Despre fermă

Caracteristicile utilizării gunoiului de iepure ca îngrășământ

Aceste animale de companie sunt considerate utile și foarte productive. Animalele sunt cultivate nu numai pentru carne și piei. De asemenea, produc îngrășăminte folosite în grădinile de legume ca o compoziție de îngrășăminte. Păstorul de iepure este considerat de mulți ca fiind cea mai utilă specie grădinarii îl numesc în glumă aur de iepure. Utilizarea acestui tip de gunoi este larg răspândită pretutindeni, pe baza căreia îngrășămintele sunt produse în volume industriale.

Compoziția îngrășământului pentru îngrășămintele de iepure

Gunoiul conține o cantitate mare de substanțe organice și oligoelemente care sunt bine absorbite.

Iepurele mănâncă iarbă și o transformă într-un îngrășământ util pentru plante.

Un kilogram de gunoi reprezintă:

  1. azot - 6 grame;
  2. oxizi:
  • calciu - 4 grame;
  • magneziu - 7 grame;
  • potasiu - 6 grame.

Și dacă o componentă predomină în gunoi de grajd produs de alte animale, la iepuri aceste substanțe sunt păstrate aproape la același nivel.

Prezența acestor elemente, la care este necesar să se adauge acidul fosforic și alți compuși, gunoi de grajd poate fi un substitut pentru trei pachete de trei kilograme de compoziție de îngrășăminte minerale - sulfat de amoniu, sare de potasiu, superfosfat.

Aurul de iepure ca îngrășământ este util în măsura în care înmoaie, dezlipeste, încălzește și saturează compoziția solului. Uneori se utilizează fără compostare prealabilă deoarece nu există semințe de plante capabile să germineze în substrat.

Chiar și lutul, care este considerat cel mai dificil, va deveni mai ușor și mai friabil când se va folosi gunoi de iepure în trei ani.

Aplicare practică

Fecalele iepurilor ca compoziție de îngrășăminte sunt folosite în volume mari în aproape toate regiunile țării. Este minunat pentru sere, utilizate pentru reproducerea florilor și ciuperci, plante furajere, castraveți și roșii.

Proaspatul

Gunoiul de iepure proaspăt

Aplicați această crăpături rareori. După recoltare în toamnă, balega proaspătă de iepure este împrăștiată pe paturi, alimentând solul sărăcit cu substanțe nutritive. În timpul iernii, fecalele îngheață și se descompun, pierzând produse de dezintegrare în acest moment. Odată cu debutul primăverii, apele dezghețate și ploile se dizolvă și profund saturează solul cu componente utile. Dacă acoperiți solul cu așternut, fanul va juca rolul de mulci, va descompune și va "satura" solul chiar mai mult.

Nu se recomandă utilizarea gunoiului proaspăt în răsaduri. Produsele de amoniu și metan - produse de dezintegrare - vor arde germenii tineri.

compost

Compost pentru îngrășăminte de iepure

Dacă vă puneți cu debutul primăverii, iar apoi iarba de iepure de iarnă pot fi folosite ca îngrășământ. Compostul ar trebui să fie împrăștiat pe suprafața patului., sapa, care va permite ca pământul să fie umplut cu componente utile.

Compostul poate fi diluat cu apă și alimentat cu o astfel de compoziție de fructe și pomi fructiferi și culturi de rădăcini. Este folosit ca mulci, care ajută la menținerea solului umed și suprimă buruienile. Compostul poate fi folosit pentru a acoperi paturile cu usturoi plantat înainte de iarnă, protejându-l de îngheț;

În formă uscată

Fețele de iepuri sunt considerate singurele specii ecologice utilizate în stare uscată.

Bilele de gunoi trebuie să fie arse sau uscate. la soare, litiu în pudră, se amestecă cu solul, consumând o lingură pe trei kilograme de sol.

Găină de iepure în stare uscată

Din această pulbere este posibil să se pregătească un pansament lichid pentru flori de interior și grădină;

humus

Humus de iepure de iepure

Aceasta este o grămadă de gunoi de grajd descompusă, caracterizată printr-o consistență loose și omogenă, similar cu solul negru fertil. Calitatea de humus devine după ce este procesată de râme. Ar trebui să fie doar împrăștiate pe site-ul și sapa paturile.

Cum să faci și să utilizezi îngrășăminte singur?

Fiecare iepure de reproducere știe cum să echipeze cuștile. Dar amintiți-vă scurt structura lor va fi utilă.

Pentru a preveni acumularea de excremente în interior, podelele sunt prevăzute cu orificii sau găuri, astfel încât excrementele de iepure pot cădea liber. Experții recomandă în acest scop utilizarea grilajelor metalice cu celule mici, așezarea tăvilor sub ele pentru acumularea de așternut.

Sub formă lichidă, gunoi de grajd de la iepuri va furniza rapid substanțe benefice în sol.

După colectarea gunoiului de iepuri, acesta ar trebui să fie amestecat cu vaca, oaia sau calul. Pentru a face compostarea mai rapidă și mai friabilă, ar trebui să folosiți deșeurile alimentare de origine organică. Dar va trebui să arunce periodic întreaga grămadă de lopată. Cu privire la pregătirea compostului va declara masa în sine, care ar trebui să devină fărâmițată și omogenă.

Îngrășămintele încorporate sunt utilizate:

  • în toamna anului adăugând-o la arat. În primăvară, terenul va fi deja saturat cu toate componentele necesare și pregătit pentru plantarea culturilor;
  • în mod direct amestecate în gaura de aterizare;
  • amestecat cu paiefolosit ca mulci;
  • aplica ca momeală;
  • este folosit ca o compoziție de îngrășăminte. Amestecând-o într-un raport 1 la 1 cu cenușă de lemn, gunoi de grajd trebuie să fie insistat să fermenteze. Apoi, acest pansament este diluat cu apă la o rată de 1 până la 10.

Pentru a pregăti momeala, trebuie să luați un an și jumătate - două kilograme de așternut proaspăt, umpleți-l cu o găleată de apă. Amestecul trebuie infuzat până se dizolvă complet. acest prikormku contribuie la puțurile de aterizare în cantitate de 2 litri pe metru pătrat. Această metodă de îngrășământ este permisă să se aplice o dată sau de două ori pe an.

Organizând depozitarea gunoiului de grajd, ar trebui să îl protejați de uscare. Și dacă se întâmplă acest lucru, așternutul uscat nu trebuie să fie aruncat. De asemenea, conține aproximativ cincizeci la sută din substanțele nutritive, astfel încât boabele de iepure pot beneficia. Din aceasta se prepară momeală lichidă, care este foarte eficientă.

Experiența crescătorilor de animale și a grădinarilor dovedește acest lucru iepuri de iepure poate fi o opțiune bună pentru nutriție și activarea componentelor utile pentru fiecare plantăcare va afecta perfect randamentul așteptat. Compoziția acestei gunoi de grajd nu este inferioară în vacă de calitate sau în organele de cai. Consistența sa este mai uscată și mai densă, ceea ce face transportul mult mai ușor.