Despre fermă

Ce este phytophthora și cum să facem acest lucru

Sarcina principală a oricărui grădinar este considerată a crește și recolta o recoltă bună. Și indiferent cât de greu încercați, pot apărea multe obstacole sub forma diferitelor boli ale plantelor cultivate. Phytophthora și maimuța târzie nu reprezintă o excepție.

Ce este phytophthora?

Tulburarea târzie este o boală a plantei declanșată de ciuperca fitortor. În mod literal, "phytophthora" este tradus ca "distrugând plantele". Din însăși numele devine clar că ciuperca distruge complet organismul plantelor în care se prăbușește. Deși cel mai adesea tâlhăria târzie este supusă hameiului, dar nu este de așteptat nici o milă de căpșuni, castorbush și hrișcă. În grădină, cartofii și roșiile sunt cele mai rele.

Tuberculos tuberculos tuberculos bolnav

Unde poate apărea o boală?

Phytophthora afectează toate părțile plantei, fără excepție. Acest lucru frunze și tulpina, și chiar fructe în sine. Ciuperca este deosebit de activă cu creșterea umidității aerului, a rocii abundente, a cefelor frecvente, a schimbărilor semnificative de temperatură, atunci când căldura este insuportabilă în timpul zilei și se răcește în timpul nopții. O atenție deosebită este acordată plantării prea densă a culturilor solanaceoase pe un teren.

Practica arată că plantele sunt cel mai adesea afectate de această boală la sfârșitul lunii iulie sau la începutul lunii august.

Majoritatea grădinarilor sunt de acord că este necesar să se răstoarne un arbust infectat și să se ardă. Numai atunci putem să ne așteptăm ca această întârziere târzie să nu se mai extindă.

Phytophthora poate apărea atât în ​​sol deschis, cât și în condiții de seră.

Cum să cultivăm pământul din boală în primăvară?

Există multe modalități de combatere a defectelor târzii în primăvară. Prima este selecția soiurilor, care este selecția atentă a plantelor cultivate pe teren. Se recomandă să se acorde prioritate soiurilor de maturare precoce, care în cele din urmă se coacă și cultura este recoltată înainte de apariția focarului. Deși este posibil să se planteze numai acele plante care sunt deosebit de rezistente la phytophthora.

Pacienții cu roșii târzii în grădină

În primăvara anului, puteți utiliza și substanțe chimice specializate și metode tradiționale de salvare de la defăimarea târzie. Dar aceste aspecte merită o atenție specială și le vom examina mai detaliat mai târziu în articol.

Utilizarea substanțelor chimice

Se recomandă folosirea preparatelor chimice până când phytophtora a dobândit o activitate completă. În acest caz, se recomandă pulverizarea foliară a culturilor solanacee cu substanțe chimice specializate. Ele pot fi achiziționate la orice magazin din sectorul agricol, unde distribuie otrăvuri și substanțe chimice.

Rețineți că acești agenți sunt foarte agresivi. Acestea trebuie folosite foarte atent, cu toate măsurile de siguranță pentru a proteja grădinarul de influența periculoasă a produselor chimice. Toate recomandările trebuie indicate pe ambalajul substanțelor chimice. Cel mai adesea sunt mănuși de cauciuc pentru a proteja pielea mâinilor, ochelari de protecție - pentru a proteja ochii, în cazuri extreme, un aparat respirator pentru a proteja organele respiratorii.

Se recomandă tratarea plantelor prin pulverizare numai în condiții meteo uscate și calme. În plus, aceste zone nu ar trebui să atingă timp de o săptămână. După o săptămână de două săptămâni, trebuie să repetați pulverizarea pentru combaterea stricăciunii. Dar acest lucru ar trebui să se întâmple nu mai puțin de 20 de zile de recoltare. Totuși, acestea sunt substanțe chimice toxice și pot dăuna corpului uman.

Lasă o mâncare bolnavă
Amintiți-vă, este mai bine să utilizați substanțele chimice numai după epuizarea sau inacțiunea altor metode. Aceasta este o măsură extremă și radicală de combatere a bolilor fungice.

Metode populare

Există multe modalități populare de a trata defectele târzii. Se recomandă utilizarea acestora mai întâi. Deoarece astfel de metode sunt considerate benigne și nu la fel de drastice ca și substanțele chimice. Luați în considerare cele mai importante din articol.

Spray de sare

Metoda este bună ca o prevenire a fitorozelor. Pentru a pregăti soluția vor fi necesare o ceașcă de sare și 10 litri de apă. Pulverizarea trebuie făcută dimineața sau seara, vremea fierbinte și însorită nu este potrivită.

Dacă ciuperca a apărut deja pe tufișurile unei plante cultivate, este necesar să eliminați frunzele infectate și numai apoi să procesați cartofii sau roșiile. O astfel de pulverizare vă va permite să creați un film subțire pe frunze care să nu permită sporii să pătrundă în interiorul plantei.

Sprayarea soluției de cenușă

Pentru a crea soluția de cenușă, este necesar să se amestece apa și cenușa într-un raport de două la unu. Cel mai adesea, ia 10 litri de apă și o jumătate de găleată de cenușă. Compoziția trebuie să fie insistată timp de trei zile, amestecând periodic totul. Apoi se adaugă 30 g săpun de uz casnic și se toarnă apă până când amestecul are un volum total de 30 de litri.

Bolnav cu un castravete ciuperci

Acest tip de tratare a cenușii se efectuează de trei ori pe sezon:

  • când răsadurile au început;
  • când a apărut prima înflorire;
  • când primele ovare au devenit vizibile.

Lactoză cu iodură pulverizată

Pentru a prepara soluția, se recomandă folosirea a 1 litru de lapte cu conținut scăzut de grăsimi și 20 de picături de iod pe o găleată de apă. Datorită proprietăților antibacteriene ale iodului, soluția va permite distrugerea ciupercii, împiedicând-o să se răspândească în continuare.

Copper piercing

De îndată ce tulpina unei plante cultivate devine puternică, se recomandă să se conducă o bucată de sârmă de cupru curățată anterior. În același timp, sfaturile sale nu trebuie să fie înfășurate în jurul tulpinii, ci pur și simplu orientate în jos, ușor îndoite.

Această metodă va îmbunătăți procesele respiratorii ale plantei, stabilizând nivelul de clorofil.

Perforația de cupru va crește în mod semnificativ rezistența plantelor la diverse boli, inclusiv la ulcerul târziu.

Tratamentul termic

Tratamentul termic al roșiilor verzi sfărâmate va reduce în mod semnificativ pierderea de roșii în timpul mâncării. Și se recomandă să se încălzească înainte de maturare la o temperatură de 60 de grade Celsius timp de aproximativ două minute. Metoda poate fi procesată și serele din policarbonat.

Boala Phytophthora aproape

Lucrări de toamnă

În principiu, plantarea și cultivarea de primăvară și de toamnă a terenurilor cu defecte târzii nu este mult diferită. Dar dacă încă tragi linia, atunci toamna totul se face cardinal. Terenul este arat, buruienile nu numai că sunt scoase, dar și arse. Toate pentru a phytophthora au dispărut pentru totdeauna. Și nu a ajuns mai departe în pământ pentru iernare. O condiție prealabilă pentru măsurile preventive este, de asemenea, considerată îngrășământul de sol din toamnă. Într-o țară bogată în oligoelemente, bolile apar mai puțin frecvent.

Lupta cu defectele târzii nu este la fel de ușoară cum pare. Și deși există multe metode și metode de acest tip de ciuperci, este necesar să se scape de ea în mai multe vizite, alternând mijloacele de phytophthoră. Deși este mai bine să faceți prevenirea culturilor solanaceoase în grădină. Acest lucru nu numai că vă va salva recolta, dar nu va dura atâta timp cât este tratată defecțiunea târzie.

Vizionați videoclipul: A apărut mana cartofului (Ianuarie 2020).

Загрузка...