Despre fermă

Pui gigant Jersey - descriere și caracteristici.

Pin
Send
Share
Send
Send


Una dintre cele mai uimitoare rase de pui, visul pretuit de mulți crescători, rar până în Europa de Est este gigantul Jersey. Aceste păsări restante au primit recunoaștere oficială abia în a doua jumătate a secolului XX, dar lucrările de selecție au început la sfârșitul anului 19.

Eforturile entuziaștilor care au traversat în mod intenționat găini mari de culoare închisă de la diferite rase au fost încununate cu succes - rasa sa dovedit a fi stabilă și extrem de reușită.

Descrierea și aspectul puiilor


Reprezentanții rasei sunt păsări frumoase. Capul mare al cocoșului este încoronat cu un pieptene roșu cu șase roți drepte. Aceeași culoare lăcuite și cercei netede. Ciocul mediu este curbil impresionant. Ochii sunt maro inchis.

Gâtul puternic, cu pene puternice, leagă capul cu corpul. Cunoscătorii au observat o spate dreaptă lungă, burtă voluminoasă și, bineînțeles, un piept masiv remarcabil. Acest "bust" schimba într-o anumită măsură centrul de greutate, astfel încât pasărea dobândește o postură mândră.

Spatele se termină cu o coadă luxoasă. În plus, la puii de găină, nu este mai puțin expresivă decât în ​​cocoși.

Mă întreb: O caracteristică a rasei este, de asemenea, considerată a fi picioare puternice, bine plasate, cu patru degete pentru stabilitate.

Puii sunt foarte asemanatori cu cockerels, dimensiunile lor sunt puțin mai mici, ele arată mai înclinate.

Temperament și condiții

Rasa din Jersey este considerată a fi o rasă pură. Cu toate acestea, dimensiunile sale impun anumite condiții. Coop ar trebui să fie spațios.

Foarte de dorit de a avea o platformă pentru mersul zilnic. Atunci găinile acestei rase vor fi puternice și vor ajunge la o greutate optimă în perioada prevăzută de standard.

În această privință, indiferent cât de tentant a fost să se implice în creșterea industrială a gigantului din Jersey, cel mai bun scop al rasei va fi curtea din spate și întreținerea fermei în cantități limitate.

Specificații tehnice

Aceasta este o rasă de carne de pui care nu și-a pierdut capacitatea de a transporta ouă, inclusiv cele fertilizate. Capacitățile de eclozare sunt slabedar în acest caz nu este un dezavantaj. În puii despre același număr de pui și cockerels.

Creștere și creștere în greutate

Perioada de maturare durează până la 7 luni, însă creșterea intensivă a bărbaților se încheie cu 5 luni.

Din motive economice, o pasăre din Jersey care nu este destinată unui trib este sacrificată la această vârstă. Cocoșii rămași cresc până la un an și jumătate.

Până la începutul producției de ouă, în a șaptea lună, puii cântăresc aproximativ 4 kg, masculii ajung la 5 kg pe an, iar în 1,5 ani - 6. Cu varsta, greutatea masculului poate ajunge la 7 kg, dar acest lucru afecteaza negativ abilitatile sale de fertilizare.

Producția de ouă Jersey gigant

Spre deosebire de așteptări, oul gigantului din Jersey nu are dimensiuni deosebite: primele ouă cântăresc mai puțin de 60 g, în următorii - până la 70 g. În primul an, puiul poate transporta 180 de ouă, iar producția de ouă scade cu vârsta.

Aflați mai bine: cantitatea de hrană consumată pentru producerea unui ou, atunci când rasa corespunzătoare atinge o greutate de aproximativ 1,5 ori mai mare decât cea a raselor de carne de dimensiuni medii care sunt aproape de producția de ouă.

Aceasta este de 180 - 200 g pe zi, când se recalculează cerealele. Prin urmare, în primul an Pentru producerea unui ou necesită 360 - 400 de grame de hrană.

Specii de rasa

Reprezentanții rasei sunt împărțiți în culori în 3 specii. Iată o descriere a fiecăruia dintre ele:

 • negru - forma originală, care a format parametrii rasei;
 • alb - a apărut după introducerea păsărilor negre prin selecția reprezentanților rasei;
 • albastru - rezultatul interbreedierii, ca albul, este o specie cu trăsături recesive, atunci când este amestecată cu negru, în majoritatea cazurilor culoarea nu este păstrată.

Funcțiile de conținut

Dimensiunea păsărilor din această rasă determină necesitatea unei alimentații sporite.

Pui de hrana

Pui de găină până la 2 luni păstrate într-o cameră separată, cel mai adesea în afara coopului de pui, în casa maestrului. Din prima zi, bebelușii sunt asigurați cu căldură, lumină și o cantitate nelimitată de apă foarte caldă (45 - 50 ° C).

Este important: o componentă obligatorie a dietei din primele trei zile este gălbenușul unui ou abrupt, 1 bucată pentru 20 de animale. Începând de a patra zi, acest tip de mâncare este anulat.

Puii pot să nu aibă apetit în prima zi, acesta este un semn că există încă o cantitate mică de hrană originală din ou în buric. Din a doua zi - a treia zi, dieta se extinde treptat, crescând nu numai cantitatea, ci și varietatea hranei.

Generația tânără ar trebui să obțină proteine (de la a patra zi de viață este carne sau făină de pește), legume rădăcinoase, grăsimi (făină și făină), suplimente de calciu (cretă). În numere absolute - de la 20 g în prima zi până la o rație completă de 180 - 200 g pe două luni.

Mâncare adolescentă

După două luni, pasărea este oferită o dietă pentru adulți. În lunile următoare, puii destinați sacrificării primesc o dietă îmbunătățită - în acest moment există o creștere a creșterii, care asigură producția de produse comercializabile cu 5 luni.

În acest moment, nutriția proteinelor este foarte importantă, asigurată cu ușurință de pășunat din primăvară până în toamnă. Acesta este motivul pentru care cea mai bună ouă de plantare pentru incubație este a doua jumătate a iernii.

După ce a fost păstrat în condiții izolate, puii cresc cu succes în "pâine liberă" - jerseyul prinde perfect gunoiul și găsește viermi în sol. În coșul de pui vor fi acceptate calm - giganții nu sunt predispuși la scandaluri.

Vitamine pentru găini

Pui înainte de pubertate trebuie, de asemenea, să petreacă timp în aerul proaspăt și parțial acolo și se hrănesc cu produse naturale.

Consiliu: coaja, varul și creta sunt necesare în dieta - pe lângă formarea scheletului, este stabilită forța ouălor.

Găini de găină

Găinițele beneficiază de o alimentație bună, dar trebuie evitată o greșeală obișnuită: găinile acestei rase câștiga cu ușurință excesul de greutate, care nu are cel mai bun efect asupra fertilității.

Plimbarea zilnică optimizează aprovizionarea cu substanțe nutritive esențiale, giganții din Jersey sunt primiți în furaje excelente.

Condiții de detenție

Cu posibilitatea de întreținere captivă, costurile alimentelor în sezonul cald sunt reduse cu 70%. În timpul iernii rația este aleasă de proprietari, este comună pentru toate rasele, cu excepția faptului că prezența constantă a rocilor de coajă și a cretei într-un alimentator separat are o importanță deosebită.

Giants pot să se liniștească tolerați și conținutul pe tot parcursul anului în casă de găină. În același timp, este necesar să se asigure un habitat suficient pentru fiecare persoană - cel puțin 0,5 m² pe cap de locuitor. În plus, este necesară accesul la lumina solară și artificială - o fereastră și becuri (1 pe 10 m² de podea), precum și aer curat.

Având în vedere dimensiunea păsării, așternutul este făcut moale. Ca coacere adăugați un strat uscat deasupra. Păllile și cuiburile sunt plasate la o înălțime mică, deoarece pasărea practic nu zboară.

În cuiburi fac stingrays pentru ouă - găinile din această rasă au găini rele, dar pot călca sau arunca un ou.

boală

Din primele zile ale vieții, ele împiedică incidența bolii - puii primesc antibiotice, mai târziu adaugă medicamente antihelmintice.

Toate păsările sunt susceptibile la micoplasmoză, prin urmare, prevenirea este importantă: evitarea contactului cu păsările sălbatice și menținerea curățeniei în coopul de pui.

Carcasa netă este acoperită cu un acoperiș solid din orice material. Acest lucru va împiedica jocul să intre în fecale și în pene.

Este important: în orice moment al anului, fiecare locuitor de cenușă ar trebui să aibă o cenusa zburătoare sau o baie în acces liber. Înotarea în acesta va împiedica dezvoltarea paraziților pe piele și pe pană.

Avantajele și dezavantajele rasei

Avantajele indiscutabile includ:

 • un număr mare carne de bună calitate;
 • rapid creștere în greutate;
 • stabilitate pentru răceli;
 • suficient ouă;
 • mare rata de supraviețuire stocul mic (82 - 85%).

Dezavantajele rasei sunt puține:

 • a crescut cantitatea de hrană;
 • o creștere zonă pe individ;
 • nevoie producătorul schimburi.

Evaluări de proprietar

În Rusia, au existat reprezentanți ai rasei. Creșterea efectivelor, crescătorii răspândesc oul și tinerii.

 • Serghei din regiunea Moscovei și-a realizat visul - a început puii și bărbații din această rasă. De-a lungul timpului, el a scris un cocoș din America pentru a fertiliza femele din Europa. Sa asigurat asta pasărea necesită multă hrană.
 • Leila din Moscova observă că nu există prea multe pentru a atinge indicatorii unui standard al unei rase pure, trebuie să asigure o bună nutriție și condiții.
 • Cu părul brun de la Tula se observă că în timpul iernii, la o temperatură de -30 ° C în afara și +5 în gospodărie găinile se grăbesc foarte mult - cu 10 găini 6 - 7 ouă pe zi.

Comentariile sunt preluate de pe forumul Fermer.ru

Astfel, gigantul din Jersey este una dintre cele mai promițătoare rase de ouă de carne pentru condițiile din Europa de Est. Caracteristicile sale de producție, temperamentul calm și rezistența oferă o popularitate durabilă în rândul fermierilor de păsări.

Vizionați videoclipul: Pui scosi la incubator - cate ceva despre fiecare rasa jersey giant, matase japoneza si faverolles (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send