Despre fermă

De ce puneți pește sub roșii la plantare

Pin
Send
Share
Send
Send


Un pește într-o grădină cu roșii nu este deloc o invenție sau o glumă de grădinari. Printre numeroasele trucuri întreprinse de proprietarii de parcele personale pentru a obține o cultură grandioasă, există una. Să încercăm să ne dăm seama dacă merită stocarea peștelui în momentul plantării răsadurilor de roșii pe patul de grădină și, dacă merită să faci, cum să o faci cu cea mai mare probabilitate de câștig.

De ce puneți pește în gaură când plantați roșiile?

Există o opinie că și indienii americani au pus pește sub aterizările lor. Se pare că reflectă chiar și arta rockului. Nu ne angajăm să spunem cu exactitate, dar permitem și această opțiune. În prezent, când produsele din pește nu sunt ieftine, în țara noastră o fac în locuri în care acestea sunt disponibile în cantități suficiente: în Primorye și în Orientul Îndepărtat se utilizează deșeuri de pește chiar și pentru cultivarea cartofilor, această metodă de cultivare a tomatelor este de asemenea comună în regiunea Astrahan . Folosește cele mai ieftine specii.

Încurajați-l pe tomate când se transplantează

De ce pune peștele la plantarea unei tomate? Este clar că peștele, cu compoziția sa organică, va adăuga în mod clar câteva ingrediente utile pentru descompunerea sa în sol. Care dintre ele? Aceasta este ceea ce ar trebui decis în detaliu.

Plantele pentru creștere și dezvoltare trebuie să obțină un număr suficient de macro și micronutrienți diferiți.

Printre macro (= multe) sunt necesare mai ales:

  • azot - necesar pentru procesul de fotosinteză. Principalele surse sunt gunoi de grajd, humus, uree, etc. În cazul în care planta o depășește, se "grăsgește", adică Planta are o masă verde mare, iar cultura este minimă.
  • potasiu - ajută la maturarea fructelor. Sursa principală este îngrășămintele de potasiu și cenușă de lemn.
  • fosfor - promovează plantele cu flori și fructele. Sursa principală sunt superfosfații și făina de oase.

Se știe că roșiile sunt deosebit de solicitante pentru conținutul de fosfor din sol. În stadiul inițial, fosforul stimulează dezvoltarea sistemului radicular al plantelor, accelerează ulterior formarea periilor de flori și, în stadiul de maturare a culturii, îmbunătățește gustul roșiilor.

Doar pentru a oferi roșiilor o cantitate suficientă de fosfor într-o formă accesibilă, peștii se adaugă sub rădăcinile răsadurilor. Același rezultat poate fi obținut folosind superfosfatul. Dar dacă există o astfel de tradiție, vom decide cum să o facem cel mai corect.

Top dressing de roșii cu pește atunci când se plantează răsaduri

La momentul plantării, răsadurile de tomate folosesc adesea pești mici ca aditivi pentru pești: capelin, șprot și șprot. Cunoscătorii agriculturii ecologice susțin că este mai bine să folosiți capete recoltate și congelate anterior ca hrană pentru tomate.

Structura peștelui în puțuri pentru hrănirea roșiilor

La momentul plantării răsadurilor trebuie să pregătim puțurile cu suficientă adâncime (nu mai puțin de 60 cm adâncime), să le punem în fiecare cap, să le stropim cu sol și apoi să planteze răsadurile. Dacă puțurile sunt mai puțin adânci, există un pericol de miros care poate atrage animale de companie. Atrași de mirosul de pește, pisicile și câinii sunt capabili să sfărâmă aterizările și să distrugă plantele plantate.

Se recomandă, de asemenea, adăugarea unei coajă de ouă la fântână ca sursă suplimentară de calciu. Prin toamna, nimic nu se va gasi la locul acestor aditivi - sistemul de radacina de tomate va procesa totul in macronutrienti utile.

Pește roșii pe tot parcursul sezonului

Dacă în momentul plantării răsadului nu era la îndemână, atunci acest lucru se poate face mai târziu, deoarece a săpat destul de adânc în apropierea bucșei. În plus, se recomandă ca această metodă de hrănire să fie efectuată pe parcursul întregului sezon de creștere.. Acest lucru este deosebit de ușor de făcut dacă cineva din familie îi place să pescuiască. Reziduurile de pește pot fi trecute printr-un măcinător de carne, diluat cu apă și un astfel de îngrășământ lichid, fără a aștepta să miroasă ca un neplăcut, se toarnă pământul între arbuști de tomate (nu la rădăcină!)

Există, de asemenea, o opinie că peștii (chiar și cântăriile simple pot fi folosite) sunt îngropați în sol pentru a speria urșii, care distrug plantele tinere, hrănindu-se pe rădăcinile lor, dar nu tolerează mirosul de pești putreziți. Insectul ocolește astfel de locuri și contribuie la salvarea plantelor.

Alte moduri de a alimenta plante legumicole cu îngrășământ bazat pe deșeuri de pește

În loc de pește în sine, puteți folosi făină de pește și alte forme de hrană pe bază de deșeuri.

Făină de pește

Cartea lui Maxim Zhmakin, "Totul despre îngrășăminte", oferă mai multe opțiuni pentru hrana pentru tomate pe bază de deșeuri de pește:

  • Făină de oase - produse într-un mod industrial. Stimulează formarea rapidă a rădăcinilor în timpul transplantului. Este important să se amestece bine cu solul în gaură atunci când se plantează răsaduri, deoarece fosforul nu se dizolvă și nu se mișcă în sol. Rata de aplicare - 1-2 sec. lingura (sau 40 g) / bucata.
  • Făină de pește - a făcut același lucru cu făina din oasele de pește. În plus, se utilizează deșeuri moi. Conține mai mult azot (până la 10%). Fosforul reprezintă de obicei 3%. Introdus imediat înainte de a planta un tufiș în fiecare godeu, 1-2 linguri. lingura (sau 40 g) / bucata.
  • Emulsie de pește - obținută în principal în prelucrarea peștelui din familia heringului - menheden, pe care chiar indienii americani îl foloseau ca îngrășământ. Acest tip de pește nu are valoare pentru industria alimentară și este folosit pentru hrana animalelor și pentru producția de îngrășăminte. Se recomandă administrarea de doze mici o dată pe lună pe întreaga perioadă vegetativă. Pentru a face acest lucru, o cantitate mică de emulsie este dizolvată în apă și apa de plante direct sub rădăcină. Dezavantajul este mirosul de pește care poate atrage pisicile.

Iată un studiu privind utilitatea utilizării peștelui și a produselor derivate în tehnica agricolă de cultivare a tomatelor. Nu exista aproape nicio justificare științifică pentru utilizarea obligatorie. Dar, în practică, această metodă este larg răspândită. Producătorii de legume amatori scriu adesea pe forumuri despre rezultatele pe care le bucură. Prin urmare, toți cei de aici decid pentru el însuși, multe întrebări pot fi răspuns numai prin experiență. Cel puțin în limitele propriului său sere.

Vizionați videoclipul: Cea mai bună metodă de încolțire a nucilor - Germinare naturală (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send