Despre fermă

6 rețete simple pentru prepararea piersicilor uscați și uscați pentru iarnă

Fructele suculente delicioase sunt proaspete proaspete. Ar trebui să fie mâncat imediat. Cu o recoltă mare de piersici, hostessul le supune la uscare, ceea ce prelungește termenul de valabilitate până la doi ani. Fructele după umezeală în vreme ce își păstrează proprietățile benefice. Ele cresc concentrația de zahăr și vitamine. Piersici uscați - o gustare bună și umplutură pentru compotul de iarnă. Fructe proaspete proaspete sunt făcute din fructe confiate, chipsuri, pastilă. Acestea sunt uscate într-un uscător electric, cuptor, pe fereastră. Pentru a stoca produsul finit nu are nevoie de mult spațiu, dar consumul zilnic de fructe umple cantitatea necesară de vitamine.

Particularitatea uscării piersicilor

Piersicile sunt foarte suculente, deci fructele prea coapte nu pot fi folosite pentru uscare. Pentru recoltare se potrivesc atat fructe plate, cat si figuri. Colectarea de fructe din copac vă permite să obțineți un produs de înaltă calitate. Fructele nu ar trebui să fie sparte, găuri de vierme și putregai. Înainte de uscare, trebuie să fie pregătiți.

  1. Fructele sunt bine spălate. Umiditatea excesului este îndepărtată cu un prosop de hârtie sau un șervețel.
  2. Pedunculul trebuie scos. Utilizarea fructelor cu o piatră și fără ea este permisă. Prima variantă a fructelor uscate are o amărăciune, gust pentru ventilator. Dacă îndepărtați osul, fructele uscate rămân dulci.
  3. Fructele pot fi împărțite în jumătăți sau sferturi cu un cuțit ascuțit.
  4. Piersicile sunt așezate pe piele în sus pentru uscare.

    Piersicile trebuie spălate și îndepărtate înainte de uscare.

Pentru preparatele de iarnă, se folosesc fructe dulci de orice fel, dar dacă acestea devin acru, ar trebui să le stropiți cu sirop de zahăr.

Se recomandă calibrarea fructelor înainte de uscare, astfel încât acestea să se pregătească la un moment dat.

Cu piersicile excesive nu riscați, este mai bine să le faceți marshmallow.

Peach Metode de uscare

La metoda naturală au fost adăugate opțiuni utilizând un uscător electric și un cuptor. Conditiile de economisire a unitatilor permit obtinerea de produse de inalta calitate intr-un timp scurt. Într-un uscător electric cu condițiile corecte de temperatură, procesul durează 6 ore. Utilizarea plăcii necesită mai multe abordări timp de trei ore cu o pauză de șase ore.

Uscarea în cuptor

Piersica după uscare în cuptor

Cu o cantitate mică de produse și absența cuptoarelor electrice - cea mai bună opțiune. Piersicile sunt preparate în mod obișnuit și tăiate în felii. Piesele nu ar trebui să fie foarte mici, fructele își vor pierde farmecul. Foița este acoperită cu pergament, fructele sunt așezate pe ea cu pielea în sus.

La o temperatură de 50 de grade, ele sunt uscate timp de trei ore. Apoi, trebuie să faceți o pauză de 6 ore și să continuați procedura. Uscarea continuă până când produsul atinge o stare.

Periodic, este necesar să deschideți ușa cuptorului pentru a elibera excesul de umiditate.

Portocalele sunt uscate și merele sunt uscate în mod similar.

Utilizarea uscătoarelor electrice

Piersici într-un uscător electric sunt cel mai bine uscate.

Aparatul modern pentru uscarea legumelor și fructelor VOLTERA 1000 Lux accelerează semnificativ procesul. Cu intemperii naturale, spatiile stau de cateva zile. În uscător suficient timp de 6 ore. Piersicul este încărcat în întregime sau tăiat în felii. Este necesar să se asigure că produsele au aproximativ aceeași dimensiune.

Fructele sunt așezate pe paleți într-un singur strat. Este necesar să setați temperatura de la 50 la 70 de grade. Procesul trebuie controlat astfel încât să nu se strică produsele. Timpul de uscare va dura 4 până la 6 ore. Voltaire 1000 Lux este de asemenea potrivit pentru prepararea bananelor uscate și a kiwi-ului uscat.

Nuanțe de uscare la soare

Piersici uscate din piersic

Recoltarea piersicilor uscați într-un mod natural este potrivită pentru volume mari de produse. Acestea trebuie să fie spălate și șterse cu prosop de hârtie. Tulpinile și semințele de fructe decojite sunt așezate pe rafturi cu pielea în sus.

Pe fiecare parte, este necesar să se usuce timp de cel puțin două zile, deoarece fructele sunt suculente și cărnoase. Când lobulii ajung în stare, sunt colectați în saci de pânză și depozitați timp de până la un an. Sub influența soarelui, fructele devin mai întunecate.

Culoarea rămâne aproape neschimbată dacă prefumiți segmentele cu fum de sulf.

Această metodă este de asemenea potrivită pentru alte fructe - ananas, prune, dar numai pentru zonele calde.

Pe pervazul ferestrei

Piersic uscat pe pervaz

Principiul recoltării fructelor uscate pe pervaz este identic cu procesul de uscare la soare. Un număr mare de piersici nu se vor potrivi într-o zonă limitată, dar puteți pregăti câteva kilograme. În totalitate nu se vor usca, așa că trebuie să scape de pietre și să fie împărțite în felii.

Pervazul ferestrei este acoperit cu hârtie, iar pe ea sunt așezate fructe. Pe fiecare parte, felii sunt uscate timp de 2-3 zile. Acestea trebuie să fie transformate astfel încât să nu înceapă procesul de decădere. Când se evaporă excesul de umiditate, fructele uscate sunt colectate în recipiente sau pungi de in. Nu ar trebui să li se permită intrarea moliilor și a altor insecte în produse.

Piersic uscat deasupra plăcii

O altă metodă obișnuită de uscare a fructelor în regiunile reci este aragazul electric. Peștii curățați și pregătiți ar trebui tăiați în felii mici. Ele pot fi strânse pe o șir, dar sunt destul de grele. Sită sau plasă utilă. În cazul în care piersicul este descompus în ea și pus peste un încălzitor, apoi în câteva ore de umiditate se va evapora. Scoateti piersicile uscate nu mai rau decat soarele.

Cum să gătești piersic uscat cu un os

Piersica uscata cu piatra

La domiciliu, piersicii uscați sunt gătite în cuptor sau uscător electric. Există multe dispozitive pentru uscarea legumelor și fructelor. Există trei metode de gătit:

  1. Uscarea implică numai spălarea fructelor și îndepărtarea tulpinii.
  2. Din fructe de padure poti scoate piatra si le taie la jumatate.
  3. Pielea este îndepărtată din piersici și se obține un produs de înaltă calitate.

Maeștrii de uscare preferă să gătească delicatese speciale. Piersicii sunt coborâți într-o soluție fierbinte de apă și sifon timp de 7-9 secunde. Pedunculul este îndepărtat, osul este scos și pielea este ușor curățată cu un cuțit.

Plăcile de piersic sunt așezate pe o tavă și fumigate cu sulf. Numai după aceea puteți începe să uscați.

Pentru prepararea unor unități electrice adecvate și metode populare de fructe uscate de înaltă calitate.

Piersicile sunt bogate în vitamine și au multe proprietăți benefice. Cu un număr mare de produse, metoda optimă de uscare optimă. Multe piersici sunt așezate pe rafturi, însă procesul durează 4-6 zile, în funcție de condițiile meteorologice și sucuri de fructe. Încălzirea are loc mai rapid în unitățile electrice. În cuptor, puteți face chips-uri dulci sau fructe confiate, și, de asemenea, doar uscat felii de fructe. Pentru prepararea fructelor uscate pentru iarnă cum se cumpără și se cultivă independent la domiciliu. Atunci când creșteți, este necesar să știți despre nuanțele îngrijirii copacilor pentru a obține o recoltă bogată.

Vizionați videoclipul: Socata cu lamaie. JamilaCuisine (Noiembrie 2019).

Загрузка...