Despre fermă

Cum și când să plantăm strugurii sălbatici pe gard

De ce să plantezi strugurii sălbatici dacă nu există suficient spațiu pe teren pentru varietăți, culturale? Această întrebare dispare de la sine atunci când o gardă de sălbăticie primordială și putere, care are suficiente benzi de teren lângă gard, pentru a adăposti rădăcinile, apare la ochi. Și nimic mai mult - nici un spațiu de creștere, nici o fertilitate a solului.

Cu toate acestea, o mare parte, împărțirea în zone cu pergole și pereți de culturi de alpinism este și mai necesară. Și strugurii sălbatici în acest scop sunt bineveniți.

Caracteristici și descriere a strugurilor sălbatici

În struguri sălbatice cucerește la prima vedere frumusetea frunzelor. În vara sunt verzi verzi, iar în primăvară și toamna sunt toate nuanțele de roșu (de la roz și întunecat până la maro).

Alpinism: alpinismul se prăjește pe cadru sau urcă în crengi pe copaci, agățându-se de tufele de aspirație.

Ele sunt principala unealtă pentru asaltul asupra vârfurilor, deoarece zidul frunzelor se află strâns la toată masa semnificativă, chiar și pe un zid vertical absolut neted.

Diferite tipuri și varietăți de struguri sălbatici sunt dezlegate în timpul sezonului până la 5 metri sau mai mult, lungimea totală a lăstarilor poate ajunge la mai mult de zece metri. Peisajele sunt folosite pe scară largă pentru decorarea fațadelor clădirilor rezidențiale și a altor clădiri.

Struguri de struguri ca decor de arbori

Debarcarea imitațiilor castelelor, precum și pergolele, arborii și alte construcții de grădinărit peisagistic nu este o excepție.

Soiuri de struguri sălbați pentru a planta pe gard

Cultura este o liana de foioase de liana cu toate calitatile distinctive si utile caracteristice familiei Vinogradov.

 • frunziș quinata (virginian) de struguri de struguri sunt compozite pe bază de degete, de cinci plăci de frunze cu o suprafață lucioasă (dar nu lucioasă) de piele și o margine cu crestătură. Fiecare placă de frunze de formă ovală este conectată în centru cu un pețiol comun. Prin urmare, în perioada de cădere a frunzelor, frunza dispare din film, fie în întregime, fie segment pe segment.
 • în Triostrennogo (Ivy) tip de lame de frunze întregi. Secțiunile adânci au tăiat incomplet placa, făcând-o să pară o amprentă cu trei fețe a unei păsări de apă cu membrane înguste.

Florile ambelor specii sunt colectate în perie vrac, mici, pyatilepestkovye, culoarea ceaiului cu lapte sau brichetă, nu de valoare estetică. Dar în perioada de înflorire albinele circulă continuu în jurul peretelui de struguri girlish, creând o atmosferă de confort și pace în jurul lor.

La sfârșitul verii, fructele de pădure neagră sunt legate cu o floare albastră "în ceață" - se formează o perie liberă. Gustări de gust tart, necomestibile pentru oamenidar iubit de păsări.

De ce să plantezi

Uneori, pe teren, strugurii sălbatici apar brusc și de nicăieri. Aceste păsări semănă semințele în jurul lor. Dar mai des este plantată conștient pentru frumusețe și beneficii.

Orice fel de frumusețe este potrivit pentru frumusețe. O varietate deosebit de decorativă de struguri girlish "Distracție cu stele"cu culoarea albă și verde a frunzelor de marmură, la sfârșitul sezonului schimbându-se într-un mozaic de diferite nuanțe de roz și roșu.

În ceea ce privește beneficiile, soiurile sălbatice sunt indispensabile pentru țeserea gardurilor care ies pe stradă cu trafic intens.

Un astfel de perete protejează:

 • din praf și vânt;
 • din zgomot;
 • din curiozitatea enervantă a altcuiva.

Și absolut indiferent de ce teren este sub gard - Orice cultură va face.

Mai ales frumos Star Shawers

Strugurii sunt plini de sălbăticie primitivă, vitalitate și putere. pentru ce are cerințe reduse de îngrășăminte: nu este alimentat - se va asigura singur. Și atât de mult încât, fără a limita tăierea, răspândirea de-a lungul suprafeței pământului și înrădăcinarea, este capabilă să surprindă un spațiu imens.

Creșterea culturii ar trebui să fie strict limitată, oferind lăstarilor să crească exclusiv în sus sau pe bază de panglică. Orice lucru suplimentar este supus la tăiere.

Cum și când să plantezi - în primăvară sau toamnă

Pentru a planta struguri sălbatici sunt potrivite atât primăvara cât și toamna. Problema iluminatului nu este fundamentală, dar într-un loc însorit frunzele sunt mai groase și mai colorate.

 • Liana va mări masa - iar suportul vechi se va prăbuși sub el. Prin urmare, ar trebui să creați un cadru puternic sau să folosiți un copac uscat cu aceeași poțiune. Liana nu face rău unui copac viu, dar va ajunge pe acoperiș de-a lungul celui care se înmulțește lângă casă și se va potrivi sub el.
 • Este important să aprobăm imediat granița în care cresc tufișurile - o bandă pentru care lăstarii și rădăcinile nu ar trebui să fie permise.
Pentru plantare este mai bine să folosiți butași cu 3-5 muguri

Timpul petrecut în timpul săditorului nu merită. În noul loc, este mai bine să le folosiți 3-5 muguri, dacă doriți să extindeți liana mai departe - efectuați o tăiere în direcția corectă, genele prikopav și părăsiți vârful.

aterizare

Tăierea tăieturilor semi-lemnoase sau a descendenților rădăcinilor, acestea sunt plasate în canelură pentru plantare sau reproducere în canelură aproximativ 2 cm la o distanță de aproximativ 1 m; după ce l-au acoperit cu pământ și l-au șters cu ușurință, l-au turnat generos. Înainte de înrădăcinarea în apă nu este necesară.

Pentru material săditor de 1-2 ani, se toarnă un strat de drenaj și câteva perechi de cenușă sau superfosfat în partea inferioară a fosei de plantare. Apoi - udare abundentă.

Îngrijirea în continuare este:

 • Împiedicați uscarea solului;
 • plivire;
 • turnarea solului peste rădăcinile răsucite;
 • tăiere.

Chiar și primele struguri virgine de iarnă tolerează bine, când gheața crește ușor.

Udarea plantelor dezvoltate are nevoie doar de secetă, mai degrabă 10 litri pe tufă nu mai mult de 3-4 ori pe sezon. Nu este necesar să se aplice fertilizarea suplimentară după plantare, dacă se dorește, poate fi amestecată în solul cenușii din cuptor în toamnă.

Tăierea în timp util este unul dintre elementele principale ale îngrijirii sălbatice.

Ambele soiuri mucegaiul și alte boli nu sunt susceptibile. În cazul infestației cu afide (un fenomen extrem de rar), este spălată din frunze cu un jet puternic de furtun sau pulverizat cu verde cu un insecticid gata preparat.

Plecare după debarcare

Întrebări cu privire la tunderea părului - principala atenție pentru struguri-sălbatic. Eliberat, va fi un flagel nu numai pentru proprietari, ci și pentru vecinii dacha, fără să știe care sunt interdicțiile.

În sezonul de plantare, este necesară "îndemnirea" - pacientul spre lăstari cu o mustață curioasă în direcția cea bună: pe grilă sau cadru. Tot ceea ce crește în jos se ridică, ajungând la un refuz încăpățânat să se agațe.

Prin forță, antenele rupte din nou în locul rău nu se vor lipi, prin urmare este mai important să scoateți fotografia sau să o utilizați pentru a fi înmulțită.

Principiul general al formării este depășire sau depășire. Este selectat un rinichi din care trebuie să continue creșterea pielii și tăierea se face la o înălțime de cel mult 5 mm de la ea.

Când se formează terenul și trupul gardului de grădină, rămân numai tăierea ramurilor în exces și tăierea primăvară pe tot parcursul sezonului, aceasta este o chestiune de igienă a arbustului.

Frica de a distruge strugurii printr-o tunsoare extrem de radicală este neîntemeiată - chiar și întreruperea "pe ciocanul", va crește datorită rădăcinilor puternice și numeroase de împrăștiere a fanilor. Prin urmare, începerea unei culturi este mult mai ușoară decât să scăpăm de ea.

Este necesar să scapi de fructe de padure înainte de a cădea - semințele lor încolțite vor spori creșterea plantelor.

Parthenocissus doarme multă vreme, iar după iarnă este doar o rețea de "fire", goale, înconjurate de pereți, alături de cei mai frumoși vecini verzi. Dar, de la sfârșitul lunii aprilie, devine din ce în ce mai îngroșată, îngrijită și îngrijită, este cel mai bun decor pentru spectacol, numit viața țării sau vacanța într-o vilă de țară.