Despre fermă

Pară dulce uscată pentru iarnă

Pere, inclusiv uscat - un depozit de oligoelemente utile. Acesta conține pectină, care normalizează nivelul colesterolului și zahărului din sânge, vitaminele din grupa C și E, acidul folic, celuloza, fibrele solubile și insolubile. Datorită unor particularități, nu este adecvată pentru depozitarea pe termen lung, dar există și metode care pot prelungi durata de viață a acestui fruct. Cea mai obișnuită metodă de fabricare la domiciliu este uscarea.

Specificitatea rețetelor

Termenul de valabilitate al unui fruct coagulat este de aproximativ o săptămână, apoi începe să se deterioreze (rot). Acest lucru se datorează faptului că fructele conțin o cantitate mare de suc, care, la o temperatură de peste 0 °, începe să fermenteze. Este sucul care face ca fructul să fie atât de util. Procesul de vindecare vă permite să salvați sucul din fructe. Datorită tratamentului termic, fructele pot fi depozitate mai mult fără a-și pierde proprietățile benefice.

Interesant! Puteți să vă uscați o varietate de pere, dar este mai bine să folosiți soiuri care nu sunt de reproducere care au o piele mai subțire.

Înainte de a începe să se usuce, este necesar să pregătiți fructele recoltate:

 1. Selectați materialul. Pentru uscare, puteți utiliza numai specimene proaspete, coapte și rupte. Dacă fructul este deteriorat, acesta trebuie lăsat deoparte. În procesul de tratare termică, pulpă străpunsă sau căptușită, accelerați doar procesul de fermentație și, în cele din urmă, obțineți un produs rasfatat.
 2. Fructe selectate, înmuiați în apă rece timp de 5 - 7 minute, apoi clătiți cu apă curentă.
 3. Taiați fructele în două părți egale, scoateți semințele, stigmatul și tulpina.
 4. Apoi împărțiți jumătățile în felii, astfel încât să fie de aproximativ 1,5 - 2 cm fiecare. Este foarte important ca toate feliile să aibă aceeași dimensiune, altfel nivelul de pregătire va fi diferit pentru toți.
 5. Lobulii tăiați sunt plasați într-un vas de sticlă sau de sticlă și presați cu zahăr sau pătat cu miere naturală lichidă. În această stare, stați aproximativ o zi cu puțin. Pentru un kilogram de fructe, aveți nevoie de aproximativ 350 de grame de zahăr sau de aceeași cantitate de miere. Acest pas poate fi ignorat dacă doriți să lăsați fructul său gust acru natural.
Pentru uscare, ar trebui să alegeți chiar și fructele maturate fără să vă loviți.

Unii profesioniști, în plus, se scufundă pere într-un ulei de floarea-soarelui fiert (rafinat și îndulcit), înainte de uscare. Ei spun că ajută la extinderea termenului de valabilitate al fructelor uscate.

Modalități de uscare a perelor la domiciliu

Pentru gătit, puteți utiliza trei metode simple de uscare

Când toate lucrările pregătitoare au încetat, puteți trece la procedura principală. Alegeți cea mai bună și mai convenabilă rețetă pentru dvs. și uscarea perelor, pe baza preferințelor personale. Fiecare dintre aceste metode are propriile caracteristici, avantaje și puncte slabe. Citiți mai multe despre cele mai populare metode de uscare a perelor.

În cuptor

Dacă ați avut anterior fructe acoperite cu zahăr sau pete cu miere, este necesar să efectuați o prelucrare suplimentară. Veți observa probabil că piesele încep să secrete în mod activ. În nici un caz nu ar trebui să fie turnat. Scoateți felii din tigaie și lăsați-le să se scurgă. Sucul rămas, aduceți la fierbere la căldură scăzută și puneți pere în el timp de 7 minute. După aceea, scoateți produsul și lăsați-l să se scurgă. Siropul poate fi turnat în borcane, folosind în scopuri culinare diferite.

Interesant de știut! Dacă doriți să utilizați o pară uscată pentru a face vinul fiert și alte băuturi alcoolice, adăugați un mic rom și câteva cuișoare în sirop.

Acum puteți proceda la uscare:

 1. Preîncălziți cuptorul la 60 °.
 2. Ungeți o tavă de copt cu ulei de floarea-soarelui nerafinată și aranjați felii astfel încât să nu se atingă reciproc. Punerea lor este marginea de dorit, astfel încât pielea nu se lipeste de foaia de copt și nu este decojită. Deci pulpa se usucă mai uniform.
 3. Așezați tava pentru coacere în cuptor timp de 5-7 ore. În cazul în care pere este pre-îmbibate în sirop, atunci va dura mai mult timp. Ușa cuptorului este lăsată deschisă.
 4. După ce a trecut timpul, lăsați felii să se răcească și apoi reintroduceți-le în cuptor timp de 5 ore, monitorizând constant gradul de pregătire.

Uscarea în cuptor este singura metodă care vă permite să preparați fructe caramelizate.

Cum se usucă într-un uscător electric

Frunzele de fructe sunt așezate într-un singur strat

Aceasta este o metodă foarte simplă de recoltare a fructelor uscate, pentru care veți avea nevoie:

 • întindeți piesele pregătite în rezervoarele de uscătoare electrică;
 • setați temperatura în intervalul 60 ° - 70 °, în funcție de tipul de uscător și de puterea sa;
 • așteptați aproximativ 15 ore, poate puțin mai mult.

Deși uscătorul electric VOLTERA 1000 Lux face toate lucrările de unul singur, nu lăsați procesul nesupravegheat. Dezavantajele acestei metode sunt: ​​necesitatea de a cumpăra uscătoare electrice; imposibilitatea uscării fructelor caramelizate.

În soare

În lumina directă a soarelui, felii de fructe trebuie, de asemenea, să fie întoarse

Uscarea la soare - este cea mai ușoară și absolut scumpă, din punct de vedere economic, metoda de recoltare a fructelor uscate. Are următoarea secvență:

 1. Preparate bucăți de pere tăiate, așezate pe o rețea sau tifon.
 2. Alegeți un loc pentru a plasa fructul. Această zonă trebuie să fie însorită, bine ventilată și, cel mai important, uscată. Multe case de pară uscate la pervaz. Dacă alegeți această opțiune, atunci felii vor trebui să fie transformate zilnic pentru a împiedica înflorirea lor. Acest lucru se datorează circulației insuficiente a aerului în încăpere. Dacă uscați pere în aer liber, atunci ia în considerare condițiile meteorologice. Fructele pe care cad ploaia pot fi aruncate imediat!
 3. În funcție de temperatura aerului, cantitatea de soare și umiditate, procesul de uscare va dura între două și șapte zile.

O pară șters chiar în soare nu străpunge, deoarece excesul de umiditate o lasă. Dar carnea nu trebuie să fie prea uscată, ea își păstrează elasticitatea.

Pere gata uscată, depozitată într-un recipient etanș, din sticlă, închis ermetic (borcan sau într-un vas special pentru fructe uscate). Pentru depozitare, alegeți un loc întunecos și rece, cu o temperatură care să nu depășească 20 °. O astfel de recoltare vă va servi până la următoarea recoltă.

Pentru hrana sănătoasă pentru iarnă, vă sugerăm să uscați și să răsuciți alte fructe: mere, prune și pepeni.

Vizionați videoclipul: Porumb Fermentat pentru Nadit in Pescuitul Crapului (Noiembrie 2019).

Загрузка...