Despre fermă

Cum să îngrijești corect răsadurile de roșii acasă

Grădinarii experimentați au remarcat de mult că atunci când cresc roșiile din răsaduri, randamentul și imunitatea plantelor sunt semnificativ mai mari decât atunci când sunt semănate direct pe paturi deschise. Creșterea răsadurilor la domiciliu nu va fi dificilă dacă respectați anumite cerințe și aveți grijă de ele în mod corespunzător.

Momentul corect de însămânțare a semințelor de tomate

Timpul corect de însămânțare va fi cheia creșterii bune a tufișului și a fructului său abundent. Semințe de semințe pentru răsaduri 55-60 de zile înainte de plantarea răsadurilor în sol deschis.

În diferite regiuni, perioadele de aterizare depind de condițiile climatice. De exemplu:

 • în Ucraina și în sudul Rusiei, trebuie să se facă însămânțarea din 15 până în 20 februarie;
 • în centrul Rusiei - 15 - 20 martie;
 • în nordul Rusiei - de la 1 până la 15 aprilie.

Pregătirea semințelor

Înainte de plantare, este necesar să selectați semințele de roșii.
Mai întâi de toate, trebuie să selectați potrivite pentru plantarea semințelor de roșii.

Pentru asta aveți nevoie înmuiați-le în soluție de sare timp de 10 minute. Îndepărtați semințele care plutesc la suprafață, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru însămânțare. Adăpate și dezinfectate într-o soluție 1% de permanganat de potasiu, picurând semințele într-o cârpă timp de 10 minute.

Urmăriți timpul cu atenție, astfel încât să nu exagerați semințele în soluție, deoarece acest lucru va reduce germinarea.

Sămânțele dezinfectate trebuie să fie înmuiate într-un promotor de creștere pentru o mai bună germinare. După aceea, efectuați procedura de întărire prin plasarea acestora într-o husă de țesut în frigider pentru o zi. Semințele încălzite se încălzesc timp de 8 ore la o temperatură +21 grade.

Pregătirea solului

Se amestecă solul în grădină în părți egale cu nisipul râu, turbă sau humus cimentat și se adaugă cenușă pentru a normaliza nivelul de aciditate. Gata pregătită trebuie să fie dezinfectat pentru a preveni bolile.

Dezinfectarea solului se poate face cu soluție de mangan.

Acest lucru se poate face în două moduri:

 1. Se toarnă bine solul cu o soluție fierbinte de mangan puternic;
 2. Încălziți solul în cuptor timp de 15-20 de minute la o temperatură de 190-210 de grade.

Semănând semințe acasă

Pregătiți solul pregătit în recipiente, lăsați-l bine. Semănuiți semințele în profunzimea canelurilor 0,5-0,7 cm la distanță 2,5 cm unul de altul. Se presează cu un strat subțire de pământ, se umezește cu o sticlă de pulverizare și se acoperă cu polietilenă.

Deplasați recipientul într-o cameră întunecată cu temperatură. + 27 + 28 de grade. Polietilena trebuie să fie deschisă în acest timp pentru a da semințelor accesul la oxigen. Umpleți solul după cum este necesar. Când apar primele germeni de polietilenă, scoateți și transferați recipientul într-o cameră bine luminată.

Umiditatea camerei ar trebui să fie de cel puțin 80%. Pentru a face acest lucru, în cameră pune apă lângă baterie.

Temperatura din cameră prima săptămână ar trebui să fie în după-amiaza + 13 + 15 gradenoaptea + 8 + 10 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura crește cu 4 grade în timpul zilei și în timpul nopții.

iluminat

După înfruntare, recipientul este plasat pe cel mai însorit prag de fereastră.

După apariția răsadurilor, trebuie acordată o atenție deosebită iluminatului și îngrijirii. Recipientul cu varză trebuie plasat pe fereastra luminată.

În cazul iluminării insuficiente, se recomandă săderea răsadurilor pentru a crea o iluminare de fundal suplimentară pentru primele trei zile. Acest lucru se poate face cu ajutorul luminilor fluorescente. În viitor, durata zilei ar trebui să fie nu mai puțin de 16 ore.

adăpare

Udarea trebuie făcută O dată pe zi, cu o sticlă de pulverizare. Udarea de udare nu poate fi că curentul de apă nu deteriorează sistemul rădăcină încă slab.

Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Udarea trebuie să fie moderată, deoarece umiditatea excesivă va duce la boli fungice.

Top dressing

Prima hrană este necesară pentru a fi produsă La 14 zile după primele împușcături. În viitor hrănire să facă în fiecare săptămână.

Cel mai bun din toate, fermentate mullein sau excremente de pui sunt potrivite pentru tomate. Puteți folosi, de asemenea, cenușă, coji de ouă zdrobite și o perfuzie de coji de ceapă. Îngrășământul trebuie aplicat după udare dimineața sau seara. Îngrășămintele sunt aplicate în zona rădăcinii.

Răsaduri de scufundare

Scufundarea răsadurilor de roșii se face după apariția a 2 frunze

În cazul în care semințele au fost semănate dens, atunci prima alegere ar trebui să fie efectuate. La 10 zile după primele împușcături. Răsadurile sunt plantate foarte atent, deoarece plantele de transplant care nu au devenit încă puternice sunt foarte distructive pentru ei.

Repartiți răsaduri în tablete de turbă sau în cupe de plastic cu o capacitate de 200 de grame.

Următorul transplant trebuie efectuat dacă este disponibil la puieți două foi. Înlocuiți-o în vase cu o capacitate de 1 litru. Acest lucru trebuie făcut cu grijă, eliminând răsadurile de pe geam împreună cu solul, pentru a nu deteriora sistemul de rădăcină încă slab. După transplant, răsadurile trebuie adăpate cu o sticlă de pulverizare.

prischipka

Efectuați procedura de ciupire, astfel încât copiii vitregi să nu încetinească creșterea stemului principal. Este necesar să le eliminați până la până când au crescut la 5 cm. Această procedură va fi fără durere pentru plantă.

După transplantare se recomandă ciupiți-o și tulpina. Atunci toată puterea va fi îndreptată spre fructe. Pentru soiurile înalte, se recomandă ciupirea în două tulpini.

În același timp, în plus față de trunchiul principal, mai rămâne un copil mai mare, care va fi ulterior ultima tulpină. Cu acest tip de ciupit pentru a coace, fructul va fi mai lent, dar randamentul va crește semnificativ.

Strângerea răsadurilor

întărire

După apariția pe răsaduri trei coli trebuie să fie întărită. Acest lucru va ajuta răsadurile să se adapteze mai bine la schimbările climatice și să îmbunătățească imunitatea la boli.

În primele zile de întărire în cameră timp de 20 de minute deschideți fereastra. Este necesar să se asigure că nu există curenți, iar fluxul de aer rece nu a fost îndreptat spre răsaduri.

În zilele următoare, răsadurile se desfășoară în aer liber la început timp de 2 ore, apoi timpul este mărit până la o lumină completă de zi. Cu două zile înainte de plantare, răsadurile sunt lăsate afară pentru o zi.

Semne de excelență răsaduri sănătoase

 • înălțimea 30-35 cm;
 • o tulpină solidă;
 • disponibilitate 10-12 coli;
 • culoarea frunzei este verde închis;
 • inflorescențe formate.
O tulpină groasă și prezența a 10-12 frunze - semne de răsaduri sănătoase de tomate

Greșeli frecvente la creșterea răsadurilor

 • inadecvarea semințelor pentru creșterea răsadurilor (neselectată);
 • terenul necorespunzător pregătit (sol greu sau nu dezinfectat);
 • nerespectarea regimului de temperatură;
 • lipsa de iluminare (întinderea excesivă a puieților);
 • termeni premergători semințelor de însămânțare;
 • lipsa sau excesul de umiditate;
 • fără întărire;
 • transplant de răsaduri prematură.
Răsadurile ar trebui să fie plantate în sol atunci când înghețurile au trecut, atunci va fi posibil să-l păstrați cu succes.

În momentul plantării, vârsta răsadurilor ar trebui să fie 55-60 de zile. Răsaduri Perederzhivat nu este recomandată, deoarece acest lucru va reduce semnificativ recolta. În funcție de regiune, aterizarea se efectuează de la începutul lunii mai până la mijlocul lunii iunie.

Respectarea acestor recomandări este cheia dezvoltării răsadurilor sănătoase, robuste și obținerii unor randamente ridicate.