Despre fermă

4 moduri de stocare a preparatului de vitamina de iarnă din curmina uscată și uscată

Un fel de mâncare neobișnuit în gust este o curmă. E foarte îndrăgită de folosirea amatorilor japonezi în gătit. În Coreea, fructele uscate se fac într-un pumn cu un gust dulce, astringent. De asemenea, fructe uscate și uscate în alte țări din Asia, precum și în Caucaz, de exemplu în Abhazia. În fruct rămân vitamine și oligoelemente benefice. Gustul produsului aminteste de smochine sau dulciuri, asa ca si dintii dulci. În dulciurile uscate și uscate, multe proprietăți utile. Produsul ameliorează inflamația tractului gastro-intestinal, îmbunătățește apetitul, accelerează digestia, normalizează presiunea, elimină toxinele din organism. Uscarea nu este doar utilă, ci și plăcută. Iar fructele vor satisface dintele dulce în iarna rece.

Specificul de uscare curmal la domiciliu în întregime și în bucăți

Fiecare fruct necesită o abordare specială în timp, temperatură, prelucrare și pregătire pentru uscare. Fructul poate fi plasat într-un cuptor, uscător electric, sau agățat pe contracție cu ghirlande pentru a produce o atmosferă naturală de umiditate. Acestea trebuie mai întâi pregătite pentru a avea ca rezultat un fruct de calitate superioară și gustos.

Fructele mature și tari sunt potrivite pentru uscare.

Fructele pot fi uscate în întregime sau în bucăți, în funcție de cantitatea de timp liber și preferințele gustului, precum și de puterea unității folosite.

  1. Pentru recoltare, este necesar să alegem fructe coapte, dar puternice pentru iarnă, de exemplu, soiul Korolek, fără semne de putregai, mucegai și puncte negre. Zonele deteriorate sunt tăiate și aruncate.
  2. Pentru a usca în bucăți, îndepărtați oasele. Nu este necesară o curmală întregă.
  3. Fiecare fruct este spălat sau șters cu un șervețel și apoi așezat pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate.
  4. În funcție de metoda de uscare aleasă, tăiați în felii sau trimiteți pe foaia unității.

Fructele unei plante exotice sunt dulci, deci nu este nevoie de zahăr sau praf. Se folosesc numai fructe strălucitoare cu cozi uscate. Sunt bine uscate și nu se deteriorează în timpul depozitării.

Cum puteți face un fruct uscat sănătos acasă?

Fructele exotice sunt disponibile numai în timpul iernii, astfel încât pregătirea lor poate fi numită vară. Curmarea la domiciliu poate fi făcută în mod natural folosind o unitate specializată sau cuptor, precum și uscată la soare, înfășurându-se pe fir. Fiecare metodă la domiciliu are propriile caracteristici, iar produsul obține un gust deosebit.

Cum să gătiți în cuptor

În cuptor, curmale mici sunt uscate întregi și mari - în cercuri

O cantitate mică de materie primă poate fi gătită în cuptor. Vă dă posibilitatea să obțineți fructe uscate picante cu aromă de scorțișoară. Rădăcina trebuie să fie gătită corespunzător: spălată și uscată. Fructele de prescripție sunt tăiate în cercuri astfel încât să nu piardă forma în acest proces. Bucăți sunt așezate pe o foaie, acoperită anterior cu pergament, presărată cu zahăr și scorțișoară. Temperatura de uscare este de 70 de grade. Cuptorul trebuie deschis periodic pentru a eroda umiditatea. Bucățile pot fi rotite și asigurați-vă că nu sunt arse.

O altă delicatesă gustoasă în cuptor este jetoanele. Diferența dintre uscare și gătit doar în temperatură. Este necesar să măriți gradul la 150 pentru 30 de minute. Apoi, în 2 ore, fructele se usucă la 90 ° C.

Un cuptor electric este cel mai bun pentru uscare. În gaz nu există o temperatură stabilă, astfel încât felii arde.

Cum se usucă într-un uscător electric

Nu fiecare regiune are posibilitatea de a usca fructe mari în aer liber, mai ales că va dura 2 săptămâni. În acest caz, uscătorul VOLTERA 1000 Lux ajunge la salvare. În ea se pot usca fructele mari și mici și cele de la care au fost separate cozile, precum și lobulele. Instrucțiunile pentru dehidratoare indică timpul de procesare și temperatura necesară pentru pregătirea unui produs de calitate.

  1. Fructele trebuie să fie spălate și să scape de picăturile de apă cu un prosop de hârtie.
  2. Pielea este îndepărtată și apoi carnea este așezată pe tăvile uscătorului.
  3. Temperatura procesului este de 7-8 ore la o temperatură de 70-90 grade.
În unitatea VOLTERA 1000 Lux

Disponibilitatea produsului trebuie verificată, dacă este necesar, transformați fructul până când procentajul de umiditate scade. După finalizarea procesului, fructele uscate se răcesc și apoi trebuie plasate în pungi de pânză sau în recipiente închise ermetic, astfel încât dăunătorii să nu lase larvele.

Pe firul în aer liber

În țara de origine a fructelor, de exemplu, în regiunea caucaziană, unde există o mulțime, se folosesc uscarea și uscarea în aer liber. Fructele puternice cu picioare verzi sunt special selectate. Pentru uscare, trebuie să alegeți un loc la umbra și o frânghie puternică. Cu ajutorul ei, fructul este atasat de picioare impreuna sub forma unei ghirlande. Firele portocalii sunt suspendate la umbră, într-o cameră bine aerisită.

Uscarea fructe de curmal japonez pe o coarda pe stradă continuă timp de 2 săptămâni

Lumina soarelui și picăturile de ploaie nu trebuie să cadă pe fructe. Timpul de uscare variază între 10 și 14 zile, în funcție de temperatura aerului și de dimensiunea fructului. Când începe evaporarea activă a umidității, pe fructe apare o floare albă. Acesta nu este un semn de deteriorare sau putrezire. Sub influența temperaturii, glucoza este eliberată.

Unii colecționari decoltează pielea pentru a face produsul să devină mai delicat. Dar acest lucru nu este necesar, de asemenea, deoarece pielea are multe vitamine.

Cum să se usuce curmal

Se usuca mai bine la umbră

Fructele suculente se referă negativ la lumina directă a soarelui. Ei încep imediat să se spargă și să fugă. Pentru a obține un produs de înaltă calitate, trebuie să găsiți un loc la umbra cu o bună ventilație. Există două moduri în care rezultă un produs uscat.

  1. Rădăcina este legată de cozile și ghirlanda este atârnată sub acoperiș. Ele pot fi localizate aproape una de cealaltă, dar nu ar trebui să atingă, astfel încât procesul de dezintegrare a început.
  2. Curcuma se usucă și pe rafturi acoperite cu hârtie sau pergament. Dacă este necesar, fructul este răsturnat.

Fructul este uscat timp de aproximativ două săptămâni. Vorbirea despre floarea albă nu trebuie să se înspăimânte. Este zahăr, care a apărut din cauza evaporării umidității.

Nu vă fie teamă de floarea albă pe fructe uscate

Orice metodă de uscare este acceptabilă și vă va ajuta să obțineți semifabricate de înaltă calitate, dacă urmați formularea corectă. Aflați câteva secrete ale stocării fructelor uscate. Când fructele pierd toată umiditatea inutilă, ele se întunecă ușor. Se recomandă ca planta uscată să fie depozitată în pungi de panza aerată sau în borcane cu capace sigilate. Principalul dăunător al fructelor uscate este molia. Nu-i putem permite să-și părăsească larvele. În caz contrar, salvați fructele exotice dulci aromate este ușor.

Tangerinele uscate vor fi o recoltă de iarnă minunată, iar în lunile reci de iarnă se poate face pepene parfumat uscat și mere uscate.

Vizionați videoclipul: Panouri solare eficienta pe timp de iarna (Ianuarie 2020).

Загрузка...