Despre fermă

Cum se usucă merele la domiciliu (5 moduri)

Uscarea merelor este considerată una dintre cele mai ușoare căi de a recolta fructe sănătoase pentru iarnă. În această formă, își păstrează complet toate oligoelementele valoroase și vitaminele de-a lungul anilor. Uscarea la domiciliu se poate face atât în ​​condiții naturale, cât și cu ajutorul unor dispozitive speciale. Fructele recoltate pot fi adăugate la diferite feluri de mâncare care sunt permise să fie consumate în timpul mesei, în timp ce se ocupă cu obezitatea sau cu o alimentație adecvată.

Cum se usucă merele la domiciliu

Pentru uscare, este mai bine să alegeți soiuri dulci și acri cu carne suficient de densă, pe care să nu existe putregai și pete întunecate. În prealabil, fructele trebuie să fie bine spălate în apă și tăiate în cercuri sau felii mici.

Trebuie să ne amintim că atunci când interacționează cu oxigenul, pulpa fructului se oxidează rapid și se întunecă. Această reacție se datorează faptului că merele conțin prea mult fier.

Pentru a evita întunecarea fructului, se recomandă imediat timp de câteva minute să se pună în apă cu adăugarea unei mici cantități de sare. În același scop, puteți utiliza apă rece, acidificată cu acid citric sau acid acetic.

Unele gospodine înainte de uscare sunt angajate în blanching fructe, cu toate acestea, puteți face fără ea. În astfel de fructe, este posibil să se păstreze mai multe microelemente benefice și vitamine.

Citiți și cum să eliminați rapid miezul în mere și ce unelte sunt folosite pentru a tăia merele în felii.

Pre-merele sunt tăiate în felii mici

În cuptor

Pentru a pregăti fructele pentru iarnă în cuptor, trebuie să-l preîncălziți la 50 de grade. Fructele preparate trebuie așezate pe o foaie de copt acoperită cu hârtie de copt.

În timpul procesului, cuptorul trebuie să rămână ușor fixat. După o oră, temperatura trebuie mărită cu 20 de grade, iar felii trebuie să fie uscate pentru mai multe ore. În final, este necesar să încălziți cuptorul la 80 de grade, să închideți ușa și după o jumătate de oră scoateți fructul.

Întregul proces de recoltare a merelor în cuptor este de aproximativ 7 ore. Este necesar să se controleze că fructele nu sunt arse și nu devin maro închis.

În uscător

Multe gospodine, și mai ales cei care au o cabană, preferă recoltarea merelor într-un uscător electric VOLTERA 1000 Lux. Această metodă de uscare a fructelor necesită următoarele manipulări:

 • trebuie să tăiați fructele în felii de 5-7 mm grosime și să le puneți pe paleți;
 • paletele trebuie așezate într-un uscător electric și plasate unul peste celălalt;
 • temperatura trebuie să aleagă 55-60 de grade;
 • durata recoltării fructelor este de 6-8 ore.
Uscătorul electric vă va ajuta să pregătiți rapid merele pentru iarnă

Este necesar să vă asigurați că fructele uscate nu emite umezeală atunci când sunt presate.

Uscarea la soare

Dezavantajul acestei metode de recoltare a merelor este că durează mult timp. Pentru un astfel de proces este necesar să se creeze anumite condiții:

 • vremea insorita insorita;
 • temperatura ridicată a aerului astfel încât fructele să aibă timp să se înmulțească;
 • vremea insorita in vant moderat;
 • suficientă suprafață pe care puteți plasa un număr mare de fructe.

Se recomandă să se ia soiuri de vară pentru a fi uscate la soare, deoarece recoltarea soiurilor de toamnă și de iarnă în acest mod nu permite condițiile climatice.

Înainte ca fructele să fie spălate temeinic, tăiate și așezate pe o suprafață curată. În plus, fructul poate fi pus pe un fir puternic, astfel încât distanța dintre ele să fie menținută.

Tăvițele cu mere sau mănunchiuri trebuie să fie așezate la soare și să le curățați în cameră noaptea. Partea superioară a fructului trebuie acoperită cu orice cârpă din bumbac transparentă sau tifon.

Uscarea la umbra

Merele pot fi uscate la umbra, dar va dura mult mai mult. În ciuda acestui fapt, o astfel de uscare este considerată mult mai utilă decât recoltarea fructelor în soare.

Fructele preparate ar trebui să fie întinse pe o foaie de copt și să le pui într-un loc umbrit care este bine ventilat. Este important, în timpul zilei, cel puțin o dată să întoarceți fructele și să le aduceți noaptea în casă.

La umbra, merele se vor usca mai mult decat in soare, dar vor pastra mai multe vitamine.

Uscarea în cuptorul cu convecție

Pentru uscarea acasă a merelor, puteți utiliza un dispozitiv, cum ar fi aerogrill. Cu aceasta, puteți recolta fructe cu ghimbir, scorțișoară și vanilie, care va fi o umplutură delicioasă pentru plăcinte în timpul iernii.

Pentru a usca merele in cuptorul cu convectie este necesar:

 • spală fructele, scapă de miez și le taie în felii de 5-8 mm grosime;
 • fierbeți apă, topiți 2 linguri de sare în el și înmuiați cercurile în soluție;
 • după câteva secunde, scurgeți apa și lăsați fructul să se scurgă într-un șuviu;
 • puneți fructele uscate într-un singur strat pe grătar și porniți dispozitivul;
 • mai bine să se usuce la o temperatură de 100 de grade;
Poti sa faci un desert dulce cu ajutorul cuptorului cu convectie.

Pregătiți mere în acest fel poate fi în 50-60 de minute. În cazul în care s-au dovedit a fi lipkovat, se recomandă menținerea acestora în aerogrill timp de 20-30 minute.

Fructele uscate se recomandă să fie depozitate în saci de țesături sau cutii de carton. Periodic, ar trebui să verificați starea fructelor uscate, să le agitați și să le aerisiți. Stocurile de fructe uscate vor încânta întreaga familie în orice moment al anului cu carlotte, compot gustos și alte feluri de mâncare. Menținerea unui astfel de produs este permisă pentru mai mulți ani și tot acest timp își păstrează proprietățile utile.