Despre fermă

Instrucțiuni de utilizare a sulfatului de cupru din phytophthora

Planurile fiecărui grădinar sunt măsuri pentru prevenirea bolilor fungice. Unul dintre cele mai accesibile instrumente utilizate pentru tratamente este sulfatul de cupru. Eficacitatea utilizării, instrucțiunilor și regulilor pentru pregătirea unei soluții de lucru din phytophthora va fi discutată în acest articol.

În ce cazuri recurge la sulfatul de cupru?

De zeci de ani la rând, sulfatul de cupru nu își pierde relevanța în lucrările de grădinărit. Este folosit ca protectie a culturilor impotriva infectiilor fungice:

  • rugina frunzelor;
  • spot alb;
  • askohitoza;
  • moniliosis;
  • muguri de puf;
  • phytophthora și alte boli.

În plus față de scopurile profilactice, instrumentul este utilizat pentru pansamentele foliare. Adesea, plantele care cresc pe soluri acidulate, nisipoase sau turbe sunt deficitare în cupru. 1-2 tratamente sunt suficiente pentru a compensa lipsa de oligoelemente în sol.

Lucrările de pre-însămânțare încep de obicei cu dezinfectarea solului. Ca opțiune în acest caz, utilizați o soluție de sulfat de cupru. De asemenea, instrumentul acționează ca un antiseptic pentru structurile din lemn. Pulverizarea copacului previne formarea de mucegai sau mucegai. Grădinari recurg adesea la o astfel de metodă pentru amenajarea de sere sau alte structuri de grădină.

Este mai bine să utilizați fungicidul în primăvară și vară. Nu este recomandat să-l utilizați înainte de iarnă, pentru a nu suprasolicita solul cu ioni de cupru.

Avantajele și dezavantajele utilizării

Principalul avantaj al sulfatului de cupru este faptul că substanțele active ale agentului rămân după pulverizarea pe suprafața plantei, fără a fi absorbite în verde și fructe. Datorită acestui fapt, este posibil să obțineți o recoltă care este sigură pentru sănătatea oamenilor. Printre alte avantaje:

Pentru a prepara soluția de lucru, este necesar să se dizolve cristalele albastre în apă. Produsul într-o cantitate de 50 grame este diluat mai întâi într-o cantitate mică de lichid, după care, după o amestecare amănunțită, volumul total este adus la 5 litri. Proprietățile substanțelor active persistă pe tot parcursul zilei. Vitriolul dizolvat nu este supus unei depozitări pe termen lung, prin urmare se recomandă pregătirea unei noi porțiuni imediat înainte de utilizare.

Când se lucrează cu sulfat de cupru, este necesar să se poarte mănuși și ochelari de protecție pentru a proteja pielea și mucoasa de contactul direct cu soluția. La efectuarea procesării este imposibil să se utilizeze apă și alimente, dar și să se fumeze. În cazul contactului cu zonele deschise ale pielii sau mucoasei, se recomandă spălarea imediată a zonei afectate cu multă apă.

Insecticidul aparține clasei de pericol 3, ceea ce indică un nivel scăzut de toxicitate atunci când este utilizat în cantități mici. Prin urmare, atunci când se prepară soluția de lucru, trebuie să se adere la doza indicată, astfel încât fructele să nu acumuleze toxine în sine.

Prin urmare, un insecticid este un produs chimic atunci când îl folosiți în gospodărie, trebuie să urmați câteva reguli:

Alexey Petrovici, 53 de ani.Am crescut roșii de mai mulți ani la rând, fără a se confrunta cu problema de fitophtoras. Folosesc sulfat de cupru de cel puțin 3 ori pe sezon. Prima dată când dezinfectez semințele, a doua oară câte 1 l pe godeu înainte de a planta răsadurile, a treia oară înainte de înflorire ca o aplicație foliară.

Anastasia, 36 de ani. Apă solul cu o soluție de sulfat de cupru înainte de fiecare plantare, dar roșiile sunt încă afectate de vierme. Înseamnă că gătesc corect, aderă la regulile de udare. Poate că altceva ratat sau sulfatul de cupru nu este atât de eficient?

Timur, 46 de ani. Cupru vitriol în fermă - primul asistent. În seră, toată dezinfecția se face cu un lichid albastru, pământul este, de asemenea, dezinfectat cu acesta. Da, și semințele stau înainte de semănat într-o soluție slabă. Roșiile sunt obținute unul câte unul, fără semne de înfrângere târzie.

Vladlen Vitalyevich, 51 de ani. Sulfatul de cupru a fost folosit pentru grădinărit pentru mai mult de 30 de ani. Nu am cumpărat niciodată substanțe chimice bazate pe substanțe chimice, din cauza neîncrederii și a nechinării de a otrăvi fructele. Și dezinfectez solul pentru răsaduri și paturi înainte de a planta cu soluție de cupru și lucrez la seră în primăvară. Cel mai bun asistent este greu de găsit. Cu roșiile de phytophthora se descurcă la fel de minunat ca și alte sarcini. Vă recomandăm!

Sophia, 49 de ani. Am fost complet înspăimântat când, după ploaie, am descoperit crapaturi de maro pe tomatele de coacere. Nu am vrut să rămân fără o recoltă, am cerut ajutor de la vecinul casei mele. A recomandat tratarea patului de două ori cu soluție de sulfat de cupru. Instrumentul a rezolvat perfect problema. În gospodărie, după cum sa dovedit, medicamentul care conține cupru este un lucru indispensabil.

Atunci când se utilizează simultan mai multe tipuri de insecticide, trebuie amintit acest lucru sulfat de cupru incompatibil cu preparatele alcaline decompozabile (de exemplu, organofosfați).

Vizionați videoclipul: Instrucțiuni de utilizare a aparatului de aer condiționat (Noiembrie 2019).

Загрузка...