Despre fermă

Mai bine să hrăniți caise în toamnă

De ce caise, cultură este în creștere destul de rapid, trebuie să se hrănească, și chiar în toamnă, atunci când acesta merge la pensie?

Apoi, care o aduc nu pentru a decora site-ul - de la ea sunt în așteptare pentru fructe. Și cea mai înaltă calitate și în cantități tot mai mari. Și unde să obțină substanțele pentru a le crea? Numai de la sol sub copac.

Caracteristicile grădinii de caise în creștere

Fructul este extragerea a câteva zeci de kilograme de nutrienți din sol în fiecare anotimp. Extracția este aproape irevocabilă, cu inevitabilul epuizarea solului.

În sălbăticie, principalul cair natural de hrănire este pulpa propriilor fructe putrezite și frunzele proprii căzute.

În condițiile culturii, o persoană își ia primul, cugetându-l cu grijă și arzând a doua. Dar, chiar dacă este lăsat ca un îngrășământ, așternutul de frunze compensează nevoile din ce în ce mai mari ale copacului. nu poate.

În mediul natural, frunzele și fructele căzute compensează lipsa nutrienților.

La același copac, care nu este suficient de hrănit, toată puterea intră în construirea masei verzi, în detrimentul înfloririi. În plus, este mai susceptibilă la monilioză și alte infecții fungice. Prin urmare, nevoile sale trebuie să fie satisfăcute artificial.

De ce trebuie să vă hrăniți în toamnă

Toate îngrășămintele aplicate sub iarnă, dizolvate în sucurile de primăvară, vor începe imediat să fie asimilate, oferind copacului nu numai mâncare, ci și protecția împotriva dăunătorilor, bolilor și înghețului târziu.

Și există un drog - uree (carbamidă) - furnizând ambele acțiuni, dar la momente diferite. Prins în crăpăturile coajei când se pulverizează în toamnă, aceasta:

 • primavara va da efect nutrițional;
 • în toamnă, va extermina rapid dăunătorii care s-au stabilit în el și va compacta coaja, protejând copacul de îngheț.

Nuanțele hrănirii

Acestea includ prezența compușilor de potasiu, fosfor, calciu și cantitatea minimă de substanțe azotate - azotul este necesar pentru caise numai în timpul perioadei de vegetație a lăstarilor și frunzelor. Dar trebuie să fie încorporat în sol cu ​​mult înainte de începerea sezonului.

Singurul îngrășământ azotat acceptabil pentru zimterizare este azotat de amoniuaplicată la o adâncime de cel puțin 10 cm.

Nitrat de amoniu - cel mai acceptabil îngrășământ care conține azot

Solul, atunci când se face compoziția sub rădăcini, ar trebui să fie vrac, umed și cald - nu este necesar să atingeți solul deja înghețat.

Timpul pentru hrănirea toamnei este timpul la scurt timp după căderea frunzelor. Căci dacă presați ureea peste frunze și crusta care nu au timp să se condenseze pe ramuri subțiri, aceasta va duce la arderea lor, afectând calitatea iernării.

Pentru îngrășământul de toamnă se poate aplica metoda de albire prin trunchi și ramurile scheletice ale compoziției obținute prin frământarea de la:

 • vita de grajd (1 kg);
 • argilă (1 kg);
 • var (2 kg);
 • sulfat de cupru (400 g);
 • apă (10 l).
Pentru caisele de toamnă de toamnă se poate folosi metoda de albire a trunchiului.

Aplicația foliară include împrăștierea substanțelor uscate pe suprafața solului (îngrășăminte gata preparate) sau aspectul materiei organice.

Dar principala și cea mai eficientă este metoda de alimentare cu rădăcină - prin introducerea unei soluții nutritive în sol imediat sub rădăcini (cu infuzarea unei compoziții lichide în canelura din zona tulpinilor). Rochia de top este combinata cu irigarea abundenta de iarna de caise.

Tipuri de îngrășăminte și calendar

Este posibil să se utilizeze atât complexe minerale gata făcute, cât și îngrășăminte de producție proprie: bogate în potasiu și fosfor. lemn de frasincalciu în compoziție cretacic.

Nu mai puțin important este organicul, imitând așternutul frunzei de îmbrăcăminte cu echilibrul său natural de oligoelemente.

Este mai rațional și mai ușor de combinat aplicarea simultană a îngrășămintelor organice cu îngrășăminte minerale, volumul fiecăruia fiind calculat din capacitatea arborelui (în funcție de vârsta acestuia).

Produsele organice (sub formă de săpare de gunoi vechi sau compost) sunt necesare pentru copaci:

 • 2-3 ani în jur de 15 ani;
 • 4-5 ani până la 30;
 • 6-8 ani în jur de 40-50;
 • 9 ani și mai mult până la 80 kg.

Pentru caii de o vârstă și mai respectabilă, volumul este calculat individual, în funcție de situația evaluată de starea frunzelor.

Cantitatea de îngrășământ depinde de vârsta pomului.

În consecință, alocația minerală în toamnă (sub formă de soluție sau împrăștiere în partea de sus) va fi pentru arbore:

 • 2-3 ani: fosfor în termeni de superfosfat 130, potasiu în recalculare pentru clorură de potasiu 40, azotat de amoniu 60 g;
 • 4-5 ani: superfosfat 200, clorură de potasiu 60, nitrat de amoniu 100 g;
 • vârstă de 6-8 ani: superfosfat 310, clorură de potasiu aproximativ 140 g, nitrat de amoniu 210 g;
 • 9 ani și peste: superfosfat 880, clorură de potasiu 250, azotat de amoniu 370 g.

Dați un efect bun compoziții nutritive granulareintroduse în zonele de trunchi apropiate și dizolvate treptat în ploile toamnei (sau irigarea înainte de iarnă), creând un depozit de oligoelemente în așteptarea noului sezon.

Metode populare

În funcție de natura solului, aplicația poate fi aplicată:

 • ouăbogat în siliciu, magneziu, fosfor, calciu (sub formă de aluat sau ars) - pentru a reduce aciditatea solului;
 • rumeguș cu nisip - pentru solurile de lut pentru o mai mare libertate și o umiditate mai scăzută;
 • turbă - pe soluri nisipoase;
 • drojdie sau pâine prăjită - să crească creșterea viitoare a culturilor și să sporească randamentele viitoare. Drojdia fermentată în timpul zilei (1 kg / găleată cu apă) este utilizată prin diluarea cu apă la un raport de 1: 5 și udarea copacilor.
Turba - una dintre remediile populare pentru hrănirea caisei

Cum poate fi aplicat un îngrășământ natural echilibrat combinații de compost cu alge marine sau fluviale, precum și gunoi de pui și diferite tipuri de gunoi de grajd:

 • cal;
 • vacă;
 • oi;
 • porcine.
Pentru a obține un randament ridicat de fructe din pomul de caise în sezonul viitor, este necesar să se efectueze hrănirea înainte de iarnă a copacilor într-un timp favorabil pentru ei și cu respectarea exactă a dozei de îngrășăminte uzate uzate.

Atunci când se compune o compoziție de îngrășăminte, trebuie să se țină seama de dinamica dezvoltării culturale în sezonul trecut, de vârsta sa, precum și de natura solului și a climei.