Despre fermă

Cele mai bune moduri de tratare a usturoiului fusarium de tomate

Orice cultivator de tomate trebuie să cunoască toate bolile care pot afecta cultura în orice stadiu al creșterii. Această cerință este obligatorie pentru oricine dorește să obțină o recoltă bogată, cu gust excelent. Una dintre cele mai frecvente boli ale tufelor de tomate este usturarea de Fusarium.

Pentru a face față cu succes, este recomandat să recunoaștem principalele sale trăsături și să luăm măsuri în timp util.

Cum să recunoască fusarium de tomate

Grădinari sunt adesea confundate cu semne de vânătoare fusarială de răsaduri și alte boli. Lipsa componentelor utile în sol este motivul pentru care toți compușii toxici și îngrășămintele de pe piață intră în afacere, adesea fără rezultate pozitive.

must studiați cu atenție semnele această boală, care poate apărea nu numai la răsaduri, dar și la adulți de tomate pentru adulți:

 • stadiul inițial al bolii poate fi recunoscut pe frunzele inferioare. După o perioadă de timp, boala se răspândește în întreaga plantă. Frunzele devin palide sau galbene, venele lor strălucesc;
 • frunzele de frunze sunt deformate, frunzele încep încurcă, apoi - căderea;
 • lăstari de sus de Bush veșteji. După un timp, tufa se usucă complet;
 • etapa finală este moartea sistemului radicular;
 • în timpul perioadei de vreme umedă, pe rădăcini apare o patină luminată, iar în vreme însorită simptomele apar și mai mult.
Semnele acestei boli pot fi recunoscute numai la etapele de înflorire și fertilizare a tufelor de roșii. În acest moment, faza principală a bolii.

Cauzele bolii

Fusarium este o boală comună și destul de periculoasă. Se manifestă în toate zonele climatice.

Odată cu înfrângerea ciupercilor, țesuturile și vasele plantei sunt afectate, începe să se estompeze, sistemul de rădăcină și fructele putrezite. Problema principală constă în faptul că agentul patogen poate fi pentru o lungă perioadă de timp în sol sau pe resturile de plante, și apoi să învingă culturi noi.

Provocatorul bolii poate fi și poate material plantat sau semănat anterior. Grădinarii experimentați au observat că iluminarea insuficientă și plantarea densă sunt deseori cauzele bolii.

Importanța este dată și zona ecologică. Dacă o întreprindere industrială mare este situată în imediata vecinătate a sitului cu plante de tomate, atunci poate avea un impact negativ asupra recoltei viitoare.

Cauza bolii se apropie de apele subterane, excesul de azot și clor sau de insuficiența lor, de irigarea deranjată, de acțiunile eronate în organizarea rotației culturilor.

Cauza bolii poate fi modul greșit de udare.
Destul de des, Fusarium pătrunde în plantă prin răni mici care au rămas de la răsturnare.

Metode pentru tratamentul inflamației fusarium

Boala periculoasă, sporii care o provoacă, sunt rezistenți la diferiți compuși chimici pentru ao combate. Un număr mare de ciuperci se află în interiorul plantei, nu pe suprafața acesteia. Pentru a le elimina din vasele de tomate este dificil si uneori imposibil.

Dacă răsadurile sunt grav afectate, acestea sunt cele mai bune. eliminați cu rădăcină și ardeți. Pe astfel de paturi se recomandă să se planteze soiuri de roșii, care se disting prin bună rezistență la o astfel de boală. Dar chiar și în acest caz nu există nici o certitudine absolută că recolta viitoare este complet protejată de Fusarium.

Pentru a preveni dezvoltarea ulterioară a bolii, se recomandă luarea măsurilor adecvate de tratament:

 • cu grijă curățați paturile înainte de sezonul de iarnă;
 • săturați profund decontamina înainte de însămânțare;
 • procesați semințele și încălziți-le;
 • trageți tufișurile cu foarfece;
 • spud răsadurile plantate.
Trichodermin este utilizat pentru a trata fusarium

Dacă boala este detectată la începutul ei, atunci puteți aplicați compoziții chimice din ciuperci. Sub fiecare plantă se face până la jumătate de litru de soluție preparată Trichodermin. Efect și Falcon, care este planta prelucrate frunze.

Detectarea petelor roșii pe maro

Semnele inițiale recunosc în perioada de înflorire. Părțile exterioare ale frunzișului inferior sunt pătate cu o nuanță verde deschisă. Pe partea interioară a broșurilor bolnave apare o floare cenușie.

Se dezvoltă pată brună, se deplasează spre ramurile superioare ale plantei, continuând să infecteze frunzișul și fără a atinge tulpina cu fructele. Adevărat, acestea din urmă nu primesc componente complet utile pentru susținerea procesului de fotosinteză.

Punct brun pe frunzele de roșii

Cauzele apariției și metodele de luptă

Principalele cauze ale bolii sunt:

 • umiditate ridicată aer;
 • temperatură ridicată;
 • focare infecțioase sub formă de resturi de plante de anul trecut, sol contaminat, elemente de lemn din seră, grămezi de gunoi.

Pentru a face față unei astfel de neplăceri în două moduri:

 • remedii folclorice;
 • preparate chimice.

În primul caz, plantele sunt pulverizate. clorură de iod. Compoziția solului este aruncată de aceeași soluție la o adâncime de zece centimetri. Prepararea unei soluții este simplă - se adaugă 30 g de clorură de potasiu și 40 de picături de iod într-o găleată de apă.

Pentru tratamentul bolii folosind medicamentul Ditan
Zerul din zer este ajutat, de asemenea, de tufele de tomate. Este suficient de un litru până la zece litri de apă.

Ca agenți chimici se recomandă oxiclorura de cupru, Bravo, Ditan. Soluțiile sunt pregătite strict în conformitate cu recomandările producătorului. Este necesară procesarea plantelor de două ori, cu un interval de două săptămâni.

Prevenirea spotului brun

Se recomandă să se ia următoarele măsuri:

 • finisarea recoltării scoateți plantele împreună cu rădăcinile și ardeți totul;
 • respectați-vă rotația culturilor;
 • la serele de aer, astfel încât nivelul de umiditate să nu depășească șaptezeci la sută;
 • îndepărtați și ardeți frunzele afectate;
 • respectați modul de udare;
 • urmări temperatura.

Astfel de boli pot provoca daune grave grădinii. Dar dacă efectuați în mod constant măsuri preventive, șansele de conservare a plantelor vor crește.

Vizionați videoclipul: Cel mai bun tratament împotriva căderii părului: Traumatizarea firului de păr duce la subțiere" (Ianuarie 2020).

Загрузка...