Despre fermă

Descrierea soiului de struguri Lidiya, beneficiile și prejudiciul acestuia

Pin
Send
Share
Send
Send


Strugurii Lydia a câștigat dragostea viticultorilor cu gustul său deosebit, ușurința cultivării și îngrijirea și versatilitatea utilizării. Strugurii acestui soi sunt făcuți cu un excelent vin cu un gust deosebit, cu suc proaspăt consumat, cu compoturi și gemuri fierte. În plus față de vinul Lidia pot fi obținute din soiuri excelente - Chardonnay și Cabernet Sauvignon.

Descrierea și caracteristicile clasei lidiya

Să începem cu o descriere a formularului. Acest soi a apărut datorită muncii crescătorilor care au plantat soiul de struguri Vitis labrusca, rezistent la boli fungice, soiul Vitis Vinifera. Ca rezultat, a apărut un soi de struguri nou, care a câștigat imediat popularitatea în Europa, Transcaucaz.

Strugurii sunt rezistenți la temperaturi de până la -20 grade și au o imunitate puternică față de bolile fungice. Se referă la soiurile de mijloc. Termenul de maturare a fructelor este de 155-158 zile. Bushul este în creștere densă, iar vița de vie este de culoare maron deschis. Frunzele sunt verde, slab disecate, pe partea din spate sunt acoperite cu lumină simțită în jos. Bush are 82% lăstari de fructe, oferind câte 2 mâini. Pensule mature de dimensiuni mici, fiecare perie cantareste 100-110 grame.

Forma periei este cilindrică, densitatea este friabilă. Bomboanele sunt de culoare roz-violet, oval-circulară. Greutatea fiecărui boabe este de la 3 la 4 grame. Boabele au o aroma minunata caracteristica acestui soi. Gustul fructelor dulci cu aromă de căpșuni. Pielea este densă. Conține zahăr de 18-19%.

Banda de viță de vie din viță

Avantaje și dezavantaje

Avantajele acestui soi sunt:

 • randament ridicat - 120 chintale pe hectar;
 • samoopylyaemost;
 • imunitate ridicată la boli;
 • rezistența la îngheț;
 • boabele sunt rezistente la umiditate ridicată;
 • potrivit pentru transport
 • beneficii pentru corpul uman.

Printre deficiențele soiului se numără:

 • lipsa imunității împotriva leziunii filoxerice;
 • cu un conținut scăzut de fier în solul cloroză dezvoltă;
 • necesită ștanțare și cheie;
 • la recoltarea târzie este supusă la rupere
 • vătămarea corporală a vinului necorespunzător.
În Europa, producția de vin din acest soi este interzisă. În cazul în care procesul de digestie nu este urmat, fructele emit substanțe nocive, sub influența cărora apare scleroza multiplă!
Posibilitatea de a face vin roșu din lidiya

Caracteristicile cultivării

Un loc pentru cultivarea acestui soi de struguri trebuie să fie pe partea însorită, iluminat uniform de razele din toate părțile. Podgoria trebuie să fie protejată de vânt, deoarece atașamentul fructelor de palmier la mână este slab și rafale puternice de vânt sunt capabile să scuture fructe de padure coapte. Solul pentru creștere ar trebui să treacă bine și umiditate. Cu toate acestea, apariția apei subterane trebuie să fie de cel puțin 1,5 metri de suprafața solului. Crește bine pe soluri negre și argiloase.

Debarcarea se poate face în primăvară și toamnă. Toamna este preferabilă, deoarece alegerea materialului de plantare este mai extinsă în toamnă, însă răsadurile sunt mai vulnerabile în timpul iernării. Plantarea de primăvară va da puieți pentru iernare pentru a deveni mai puternici și pentru a câștiga mai multă forță.

Găurile pentru plantarea strugurilor trebuie să fie pregătite în avans, deoarece trebuie să stea timp de câteva săptămâni. În cazul plantării primăverii, gropile pot fi gătite în toamnă. Este necesar să săpați o gaură cu un diametru de 90 cm și o adâncime de 90 cm. Selectați solul din gaură și turnați argila în fund, creând un strat de drenaj. Pentru a îmbunătăți solul pentru struguri, trebuie să adăugați:

 • nisip de râu împrăștiat (dacă este necesar);
 • humus;
 • cenușă;
 • potasiu;
 • fosfor;
 • fier.

Toate componentele se amestecă bine cu solul, se adună în gropi și se lasă până la primăvară. În momentul plantării terenului va avea timp să se stabilească bine.

Riparea clusterelor de lidia pe viță

Răsadul este îngropat în sol la gulerul rădăcinii. Ar trebui să rămână la suprafață. Terenul este călcat cu grijă în jos, bine udat și muls. Paiele, rumegușul sau acele de pin sunt bune pentru mulcire.

În primele luni, este necesară udarea frecventă. Lydia iubește umiditatea, dar stagnarea ei nu trebuie să fie. După udare este necesar să slăbiți bine solul.

Tratarea strugurilor

Una dintre activitățile de îngrijire a strugurilor este urmărită. Această procedură constă în îndepărtarea părții superioare a lăstarilor până la 30 cm, cu prezența pe acestea a 6-8 pliante care nu au fost încă dezvoltate. Embosarea este necesară pentru:

 • asigură o penetrare bună a luminii și a aerului în tufișuri, reducând astfel riscul bolilor;
 • redistribuirea nutrienților de la proces la fructe;
 • accelerând maturarea viței și a fructelor de pădure;
 • creșterea randamentului;
 • Suspensie creștere lăstari tineri.

Pentru Lydia, calendarul optim pentru mireasa este august.

Este important ca, la momentul modeirii, să aibă loc un proces natural de creștere a lăstarilor în bucșă.
Ripați ciorchini de struguri gata pentru recoltare

Greșelile făcute în timpul monedei

Cele mai frecvente greșeli la efectuarea operațiunilor de mireasă:

 1. Chasingul, efectuat mai devreme decât era de așteptat, în stadiul de dezvoltare a lăstarilor conduce la faptul că există o distribuție incorectă a nutrienților. Începeți să apară lăstari noi care trebuie să se rupă, deoarece acest lucru va crește încărcătura pe tufiș. Vița de vie în acest caz nu va fi suficient fortificată, ceea ce va afecta negativ iernarea plantei.

O altă consecință negativă a minciunii inițiale este trezirea mugurilor de fructe, păstrată până la recolta nouă. În loc să se pregătească pentru iarnă, încep să înflorească.

 1. Urmărirea după perioada solicitată nu va avea efect., deoarece bushul va face față sarcinii de redistribuire a nutrienților prin oprirea procesului de maturare a lăstarilor noi.
 2. Ștanțarea nu este complet finalizată, dacă nu este îndepărtată de 30 cm. Viță și frunze conduce la faptul că frunzele vor continua să crească și să ia substanțe nutritive.
Procesul de urmarire a strugurilor pentru dezvoltarea ulterioara

Metode de reproducere

Cea mai simplă și cea mai obișnuită metodă de plantare este plantarea răsadurilor. Cu toate acestea, dacă există un stoc de tufiș vechi, atunci este mai bine să se vaccineze. Pentru a efectua inocularea, este necesar să se pregătească inițial tăierea, tăind-o din evacuarea unui bucșă din acest soi, lăsând 3 peepholes pe ea.

Până în primăvară, tulpina este ținută în nisip. Temperatura la locul de depozitare nu trebuie să fie mai mare de +12 grade. Înainte de inoculare, tăiați partea inferioară a tăierii. Partea superioară trebuie sigilată cu parafină, astfel încât tulpina să piardă mai puțină umiditate și să tolereze schimbările meteorologice mai ușor. Partea de jos a nevoii de a înmuia în stimularea creșterii rădăcinii.

Stocul este pregătit prin îndepărtarea bucșei vechi, lăsând doar un pumn scurt de 5-8 cm.

Împărțirea stocului este posibilă numai după ce se curăță tăierea și se elimină tot gunoiul. O incizie se face în mijloc și o tăietură se introduce în slot printr-o piesă tăiată.Șaua este fixată de stoc. Locul de vaccinare trebuie legat de materie, care se va descompune într-un an. Pentru a menține umezeala mai mult timp, este necesar ca locul vaccinării să fie murdărit cu lut și să fie udat abundent. Sapa solul in jurul si se macina.

Răsaduri de struguri, pregătite pentru plantare în sol deschis la scară industrială

Boli și dăunători

Lydia struguri predispus la astfel de boli:

 • antracoză - Boala fungică, care apare pe frunze, viță de vie, lăstari de pete negre. Această boală distruge vița de vie. Infecția are loc prin intermediul solului și semințelor. Pentru a preveni îndepărtarea zonelor afectate și arde. Virusul este tratat cu amestec Bordeaux;
 • gri rotunjit - O boală fungică care afectează întreaga viță de vie. Se întâmplă din cauza accesului necorespunzător al aerului atunci când plantarea se îngroașează sau când există umiditate abundentă. Când este infectat, se recomandă tratarea tufișului cu Ronilan.
Înfrângerea antracnozei de evacuare a strugurilor

Dăunătorii de la Lydia includ:

 • sparanghel - distruge frunzele și provoacă căderea. Se recomandă pulverizarea tufișurilor și a solului cu medicamentul "DNOC";
 • molie - o omidă care mănâncă fructe și frunze, ca urmare a faptului că fructele putrezesc pe vreme umedă. Când sunt detectate, solul și tufișurile sunt tratate cu medicamentul "DNOC";
 • filoxeră - o insectă care infectează rădăcina unei plante și uneori pleacă. Pentru a combate acest tratament împotriva insectelor este necesară confidorul de droguri. Pământul din jurul tufișurilor pentru a adormi nisipul fin.
Phylloxera pe o foaie de struguri

Soiurile de struguri Lydia sunt extrem de populare în sudul Ucrainei, Rusiei și Moldovei. A fost iubit pentru îngrijirea sa nemaipomenită, gustul excelent și aspectul frumos decorativ. Încercați să creșteți acest soi în zona dvs. și veți primi vinuri excelente, compoturi delicioase, suc și gem. De asemenea, puteți trata oaspeții dvs. la o grămadă de struguri proaspeți.

Vizionați videoclipul: Prezentarea soiului de mar GENEROS (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send