Despre fermă

Instrucțiuni pentru utilizarea îngrășămintelor sulfat de amoniu

Începând cu primăvara, o grămadă de muncă apare pentru grădinari, ceea ce oferă un bun marcaj pentru o nouă recoltă. Pentru a se potrivi calitatea producției de fructe și soiuri, se folosesc diferite momeli, saturarea solului cu microelementele necesare pentru sezonul de creștere. Unul dintre agenții beneficii este sulfatul de amoniu. Acest articol dezvăluie toate secretele utilizării acestui îngrășământ unic.

Ce este sulfatul de amoniu

Particularitatea momelei minerale este conținutul de substanțe importante pentru sezonul de creștere al oricărei culturi.: sulf și azot. Sarea de sare datorită proprietăților și siguranței sale a fost folosită încă din perioada sovietică în industria alimentară și a industriei textile, pe lângă grădinărit. Popularitate, nu pierdut până în prezent, datorită gamei largi de mijloace și preț accesibil. În ceea ce privește alegerea plantelor, îngrășământul nu are contraindicații, deci poate fi numit în mod drept universal. Iar condițiile climatice nu afectează efectul aditivului mineral.

De fapt, sulfatul de amoniu este o substanță chimică (sare de amoniu a acidului sulfuric), produsă de industria internă în cantități mari datorită utilizării în diferite zone ale economiei naționale. Este o pulbere fără miros caracteristic, cu granule cristalizate de culoare albă, mai puțin dese de culoare gri. În sectorul agricol, această substanță este clasificată ca un îngrășământ care conține azot. Microelementele incluse în compoziție contribuie la creșterea intensivă a plantelor și la formarea de fructe de înaltă calitate.

Sulfat de amoniu aproape, unde puteți vedea particule de cristal
Pentru a alimenta plantele cu azot, se recomandă aplicarea îngrășămintelor în formă dizolvată. În această formă, substanța nu reacționează cu mediul solului, dând doza maximă de oligoelemente sistemului rădăcină. Metoda uscată de îmbogățire a solului are un proces de dezintegrare mai lung, deci este folosit mai des în pregătirea paturilor în timpul săpării pământului.

Sulfat de amoniu și uree în monoterapie

Sulfat de amoniu (NH4) 2SO4 (N21S24) și uree (NH2) 2CO, (N46) sunt produse diferite, dar aparțin aceluiași grup de îngrășăminte azotate. Sarea de amoniu nu este inferioară în proprietățile sale multor complexe care conțin azot, de exemplu, spre deosebire de carbamidă, are sulf. O altă calitate distinctă este considerată un preț mai accesibil.

Ambii nutrienți sunt solubili în apă și sunt bine absorbiți de plante. Totuși, ureea acidifică solul mai rău decât compoziția care conține sulf. Și, în plus, este ineficient pe solurile umede și reci. Sarea de sare acționează la fel de bine în medii diferite.

Proprietățile și beneficiile aplicației

Deseori există un model pe paturi, când verdele plantelor începe să devină palid, culoarea frunzelor se schimbă. Aceste simptome indică o lipsă de sulf și azot în sol. În sulfatul de amoniu, substanțele nutritive sunt conținute în cantități suficiente (24%, 21%), prin urmare primul ajutor este de a îmbogăți solul cu îngrășăminte minerale în stare uscată sau dizolvată.

Sulfatul de amoniu nu înlocuiește nutriția complexă a culturilor. În plus față de componentele importante: azot și sulf, plantele au nevoie de alte oligoelemente (potasiu, magneziu, fier, etc.).

Proprietățile sării de amoniu:

 • creste fertilitatea solului atunci cand sapa;
 • hrănește solul cu substanțe nutritive, ceea ce contribuie la creșterea lăstarilor tineri;
 • are un efect benefic asupra formării fructelor, a calității acestora;
 • pot fi utilizate în combinație cu alte substanțe pentru îngrășăminte complexe.
Sacuri de sulfat de amoniu pentru uz agricol

Caracteristicile primare ale îngrășămintelor:

 • saturația compoziției sulfului, care are un impact pozitiv asupra calității și cantității culturii;
 • solubilitate rapidă în apă, ceea ce face posibilă hrănirea solului în combinație cu irigarea;
 • convenabil și ușor de utilizat (uscat sau dizolvat în apă);
 • preț rezonabil (costul concurează cu majoritatea amestecurilor nutritive);
 • eficiența este observată la câteva zile după adăugarea sării de amoniu la pământ;
 • Următoarele elemente care sunt valoroase pentru plante rămân în sol timp îndelungat, menținându-și fertilitatea;
 • reîncărcarea este absolut sigură pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, atunci când este utilizată, puteți face fără mijloace de protecție.

Singurul dezavantaj al utilizării produsului este conținutul scăzut de azot în comparație cu azotatul de amoniu. Substanța chimică nu are alte dezavantaje semnificative.

În ciuda avantajelor convingătoare, sulfatul de amoniu are în continuare unele particularități. Printre cele principale: respectarea strictă a condițiilor de depozitare și a ratelor de consum. Atunci când se fac fonduri în sol, trebuie avut în vedere că un exces de nutrienți inhibă dezvoltarea lăstarilor tineri.

Aplicare pentru diferite culturi

În medie, sarea de amoniu este aplicată paturilor în cantitate de 40 grame. pe 1 m2, dar cifrele pot varia în funcție de cultura pe care se utilizează pansamentul mineral.

cartofi

Rata de aplicare pentru săparea paturilor variază în intervalul de 25-40 grame. pe 1 m2. Chiar și cu o ușoară încălcare a dozei, nitrații nu se acumulează în culturile de rădăcini. Îmbogățirea patului cu îngrășământ promovează creșterea legumelor, îmbunătățește nu numai randamentul, ci și calitatea tuberculilor (nivelul conținutului de amidon crește). Imunitatea este, de asemenea, consolidată, după tratament, planta este mai puțin afectată de scabie și putregai.

Cristale de sulfat de amoniu de aproape

castraveți

Culturile timpurii, care includ castraveții, necesită o fertilizare regulată pentru dezvoltarea biciului și formarea de fructe. Sulfatul de amoniu conține substanțele necesare care stimulează creșterea și prelungesc perioada de fructe. Se introduce în formă lichidă de 2-3 ori pe sezon.

Acest lucru ar trebui făcut 20 de zile după apariția lăstarilor, apoi la fiecare 2 săptămâni. Cel mai bun timp de tratament este după udare sau precipitare. Cu 14 zile înainte de recoltare, utilizarea oricăror alimente suplimentare este oprită.

căpșune

Sarea de amoniu este introdusă în sol în timpul săpării pământului în pregătirea patului pentru plantare. După plantarea materialului săditor, fertilizarea în formă lichidă se face pentru fiecare bucată în cantitate de 1 l pe fiecare plantă. Soluția de lucru (îngrășământ de st. L. pe o găleată cu apă) va deveni și mai hrănitoare dacă adăugați un pahar de mullein în ea.

varză

Când îmbogățiți solul cu îngrășământ, trebuie să respectați termenii de tratament. În caz contrar, hrănirea va provoca o creștere rapidă a verii sau va împiedica creșterea plăcilor de varză. Rata consumului de fonduri - 30 gr. pe 1 m2. Este necesară aplicarea prafului în timpul săpării pământului sau la o săptămână după plantarea răsadurilor, folosind o formă lichidă de pansament de vârf.

verdeață

Pentru toate tipurile de verde, sulfatul de amoniu este considerat o hrană excelentă. În plus, îngrășământul poate fi utilizat în toate fazele sezonului de creștere. Instrumentul poate compensa rapid lipsa microelementelor după scoaterea primei recolte, astfel încât semănatul repetat se dezvoltă cu aceeași intensitate.

Consumul de pulbere în timpul săpării - 20 g. pe 1 m2. Cu câteva săptămâni înainte de recoltare, nu se recomandă utilizarea unui stimulator de creștere.

Efecte nocive asupra legumelor

Nu se observă impactul negativ al sulfatului de amoniu asupra plantelor legumicole. Chiar și atunci când se depășește norma de consum, fructele nu acumulează toxine și alte substanțe nocive. Dimpotrivă, legumele hrănite cu astfel de pansamente pentru o lungă perioadă de timp își păstrează prezentarea, sucul, gustul și vitaminele. În timpul depozitării, cultura prelucrată este mult mai puțin probabil să producă putregai.

Irigarea culturilor cu soluție de sulfat de amoniu
Sulfatul de amoniu este o substanță chimică ușoară, motiv pentru care nu poate dăuna unei persoane sau unei plante. Datorită acestui instrument este folosit pentru îmbrăcăminte rădăcină și foliară.

În grădinărit, sulfatul de amoniu este un produs foarte popular, compoziția fiind potrivită pentru aproape toate culturile cultivate pe site. Poate fi folosit pe tot parcursul sezonului, dar în cantități acceptabile, pentru a nu provoca efectul opus.