Despre fermă

4 moduri de a face cârnați delicios uscat

Unul dintre cele mai populare produse care este prezent la fiecare masă este cârnații. Există multe rețete pentru pregătirea sa. În cazul în care gospodinele nu sunt mulțumiți cu produsele care sunt vândute în magazin, atunci puteți încerca să faceți o delicatețelă. Se dovedește gustos, nutritiv și aromat. O mare importanță în prepararea cârnaților de casă este uscarea corespunzătoare. Acesta este un proces de lungă durată care durează de la douăzeci de zile la două luni, în funcție de rețeta aleasă. Vă oferim să învățați cum să gătiți cârnați uscați la domiciliu.

Specificitatea uscării cârnaților

De obicei, cârnații de casă sunt destul de mulți: 400 până la 500 de grame de cârnați provin din 1 kg de carne - este mai mult decât un stick standard de cârnați

Pe o scară de producție, uscarea are loc în dulapuri speciale, unde se stabilesc condițiile de temperatură și umiditatea. La domiciliu, astfel de condiții sunt absente, astfel încât scopul proprietarilor să le aducă mai aproape de cerințele necesare, pentru a nu strica produsul. Uscarea cârnați este necesară pentru a obține uniformitate și stabilitate la depozitare. Durata procesului depinde de rețeta selectată. Există reguli generale care trebuie respectate pentru a pregăti un produs de calitate.

  1. Umplerea este obligatorie pentru a înscrie bine și a lega coaja de ambele părți.
  2. Înainte de a posta, trebuie să faceți câteva pene.
  3. Fiecare cârnați este înfășurat cu bandaje înmuiate în soluție salină.
  4. În cea de-a patra zi de uscare, trebuie să scoateți produsul puțin. Bandajele sunt îndepărtate.
  5. Spațiul în care are loc uscarea trebuie să fie ventilat, dar fără curenți.
  6. Temperatura necesară este de 12-15 grade cu o umiditate de 75%.
Pentru a usca cârnații, puteți folosi uscătorul

Verificați gradul de pregătire prin tăierea produsului. Dacă a dobândit o culoare uniformă în jurul marginilor și în mijloc, atunci trebuie să fie îndepărtată și așezată în frigider la o temperatură de +2 pentru încă o săptămână.

Modalități de uscare acasă

În absența dulapurilor de uscare și a echipamentelor de producție, este necesar să se utilizeze agregatele existente sau să se aducă cârnații în aer liber. Dacă normele nu sunt respectate, stratul superior se transformă într-o crustă, în interior se formează goluri, contribuind la descompunerea carnii tocate. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se respecte temperatura, umiditatea și debitul de aer.

Cum se usucă în cuptor pentru depozitarea pe termen lung

Când se usucă în cuptor, este necesar un senzor termic pentru a controla temperatura în mijlocul pâinii.

O modalitate rapidă de a găti cârnații de casă în cuptor economisește timp și produce un produs de calitate. Înainte de începerea procesului, pâinile finite se află în frigider timp de 10 până la 12 ore și apoi 3 ore la temperatura camerei. După acest timp, se desfășoară pe o latură, astfel încât piesele să nu atingă. Într-o singură pâine este necesar să lipiți un senzor termic pentru a vedea în mod constant temperatura din interior.

În trei ore, temperatura cuptorului se ridică la 75-80 de grade. Scoate delicatețea este necesară atunci când senzorul de temperatură va afișa 69-70 de grade înăuntru. Pâinile se răcesc cu ajutorul unui duș rece și se șterg umezeala. Apoi sunt suspendate timp de 10 ore într-o cameră răcoroasă. O altă săptămână se usucă la o temperatură de 15-20 de grade. Când produsul este gătit, acesta trebuie pus în frigider.

Ce tehnologie este mai bine să rămânem la uscare în aer liber

Temperatura optimă pentru uscare nu este mai mare de 16 grade

Un număr mare de cârnați, este recomandabil să se usuce în aer liber. Condiție preliminară: nu există pescări și ventilație bună. Procesul de uscare durează de la 20 de zile la 2 luni, în funcție de ce tehnologie trebuie pregătită.

1. Cârnații sunt atârnați la o distanță scurtă una de cealaltă. Fiecare produs este perforat în mai multe locuri și înfășurat cu bandaje tratate cu soluție salină.

2. Temperatura în cameră ar trebui să fie de 13-15 grade la o umiditate de 75%.

3. După trei zile, îndepărtați bandajele și rotiți cârnații pentru a îndepărta aerul din centru și scoateți crusta.

4. Pentru 16-18 zile, pâinile se usucă la o temperatură uniformă.

5. După 20-22 de zile, cârnații se mută la frigider pentru încă o săptămână pentru a se coace.

Un astfel de produs este bine păstrat la o temperatură de +2 grade. În frigider durează câteva luni. Dacă rețeta necesită un timp de uscare mai lung, atunci temperatura în cameră scade la 6-12 grade.

Cum să gătești cârnați uscați într-un uscător electric

Procesul de uscare a cârnaților în uscătorul electric este cel mai rapid

Uscătorul modern electric VOLTERA 1000 Lux vă permite să uscați rapid cârnații gustați. După ce carcasa este umplută cu carne tocată, pâinile trebuie să stea în frigider timp de două zile, după care este necesar să se procedeze la procesul de uscare.

Pentru a face cârnații mai repede, ar trebui să fie ușor adăugat, și apoi plasat într-un uscător. În modul mediu, pâinile sunt uscate timp de 3-4 ore pe fiecare parte. Dacă adăugați temperatura și setați o putere mare, atunci sunt suficiente 2-3 ore. În timpul uscării, este permisă trecerea de la modul cel mai puternic la media. După o perioadă de timp specificată, cârnații sunt îndepărtați din tigaie și introduși în frigider pentru o zi. Puteți mânca imediat sau puteți aștepta o altă zi pentru a fi siguri de pregătirea completă.

A face cârnați uscați la domiciliu este ușor, dar mai degrabă deranjant.

De asemenea, nu uitați să vă familiarizați cu metodele originale de uscare a legumelor: cartofi, morcovi, piper și sparanghel. Uscătorul reușește, de asemenea, perfect să pregătească ciuperci uscate, chanterelles, vinete și dovlecei.

Cum să gătești cârnați uscați

În loc de sare obișnuită, vom folosi sare de nitrit pentru prepararea cârnaților uscați de casă, care ucid agenți patogeni care pot duce la botulism.

Cârnații nu sunt atârnați în soare, ele ajung la pregătire doar în condiții bine ventilate. Pâinile se tem de curenți și de fluxul de aer intens, astfel încât pot fi plasați într-o cutie, creând un obstacol artificial pentru vânt. Pentru ca uscarea să aibă loc în mod uniform, este necesar să se creeze un regim optim de temperatură de 12-15 grade și umiditate, nu mai mare de 75%, și să fie uscat până când este gata. În astfel de condiții, cârnații uscați se matură în 22-25 de zile. Apoi, acesta trebuie păstrat la frigider la o temperatură de +2 grade.

Va fi interesant să înveți cum să gătești chipsuri din legume la domiciliu și usturoi parfumat. Îți îmbunătățește temele și îmbogățește meniul zilnic.