Despre fermă

Îngrijirea corespunzătoare, tăierea și împodobirea toamnei de zmeură

Deci, în fiecare an, zmeura remontantă se va bucura de recoltă, are nevoie de o bună îngrijire și o tăiere în timp util. În timpul perioadei de fructe, planta pierde nutrienți. Îmbrăcămintea superioară în toamnă ar trebui inclusă în lista activităților obligatorii.

Reguli pentru îngrijirea zmeurii în toamnă

Îngrijirea de toamnă implică etapele. Lansați-i pe ei după recoltare. Aceasta este:

 • fertilizare
 • controlul dăunătorilor
 • tăierea și tăierea lăstarilor și ramurilor
 • mulcirea solului
 • jartiera si curba de iarna

Îngrășămintele sunt necesare pentru ca planta să reînnoiască substanțele nutritive necesare înainte de iarnă. Cu ajutorul tăierii și tăierii scapă de insecte dăunătoare de plante și ciuperci, stabilit pe părțile superioare și frunze ale plantei. Principalul lucru de atunci îndepărtați ramurile tăiate și frunzele și ardeți. De asemenea, este posibil să se efectueze pulverizarea de la insecte.

Tăiați ramurile și frunzele pentru a arde. Zmeura de cenușă este un îngrășământ bun pentru tufișuri.

Tunderea îndepărtează lăstarile nedorite, limitează înălțimea unei plante mature. Este important să se monitorizeze creșterea tufișurilor. Distanța dintre ele este de 60 -70 cm și jumătate de metri între rânduri. plante ar trebui să primească o mulțime de luminăpentru a da o recoltă bună.

Când mulcirea solului este acoperită cu paie, turbă, rumeguș, frunziș. Puteți utiliza materialul achiziționat. Ajută rețin umiditatea în sol și reglementează regimurile de aer și apă.

Plămâiele cu zmeură vă permit să păstrați umiditatea în sol

Garterul și îndoirea în jos ajută planta să supraviețuiască frigului de iarnă. Tufișurile sunt legate în ciorchini și se îndoaie astfel încât zăpada care cade afară să le acopere și să nu înghețe.

Toamna taiere arbusti

Un eveniment important de toamnă este renunțarea la zmeură. Este creșterea randamentelor următorul sezon.

În primul rând, este necesar să se taie lăstari inutile, pentru a forma niște tufișuri îngrijite. Apoi, în timpul iernii, planta nu își va folosi energia pentru menținerea activității vitale a tulpinilor suplimentare.

În al doilea rând, tăierea ajuta la combaterea insectelor dăunătoare. Dăunătorii de ciuperci și ciuperci se acumulează de obicei în vârful tulpinilor și frunzelor de zmeură, iar tăierea va ajuta să se descurce cu ele.

Frunzele căzute și ramurile tăiate ar trebui eliminați de pe site. Acest lucru va ajuta la scăderea microorganismelor patogene care se dezvoltă în ele, care, după copleșire, pot distruge tot arborele de zmeură în primăvară.

Pe tufiș este recomandat să părăsiți orice nouă lovituri. Aceasta este cantitatea pentru care planta are suficiente elemente nutritive. Tunderea a recomandat să faceți înainte de îngheț, în octombrie.

Tăiere de toamnă:

 • lăcașele au scăpat
 • ramuri cu dăunători, ciuperci, vechi
 • varza nu va supravietui iernii
 • spărturi rupte
 • inutile care lăstară tufișul
Tunsurile de zmeură de tuns îngroșă tufișul

Grădinari folosesc mai multe tipuri de tăiere. Principalele, adesea folosite, sunt trei:

 • tăierea regulată
 • dubla tăiere
 • tăiere pentru scurtare

obișnuit

Tunderea normală - eliminați 70 la sută impusca. Poate că eliminarea completă a tulpinii. Depinde de varietate. În cazul în care soiul are o vegetație bună, buca este tăiată în întregime. În vara următoare, el va ajunge la un metru înălțime. Dacă creșterea este lentă, atunci tăierea se face cu 50-70%.

geamăn

De asemenea, numit tăierea de către Sobolev. Prima tăiere se face atunci când ramurile aceleiași vârste ajung la înălțime de 70-100 cm. Până la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie.

Taie partea de sus pe 10 - 15 cm. Aceasta duce la o creștere a ramurilor laterale. Până în toamnă, ele cresc cu 50 cm. Berry va crește pe ei sezonul viitor. Principalul lucru nu trebuie să fie întârzierea în timp, astfel încât lăstarii noi să nu moară înainte de iarnă. A doua tăiere se face primăvara viitoare, când frunzele cresc. Lăstarile laterale au tăiat vârfurile de 15 cm.

Bunicii încep să se dezvolte și, înainte de începerea fructului, tufa este acoperită cu o mulțime de crengi cu ovare de berry.

Dacă totul se face corect, atunci:

 • durata zmeurii fructifere
 • tufa produce mai mulți muguri de flori
 • randamentul va crește în timpul verii

Pentru a scurta

Decuparea pentru scurtare se face simplu. tufiș tăiată la rădăcină. Această metodă se aplică soiurilor care nu dau o cultură mare, cu un grad de vegetație scăzut. Acest lucru accelerează creșterea lăstarilor de doi ani, ceea ce crește randamentul. În plus, folosind această metodă puteți lupta împotriva dăunătorilor, îndepărtându-i de pe paturi, împreună cu lăstarii tăiați.

Când faceți tăierea trebuie să vă amintiți câteva reguli.

 1. Ramurile tăiate sunt imediat curățate și arse pentru a evita reproducerea dăunătorilor.
 2. Ramurile noi pleacă la fel de mult cât le taie pe cele vechi.
 3. Cu cât sunt mai mari lăstarii, cu atât mai bine.

Fertilizarea îngrășământului de zmeură în toamnă pentru o recoltă bună

Toamnă hrănire foarte important pentru randamentele viitoare. Până la sfârșitul sezonului de vară, zmeura desenează substanțe nutritive de la sol. Că a iertat și pregătit pentru noul sezon, trebuie să fie hrănită.

Toamna de hrana cu zmeura este foarte importanta pentru randamentele viitoare.

Dacă nu refaceți compoziția solului, anul viitor creșterea zmeurii și fructului se va deteriora. Prin urmare, este necesar să se hrănească în cădere. Există mai multe metode de procesare. Cu ajutorul:

 • gunoi de grajd sau gunoi de grajd
 • potasiu îngrășământ
 • azot și uree
 • turbă și sideratov
Lipsa unui element poate fi determinată de tipul de plantă.
 1. Dacă zmeura nu este suficientă fosfor, va avea frunze mici și tulpini subțiri.
 2. Aspectul frunzelor galbene cu vene verde va spune despre lipsa glandă.
 3. Frunzele cresc încet și devin galbene, începând de la centru până la margini, ceea ce indică o lipsă de magneziu.
 4. Dacă zmeura are frunze galbene mici care nu mai cresc, planta nu are suficiente azot.
 5. Frunzele se întunecă și lăstarile încep să se formeze rapid - un exces de azot.
 6. Marginile frunzelor sunt maro, ca și cum ar fi "arse" - planta nu este suficientă potasiu.
Frunzele de zmeura de zmeura cu vene verde vorbesc despre deficienta de fier.

Pui de pui

Pulbere de gunoi de grajd eficient. Compus din azot, potasiu, calciu, acid fosforic, magneziu, zinc, sulf și bor. După două săptămâni de utilizare, puteți vedea un rezultat pozitiv.

Urina este îngrășământ foarte concentrat. În forma sa pură nu se aplică. numai ca soluție sau ca parte a unui compost.

Mai întâi îngrășământul ar trebui odihneste-te in patastfel încât amoniacul toxic să iasă din el. Apoi, așternutul este diluat în apă în raport de 1:30, iar tufișurile sunt udate cu o soluție. Fertilizarea excrementelor de arbuști necesită toamna. Până la începutul frigului, îngrășământul se va descurca și va începe să furnizeze plantele cu substanțele necesare. Zmeura perezimuet și primăvara va merge activ la creștere.

De asemenea, acest îngrășământ poate fi aplicat ca parte a compostului. Pestele de pui, buruienile, frunzele și turba sunt plasate într-o grămadă de compost. Compostul finit este adus sub rădăcină în toamnă. Pe 1 pătrat. m trebuie făcută 10 kg. Cel mai important lucru în folosirea așternutului este să mențineți în mod corespunzător proporțiile pentru a nu distruge întreaga zmeură.

Atunci când hrăniți zmeură cu gunoi de pui, este foarte important să păstrați proporțiile

Cum să se hrănească cu îngrășăminte minerale

Fertilizarea zmeurii înainte de iarnă cu îngrășăminte de potasiu este foarte importantă. La urma urmei, potasiul mărește rezistența la îngheț.

Grădinari bine stabilit monofosfat. Conține 52% fosfor și 34% potasiu. Acest îngrășământ este foarte solubil în apă și este complet absorbit de plante. Acesta trebuie să fie plasat în stratul de sol sub rădăcini, la o rată de 40 de grame pe bucată.

Un alt îngrășământ bun pe bază de potasiu este magneziu de potasiu. În compoziția sa este magneziu. Faceți și o rădăcină. Doza este de 80 grame pe plantă.

O reteta minunata pentru zmeura minerala de fertilizare. Într-o găleată de apă se diluează:

 • 60 de grame de superfosfat
 • 40 grame de sare de potasiu
 • 30 de grame de sărat

Se amestecă bine și se aduce zmeură. În loc de sare, puteți lua cenușă de lemn.

Despre îngrășămintele de zmeură azot în toamna în rândul grădinarilor a fost simțit că pentru a face acest lucru nu merita. Cel mai bun moment pentru îngrășămintele care conțin azot este primăvara. Azotul provoacă o creștere puternică și dezvoltarea unor ramuri noi. Acest lucru va duce la înghețarea lor, nu vor avea timp să se pregătească pentru iarnă.

turbă necesare pentru îmbunătățirea calității solului. Ea face solul friabil, iar rădăcinile plantelor primesc mai mult oxigen. Turba este recomandată pentru a fi folosită ca mulci și ca parte a composturilor gata preparate.

La sfarsitul verii este recomandat in culorile de zmeura. plante de plante - siderate. Aceasta este:

 • secară
 • muștar
 • ovăz
 • de lup
 • lucernă

După plantare și maturitate completă, vor fi hrană pentru zmeură. După recoltare muiat și apoi săpat împreună cu pământul. Prin primăvară, masa va putrezi și va servi drept sursă de oligoelemente pentru cultura grădinii.

Pentru îngrășăminte aduse numai beneficii rădăcini de plante trebuie să fie acoperite. Acoperiți cu turbă, rumeguș și iarbă cosită.

Gătit zmeură pentru iarnă

Pregătirea pentru iarnă implică și mulcirea cu turbă, frunziș și paie pentru a regla circulația aerului și a umidității în stratul superior al solului.

Stratul de mulci aplicat ar trebui să fie de la 5 la 10 cm. Dacă este mai puțin, poate exista înghețarea solului și moartea plantelor, dacă este mai mare, poate provoca o boală fungică, ceea ce va reduce imunitatea zmeurii.

În special mulcirea este necesară în regiunile cu înghețuri severe. Înainte de a începe, este necesar să se aprovizioneze bine tufișurile, astfel încât planta să nu dispară în timpul iernii cu un sistem rădăcină supra-uscat.

Zmeură de zmeură după îndoire înainte de iarnă

Următoarea etapă de pregătire implică îndoit în jos. Tufurile sunt legate în ciorchini și îndoite la pământ. Acest lucru se face astfel încât în ​​timpul iernii sunt complet acoperite de zăpadă. Grinzile sunt fixate pe pământ cu ajutorul arcurilor sau legate între ele. Înălțimea nu este mai mare de 40 cm de la sol.

În cazul în care clima este aspru, atunci puteți acoperi plantele cu material nețesut.

În timpul iernii, acoperișul de gheață nu trebuie lăsat să acopere materialul. Este rupt pentru a permite aerului să treacă. Timpul ideal pentru această lucrare este perioada. după căderea frunzelorînainte de căderea zăpezii.

Ca toate plantele de gradina, zmeura are nevoie de ingrijire periodica. Toamna este o perioadă crucială. Malinnik trebuie să fie pregătit pentru iarnă. Tăiați ramurile, fertilizați solul, mulciți, îndoiți și acoperiți plantele. Recolta viitoare va depinde de eficiența lucrărilor de toamnă.

Dacă urmați reguli simple care sunt de înțeles chiar și pentru un grădinar novice, petreceți puțin timp și efort, apoi zmeura va iarnă în siguranță și va crește în primăvară cu noi forțe.