Despre fermă

3 moduri de a face crap uscat pentru iubitorii de sărat

Când doriți să mâncați ceva de acest fel, organismul necesită vitaminele necesare, ar trebui să fie stocate cu alimente sănătoase sau să le gătiți singuri. De exemplu, crapul uscat, în special cultivat în iazul său propriu, cu carnea delicată, bogată, chiar ușor dulce, îmbogățește corpul cu vitaminele B12, C, B1, B3, B6. Utilizarea acestuia ajută la întărirea dinților, crapul este util pentru sistemele nervoase și digestive și previne, de asemenea, formarea de celule canceroase. În același timp, peștele uscat conține numai 139 kcal la 100 g.

Specificul crapului uscat la domiciliu

Rezultatul final depinde de selecția peștelui.

Înainte de tensionare, ar trebui să examinați cu atenție captura pentru semne de stalenă. Un produs rasfatat poate avea un miros neplăcut, ascuțit, o deteriorare a cântarelor și o stralucire a abdomenului. Atunci când sărare și uscare ar trebui să respecte anumite reguli pentru a prelungi în mod corespunzător durata de valabilitate.

Uscarea diferă de uscare prin următoarele caracteristici:

  1. Prezența soarelui. Peștele uscat este lăsat când este gătit la soare și uscat într-un loc întunecos și rece.
  2. Structura peștelui. Uscarea schimbă structura și în timpul uscării se elimină numai umiditatea.
  3. Umiditate reziduală. Dacă în produsul uscat este de 12 - 20%, apoi în stare uscată - 35 - 45%.
O cantitate suficientă de vitamine și macronutrienți necesare organismului rămâne în crapul uscat.

Prima etapă de uscare este de a sare produsul. Mai întâi trebuie să spălați prinderea și să tăiați specimenul de-a lungul creastei. Apoi, intestinul, îndepărtarea capului, dacă aveți nevoie de alte feluri de mâncare, este important să nu înțepați vezica biliară, deoarece produsul se va deteriora. Luați recipientul și începe sărarea. În funcție de cantitate, adăugați sare conform rețetei (aproximativ 1,5 kg, sare pe 10 kg, crap), dacă doriți să faceți alimente mai picante, puteți adăuga o linguriță de ardei pe sare.

Apoi recipientul umplut cu pește (trebuie așezat lateral, coada unul lângă capul celui de-al doilea și turnat sare deasupra crapului) se închide și se pune sub presiune timp de 8 zile. După scoaterea și clătirea fiecărui pește sub apă curentă, toată sarea inutilă va fi spălată, deoarece crapul a fost deja înmuiat și sărat. În ultima etapă, peștele este lăsat timp de 3-4 ore pe un prosop uscat pentru sticla de apă.

Moduri de sărare și de tratare a crapuluiși

Indeparteaza crapul în trei moduri.

Cele mai populare metode de uscare a crapului sunt uscarea într-un uscător electric sau în aer liber, dacă vremea permite (precipitațiile nu trebuie să cadă pe produse). Dacă se gătește acasă, atunci este mai bine să folosiți un cuptor. Primele două opțiuni sunt bune prin faptul că permit peștelui să se îmbogățească suficient și să fie bine purtat, pentru a elimina excesul de umiditate. În aer liber, cu raze lovind crapul, se eliberează grăsime, care adaugă strălucire și adaugă aromă.

Cum să gătești pește uscat în cuptor

Se recomandă să respectați rețeta.

Pentru prepararea crapului sa folosit metoda tradițională de saltare a straturilor. Puneți produsul într-un recipient și acoperiți-l cu un obiect greu pentru o zi. După aceea, spălați peștele și uscați-l cu prosoape uscate. Faceți tăieturi subțiri pe crap, astfel încât să se dovedească a fi uscate și nu fierte sau aburite.

Așezați-o pe o foaie de copt, acoperită cu hârtie de pergament în avans, pește și puneți-o în cuptor. Pentru a lăsa peștele cu ușa deschisă și o temperatură de 40 de grade pentru aproximativ 7-8 ore, în funcție de mărimea peștilor. După gătire, crapul "ventilează" în aer liber în timpul zilei.

Timpul de gătire depinde de mărimea peștilor

Datorită temperaturii scăzute și ușii răsucite, frunzele de umezeală și peștele este uscat. Din minusurile metodei - consum mare de energie, gust insuficient saturat. Această metodă de uscare vă permite să preparați felul de mâncare preferat acasă.

În aer liber

Această metodă implică două etape: prima este sărarea, a doua este lăcomia în aer liber. Prima etapă se realizează la fel ca în alte metode, dar 4-15 zile sunt alocate pentru sărare, în funcție de greutatea peștelui.

Așezați pește de preferință departe de mâini și gheare

După uscare, peștele este strâns pe o coardă sau o frânghie subțire prin găurile de ochi și suspendat din coardă în aer liber. Datorită vântului și soarelui, frunzele de umiditate și peștele se usucă. Cel mai bun moment pentru o astfel de metodă este martie-aprilie sau sfârșitul lunii octombrie, când muștele sau insectele nu au stricat produsele - acesta este un minus al metodei. Acoperiți peștele cu tifon și lăsați timp de 14 zile.

În uscătorul electric

Procesul de uscare în uscătorul electric

Pregătiți crapul pentru uscare prin metoda de sărare, tăind-o de-a lungul creastei. Apoi porniți uscătorul electric, de exemplu, VOLTERA 1000 Lux, și puneți peștele și uscați la o temperatură de 55-60 de grade. Datorită încălzirii fluxului de aer din pește TENA. Când crapul este gata, atârnă-l în aer liber. Această metodă vă permite să preparați rapid și ușor peștele, dar ar trebui să fiți pregătiți pentru faptul că uscătorul nu este potrivit pentru alimentare și nu pentru uscarea peștilor.

După ce peștele este gătit, trebuie să îl marcați într-un loc răcoros și întunecat. Crapul este atârnat pe o frânghie, înfășurat în hârtie sau lăsat într-o cutie, cu un capac bine fixat. Produsul finit este depozitat timp de aproximativ 6 -12 luni. Se folosește în salate, sandwich-uri sau ca o farfurie separată. Carp dă un gust deosebit felului de mâncare, făcând mâncarea interesantă și neobișnuită.

Pe site-ul puteți citi, de asemenea, un articol despre uscarea tarani acasă.

Vizionați videoclipul: Ciorba de peste cu bors Reteta video (Noiembrie 2019).

Загрузка...