Despre fermă

Plantarea corectă a strugurilor în toamnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Strugurii sunt decorarea fiecărei cabane de vară. Despre proprietățile sale utile, putem vorbi cu infinitul. Fără îndoială, este puțin probabil ca o persoană indiferentă la acest boabe să fie găsită. Pentru ca strugurii să se bucure de o recoltă bogată și un gust excelent, este necesar să se planteze în mod corespunzător tufele în pământ cu chugukas sau plantare prin altoire.

Alegerea unui loc bun pentru plantarea răsadurilor

Atunci când alegeți un loc pentru a planta, trebuie să luați în considerare următorii factori:

 • orice loc de cultivare a strugurilor în câmp deschis ar trebui bine strălucit de lumina soarelui și să fie protejat de vânt;
 • struguri de adăpost bun servesc ca un zid al casei sau un gard în partea de sud. În perioada rece, acest lucru va da strugurilor o căldură suplimentară și o va proteja de rafalele de vânt;
 • solul ar trebui apă bună și aerprecum și bogate în substanțe nutritive;
 • strugurii nu ar trebui să fie plantați lângă copaci, deoarece între ele va exista întotdeauna o competiție pentru nutrienți;
 • atunci când planificați plantarea strugurilor este important să vă amintiți sfatul că distanța dintre arbuști nu mai puțin de 2,5 metriși pe culoar 3 metri. Acest lucru va permite ca tufișurile să crească și să se dezvolte pe deplin. În plus, respectarea plantei adecvate va evita infectarea cu boli fungice.
Distanța dintre bordurile de struguri este de cel puțin 2,5 metri
Încăperile de toamnă ar trebui efectuate în perioada de la mijlocul lunii octombrie până la îngheț.

Beneficiile aterizării toamnei în teren deschis

Plantarea puieților în toamnă are mai multe avantaje:

 • o varietate mai variată de material săditor, deoarece în toamnă se organizează târguri pentru vânzarea celor mai elite soiuri;
 • prețurile pentru materialul săditor în ordine prețuri de primăvară mai ieftine;
 • solul din toamnă este suficient de umed, ceea ce facilitează foarte mult înrădăcinarea și dezvoltarea răsadurilor tinere;
 • nu este nevoie de depozitare, riscul de îmbolnăvire scade în consecință;
 • solul acumulează căldură toată vara, iar apoi o lungă perioadă de timp dă această căldură rădăcinilor plantei, în ciuda vremii reci;
 • crescând răsadurile în perioada rece fortifică planta, producând astfel imunitate durabilă. Ulterior, toamna va suferi cu ușurință scăderea temperaturii la -22 grade;
 • cu debutul primăverii, se produce imediat trezirea și creșterea activă sensibilitatea la boli și dăunători.

Există, de asemenea, o serie de deficiențe care trebuie luate în considerare:

 • nu toate soiurile tolerează o abundență de precipitații;
 • deteriorarea sistemului radicular prin rozătoare nu este exclusă;
 • este necesar țineți cont de căderile de temperatură, deoarece plantarea tardivă poate provoca înghețarea viței tinere.
În toamna anului prețurile pentru struguri sunt mai mici și mai multe opțiuni

Modalități de plantare a strugurilor în toamnă

Pentru a efectua plantarea toamnei de struguri pot fi puieți și butași. Pentru a obține o recoltă bună trebuie să alegeți răsadurile potrivite.

alege puieți respectă următoarele criterii:

 1. Sapling trunchi nu mai puțin de 50 cm și au o culoare maro;
 2. Asigurați-vă că aveți unul sau mai multe procese. Durata tragerii nu contează;
 3. Sistemul rădăcină trebuie să fie bine dezvoltat și trebuie să aibă noduri superioare și inferioare;
 4. Lungimea rădăcinilor - nu mai puțin de 15 cm;
 5. Culoarea rădăcinilor - albă, rădăcina însăși - umedă;
 6. Răsadurile nu ar trebui să fie la soare;
 7. Culoarea frunzelor de viță de vie ar trebui să fie saturate. Dacă frunzele sunt de culoare palidă, aceasta indică faptul că răsadul este crescut într-o seră. Aceste puieți nu se întăresc și nu pot supraviețui iernii.
Atunci când cumpărați răsaduri, verificați dacă apar boli fungice și daunele dăunătoare. Plantarea unui răsad infectat nu va aduce un rezultat pozitiv.

Plantarea răsadurilor - instrucțiuni pas cu pas

Înainte de plantare, răsadurile trebuie pregătite în conformitate cu instrucțiunile pas cu pas:

 1. Înainte de debarcare este necesar umeziți răsadurile în apă rece timp de o zi. Puteți face acest lucru chiar și pe fereastra de acasă. Puteți adăuga un stimulator de creștere a rădăcinilor la apă, dar acest lucru poate fi afișat grav pe viță de vie cu o cultivare ulterioară;
 2. Mai mult, după ce am scos un răsad de reproducere din apă, îl examinăm cu atenție, cu foarfece ascuțite am tăiat partea superioară a masei verzi, lăsând doar nu mai mult de 4 ochi.
 3. Îndreptați complet rădăcinile nodului superior și scurtați rădăcinile nodului inferior cu 1 cm. Această procedură este efectuată pentru a stimula creșterea;
 4. Pentru prevenirea bolilor fungice înainte de plantare, tratați răsadurile cu preparate antifungice. În aceste scopuri, medicamentul este potrivit "Dnoka".
Atunci când plantați struguri de ciuperci, este necesar să înmuiați răsadurile în mijlocul de jos

Pregătiți o groapă de plantare pentru a planta o viță de vie

Gropile de plantare trebuie preparate pas cu pas cu două săptămâni înainte de plantare. La plantare este necesar să se ia în considerare faptul că strugurii iubesc fertil negru. Lățimea gropii în diametru ar trebui să fie nu mai puțin de 80 cmadâncimea groapei nu mai puțin de 1 metru.

Distanța dintre gropile de aterizare trebuie să fie de cel puțin 2,5 metri. Acest lucru va asigura o creștere confortabilă a tufișului și vă va permite să obțineți suficienți nutrienți din sol.

În partea de jos a groapă se toarnă strat argilă expandată. Acesta va servi drept strat de drenaj și va proteja rădăcinile de umiditate excesivă. Un tub este introdus în stratul de drenaj, cu ajutorul căruia va fi posibilă efectuarea unei udări radicale și a fertilizării răsadurilor.

Săparea unei găuri necesită stratul superior al pământului, care constituie 1/3 din solul excavat, îndoiți separat. Acest sol va fi utilizat pentru prepararea amestecului de nutrienți. În altă grămadă vom arunca înapoi restul solului. Apoi, trebuie să turnați un strat de sol nutritiv cu o grosime de 40 cm.

Solul se prepară după cum urmează:

 • teren negru - 5 găleți;
 • cenușă de 1 litru;
 • fosfat îngrășământ -150 grame;
 • gunoi de grajd - 2 găleți.

Aceste ingrediente sunt bine amestecate și așezate într-o gaură. După așezarea solului, se udă și se lasă timp de două săptămâni pentru contracția terenului.

Soluția de miere este un stimulent natural de creștere.

Cu o zi înainte de plantare este necesar înmuiați răsadul în soluția de miere. Acesta va fi un stimulent natural al creșterii rădăcinilor.

Distanța corectă de întreținere și condițiile de întreținere

Atunci când plantați criterii importante sunt:

 • adâncimea de aterizare;
 • cum este ochiul superior al răsadului;
 • distanțe de miere răsaduri.
În timpul plantării este necesară îndreptarea rădăcinilor bine și întoarcerea răsadului astfel încât mugurii să fie pe partea de nord și călcâiul rădăcinii să fie pe partea de sud.

Cu această aterizare, penetrarea rădăcinilor va fi activată 35-40 cm. Acest lucru va fi suficient pentru ca rădăcina să nu se stingă. După ce am adâncit un șobolan, adormim cu rămășițele de sol săpate dintr-o gaură și amestecate în prealabil cu nisip grosier. Este necesar să se realizeze încă o nuanță datorită căreia sistemul rădăcină se va dezvolta bine.

În timpul plantării, rădăcinile sunt mai întâi coborâte în partea inferioară și apoi ușor ridicate. Acest lucru va permite rădăcinilor să se îndrepte bine și să adopte o poziție naturală.

Rădăcinile trebuie să fie localizate înclinat la 45 de grade. Dacă nu efectuați această procedură, rădăcinile sunt deformate și mor. Prin urmare, până când cresc noi rădăcini, planta își suspendă dezvoltarea și răsadul nu primește nutrienți din sol în această perioadă.

După ce ați plantat un răsad de struguri, trebuie să-l turnați o dată cu multă apă

Apoi răsadurile trebuie să fie udate. Udarea făcută o dată după aterizare. Consumul de apă pe bucșă este de la 20 la 30 de litri. Îndepărtarea se face cel mai bine prin tubul de drenaj. Este necesar pentru a elimina toate golurile de aer și, prin urmare, pentru a oferi rădăcinilor un contact mai bun cu solul.

După aterizare este necesar zamulchirovat groapa de aterizare se poate realiza cu ajutorul unor ramuri de pin, paie sau rumeguș. Alături de răsaduri, este necesar să conduceți un cui și să legați un tânăr trageți cu el printr-un cordon moale - acestea sunt regulile de bază ale îngrijirii post-plantare.

Pregătirea pentru iarnă

După plantare, este necesar să se pregătească în mod corespunzător răsaduri pentru iarnă. Când este necesar îngheț efectuați lucrări de acoperire. Dacă strugurii cresc într-o regiune caldă, de exemplu în Teritoriul Crimeei sau Krasnodar, atunci va fi suficient să-l acoperiți cu un strat de sol cu ​​o grosime de 30 până la 50 de cm.

Astfel încât stratul sub formă de tubercul nu este spălat de ploaie, acesta este acoperit cu polietilenă. Polietilenă este întărită de sus cu plăci, astfel încât să nu fie suflată de rafalele de vânt. După căderea zăpezii, strugurii sunt acoperite de zăpadă, ceea ce va constitui o protecție suplimentară împotriva înghețului.

În regiunile mai reci, încălzirea răsadurilor este potrivită cu mare grijă. lor învelit în polietilenă și așezate în tuneluri de pământ. Sus acoperită cu ramuri de pin, rumeguș sau fân. Cu toate acestea, prin încălzirea răsadurilor principalul lucru nu este să-l exagerăm. Strugurii, acoperiți cu o asemenea îngrijire atunci când se produce o încălzire, se pot topi.

Un alt dezavantaj al încorporării timpurii este faptul că în struguri de masă pot fi distruse de rozătoare și insecte dăunătoare. Vinificatorii experimentați sfătuiesc să acopere strugurii după debutul primului îngheț. Astfel, planta va fi întărită.

Înmulțirea strugurilor de toamnă

Puteți propaga strugurii prin butași obținuți în procesul de tăiere de toamnă. După ce au rămas resturile săditorii sănătoși la vârsta de un ancare au eliminat mustața și copiii vitregi și care au cel puțin trei sau patru muguri bine dezvoltate.

Decuparea plantelor este recomandată de la sfârșitul lunii octombrie până la începutul lunii noiembrie. Butași plantați pe o zonă special amenajată, destinată creșterii butașilor pe răsaduri.

Solul ar trebui să fie umed. Tăieturi plantate mai bine în tranșee. Trenurile sapa in avans.

Lățimea și adâncimea șanțului vor fi egale cu lățimea bățului (pe baionetă). Rândurile trebuie să fie largi 40 cm. Partea inferioară a șanțului este acoperită cu humus, iar butașii sunt plantați cu o pantă în partea de sud, la distanță 15 cm distanță. După plantare, este necesar să se facă udarea la temperatura camerei.

Deasupra butașilor trebuie construite înălțimea cadrului 35-40 cm și trageți-l pe el polietilenă. Într-o astfel de seră, răsadurile vor fi protejate de vânt și îngheț și vor supraviețui în condiții de siguranță iarna.

În primăvara anului, când înghețurile trec și lăstarii încep să apară pe butași, este necesar să se deschidă polietilenă pentru o vreme, pentru a le aerisi. De îndată ce este stabilită căldura și nu va exista pericol de îngheț, polietilena trebuie îndepărtată.

Dacă s-au observat toate regulile de plantare, atunci o viță sănătosă sănătoasă și puternică va crește din butași, care se vor adapta rapid la schimbările de temperatură și vor purta ușor iernarea.

Pin
Send
Share
Send
Send