Despre fermă

Plantarea corespunzătoare și îngrijirea daikonului

Pin
Send
Share
Send
Send


Gama de culturi legumicole cultivate în zona proprie se extinde în fiecare an. Acest lucru se datorează tendinței crescânde de a umple dieta cu alimente sănătoase și nutritive, are proprietăți care au un efect pozitiv asupra sănătății. Printre noile soiuri de plante, cultivarea cărora încep să dezvolte în mod activ grădinari, nu ultimul loc este ocupat de daikon. Plantarea în țară nu este dificilă, principalul lucru este de a respecta termenii de plantare și regulile de îngrijire.

Ce este daikon de rechin japonez

Cultura perspectivei patriei este Japonia. Acolo, o varietate de ridiche este incredibil de popular datorită compoziției sale bogate de vitamine și aromei delicate, astfel încât o legume dulci este inclusă în dieta zilnică.

Daikon aparține familiei de crucifere cu un ciclu de un an. Forma de legume este similară cu ridichii și poate fi diferită. conic la serpentină. Diferențe datorate apartenenței unei legume la un anumit soi.

Greutatea unei culturi radicale depinde nu numai de factorul varietal, dar și de condițiile meteorologice, de respectarea regulilor de inginerie agricolă, prin urmare, gama de indicatori medii are o durată atât de mare - de la 500 gr. până la 3 kg. Lungimea legumelor ajunge 10-60 cm cu diametru 4-8 cm.

În funcție de varietate, fructele daikon pot fi de diferite forme și greutăți.
În procesul de maturare, fructul poate fi complet scufundat în sol sau să iasă aproape jumătate din lungimea de pe suprafața acestuia.

Caracteristici ale daikon:

 • rezistența la frig (lăstarii tolerează înghețurile la minus 4 grade, plantele adulte - la minus 6 grade);
 • buna vegetație necesită un iluminat bun și o zi lungă;
 • nemulțumirea față de tipul de sol;
 • maturitate precoce (50-70 zile).

Caracteristici ale diferitelor soiuri

Cei gradinari care urmează să planteze daikon pe complotul lor pentru prima dată sunt sfătuiți să opteze pentru următoarele soiuri populare.

Sasha

Daikon Sasha se referă la la începutul anului varietăți cu un sezon de creștere 35-45 de zile. Forma rădăcină este albă rotundă, greutatea este de 200-400 de grame. cu un diametru de 10-11 cm. Atunci când crește o plantă, jumătate din fructe se ridică pe suprafața solului, ceea ce facilitează recoltarea.

Gustul și calitatea nutrițională a daikon-ului îi permit să fie inclus în dieta alimentelor pentru copii și alimente pentru copii.

Daikon Sasha

Dubinushka

Dubinushka - cultură mijlocul termenul de îmbătrânire cu vegetație 43-54 de zile. Fructele cilindrice alungite, de până la 50 cm lungime, arată ca un club, din care a venit denumirea soiului. Greutatea medie a unei legume este 500-2000 gr., carnea este un gust dulce și delicat diferit, fără amărăciune, structură densă.

Recolta pastreaza perfect compozitia vitaminica valoroasa in timpul depozitarii pe termen lung.

Dubinushka

Balaurul

Rădăcinile Daikon se cristalizează 60-70 de ziledupă apariția răsadurilor. Forma de legume este cilindrică cu vârf conic, greutate - 900 gr. cu un diametru de 6-8 cm. Gustul fructului este foarte blând, răcoritor, cu un indiciu de dulceață, claritatea nu se simte în el. Structura pulpei este densă.

Dragonul este potrivit pentru depozitarea pe termen lung, chiar și în timpul iernii, ridichea este umplute cu vitamine și minerale valoroase pentru organism. Acest lucru permite utilizarea de daikon pentru hrana dietetica, precum si sport si copii.

Balaurul

Elefantul Fang

Sezonul intermediar Soiul Daikon cu vegetație 80-84 zile. Fructele cilindrice protestează când sunt crescute peste suprafața solului cu 2/3 din lungimea lor, ceea ce facilitează procesul de recoltare. Lungimea legumelor - 18-25 cm, greutate - 500-600 gr. cu un diametru de 7-8 cm.

Caracteristica soiului: tolerează ușor vara uscată, randament stabil ridicat.

Elefantul Fang

Este posibil să crească daikon în grădină

Cultivarea daikon a fost mult timp stăpânită de grădinari din diferite regiuni ale Rusiei. În sudul țării și în mijlocul benzii, însămânțarea se face la începutul primăverii și, uneori, în toamnă. Cu această plantare puteți obține o recoltă deja în iunie sau la începutul lunii iulie.

Rechinii sunt mai frecvent crescuți în Siberia și Urali. în serepentru a preveni înghețarea lăstarilor tineri. În plus, condițiile climatice din aceste regiuni sunt departe de a fi ideale. Ploile torențiale, care erodează paturile împreună cu culturile, creează multe probleme, ca într-adevăr un vânt puternic. Pentru a reduce riscurile pierderii culturilor, grădinarii au devenit un loc bun pentru cultivarea legumelor sub acoperire.

Potrivit caracteristicilor, daikon aparține plantelor rezistente la frig, dar acest lucru nu înseamnă că planta se va dezvolta la temperaturi scăzute. Pentru indicatorii de sezon normal de creștere nu trebuie să scadă sub 10 grade. Cu o lungă ședere în cultură rece încetinește creșterea și rădăcină prost, ceea ce reduce semnificativ randamentul.

Atunci când aterizați pe teren deschis în regiunile cu un climat aspru, se recomandă să se ia în considerare următorii factori:

 • varietăți de daikon (trebuie să utilizați soiurile de ridiche de la începutul și mijlocul sezonului, astfel încât să aibă timp să se maturizeze);
 • respectarea termenelor limită pentru însămânțarea semințelor în pământ;
 • crearea filmului după aterizare.

Termeni pentru aterizare

Daikon Semințe

Daikon poate fi plantat semințe și răsaduri. Varianta este aleasă ținând seama de caracteristicile soiului: fructele unei forme alungite și scurte, alungite, sunt mai potrivite pentru metoda răsadurilor și cele alungite - semințe, deoarece există riscul deteriorării sistemului de rădăcină în timpul transplantului.

În teren deschis, semințele pot fi plantate în perioada respectivă De la 20 aprilie până la 10 mai. La plantarea răsadurilor se plantează însămânțarea din 15 martie până în 10 aprilie. Răsadurile sunt plantate în sol deschis în aproximativ o lună când se formează 2 perechi de frunze adevărate.

Daikon era predispus să elibereze săgețile. Acest lucru este facilitat de vreme caldă și însorită.

Grădinarii experimentați vin cu diferite trucuri pentru a proteja recolta de pete, deoarece în acest caz nu este pusă în discuție dezvoltarea culturilor de rădăcini. Unii plantează semințe la începutul primăverii, alții reușesc să le semene în toamnă.

Agrotechnika însămânțarea semințelor pentru cultivarea legumelor

Pregătirea semințelor

Înainte de însămânțare semințele trebuie să fie calde într-un termos umplut cu apă de 50 de grade. Boabele dezinfectate selectate sunt imersate în acesta timp de 20 de minute, după care acestea sunt imediat plasate în apă cu gheață. După o astfel de tensiune, semințele trebuie trimise la frigider pentru o zi (pe ușă sau în compartimentul pentru legume).

Pregătirea solului

Daikon este considerat foarte convenabil pentru cultivarea legumelor, deoarece se adaptează la orice tip de sol. Cu toate acestea, grădinari cu experiență recomandă utilizarea structurii feroase în vrac. De asemenea, să acorde o atenție la mediul înconjurător, ar trebui să fie neutru sau subacid.

Daikon crește bine într-un mediu neutru sau slab acid.

Pentru a îmbogăți solul, este necesar să adăugați următoarele substanțe nutritive în el în toamnă:

 • humus sau compost - 1-2 kg / m2;
 • superfosfat - 40 g / m2;
 • sulfat de potasiu - 20 g / m2.

Dacă varul este utilizat pentru a reduce aciditatea, acesta trebuie utilizat separat de îngrășăminte cu un interval de 2 săptămâni.

Atunci când alegeți un loc pentru daikon, trebuie notat că nu merită să se înmulțească o legume după varză, ridiche, struguri și usturoi. Este mai bine să acordați prioritate site-ului pe care au fost cultivate anterior: cartofi, dovlecei, roșii, morcovi, sfecla.

Semănarea semințelor pe răsaduri

Daikon seamănă 2-3 semințe în comprimate de turbă sau în vase de turbă-humus. La utilizarea containerelor este necesar să se țină seama de adâncimea necesară - nu mai puțin de 10 cm.

Într-o structură slabă a solului fertil fertil se așază semințele la o adâncime de 1,5-2 cm. Suprafața recipientului acoperită cu sticlă sau film și plasată într-un loc cald.

După 5-7 zile după apariția lăstarilor, adăpostul este îndepărtat, iar răsadurile sunt expuse într-un loc bine luminat. După formarea primei perechi de frunze, lăstarii mai slabi sunt îndepărtați.

Ziua luminoasă pentru răsaduri nu ar trebui să fie prea lung, deoarece contribuie la creșterea verii și nu la formarea părții rădăcinii.

Daikon semințe de răsad

Cum să plantezi pe teren deschis

În plan deschis, răsadurile de daikon sunt plantate în conformitate cu următoarea schemă: 30x60 cm. Semințele sunt puse într-un puț de 2-3 bucăți, adâncimea de însămânțare nu trebuie să depășească 2 cm. Semințele de plantare sau răsadurile ar trebui să fie la pământ umedastfel încât acestea să se adapteze mai rapid și să se dezvolte.

După lucrările de plantare, este necesară irigarea prin pulverizare și măcinarea suprafeței solului cu turbă. Când temperatura scade, se recomandă acoperirea patului cu peliculă din plastic sau agrifibră.

Reguli de îngrijire

O instalație nepretențioasă are nevoie de îngrijire de bază, care include următoarele măsuri.

adăpare

În timpul întregului sezon de creștere a daikonului, solul trebuie să fie umed. Prima udare se efectuează după apariția lăstarilor. Lipsa apei provoacă eliberarea săgeților, astfel încât procedurile ar trebui efectuate în mod regulat - De 2 ori pe săptămână, și în vreme caldă zilnic.

Adăparea neregulată duce la fisurarea culturilor de rădăcini.

Slăbirea și plivirea

Slăbirea solului pentru daikon trebuie făcută săptămânal

Daikon iubește structura loose a soluluiprin urmare, ar trebui să fie distribuite săptămânal, mai ales după ploi abundente. Combinați procedeul de aerare rațional cu plivitul.

hrănire

În cazul cultivării legumelor în soluri bine cultivate, atunci nevoia de îmbrăcăminte dispare. Pentru alte cazuri, se recomandă să se facă îngrășăminte minerale cu irigare:

 • 10 litri de apă;
 • 10 litri de tulbureală;
 • 4 gr. sulfat de potasiu.

Prevenirea bolilor

Umiditatea în combinație cu temperatura ridicată provoacă dezvoltarea infecțiilor fungice. Se face o măsură preventivă dezinfectarea solului și a semințelor înainte de plantarede asemenea controlul buruienilor. Umiditatea solului este reglementată astfel încât apa să nu stagneze în straturile superioare.

La detectarea primelor semne ale unei ciuperci, merită efectuată tratamentul cu produse biologice: Binoram, Planriz. În cazul în care motivul pentru formarea de pete constă în infecția mozaic, atunci plantele trebuie să fie imediat scos din pat și ars.

Recoltare și depozitare

Timpul de recoltare depinde de soi, în special de sezonul de creștere. Soiurile de mijloc-sezon au maturat un an și jumătate - două luni după plantare.

Când se recoltează, rădăcinile sunt îndepărtate din sol folosind vârfurile

Rădăcină de legume extrase din sol cu ​​ajutorul unor vârfuri. Acest lucru ar trebui să se facă pe vreme uscată, astfel încât umezeala să nu afecteze termenul de valabilitate. Dacă solul este blocat pe legumă, trebuie să-l lași să se usuce, va dispărea. Atunci când scoateți mecanic solul, probabilitatea de a deteriora pielea delicată este ridicată.

Pentru depozitarea pe termen lung, fructele întregi sunt selectate fără semne de deteriorare. Atunci când este folosit ca depozit la subsol, se recomandă să se îngroape legume. în cutii din lemn și stropiți fiecare strat cu nisip. Stocurile ar trebui verificate periodic. În cazul în care se observă daune, daikoanele deteriorate sunt scoase din cutie.

Agrotehnologia ridichii japoneze în creștere este simplă, deci ar trebui să încercați să crească o legume incredibil de sănătos și gustoase pe site-ul dvs. Și la sfârșitul sezonului, să se laude o recoltă record în fața vecinilor sau să le trateze cu niște bunătăți dintr-o legume răcoritoare.

Pin
Send
Share
Send
Send