Despre fermă

Cum să faci fructe uscate acasă

Beneficiile fructelor uscate puternic fortificate în timpul iernii sunt greu de supraestimat. Acestea sunt incluse în regimul alimentar ca o farfurie independentă, utilizată pentru coacere, fructe compotate și băuturi încălzitoare. Uscarea corectă vă permite să salvați vitaminele și oligoelementele. Fructele uscate nu sunt inferioare omologilor lor proaspeți, în timp ce pot fi făcuți acasă pe cont propriu.

Pregătirea fructelor și fructelor înainte de uscare

Pentru a obține nu numai delicios, dar și un produs frumos, fructele trebuie mai întâi pregătite. Merele, perele, strugurii, prunele, caisele sunt spălate perfect sub apă curgătoare. Cu aceasta, este mai dificil atunci când se pregătesc fructe de padure pentru uscare. Ei dau repede suc și își pierd forma.

Pregătiți bine fructele și fructele de păstăi pentru procedura de uscare - aceasta este cheia succesului

Există un algoritm simplu de pregătire, după care puteți obține fructe uscate de înaltă calitate la domiciliu:

 1. Fiecare fruct este spălat sau curățat cu grijă de praf și murdărie.
 2. Fructele umede sunt așezate pe prosoape de hârtie pentru a se usca.
 3. Mijlocul sau osul trebuie îndepărtate.
 4. Fructele mici se usucă complet, iar mari trebuie tăiate în felii mici.
Nu se recomandă utilizarea zahărului pentru uscarea fructelor și trimiterea lor pentru depozitarea pe termen lung.

Pentru a obține fructe uscate de calitate superioară, trebuie să alegeți numai fructe coapte. Dacă există locuri bătute, buzunare de putregai și găuri de vierme, atunci ele sunt tăiate. Daunele strică aspectul și dăunează produsului. La discreția gazdelor, pielea fructului este îndepărtată sau rămâne. De mult timp a fost cunoscut faptul că majoritatea vitaminelor sunt concentrate în coaja.

Modalități de uscare acasă

Metoda naturală de uscare se distinge prin tehnologiile moderne. Printre hostess există mulți susținători ai unuia și a celuilalt. Cu volume mari de produse, calea naturală este cea mai accesibilă și profitabilă. O cantitate mică de fructe poate fi preparată într-una din unitățile de bucătărie.

Utilizați uscătoare

Uscătorul face posibil să nu fie distras de la afacerile economice, îndeplinește toate funcțiile în sine.

Unitatea cea mai convenabilă pentru uscare este uscătorul electric VOLTERA 1000 Lux. Dezavantajul său este numai volumele mici, care dau doar rafturi. Instrucțiunile pentru unitate indică timpul și temperatura de uscare pentru fiecare produs.

Uscătorul dă șansa de a nu distrage atenția de la afacerile economice. Efectuează toate funcțiile în sine. Este suficient să puneți fructele tăiate pe tăvi și să setați modul dorit. Temperatura pentru fructele dure, cum ar fi merele și perele, poate fi mărită la 70 de grade. Fructele cu pulpă licitată vor fi fixate la 50.

Când utilizați două palete simultan, trebuie să fie schimbate.

Pentru a face fructe confiate, este necesar să se pulverizeze ușor felii cu zahăr pudră. În ciuda faptului că procesul este complet automatizat, este necesar să se verifice gradul de uscare și, dacă este necesar, să se întoarcă fructul.

În cuptor

În condițiile unui apartament cu o cantitate mică de produs original poate fi imobilizat în cuptor. Această opțiune este potrivită pentru a face fructe confiate din fructe delicioase cum ar fi: kiwi, banane, ananas.

Înainte de a usca fructele din cuptor, trebuie să sortați cu atenție, să respingeți suprapreparatul și imatur, să îndepărtați cozile, frunzele și tulpinile

Feliile de fructe sunt prezentate pe o foaie de copt acoperită cu pergament. Acestea sunt presate cu zahăr și lasate la o temperatură de 40-50 grade pentru câteva ore. Periodic, este necesar să transformați fructele confiate și să deschideți ușa pentru a evapora excesul de umiditate. Procesul durează între 6 și 7 ore. Pentru fiecare fruct intervalul său de timp. Depinde de sucuri, de duritatea fructului și de grosimea tăieturii. Temperatura maximă nu trebuie să depășească 70 de grade. În faza inițială și finală - mai mult de 50.

În soare

O metodă fiabilă pentru recoltarea iarnă a fructelor uscate este oferită de natura însăși. Razele soarelui sunt fructe bine prăjite, eliminând excesul de umiditate. Uscarea timpului durează mai mult, dar fiecare piesă absoarbe căldura verii.

Această metodă de uscare necesită o perioadă lungă de timp: 3 - 15 zile
 1. Fructele trebuie să fie spălate și șterse astfel încât să nu existe apă pe coajă.
 2. Fructele sunt curățate de gropi și inimi, tăiate în felii sau cercuri.
 3. Fructele sunt așezate pe rafturi de lemn, cutii sau plase, plasate orizontal, într-un singur strat.
 4. Pe deasupra totul acoperit cu tifon, deoarece sucul dulce colectează un număr mare de insecte care vor să mănânce.
 5. Rafturile ar trebui amplasate într-un loc însorit. Spre deosebire de verdele, fructele nu se tem de lovitura directă.
 6. Pe timp de noapte, rafturile pot fi puse într-un loc răcoros.
 7. Pe fiecare parte, felii sunt uscate timp de 2 zile. După timpul alocat, acestea trebuie să fie întoarse.

Cu cat mai multa lumina soarelui, fructele absorb, mai gustoase si mai aromate vor fi. Produsele sunt depozitate în pungi de înveliș sau în recipiente cu capace sigilate.

Fructe și fructe de pădure supuse la uscare. Pentru fructele foarte suculente nevoie de mai mult timp. Durata procesului depinde, de asemenea, de grosimea feliilor, dimensiunea stratului, temperatura și ventilația. Fructele improspătate fac mai mult timp, deoarece este necesar să se stabilească un grad mai scăzut, astfel încât zahărul să nu înceapă să ardă. Trebuie să se țină seama de faptul că, atunci când se usucă, fructul își produce propriul glucoză.

Vizionați videoclipul: Portocale si lamai deshidratate (Noiembrie 2019).

Загрузка...