Despre fermă

Cum se usucă pătrunjelul la domiciliu, astfel încât să nu devină galben (5 metode)

Pentru majoritatea oamenilor, patrunjelul este cunoscut doar ca un condiment folosit pentru a face tot felul de feluri de mâncare. Cu toate acestea, sfera sa de aplicare este mult mai largă. Medicina tradițională și cosmetologia modernă nu pot, de asemenea, să o facă fără ea. Dar trebuie să se usuce în mod corespunzător, să-l pregătească pentru iarnă, astfel încât să nu dispară toate proprietățile utile și nu ar trebui să se galben. La domiciliu, nu este dificil. Este adecvat la masă în orice moment al anului, deoarece îmbunătățește gustul preparatelor și le îmbogățește cu vitamine. Verzii și rădăcinile acestei plante picante se disting printr-un conținut ridicat de fier, calciu, fosfor. De asemenea, patrunjelul este bogat în uleiuri esențiale, conține caroten, vitamine din grupele A și B.

Specificitatea uscării pătrunjelului

Pentru a păstra proprietățile benefice și aroma patrunjelului, gospodinele folosesc cea mai delicată metodă de preparare - uscare. Alegerea uneia sau a altei metode de uscare depinde de capacitățile tehnice ale gazdei, de prezența sau absența unui volum mare de timp liber și de calitatea materiilor prime.

Indiferent de metoda aleasă, patrunjelul este pregătit pentru el în mod egal. În primul rând, colectate în grădină sau cumpărat verde sortate. Pentru a se usca, numai patrunjelul tanar este bun. Tulpini tulpate sau putrezite, frunzele moarte trebuie îndepărtate, părțile inferioare ale tulpinilor, fără rădăcini - tăiate.

Iarba trebuie colectată numai înainte de înflorire și numai în condiții de vreme uscată.

După ploi, este întotdeauna plină de umiditate și nu este adecvată pentru uscare. Legumele achiziționate în momentul vânzării ar trebui să fie sub formă de pachete proaspete tăiate și în nici un caz să stea în apă.

Verdele trebuie spălate în apă curată și uscată, așezată pe hârtie sau prosoape de bumbac. Când se usucă bine, ar trebui să fie zdrobită. Apoi puteți trece direct la uscare.

Pătrunjelul a fost folosit ca hrană la mijlocul secolului al IX-lea.

Modalități de uscare acasă

Cele mai populare metode de uscare a pătrunjelului printre gospodine se usucă în cuptor, în cuptorul cu microunde, în uscătorul electric, în cuptorul cu convecție și peste aragaz. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici, avantaje și dezavantaje.

În cuptor

Tavă de coacere pe care este planificat să se usuce verdele, trebuie să acoperiți cu hârtie pergament. Materiile prime aruncate ar trebui să fie răspândit pe ea un strat foarte subțire. Cuptorul trebuie mai întâi încălzit la 40 de grade. Pentru uscarea uniformă, se recomandă agitarea periodică. Uscarea se face cu ușa întredeschisă, în caz contrar umezeala va provoca ierburile la abur și nu la uscare. Disponibilitatea poate fi identificată prin fragilitatea puternică a materiilor prime, care ar trebui să se prăbușească la praf cu cea mai mică presiune.

Dezavantajele metodei sunt durata lungă de uscare și schimbarea culorii materiilor prime. Ea devine gălbuie. Este mai bine să se usuce în acest fel pepene, piper și morcovi.

Pentru ca pătrunjelul să se usuce mai repede, cel mai bine este să îl uscați fără tulpini, iar foaia de copt este acoperită cu pergament

În cuptorul cu microunde

Vasele cu microunde trebuie acoperite cu un șervețel de hârtie. Materiile prime în formă integrală (nu zdrobită) ar trebui să fie descompuse în mod liber pe suprafața sa. De sus ar trebui să fie acoperită cu un alt șervețel. După aceasta, ierburile se usucă timp de 3 minute la o putere de 450 de wați. Legumele răcoroase ar trebui tăiate și introduse într-un recipient pentru depozitare.

Avantajele acestei opțiuni sunt conservarea aromelor picante ale ierbii și timpul minim petrecut pe întregul proces.

Pătrunjelul se întinde pe un plat, acoperit cu un șervețel

Uscați în uscător

În uscătorul electric, pătrunjelul VOLTERA 1000 Lux poate fi uscat atât ca un întreg, cât și în formă de tocat. De obicei, în unitate există un mod special "Pentru ierburi". Dacă nu există nici unul, puteți usca ierburile la o temperatură de 40-45 de grade. Timpul va depinde de tipul de iarbă mărunțită și de umiditatea aerului. Pentru uscarea uniformă, tăvile cu materii prime trebuie schimbate la fiecare 1,5 ore.

Avantajul metodei este conservarea maximă a vitaminei și a aromei de pătrunjel.

Dezavantajul este durata procesului de uscare, precum și necesitatea monitorizării continue a procesului. Chanterelles, usturoi și sfecla sunt mari pentru uscarea în uscător.

În uscătorul electric, verdele poate fi uscat cu sprigs întregi

Să se usuce în aerogrill

Verdele sunt zdrobite, apoi sunt așezate într-un agregat și uscate la o temperatură de 40-45 de grade și o suflare maximă. Ușa de convecție trebuie lăsată întredeschisă, ceea ce va îmbunătăți circulația aerului și va accelera procesul. Timpul de uscare al verdeilor nu va dura mai mult de 20 de minute. Rădăcini - până la 40 de minute.

Avantajul metodei este viteza acesteia, precum și lipsa necesității de a reglementa sau de a interfera cu acest proces.

Scurgeți aragazul

Procesul de deasupra sobei este similar cu uscarea în cuptor, numai materiile prime tocate, așezate pe o foaie de copt, trebuie așezate pe un raft deasupra sobei. În procesul de gătit, aerul cald se va ridica. Din acest motiv, materiile prime se vor usca treptat.

Dezavantajul metodei este că durează mult timp să se usuce verdele. Mirosurile alimentare pot adăuga aroma de pătrunjel.

Demnitate - nici o intervenție nu este necesară de la hostess.

Spice-ul trebuie depozitat în borcane de sticlă cu capace cu șurub, ceea ce nu va lăsa aroma să se volatilizeze.

Băncile cu verde trebuie să fie puse într-un loc întunecat, ventilat. În plus față de cutii, puteți utiliza pungi de hârtie sau pungi de țesături. În acest caz, mirodenii sunt stocate separat de orice alte produse care au un miros pronunțat, deoarece pot absorbi.

Pătrunjelul uscat poate fi depozitat și utilizat până la recoltare.