musculară.
Majoritatea crescătorilor de curcani țin separat indivizi de sexe diferite.

La femele este lansat în acest caz de către un singur producător. Dar există fermieri de păsări care preferă să păstreze toate păsările într-o singură păsări. În acest caz, o turmă de curcani nu trebuie să aibă mai mult de 5 femele pe mascul, altfel nu va fi capabilă să acopere toate curcanii.

Dacă o turmă de curcani este mare, atunci este mai bine să o împărțiți în grupuri mici., fiecare dintre acestea având un producător.

Îngrijirea și hrănirea în timpul pubertății

Puberta la curcani are loc la vârsta de 8-10 luni. Pentru dezvoltarea cea mai completă, curcanii trebuie hrăniți cu un amestec special, care constă în:

 • drojdie de bere - 5 grame;
 • Morcovi și verdeață 70-80 grame;
 • Brânză brută 20 grame;
 • germinate cereale 100 grame
Tinerii pe plimbare

Turcia începe să depună ouă de la 10 luni. Foarte adesea suferă de sindromul "găină", ​​prin urmare, pentru a colecta ouăle, este adesea necesar să-l îndepărtați.

Este foarte important să monitorizăm hrănirea persoanelor care se grăbesc. Când păsările încep să cuibăresc, trebuie să fie hrănite de 5 ori pe zi. În timpul iernii, este necesar să se obțină culturi de cereale umectate, morcovi tăiați în formă fină, făină de iarbă. Vara, cerealele cu verdețuri.

După împerechere începe procesul de stabilire a ouălor.

Cum să păstreze și să crească

Pui de curcan pentru copii

În timpul ouării, o curcă tânără poate transporta până la 17 ouă, care trebuie verificate pentru fertilizare. Pentru a face acest lucru, ouăle, la rândul lor, trebuie să fie scufundate într-un recipient cu apă, în cazul în care oul se scufunda, apoi întoarce-l la cuib, dacă apare, în frigider.

Procesul de incubare a ouălor durează până la 28 de zile. În acest moment, este necesar să se asigure că curcanul a mâncat la timp. Alimentarea se face dimineața. Cel mai bine este să hrăniți ovăzul udat și umflat. Atunci când un curcan mănâncă alimente, este imperativ ca ouarea să fie acoperită cu o cârpă caldă în acest moment pentru a împiedica supraîncălzirea.

Un curcan poate sta și crește nu numai pe urmașii săi, ci și pe alții. O pasăre este capabilă să ridice 75-80 puieți de curcan.

Cum să păstrați și cum să aveți grijă de puieți de curcan

Factorul de căldură este baza pentru creșterea puilor de curcan. Tinerii aglomerați sunt foarte expuși la diverse boli, ceea ce le poate împiedica să obțină greutatea potrivită, chiar și cu o dietă echilibrată.

Este necesar ca puieții să fie crescuți în cutii de carton cu așternut de pânză, sau rumeguș uscat fin. Pentru 10 copii, un recipient cu dimensiuni de un metru pe metru și o înălțime a peretelui de până la 40 cm este potrivit.

Hrănirea puilor de curcani

Încălzirea și iluminatul sunt produse de lămpi electrice, ale căror putere trebuie să fie de cel puțin 40 de wați. Becurile electrice se fixează pe partea superioară a cutiei, utilizând o lampă de birou. Puteți lăsa lampa direct în cutie, dar pentru aceasta este necesar să fie într-un baldachin de sticlă special.

Primele două zile de lapte de curcan sunt ținute în permanență, reducând treptat regimul luminii cu 30-35 de minute.

De la 20 de zile, modul de lumină durează 15 ore. În plus, primele 10 zile de viață ale copiilor trebuie să mențină temperatura până la +36 grade, coborând treptat și ajungând la + 25 de grade. În două luni temperatura ar trebui să fie de +20 grade.

Puii din Turcia

În aceste condiții, se recomandă păstrarea puilor până la sfârșitul îngrășării.adică până la 7 luni.
Curcanii sunt susceptibili la dezvoltarea bolilor, dintre care majoritatea sunt fatale.

Bolile majore ale curcanilor și curcanilor domestici

 • coccidioza - dezvoltarea în corpul unei păsări a celor mai simple microorganisme care duc la moartea transportatorului.
 • Trichomoniasis morbiditate Apare în corpul păsărilor în timpul absorbției de Trichomonas prin apa potabilă sau în contact cu alte specii de păsări care sunt purtători ai infecției.
 • tuberculoză. Se dezvoltă atunci când nu țineți regulile de păstrare a curcanilor. Lumina directă a soarelui este singura sursă de vindecare pentru păsările bolnave.
 • Pasteurellosis. Cel mai adesea apare în lapte de curcan îngrășat, care are vârsta cuprinsă între 1 și 2 luni. Motivul este gălbenușul de curcan al gunoiului de grajd și substanța dăunătoare pasteurella conținută în acesta, care este distrusă de lumina directă a soarelui în decurs de 24 de ore.
 • dezvoltare parazitar organismele din tractul digestiv.
 • aspergiloză - o boală fungică a sistemului pulmonar al organelor care se dezvoltă ca urmare a prezenței paie în cușcă în aer liber sau a altor așternuturi care conțin microorganisme fungice.
Este important! Din primele zile ale vieții, prevenirea bolilor și întărirea puiilor cu vitamine este realizată pentru a-și dezvolta propria imunitate.

Prevenirea animalelor tinere în timpul creșterii

 • În prima zi soluția este lipită acid ascorbic cu glucoză, deoarece curcanul este încă slab și nu poate absorbi alte elemente complexe;
 • Zilele 2 - 5 IREX-vitale (pensula este diluată pe litru de apă);
 • Puteți, de asemenea amino vitale (spargerea pe litru de apă).
Turcia găină

Cu cât curcaniile de curcan încep să se hrănească, cu atât mai viabile acestea devin. În prima zi este cel mai bine să se alimenteze un ou fiert și tocat.

Apoi, hrana specializată pentru animalele tinere este dată timp de 40-45 de zile și, de asemenea, să includă în rația alimentelor lactate furajere, converse, lapte acru și zară. Asigurați-vă că pentru a da copiilor fin tăiat verde verde, păpădia, trifoi. La o lună și jumătate, le puteți transfera la o dietă pentru adulți.

 • De la a 6-a până la a zecea zi este dat puii în cantități mici. furozolidoncare se referă la prevenirea bolilor gastro-intestinale;
 • De la a 15-a până la a 20-a zi, curcani trebuie să fie băut amproliumuluicare merge împotriva coccidiei;
 • Înainte de a renunța la puieți de curcan, trebuie să le dați Fracțiunea ASD-2 împotriva fungilor și a aspergilozelor;
 • În 40 de zile este lipit metronidazoltimp de 4 zile (4 comprimate pe litru de apă). Acesta îi va proteja pe tineri de dezvoltarea celor mai simple microorganisme, care se formează atunci când se crăpau viermi și care pot cauza moartea curcanului.
Este important! Primele 10 zile de viață pentru a apă de copii numai apă fiartă.

Ce să hrănești păsările

În pregătirea pentru perioada de iarnă, se recomandă să se pregătească pentru curcani mături de var, mesteacăn și plop, care sunt ulterior suspendate în casă la o înălțime accesibilă pentru curcani și sunt o sursă de vitamine suplimentare.

Hrana pentru hrană

Dieta adulților include:

 • nutreț, care constă din proteine, vitamine și proteine. Se folosește de obicei pentru a hrăni masculi.
 • ovăz, de preferință germinate.
 • Pentru îngrășare este mai bine să se hrănească curcani grâu.
 • vrej culturile de legume (vara).
 • zdrobit legume (cartof, morcov, struguri).
 • verdeață (lucernă, ceapă verde, trifoi, păpădie).
 • tineri crengute copaci, fân, varză (iarna).

Dacă ridici o pasăre pentru îngrășare, atunci trebuie să o hrăniți cu mai mult grâu și alte cereale. Este mai bine să udați cerealele cu apă în timpul alimentației dimineții și să oferiți alimente uscate seara. Pentru ca carnea să fie delicată și suculentă, aveți nevoie cât mai mult posibil de a hrăni legumele și legumele.

Pentru ca curcanul să fie transportat într-o manieră echilibrată, dieta trebuie să includă și:

 • 150 de grame cartofi fierți pe zi, în ciuda faptului că găină produce până la 9 ouă pe lună, dacă de la 15 la 18 ouă pe lună, apoi cartofi, respectiv, de la 110 la 130 de grame.
 • Oase de masă și sarea de masă ar trebui să fie zilnic de până la 2 grame, indiferent de câte ouă produce pasărea.
 • Deșeuri de pește ar trebui să fie 30 de grame cu producția de ouă de 9 ouă pe lună, 40 de grame la emiterea a 15 ouă pe lună, 50 de grame dacă curcanul produce 18 ouă.
 • Brânză brutăîn cazul în care stabilirea de 3 ouă pe lună, apoi 3 grame pe zi, 9 ouă, apoi 5 grame, 15-20 ouă, apoi 10 grame.
Este important să vă amintiți! Această alimentație a curcanilor ar trebui să fie întotdeauna echilibrată, îmbogățită cu vitamine esențiale și oligoelemente, hrănirea ar trebui să se facă întotdeauna la timp.
Matur curcan

Creșterea curcanilor în propriul lor curte, cu respectarea tuturor măsurilor necesare pentru îngrijirea și creșterea animalelor tinere, va fi o ocupație foarte interesantă și profitabilă, chiar și pentru un fermier novice.

Păstrați și cresc turma de curcan în vara liberă iar conținutul celular în timpul iernii va da un număr mare de ouă mari și dietetice, îmbogățite cu vitamine și diverse oligoelemente din carne. Recent, popularitatea raselor de curcani de curcani, care sunt conținute pentru îngrășare. Ei nu sunt pretentiosi pentru mancare si sunt usor de intretinut.

Vizionați videoclipul: Cum să crești curcani de carne (Noiembrie 2019).

Загрузка...