Despre fermă

4 retete pentru pregatirea dovlecelilor delicioși într-un uscător electric și nu numai

Nu puteți cumpăra numai fructe confiate în magazin, ci și să vă construiți propria casă din fructe, legume și fructe ieftine. Puțini oameni știu că există o rețetă pentru prepararea lor de dovlecei în uscător. Astfel, gospodinele se îngrămădesc pe legume pentru iarnă, păstrând pe deplin valoarea nutritivă.

Caracteristici de preparare a dovlecelilor confiate

Siropul pentru dovlecei este preparat într-un mod special, deoarece această legumă este neutră. Dacă gătiți, sunteți dulce, dar fără un gust pronunțat. Pentru ca fructele confiate să aibă o notă de aromă, în plus față de zahăr, alte componente sunt adăugate în sirop, care dau sourness și nuanță:

 • Dogwood;
 • lamaie;
 • portocaliu;
 • mure;
 • zmeura;
 • coacăz roșu;
 • agrișe;
 • negru calcinat;
 • ghimbir;
 • scorțișoară;
 • altele.
Pentru prepararea de dovlecei confiate trebuie să se macină

Cu dovleceii îndepărtați pielea, tăiați în cuburi. Pentru a blanch, care este, țineți pentru câteva minute în apă clocotită, apoi imediat treci în apă rece. Acest lucru va ajuta la crearea unei cruste subțiri, dense pe fructele confiate, iar în interiorul lor le va lăsa suculent și moale.

Astfel, cu procesarea ulterioară, piesele nu vor fi fierbe și își vor păstra forma. Apoi turnați cuburile de legume în sirop fierbinte, fierbeți timp de 5 minute și opriți. Faceți aceste două abordări în jumătate de oră, iar fructele confiate vor fi gata. Transferați-l într-un filtru și lăsați excesul de lichid să se scurgă.

Sucul mic, cu pielea delicată, nu poate fi curățat. În cazul în care dovlecelul este vechi, divizat în lungime în 4 părți, scoateți semințele și tăiați în felii subțiri. La ieșire, astfel de fructe confiate vor arăta ca felii de lamaie. Și dacă, atunci când gătiți în sirop, adăugați suc și coaja de citrice, atunci gustul nu va fi distins.

Fructele mature sunt preformate.

Rețete de legume

Zucchinele confiate uscate prin diferite mijloace. Acest cuptor, cuptor cu gaz, uscător electric. Uscat, dulceata si de moda veche, - in aer la umbră. Totul depinde de preferințele gazdelor, care se ocupă cu recoltarea legumelor pentru iarnă.

În cuptor

Apoi, transferați fructul confecționat pe o foaie de copt acoperită cu hârtie de pergament (foaie de teflon), așezată în cuptor. Excesul de umezeală se va evapora în câteva ore. Squashul trebuie distribuit într-un strat subțire, astfel încât să nu interfereze unul cu celălalt. Focul nu ar trebui să fie foarte puternic, aproximativ +60 - +70 C. Din când în când este necesar să se privească în interior și să se amestece conținutul.

În timp ce gătiți dovlecei confiate trebuie să vă amestecați în mod constant

Uscarea fructelor confiate durează de obicei cel puțin două ore. Timpul poate fi diferit de fiecare dată, depinde de dovlecei. Două ore mai târziu, cuptorul trebuie deschis, încercați consistența și gustul fructelor confiate. Dacă acestea sunt încă ude, procesul continuă. Când fructele confiate nu emite umezeală atunci când sunt presate cu un deget, se dovedește a fi mai degrabă elastice, apoi gătitul poate fi terminat.

Atenție! Dacă gazul cuptorului și temperatura scăzută nu este posibil să se expună, uscați cu performanțe minime, nu închideți ușa strâns.

Dacă există o funcție de ventilație, trebuie de asemenea să o porniți. Acest lucru vă va permite să distribuiți mai uniform efectele aerului cald asupra legumelor.

În uscător

O modalitate foarte obișnuită de a pregăti fructele și legumele pentru iarnă este să le uscați cu ajutorul unor uscătoare moderne, de exemplu, VOLTERA 1000 Lux. Datorită acestui dispozitiv, produsele își păstrează cea mai mare parte a proprietăților lor benefice în timpul unei astfel de procesări. Și apoi pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp, aproape întregul an, până la noua recoltă. Uscătoarele electrice sunt de două tipuri:

 • Infraroșu, radiația este absorbită de umiditate, care se evaporă intens la temperaturi scăzute de la +40 la +60 C. Mai scumpe, dar vă permit să păstrați aproape complet proprietățile produsului original.
 • Convecție, dotată cu elemente de încălzire care încălzesc aerul și în multe modele cu ventilator pentru a ajuta la suflarea legumelor și pentru a îndepărta umezeala evaporată de pe suprafața lor.
Uscătorul vă permite să gătiți fructe confiate fără probleme.

Se taie felii (cuburi) de dovlecei despicate pe paleti uscatoare de gratar, se selecteaza regimul de temperatura (+60 - + 70 grade C) si timpul de uscare (6-8 ore). Dacă straturile inferioare sunt uscate și straturile superioare sunt încă ude, schimbați periodic ele în locuri.

În aer

Fructe confiate pot fi uscate într-un mod natural, la temperatura camerei. Aerul nu trebuie să fie umed, altfel produsul va fi stricat sau de calitate slabă. Un loc bun pentru uscarea fructelor confiate va fi un balcon, o verandă cu acoperiș. Cu toate acestea, acest proces nu este suficient respectat standardele de igienă. Legumele sunt prost protejate de praf, insecte.

Fructe confiate uscate în aer sunt posibile numai dacă nu există surse de contaminare.

În cuptorul cu microunde

Radiațiile electromagnetice pătrund aproape instantaneu în adâncimi de legume cu 2 cm, pun în mișcare moleculele de apă și le determină să se evapore. Viteza procesului permite uscarea la o rată foarte rapidă, menținând în același timp majoritatea beneficiilor naturale ale produsului.

Aceasta este una dintre cele mai rapide căi de a face fructe confiate.

Cum se păstrează și se folosește în mod corespunzător

Depozitați fructele confiate într-o încăpere bine ventilată, cu umiditate normală. Dacă produsul devine umezit, mucegaiul poate apărea, ceea ce îl face nesigur pentru sănătate. Sau suprafața fructelor confiate va deveni umedă, lipicioasă, ceea ce va duce la pierderea aspectului, gustului și proprietăților nutriționale.

Punerea fructelor confiate este mai bună într-o cutie de lemn sau de hârtie acoperită cu pergament. Închideți bine și mâncați ceva timp. Puteți pune fructele confiate într-un recipient curat (sterilizat) și uscat, închis ermetic, depozitat în frigider.

Fructe confiate sunt depozitate într-un borcan sau o cutie etanșă.

Zucchinele îmbogățite înlocuiesc dulciurile pentru copii și persoanele cu diete cu conținut scăzut de calorii datorate obezității sau altor boli. Ele servesc ca o umplutură pentru produse de patiserie dulci, se adaugă la creme, înghețată, brânză de vaci și diverse deserturi.

concluzie

Squash în sezonul de maturare este un produs foarte ieftin și accesibil. Multe gospodine le pregătesc pentru iarna sub formă de fructe confiate. În timpul iernii, bucățile de legume confiate vor deveni nu numai un plus bun pentru o ceașcă de ceai fierbinte, ci și o bogată sursă de vitamine și alte substanțe benefice.

Citiți, de asemenea, despre diferența dintre dovlecei și dovlecei și cum se face dovleacul confecționat.