Despre fermă

Cum sa faci gutui uscat acasa

Quince este un fruct japonez specific, rar întâlnit brut. Se dezvoltă în regiunile sudice. Fructele sunt evaluate pentru bogata lor compoziție de vitamine, oligoelemente necesare organismului. Fructe uscate sau uscate sunt utilizate pentru a prepara medicamente de uz casnic, compoturi. De asemenea, adăugați la feluri de mâncare din carne.

Specificul gătitului la domiciliu

Fructele de toamnă diferă de mere și de pere de carne foarte densă. Rușii mănâncă rar gutui brut. Poate fi recoltat pentru utilizare ulterioară. Fructele nu pot fi uscate și uscate în timpul iernii, la fel ca merele, această metodă este potrivită dacă fructele sunt recoltate pentru pregătirea celorlalte două cursuri.

Dacă fructele se usucă ca mere și pere, fără pre-tratament, se dovedește o uscare foarte fragilă. În soare, fructele sunt rareori uscate, datorită maturării târzii.

Înainte de uscare, fructele sunt sortate și tăiate în felii subțiri. Pielea de fructe de cele mai multe soiuri este acoperit cu un fuzz lumina, deci este de obicei tăiat cu un cuțit. Pentru a obține fructele uscate potrivite, care pot fi consumate ca un desert, fructele tăiate sunt pre-fierte în sirop de zahăr sau blanșate. Felii uscate în cuptor sunt păstrate până când se răcește complet sub tifon.

Modalități de uscare adecvată a gutui, care sunt cele mai populare și de ce

Fructele au o maturare întârziată

Gutanul se maturizeaza in toamna profunda. În acest moment, ploua adesea, soarele rareori strălucește. Fructe de fructe uscate târziu în aer liber este dificil din cauza umed. Mai des uscate în cuptor, este cea mai accesibilă cale pentru majoritatea hostess.

Sectiile uscate se aseamana cu chipurile de cartofi. Fructele uscate făcute fără pre-fierbere sunt fragile și dure. Nu au gust dulce. Acest produs este potrivit doar pentru compot.

În cuptor

Pentru uscarea fructului este tăiat în straturi subțiri.

Uscarea are loc prin circularea aerului cald în interiorul cuptorului. Ușa este lăsată întredeschisă, astfel încât lichidul evaporat să iasă din spațiul gol. Procesul durează 5-6 ore. Pregătiți gutui uscat după cum urmează:

 • cuptorul este încălzit la 70 de grade;
 • fructele sunt tăiate în bucăți plate, așezate pe o foaie de copt;
 • îndepărtați gutui pentru 1, 5 - 2 ore;
 • focul se face mai puțin și continuă să se usuce fructul la pregătire totală.

Produsul final este potrivit pentru prepararea compoturilor, preparatelor din carne. De la hostess nu necesită abilități speciale în fabricarea de uscătoare.

Cum se usucă în cuptorul cu microunde

Ușa cuptorului trebuie deschisă la fiecare 15-20 de minute.

Prepararea fructelor uscate în cuptorul cu microunde este complicată de faptul că lichidul evaporat trebuie îndepărtat, întrerupând funcționarea cuptorului la fiecare 20 de minute. Procesul de uscare este după cum urmează:

 • stabiliți condițiile de temperatură de 70 de grade;
 • după 20 de minute de funcționare, cuptorul cu microunde îl oprește;
 • ușa este deschisă pentru a îndepărta aburul de la cuptorul cu microunde;
 • Procesul se repetă de mai multe ori până când produsul este complet pregătit.

Metoda are mai multe dezavantaje:

 • cuptorul cu microunde nu este în fiecare casă;
 • hostessul trebuie să fie prezent în mod constant în bucătărie pentru a controla funcționarea cuptorului cu microunde;
 • Este nevoie de mult timp pentru a procesa cantități mari de materii prime.

În uscătorul electric

Rezervoarele cu produsul finit

Acest aparat de bucatarie VOLTERA 1000 Suite este destinat prepararii fructelor uscate. Îndepărtarea lichidului în exces se produce datorită evaporării. Dispozitivul poate fi preparat uscat gata de utilizare. Procesul are loc în mai multe etape:

 • gutui tăiat în bucăți;
 • preparați un sirop (250 ml de apă, 0,5 linguriță de acid citric, 1 lingură de zahăr);
 • fructele sunt fierte timp de 5 minute în sirop, răcite;
 • în interiorul unității sunt amplasate bucăți fierbinți;
 • setați temperatura la 50 de grade și uscați până la prepararea completă.

Metoda este bună deoarece nu necesită manipulări suplimentare complexe de la hostess. Fructe uscate pot fi folosite în loc de bomboane, utilizate pentru a face prăjituri, plăcinte, fructe roșii.

Cum să uscați fructele japoneze în aerul proaspăt

Uscarea naturală a aerului în noiembrie este posibilă numai în regiunile sudice. Rețetele cu fructe tăiate sunt plasate sub acoperire într-un loc bine ventilat. Acesta poate fi un carport într-o curte privată. În vremea ploioasă, este mai bine să curățați gutuița în interiorul camerei, astfel încât să nu se umezească datorită umidității ridicate.

Se usuca pe vreme uscata, cu o buna ventilatie a taieturii

Beneficiul modului este în simplitatea sa. Cetățenii pot găsi un loc pentru o coală de copt cu gutui pe balconul acoperit. Dezavantajul este că în toamnă trebuie să mutați tăvile cu fructele tăiate cu fiecare schimbare de vreme.

Uscător natural la soare

Pentru a usca fructe la soare în toamnă poate fi pe fereastră. Fructele sunt tăiate și răspândite pe o tavă, sau direct pe pervazul ferestrei, acoperite cu pânză de ulei. În Teritoriul Krasnodar și Stavropol, unde în luna octombrie este vremea foarte caldă, o foaie de copt poate fi pusă într-o zonă însorită.

În timpul umedului, uscarea este transportată în casă

Fructele uscate plasate pe stradă trebuie monitorizate astfel încât să nu fie umezite de ploaie. Nu există alte dezavantaje pentru această metodă. Pentru a pregăti o gutui pentru utilizare ulterioară, nu sunt necesare manipulări complicate și instrumente speciale.

În cuptorul cu convecție

Cuptorul cu convecție nu este destinat preparării fructelor uscate. Prin urmare, pentru a asigura evaporația excesului de lichid din aparatul de bucătărie, trebuie să fixați capacul acestuia astfel încât acesta să rămână închis. Apoi expuneți o viteză ridicată și o temperatură de 70 de grade. Fructe uscate vor fi gata în 1, 5 - 2 ore.

În timpul uscării, capacul grătarului trebuie să rămână închis.

Fructele uscate din aerogrill se pregătesc repede. Dacă bucățile de gutui pre-fierbe în sirop. Acestea vor fi potrivite pentru consumul uman. Dezavantajul metodei este acela că, pentru o singură încărcare, puteți prepara o mică parte a produsului.

Gutui uscat se păstrează mult timp. Își păstrează calitățile bune timp de trei ani. Fructe uscate pot fi pudrate și folosite pentru a face măști de casa și scrubs. Din băuturile preparate din fructe uscate, supă de medicamente. Bucătăria și ghirlanda oferă o aromă delicată. Termenul de valabilitate al produsului depinde de respectarea tehnologiei de uscare și de condițiile de stocare ulterioară.

Ca la domiciliu, pentru a usca portocale, banane sau prune fara costuri suplimentare, cititi articolele de pe site-ul nostru Profarma.

Vizionați videoclipul: Cum fac un cognac de casa vinars de casa (Noiembrie 2019).

Загрузка...