Despre fermă

Cum sa faci portocale uscate la domiciliu (6 moduri)

Utilizarea fructelor și legumelor uscate a fost cunoscută mult timp. Portocalele uscate sau uscate sunt folosite pentru a decora coacerea, creând cocteiluri. Citrusul, în această formă, își păstrează gustul și aroma, dulceața și aciditatea ușoară naturală. Portocalele uscate beneficiază de proprietăți proaspete. Acestea sunt calorii scăzute, deci aparțin categoriei produselor dietetice. În compoziția produsului uscat sunt concentrate vitaminele B, C, E, precum și calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Citricele uscate la domiciliu sunt ținute mai proaspete. Gustul în această formă este util și plăcut. Produsul poate fi dus la muncă sau la călătorie.

Specificitate la domiciliu

Procesul de uscare a portocalelor diferă puțin de cel al altor fructe. Atunci când alegeți o metodă, trebuie să luați în considerare:

 • cât de mult se utilizează produsul original;
 • disponibile în arsenalul de hostess fixtures;
 • disponibilitatea timpului liber.
Fructele întregi pot fi, de asemenea, uscate. Pentru a-și păstra forma, este necesar să se taie crusta și să se atârne citricele pentru o evaporare uniformă a umidității.

Citricele nu cresc în majoritatea părților din nord, prin urmare, fructele citrice sunt achiziționate pentru uscare. Este necesar să alegeți numai fructele coapte și cele verzi să respingă. În afara, portocalele sunt spălate și înmuiate cu un prosop de hârtie. Un cuțit ascuțit trebuie tăiat în inele de citrice cu coaja. Lățimea nu trebuie să depășească 5 milimetri.

mijloace

Portocalele se taie de preferință în inele de aproximativ 5 mm

Din grosimea cercurilor depinde de uniformitatea uscării. Dacă acestea sunt foarte subțiri, ele vor deveni complet transparente și se vor usca. Cele 5 milimetri optime vă permit să atingeți densitatea dorită și percepția gustului. Există mai multe opțiuni pentru uscare:

 • în cuptor;
 • în cuptorul cu microunde;
 • în uscătorul electric;
 • în tigaie;
 • pe baterie;
 • în mod natural în aer liber.

Fiecare metodă are argumente pro și contra, precum și calendarul de uscare. Alegerea opțiunii depinde de disponibilitatea echipamentului necesar.

Cum se usucă în cuptor

Feliile de portocale preparate sunt așezate pe o foaie de copt. Foaia trebuie acoperită cu hârtie de copt pentru a preveni arderea fructului. Când se usucă, fructul produce o mulțime de umiditate, astfel încât ușa cuptorului este lăsată ușor îndoită.

Asigurați-vă că respectați regimul de temperatură și evitați frigerea fructelor

Nu putem permite ca inelele să înceapă să se prăjească, așa că pe tot parcursul procesului doriți să monitorizați temperatura. La începutul uscării, cuptorul trebuie setat la 50 de grade. În acest proces, puteți mări temperatura la 70, dar apoi - pentru a scădea din nou. cercurile de fructe se întorc de mai multe ori, apoi umezeala este îndepărtată în mod egal și nimic nu arde.

În cuptorul cu microunde

Într-un cuptor cu convecție sau cu microunde metoda sa de uscare, se numește extremă. Timpul depinde de puterea aparatelor de uz casnic. Dacă nu calculați viteza obturatorului și temperatura, obțineți o grămadă de cenușă, dar nu fructe uscate aromate. Feliile portocalii sunt așezate pe o suprafață plană a unei tăvi de sticlă. Timpul și temperatura sunt setate, puteți începe de la 10 secunde.

Pentru a elimina excesul de umiditate, din când în când, deschideți ușa pentru microunde

Asigurați-vă că luați pauze și deschideți ușa pentru a elimina umezeala excesivă. Din tava pe care este amplasată portocala, este necesar să se toarnă sucul colectat în timpul fiecărei opriri. Procesul de uscare se desfășoară în mai multe etape. Aveți posibilitatea să întoarceți felii pentru a produce o vreme uniformă.

Cum se face într-un uscător electric

Cea mai bună metodă de a pregăti felii uscate de portocale într-un uscător electric VOLTERA 1000 Lux. Este necesar să tăiem citricele în cercuri mici. Pentru a se usca uniform, acestea trebuie sa fie de aceeasi dimensiune. Cercurile prea subțiri devin foarte subțiri și devin inadecvate pentru mâncare, numai pentru decorare.

Șuntele groase se usucă mult timp și nu pierd complet umiditatea, ceea ce poate duce la descompunere.

Orange portocaliu trebuie să fie mai întâi răspândit pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate. Pergamentul este întins pe foi și apoi pregătit felii. Temperatura unității este selectată în conformitate cu instrucțiunile atașate la aceasta. Dacă uscarea are loc simultan pe două coli, acestea trebuie schimbate din când în când.

Există 2 moduri de uscare în uscător:

 • rapid - necesită o oră și jumătate și 150 de grade, 15 minute pe fiecare parte și o oră la 70;
 • O lungă va lua toată noaptea la 70 de grade.

Fructe uscate într-o tavă

Pe tava trebuie să fie uscate cu atenție și tot timpul pentru a întoarce felii de produs

Dacă nu există dispozitive speciale, atunci o tigaie este potrivită pentru o uscare rapidă. Este necesar să setați o temperatură scăzută de încălzire astfel încât felii să nu fie arși. Acestea sunt transformate periodic, iar sucul acumulat este eliminat. Timpul depinde de grosimea feliilor, de temperatura și gradul de uscare dorit. Nu puteți lăsa tava nesupravegheată, produsul începe să ardă repede.

Chips-uri Orange cu baterie

Este important să preveniți deformarea inelelor portocalii.

În apropierea procesului natural de uscare a bateriei. Expunerea la temperatură accelerează intemperii. Portocalele sunt de asemenea tăiate în felii de 3-5 milimetri. Există două modalități de uscare a bateriei.

 1. Hârtia de copt este pusă pe baterie, iar cani pregătite sunt deasupra. În prima zi când se întoarce, este necesar să apăsați ușor felii pentru a nu le curba. Când se evaporă umezeala, crusta va deveni foarte fragilă. Este ușor de controlat procesul de uscare. Când portocaliu este gata, este scos și stocat pentru stocare.
 2. Pentru a face cercurile perfect netede, va trebui să încercați. În cartonul ondulat este necesar să se facă găuri, să se așeze felii portocalii pe acesta și să se fixeze construcția de-a lungul marginilor cu un dispozitiv de legare. Această tavă de casă este amplasată în interiorul bateriei timp de 3-4 zile. După perioada specificată, este necesar să eliminați felii și să le trimiteți la spațiul de stocare.

Citrice uscate în aer liber

Puteți atârna o garlandă pe un șir

Modul natural de uscare a fructelor este în aer liber. Procesul de tăiere rămâne familiar: pe cercurile de 3-5 milimetri. Produsul semifinit este strâns pe un fir sau fiare de lemn la distanță unul de celălalt. Este necesar să plasați ghirlandele în așa fel încât să existe întotdeauna accesul la aer. Ca urmare, se obțin cercuri de culoare portocalie ondulate, deoarece acestea nu pot fi curățate prin această metodă de uscare. Este necesar să scoateți felii cu grijă pentru a nu rupe, sunt foarte fragile.

Pentru a obține efectul înghețului, stropiți cu gelatină portocalie. Zahărul provoacă o separare puternică a sucului și nu este potrivit pentru aceste scopuri. Există o diferență între felii uscate în mod natural și în cuptor. Primele sunt mai ușoare, iar celelalte două sunt mai întunecate, deoarece dau mai multă umiditate. Chiar și felii se obțin după uscare în carton, ghirlanda nu dă un astfel de efect. Portocalele uscate stau cu ceai fierbinte, perfect pentru prepararea vinului fiert. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru decorarea pomilor de Crăciun și a cadourilor. Portocalele întregi uscate arata ca jucarii. Ei sunt strânși pe șiruri și spînzurați pe un pom de Crăciun.

Cum sa gatesti tangerine uscate, banane si lămâi, citiți articolele de pe site-ul profermu.com.

Vizionați videoclipul: 6 Beneficii uimitoare de sănătate și utilizări ale Peelurilor Orange - Sanatate Naturista (Februarie 2020).

Загрузка...