Despre fermă

Cum să se usuce fructele acasă

Fructele uscate sunt o modalitate de a păstra recolta de vară și de a obține nutrienți în orice moment al anului. Această metodă va asigura stocarea pe termen lung a stocurilor de fructe, principalul lucru este să știm cum să usuce în mod corespunzător fructele.

Prepararea fructelor pentru uscare

Se prepară fructe coapte, imature pentru a se usca mai greu. În primul rând, materiile prime sunt sortate, fructele deteriorate și urâte sunt selectate. Pentru a îndepărta substanțele chimice de pe suprafață, spălați-le cu apă. Scoateți părțile necomestibile și tăiați în bucăți mici subțiri. Pentru a menține lumina fructelor la uscare, înălbitorul în apă cu sare sau acid citric. În funcție de metoda de uscare, piesele sunt tratate cu apă fiartă. Fiecare soi este uscat separat, în funcție de modul în care se numește.

Modalități de a usca fructele acasă

Utilizarea uscătorului

Voltera 1000 Lux uscător electric este proiectat special pentru uscarea oricăror legume, fructe și boabe la temperaturi scăzute.

Fructe uscate este usor. Este necesar doar pregătirea corectă a produselor tăiate în felii de mărime potrivită și uscate. În funcție de deshidratator, fiecare fruct individual este uscat timp de câte ore este indicat în instrucțiuni. Dispozitivul acceptă uscarea diferitelor fructe, citrice, struguri. Ananasul, pepene galben, pepene verde, banane, kiwi, pere și piersici nu se recomandă să fie uscate, ar trebui să fie uscate, cel mai bine este să păstrați tenul și gustul.

Diferența dintre uscător și cuptor este că piesele rețin vitamine și oligoelemente

În soare

Fructele sunt uscate în timpul verii pe vreme uscată, în lumina soarelui. Mere, pere, caise, prune vor face. Merele uscate sunt rar răsfățate și pretențioase în depozitare. Restul fructului este uscat până la o ușoară moale, astfel că fructele sunt mai mult timp stocate și păstrează mai multă aromă. Pentru a nu uda în cazul ploii, este mai bine să o faceți pe balcon sau sub acoperiș articulat.

Monitorizați întotdeauna procesul și faceți-l corect.
Timpul de procesare cu această metodă durează de la câteva zile până la patru săptămâni.

În cuptor

Alegeți temperaturile minime (până la 80 °). Principalul dezavantaj al acestei metode este utilizarea unei foi de copt. Procesul este neuniform, piesele sunt uscate doar de sus și pot arde.

Este posibil să utilizați o grilă cu celule mici în loc de tigaie. Când se procesează fructele sunt reduse.

Fructele cu fibre mari cum ar fi pere și mere sunt potrivite. Ripare fructele sănătoase sunt necesare pentru prelucrare, altfel nu se vor usca, dar vor dispărea. Nu puteți folosi fructe apoase cum ar fi pepeni și pepeni, trebuie să fie uscați la temperaturi scăzute, pe care cuptorul nu le suportă.

Pe baterie

Dezavantajul este că este posibil să se usuce fructele numai în timpul sezonului de încălzire.

O foaie de copt sau alte ustensile este necesară pentru ca piesele să fie desprinse și încălzite bine. În fiecare zi trebuie să întoarceți produsele.

Utilizați mere sau alte fructe cu un conținut scăzut de lichide.

Merele sărace se potrivesc mai bine decât dulce. În formă uscată, ele sunt mai delicioase. Alte perele solide coapte, de diferite soiuri.

Fructe cu un conținut ridicat de lichid este mai bine să nu se usuce, de pe baterie poate începe procesul de putrezire.

În cuptorul cu convecție

Timpul de uscare este de 1-3 ori mai rapid decât în ​​cuptor, deoarece aerul circulă rapid

Fructele sunt procesate la o temperatură de 90-120 °. Cuptorul cu convecție nu scapă de umiditate, așa că lasă capacul să se răcească. Capacitatea produselor este mai mică decât în ​​cuptor. Dar temperatura este mult mai mare. Din acest motiv, fructele se vor lipi sau se vor usca doar in afara. Conținutul de vitamine și nutrienți este redus.

Uscarea este potrivită pentru mere, pere, caise și prune, fructele nu ar trebui să fie suprarezervate. Datorită temperaturii ridicate, ele pot să se usuce rapid și uniform. Nu este potrivit pentru recoltare curmală, kiwi, portocaliu. Nu au timp să se usuce înăuntru. De asemenea, nu puteți folosi banane, din cauza conținutului ridicat de amidon, ele sunt uscate numai în exterior.

În cuptorul cu microunde

Fructele uscate și fructele de pădure trebuie să fie ușor. Fructele sunt procesate în 1-5 minute. Verificați în mod regulat disponibilitatea fructelor. Este mai bine să alegeți puterea medie pentru a le usca. Cu un risc crescut de ardere a fructelor.

În merele calde cu microunde, perele solide.

Este mai bine să nu procesați portocalele, pepeni, kiwi și alte fructe suculente, deoarece nu au timp să se usuce în interior și există riscul de ardere în afară.

Astfel de fructe uscate nu sunt potrivite pentru depozitarea la domiciliu.

Metoda de uscare cu microunde - cea mai rapidă

În aer liber

În timpul procesării, vremea eșuează. Cultură este uscat la umbra, sub un acoperiș articulat pe tăvi, tăvi sau rafturi. Dacă vremea este udă sau plouă, produsele vor putrezi.

Merele, perele grele, strugurii, cireșele și prunele sunt mai potrivite, deoarece reduc riscul de putrezire. Avantajul este ca aceste produse sa pastreze nutrientii pierduti in timpul tratamentului termic. Alegerea uneia dintre metodele prezentate de uscarea fructelor vă va oferi beneficii și vitamine pe tot parcursul anului.

Vizionați videoclipul: Caise Uscate Pentru Iarna (Noiembrie 2019).

Загрузка...