Despre fermă

Cum să se ocupe cu septoria și fusarium de vârf și frunze de grâu

Această boală se găsește în orice regiune, dar este cel mai frecvent la poalele Caucazului de Nord, în teritoriile Ucrainei de Vest, în Belarus și în țările baltice. Această problemă se întâlnește și în regiunile din regiunea rusă, care nu este Pământul Negru, regiunile de vest ale Siberiei. Și dacă există ploi abundente în zilele de turnare a boabelor, pregătiți-vă să luptați împotriva acestei probleme. Această revizuire va discuta despre boala de grâu, numită septorie, cauzele apariției și metodele de tratare a acestei boli.

Cum se recunoaște septoria

Ceptoria este considerată a fi un agent patogen dureros. Acestea sunt cele mai des afectate tomate, cereale, mei, podgorii, coacăze, coacăze, plante de soia și de cânepă. mai ales boala se extinde asupra rămășițelor de vegetație prin umflarea pycnidia în zilele ploioase.

Frunze de grâu afectate de septorie

Semnele bolii sunt considerate a fi pete ruginite sau maronii, neregulate în formă. Ele sunt înconjurate de o margine de culoare galbenă. În părțile centrale ale petelor se pot observa puncte negre numite pycnidia. Este cu ei că ciuperca se multiplică.

După o anumită perioadă de timp, pata acoperă toată foaia. Odată cu dezvoltarea completă a bolii, lăstarii sunt afectați, frunzele încep să se usuce, tulpinile se ridică și devin maro. Adesea, frunzișul cade prematur.

Cauzele bolii

Se iau în considerare condiții favorabile dezvoltării ciupercii umiditate ridicată și temperatură în douăzeci până la douăzeci și cinci de grade de căldură.

Cum se poate face cu steptorioza?

Lupta împotriva bolii de grâu ar trebui să se desfășoare într-un mod cuprinzător, ținând cont de condițiile fitosanitare ale culturilor. Ei folosesc nu numai măsuri agrotehnice, ci și tratamente chimice:

 • atunci când recoltarea de butași decojiți, atunci toamna coaja - aceste metode de cultivare vor ajuta la distrugerea pe deplin a patogenului dureros, situat pe resturile de vegetație. În timpul aratului, pišknidiile sunt distruse, sporii lor mor într-o perioadă de două până la trei săptămâni;
Câmp Perepashka după recoltarea grâului
 • nu se recomandă să se semene câmpurile învecinate cu culturi, care pot fi afectate de ciuperca de septorioză;
 • este necesar menține timpul optim de plantare. Cea mai mare evoluție a bolii este observată la grâul de toamnă. În primăvară, boala este transferată din aceste câmpuri către culturile adiacente. Pentru grâul de primăvară este cel mai bine să se adere la termenele timpurii de însămânțare, astfel încât să nu se creeze condiții favorabile pentru ciuperci;
 • sămânța trebuie mărunțită la urma urmei, ele pot fi sursa bolii. Dacă boala afectează cinci la sută sau mai mult din frunziș, agenții fungicizi intră în luptă.

Detectarea fusariului pe grâu

Principala sursă a bolii este afectarea semințelor și a compoziției solului. Drogurile patogene pentru o lungă perioadă de timp pot persista în pământ și pe resturile de vegetație. Dacă planta are o imunitate suficientă, boala nu se va manifesta.

Boala se poate dezvolta în condiții climatice nefavorabile, pe plante slăbite afectate de insecte.

Ureche de grâu Fusarium

Fusarium patogen are un nivel ridicat de rezistență la condițiile meteorologice, care îl ajută să rămână viabilă pentru o lungă perioadă de timp. El arată cea mai mare activitate dacă regimul de temperatură este de douăzeci și cinci de grade Celsius, iar nivelul de umiditate atinge 90%.

Această boală poate reduce randamentele și poate degrada calitatea boabelor.

Semnele principale ale acestei boli sunt:

 • sensibilitatea kernelurilor afectate, prezența ridurilor brazde adânci, puncte pe laturi;
 • suprafata de granulatie pierde culoarea fie se transformă în roz și nu strălucește;
Semne de grâu Fusarium
 • endospermul liber, o scădere sau o pierdere completă a vitreității;
 • în canelurile de cereale și în zonele embrionare există o patină sub forma unei pagini web, albicioasă sau roz. Este posibil să se discearnă tampoanele în care se acumulează conidia;
 • germeni de germeni pierde capacitatea de a trăi Tăierea pare întunecată.
Cerealele care par a fi sănătoase în exterior pot conține microtoxine și spori fungici.

Plantele afectate de Fusarium infloresc slab, devin galbene, pierd frunze. Sistemul rădăcină se dezvoltă prost, iar vasele întunecate se disting la secțiunea tulpină.

Cauzele apariției și metodele de luptă

Acestea includ următoarele:

 • rotația culturilor soiuri de struguri;
 • culturile directe, realizate cu lucrări minime;
 • susceptibilitate plantele la boală;
 • vreme caldă procentaj ridicat de umiditate a aerului în timpul înfloririi, îmbătrânirii și recoltării;
 • neglijare măsuri de protecție.
Densitatea mare a grâului în picioare creează un microclimat adecvat dezvoltării fusarium
Productivitatea este redusă cu cincisprezece până la douăzeci la sută. Calitatea cerealelor poate fi pierdută în întregime.

Astăzi, s-au dezvoltat metode avansate pentru combaterea unei probleme similare, în care se utilizează preparate fungicide. Cu ajutorul lor, boala este distrusă, iar calitatea culturilor de cereale rămâne la același nivel.

Prevenirea bolilor în viitor

Pentru a minimiza problemele cu septoria, Nu transportați instalația în aer liber în condiții meteorologice ploioase. Este necesar să se controleze nivelul de umiditate din încăpere. Se recomandă ventilarea camerei, introducerea în sol a preparatelor care conțin azot, pentru a crea o iluminare suficientă. Culturile de însămânțare sunt tratate cu preparate speciale.

În scopuri profilactice, se recomandă utilizarea soluțiilor bazate pe Gliocladin, Trichodermină sau Roval.

Dacă plantele se îmbolnăvesc cu fusarium, atunci este necesar să scoateți și să ardeți părțile afectate, pentru a dezinfecta solul. În cazul leziunilor în masă, se recomandă modificarea suprafețelor pentru plantare, utilizați medicamente chimice. Eficacitatea lor depinde în totalitate de aplicarea la timp. Viteza și oportunitatea procesării urechilor vor avea un impact asupra performanței finale.

Bolile culturilor sunt foarte grave, pot duce la o pierdere în cantitatea și calitatea culturilor. Identificarea lor în timp util și adoptarea unor măsuri adecvate pot salva situația.