Despre fermă

6 modalități simple de a găti mango uscat și uscat la domiciliu

Mango este unul dintre cele mai utile fructe din lume, ceea ce este remarcabil, deoarece după uscare se păstrează toate substanțele benefice. Bucatele de fructe uscate au o aroma delicata, un gust placut si un continut ridicat de calorii, deci sunt excelente pentru o gustare nutritiva.

Mango de uscare specifice

Ripați mango

În primul rând trebuie să cumpărați fructe proaspete. Un fruct coapte poate fi atât galben, cât și verde. Este mai bine să se acorde atenție altor caracteristici.

  • Mirosi-l. Specimenul maturat are o aromă bogată, iar fructele necoapte sunt aproape inodore.
  • Apăsați ușor. Fructe necoapte sunt complet solide, dar coapte - elastice.
  • Luați în considerare formularul. Este mai bine să cumpărați un fruct rotund neted, pielea este netedă și fără daune.
Dacă ați cumpărat deja mango, iar cele care s-au dovedit a fi necoapte, nu vă disperați. Lăsați-le o săptămână la temperatura camerei pentru a ajunge la standard.

Când timpul de uscare este corect, pregătim fructele pentru aceasta în mod corect. Mai întâi, curățați și îndepărtați osul. Apoi - am tăiat carnea în benzi subțiri. Pentru a usca mango-ul, zaharul nu este necesar - fructul va ramane gustos fara el. Cu toate acestea, dacă vă place mai dulce - înmuiați piesele rezultate în sirop de zahăr.

Mango de uscare în cuptor

Mango și alte fructe pe tava cuptorului

Cel mai simplu și mai accesibil mod pentru orice hostess. Luăm felii, le punem pe o foaie de copt acoperită cu pergament și le trimitem în cuptor la o temperatură de 50 de grade. Datorită căldurii, umiditatea va începe să se evapore. Gustul fructului a ajuns în aproximativ 5 ore. Este important - asigurați-vă că deschideți periodic cuptorul, amestecați și răsuciți felii. Asigurați-vă că urmați pregătirea - merită un pic mai puțin, iar fructul se va transforma în cărămizi de fructe. De asemenea, cuptorul este foarte des folosit pentru uscarea lămâițelor și gutui.

Cum să uscați un mango într-un uscător electric

Electrodrider VOLTERA 1000 lux este ideal pentru fabricarea fructelor uscate

VOLTERA 1000 Lux uscător este o achiziție excelentă. Electricitatea consumă puțin, ocupă puțin spațiu. Am răspândit felii în paleți speciali și stabilim timpul și modul.

Valoarea medie pentru mango este de 4 ore la 60 de grade. Vă recomandăm să consultați manualul pentru modelul dvs. - numerele exacte ar trebui indicate acolo.

În comparație cu cuptorul există pluse - nu este nevoie să monitorizați constant prepararea fructelor.

Un astfel de dispozitiv este ideal pentru a face o varietate de fructe uscate de casă, cum ar fi prunele, merele și multe altele.

Uscarea la soare

Mango uscat

Afara, fructele si legumele au fost uscate de mamele si bunicile noastre, desi acestea erau mai cunoscute - ceapa si ciupercile. Procesul este extrem de simplu. Luăm felii de până la 5 milimetri grosime, apoi le strângem pe un fir de bumbac gros. Ar trebui să existe un mic decalaj între felii. Acum luăm toate astea și o atârnăm într-un loc bine ventilat sub lumina soarelui. Uscarea durează patru zile, iar noaptea este mai bine să transportați mango în casă. Ar putea dura mai mult timp - totul depinde de vreme.

Ecologia are o importanță deosebită - nu se recomandă să se usuce fructe pe balcon într-o zonă industrială, ele vor absorbi substanțe nocive. Dacă vă uscați în interior, aerul în mod regulat și mutați bucățile de fructe de-a lungul unui fir astfel încât să se usuce în mod egal. Este bine să se angajeze în uscare în vara la un loc de țară. Și încă un lucru - fi pregătit pentru atacul muștelor, viespe și furnicilor atrase de aroma dulce de mango.

Uscarea pe pervazul fără zahăr

Mango cuburi uscate pe pervaz

O altă metodă simplă de uscare fără zahăr. Mai întâi acoperim pragul cu pergament. Apoi puneți aceleași bucăți de fructe pe ea - grosimea medie. Coperta de sus cu un alt strat de pergament. Metoda necesită mult timp - mango-ul este uscat timp de cinci zile, precum și mandarine și coajă de rodii uscate.

Această metodă poate fi utilizată iarna - în acest caz, uscarea apare datorită expunerii la soare și aerului cald din baterie.

Mango uscat peste aragaz

Din cauza condițiilor meteorologice, nu puteți usca fructele în aer liber, iar uscătoarele electrice nu sunt la îndemână? Apoi puteți folosi o sobă de gaz. Șirul de fâșii pe un fir gros, apoi agățați-le peste sobă și porniți gazul. Gusturile uscate sunt obținute rapid - 4 ore sunt suficiente pentru uscarea completă. Pregătirea este ușor de determinat - mango, după uscare, se îndoaie bine și nu produce suc. Piersicile și ananasul pot fi uscate și pe sobă.

Gătit mango uscat

Mango uscat

Există un alt mod de recoltare a fructelor pentru iarnă - acestea pot fi uzate. Tăiați coaja, tăiați în felii. Apoi puneți un castron adânc și presărați cu zahăr deasupra. Am pus oala în frigider pentru noapte, fructele ar trebui să pună suc. Din aceasta, preparați siropul și încălziți-l pe foc. Puneți feliile de fructe acolo și încălziți-le la fierbere. Acum, recipientul poate fi scos din foc. Dați fructul puțin și preparați băncile. În fructele uscate, toate vitaminele sunt conservate, mănânindu-le nu este mai puțin folositoare decât cele proaspete. Metoda de uscare este potrivită pentru majoritatea fructelor, legumelor și boabelor și este ușor de utilizat.

Fructele uscate rezultate pot fi păstrate timp de un an. Păstrați departe de produsele cu miros intens, alegeți o cameră ventilată întunecată.

Temperatura aerului este mai mică de 23 de grade. Fructele uscate sunt descompuse cel mai bine în recipientele din plastic.

Fructe uscate au un efect pozitiv asupra sistemului nervos, sunt utile pentru boli de inima, ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Mango uscată este o mare plus față de micul dejun.

Vizionați videoclipul: Suspense: The High Wall Too Many Smiths Your Devoted Wife (Noiembrie 2019).

Загрузка...