Despre fermă

Cum sa pregatim struguri de iarna pentru iarna

Pin
Send
Share
Send
Send


Printre tendințele actuale în designul peisajelor de terenuri private sunt gardurile vii. Cel mai armonios aspect de obiect cu strugurii girlish care leagă de-a lungul suporturilor. Și, deși boabele nu sunt valoroase, biciul care se dezvoltă intens devine o adevărată decorare a curții. În această recenzie vă veți familiariza cu descrierea soiurilor acestei plante, cum și unde să plantați și caracteristicile îngrijirii.

Descrierea strugurilor girlish

Strugurii păstori aparțin culturilor perene ale familiei de struguri, liana de copac este din America de Nord. În întreaga lume, planta este folosită ca decor în proiectarea peisajului gospodăriilor private, parcurilor, locurilor de joacă etc.

Grădinărit struguri de struguri

Tulpina și ramurile se dezvoltă destul de repede, ajungând la o lungime de 20 sau chiar 30 m. În primul an de la debarcare, tânărul crește în mărime până la 5 m.

Planta este tradusă din limba latină înseamnă "ierburi virgine". Numele strugurilor femelei se datorează particularităților de a forma fructe fără polenizare.

Scurte caracteristici ale culturii:

 • inflorescențe de inflorescențe, mică culoare verde galben;
 • pe vița de vie există antene cu 5-8 ramificații, cu ajutorul lor, biciul se apleacă în timp ce se răspândește pe verticală;
 • palchatoslozhnye frunze de 5 frunze, culoare de la nuanțe de verde până la roșu;
 • fructe 5-7 mm în culoarea albastru închis (necomestibili pentru oameni datorită conținutului de acid oxalic);
 • perioada de înflorire - sfârșitul primăverii.
Fructele de struguri de struguri sunt necomestibile pentru oameni

Boabele plantei sunt folosite ca hrana pentru păsări.

Diferențe față de alte specii

Acest tip de struguri este diferit de soiurile de masă și de vin din decorativul său. Liana este folosită în principal pentru a proiecta peisajul, ca o gospodărie privată și parcuri urbane. Cultura și-a câștigat popularitatea datorită următoarelor calități predominante:

 • caracteristici decorative;
 • rezistență ridicată la diferite boli și atacuri de insecte;
 • îngrijire îngrijorătoare;
 • metode de reproducere disponibile;
 • dezvoltarea intensă a biciului;
 • hibridul hipoalergenic;
 • proprietățile fitoncidice ale plantei.
Struguri de struguri nu se tem de poluare și fum

Când se utilizează cultura ca gard viu sau pentru zonare spațiul de pe amplasament creează protecție împotriva gazelor și a prafului provenite de pe străzile stradale.

Oricine decide să crească struguri de mireasă în complotul său ar trebui să țină cont de particularitatea plantei. Se află în dezvoltarea intensivă a ramurilor, care necesită îngrijire regulată: jartiere, tunderea, formarea tufișului. În caz contrar, o mop de specie nemăcinată va împleti plantele cultivate și toate clădirile.

Cele mai populare soiuri

Printre cele mai populare soiuri se numără două soiuri de struguri girlish, care sunt cel mai adesea folosite pentru designul peisajelor.

Virginian (cinci frunze)

Virginian (cinci frunze) de struguri

Planta cu cinci frunze atinge lungimea ramurilor până la 20 m, caracterizată de frunziș verde, obținând o nuanță roșie mai aproape de toamnă. Lăstarii tineri în primul an de viață cresc la 2,5 m, agățându-se de răspândirea a tot ce este posibil cu mușchii și frații lor. Frunzele arata ca verdele de castan. În iulie, vine înflorirea abundentă a tufișurilor, sunt acoperite în mod gros cu flori mici de culoare galben-verde. Deja în prima decadă a lunii august, pe ramurile viilor se pot vedea mici clustere cu boabe de culoare albastru închis, care devin adesea delicatețe de păsări.

Soiul Virginian se caracterizează prin îngrijirea sa nemaipomenită, capacitatea de a se dezvolta activ, chiar și pe solurile pustii și la umbra.

Ivy (triostrenny)

Ivy (triostra) de struguri

Gradul a primit numele datorită asemănării unei frunze cu verdele unei iederii. Cultura este foarte folosită ca decor în țările asiatice: Coreea, China și Japonia. Culoarea frunzelor depinde de soi. Liana de aur este caracterizată prin prezența de pete galbene pe suprafața verde, subspecii purpurii au o acoperire de culoare maronie închisă, iar strugurii Vicha se disting prin mici frunze verzi lucioase care devin portocalii strălucitori în toamnă. Datorită reîncarnării magice și a frumuseții unice, Witch este cel mai solicitat printre designeri și grădinari.

Plantarea pe teren deschis în primăvară și toamnă

Nu există date limitate pentru plantarea strugurilor girlish, deoarece planta se adaptează bine în toate condițiile, cu excepția înghețului. Perioadele cele mai favorabile pentru o bună supraviețuire a lăstarilor sunt considerate toamnă (septembrie, octombrie) și primăvară (aprilie, mai). Procesul de plantare a plantelor de alpinism este mai bine să se planifice dimineața sau seara, când razele soarelui nu sunt atât de active.

Locul de sub bush nu va trebui să aleagă pentru o lungă perioadă de timp, cultura este bine dezvoltată, indiferent de intensitatea luminii solare. Ei bine, dacă solul este fertil, dar și pe soluri dificile, unde există un strat de lut, sistemul rădăcinilor va deveni mai puternic și mai puternic.

Plantarea strugurilor de struguri se poate face atât în ​​primăvară, cât și în toamnă

Este necesar să se pregătească o plantă cu 60 x 60 cm de parametri. În partea de jos sunt cărămizi sparte sau piatră zdrobită pentru drenare. Următorul strat este umplut cu nisip (nu mai mic de 20 cm) și apoi amestecul de sol din următoarele componente:

 • o jumătate de găleată de teren fertil de grădină;
 • o jumătate de găleată de compost sau humus;
 • o jumătate de găleată de turbă;
 • un pahar de cenușă de lemn.
Dacă solul are densitate diferită, acesta poate fi luminat cu nisip de râu.

Atunci când se determină amplasarea gropilor între aterizare, se recomandă să se respecte un interval de cel puțin 80 cm între plante și 1 m de la întemeierea clădirii.

După umplerea plantelor cu pământ, este necesar să se aplece abundent tufa.

Caracteristici de îngrijire, pregătire pentru iarnă

Prima dată când aveți nevoie pentru a efectua în mod regulat udarea lăstari tineri. Planta adultă nu se hidratează mai mult de 3-4 ori pe sezon. Nemulțumirea umezelii datorată pătrunderii profunde a proceselor rădăcinilor din sol, unde mănâncă rezerve naturale de apă.

Îngrijirea periodică este necesară pentru formarea bucșei. Planta trebuie să fie tăiat, și, de asemenea, are nevoie de tăiere, jartiere, instalarea de suporturi pentru direcția de ramuri de țesut. Cu toate acestea, merită să ne gândim că numai puieții tineri au nevoie de un jar când antenele nu s-au dezvoltat încă suficient pentru o fixare puternică a suprafețelor.

Primul an de viață al răsadului se caracterizează prin înrădăcinarea și începutul creșterii biciului. Imunitatea nu este suficient consolidată într-un timp atât de scurt, astfel încât pentru iarnă tinerii grădinari sunt sfătuiți să adăpostească o cultură tânără pentru a preveni înghețarea.

Pentru a stimula dezvoltarea părților ramificate și a frunzișului, se recomandă periodic (de 2-3 ori pe sezon) aplicarea îngrășămintelor pe sol. Cea mai simplă opțiune se consideră a fi udarea unei soluții de cenușă de lemn. Puteți utiliza, de asemenea, Kalimagneziya, nitroammofosku, Aquamarine.

Strugurii de struguri sunt predispuși la o înălțare treptată a solului și la expunerea rizomului. Dacă observați că rădăcinile plantei încep să se ridice deasupra solului, asigurați-vă că presărați pe sol proaspăt și cărucior ușor vița. De obicei, această procedură se desfășoară în toamnă, ca parte a pregătirii grădinii pentru iarnă.

Norme de reproducere pentru struguri ornamentali

Struguri decorative sunt propagate în următoarele moduri:

 • semințe;
 • folosind straturi;
 • butași.

semințe

Trase de struguri de la semințe

Procesul de creștere a lăstarilor din semințe durează mult timp. În primăvară sau în toamnă (în octombrie), boabele, care au fost supuse pre-întăririi și înmuiere, sunt scufundate într-un recipient cu sol liber. Adâncimea de imersie este de 1 cm. Un film este acoperit pe partea superioară a recipientului și un regim de temperatură de cel mult 5 ° este observat înainte ca germenii să fie germinați. După aproximativ o lună, vor apărea primele lăstari și când vor ajunge la o înălțime de 10 cm, lăstarii ar trebui să fie transplantați în sol deschis dacă transplantul cade în primăvară sau într-o oală separată pentru iernare ulterioară.

prin stratificarea

Multiplicarea strugurilor de tip girlish nu provoacă dificultăți

Straturile plantei se multiplică foarte bine și în mod activ. Pentru a face acest lucru, selectați ramurile, a căror vârstă este de aproximativ 2-3 ani. După ce le-am presat la pământ, este necesar să pulverizăm solul în locul unde este planificată înrădăcinarea filmului. Fixați partea de sus cu un jartieră sau un suport vertical. Primele zile de udare sunt importante și lipsa curenților. Rădăcinile se formează foarte repede, după o lună puteți observa un sistem rădăcină bine dezvoltat. După înrădăcinarea butașilor, joncțiunea arborilor trebuie tăiată cu o pereche de foarfece (cu o lamă ascuțită).

butași

Femele de butași

Pețiolele sunt recoltate în toamnă și primăvară până când sucul se mișcă. Lungimea piesei de lucru trebuie să fie de aproximativ 23-30 cm. De asemenea, pentru sezonul de creștere este importantă prezența mugurilor (4-5 buc.). Plantarea este făcută în sol liber, cu o scufundare în ea cu jumătate sau a treia, astfel că 2-3 muguri rămân pe partea de sus. Înainte de înrădăcinarea unui germinat, este importantă udarea și protecția (umbrirea) regulată de soarele arzător.

Boli și dăunători

Cultura culturala are o imunitate puternica, astfel incat atacurile rareori afectate de dăunători sau boli. Uneori, pe frunze puteți vedea afide, pentru a scăpa de faptul că nu va fi dificil. Este suficient să zdrobiți mai întâi insectele cu apă, apoi tratați arbustul cu o soluție de săpun cu alcool (raportul 3: 1).

Valoarea estetică ridicată, îngrijirea îngrijită și rezistența la diferite boli au făcut ca strugurii să fie populari printre grădinarii și designerii implicați în proiectarea peisajelor. Fruntea densă va decora curtea, va crea umbre în zona de recreere, va ascunde zidurile inestetice ale clădirilor. Un gard viu se va retrage în orice colț al amplasamentului și va împiedica pătrunderea prafului străzii de pe carosabil.

Vizionați videoclipul: compot de struguri reteta simpla (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send